Ερωτηση για το Στρατο.

Παρουσιάστηκε πρόσφατα ο κουμπάρος του αδερφού μου και του έκαναν κόμπλα για το κινητό επειδή είχε, λέει, κάμερα. Έχε το στο νου σου.

Καλό επίσης θα ήταν να πάρεις κάποια βασικά φάρμακα μαζί όπως Panadol, depon κλπ.

Κάτι άλλο απαραίτητο όταν πήγα εγώ (Ναυτικό) ήταν το... χαρτί υγείας.

Παρουσιάστηκε πρόσφατα ο κουμπάρος του αδερφού μου και του έκαναν κόμπλα για το κινητό επειδή είχε, λέει, κάμερα. Έχε το στο νου σου.

Καλό επίσης θα ήταν να πάρεις κάποια βασικά φάρμακα μαζί όπως Panadol, depon κλπ.

Κάτι άλλο απαραίτητο όταν πήγα εγώ (Ναυτικό) ήταν το... χαρτί υγείας.

Eννοειται οτι την πρωτη μερα που υποτιθεται σου ψαχνουν τα πραγματα, δεν εχεις μαζι σου ουτε φωτογραφικη, ουτε κινητο, ουτε φαρμακα ή κατι αλλο που δεν προβλεπεται.

Στο πρωτο επισκεπτηριο ομως σου τα φερνουν ολα.

Κανένα καλό βιβλίο πάρε και οπλίσου με υπομονή όταν θα ακούς την κάθε @@ του κάθε πικραμένου. Προσπάθησε να διασκεδάσεις την θητεία σου όπου και να είσαι σαν να είναι παρατεταμένες διακοπές. Θα κάνεις φιλίες εκεί μέσα που θα κρατήσεις και μετά το στρατό. Και μην ξεχάσεις ότι οι γιατροί μέσα στο στρατό είναι εκεί για να σε προσέχουν (εκτός και αν κάνεις συχνή χρήση τους). Αντιθέτως, να αδιαφορείς για τις απαράδεκτες συμπεριφορές κάποιων χαμηλόβαθμων που νομίζουν ότι είναι στρατηγοί. Συμπεριφέρσου με αξιοπρέπεια, προσποιήσου στα διάφορα χαζά που θα σου ζητάνε και πέρνα απαρατήρητος ;-)

Ο Στρατος ειναι ενα θεατρο.

Ολα γινονται για να φαινεται οτι γινονται. Η εκπαιδευση, οι σκοπιες, οι αναφορες, ολα. Και αυτο το ξερουν ολοι οι βαθμοφοροι, και φροντιζουν να φαινονται ενταξει στους πιο πανω. Το ιδιο θα κανεις κι εσυ.

Αυτο σημαινει οτι απλα ξερεις τι πρεπει να κανεις και το κανεις. Ειναι ολα προαποφασισμενα, δεν χρειαζεται να σκεφτεις. Αυτο ειναι καλο. Μετα τον πρωτο καιρο, που προσαρμοζεσαι, ειναι πολυ καλυτερα τα πραγματα. Αν εισαι σε μοναδα που εχει κοσμο, ολα ειναι καλα.

Υπαρχουν πολλοι μονιμοι πλεον και λιγοτεροι φανταροι. Το επιπεδο δεν ειναι και το πιο υψηλο, αλλα αυτο ειναι και με αυτο εχεις να κανεις.

Μονο οι αξιωματικοι ειναι ουσιαστικα αποφοιτοι ΑΕΙ, και ειναι ενταξει συνηθως. Απλα εχουν και αυτοι το ρολο τους να παιξουν.

Το αυτονοητο οταν εισαι στο στρατο ειναι να σκεφτεσαι τι θα γλυτωσεις. Αυτο μαλλον θα κουρασει εσενα πρωτα. Μη δυσανασχετεις, ουτε να σκεφτεσαι "γιατι πρεπει εγω να το κανω αυτο?". Θα κανεις ο,τι τυχει και πανω κατω ο,τι σου αναλογει.

Αυτα. Στο τελος θα τα θυμασαι ολα και θα λες "Ωραια ηταν".

Ευχαριστω για τις απαντησεις.Σχετικα με το δευτερο θεμα που ρωτησα στην αρχη,τι προβλημα μπορει να δημιουργηθει οταν το αναφερω?

ξέχνα το.
ούτε που να το διανοηθείς.
Πάρε μερικά wetones και όλα καλά.

Ο Στρατος ειναι ενα θεατρο.

Ολα γινονται για να φαινεται οτι γινονται. Η εκπαιδευση, οι σκοπιες, οι αναφορες, ολα. Και αυτο το ξερουν ολοι οι βαθμοφοροι, και φροντιζουν να φαινονται ενταξει στους πιο πανω. Το ιδιο θα κανεις κι εσυ.

Αυτο σημαινει οτι απλα ξερεις τι πρεπει να κανεις και το κανεις. Ειναι ολα προαποφασισμενα, δεν χρειαζεται να σκεφτεις. Αυτο ειναι καλο. Μετα τον πρωτο καιρο, που προσαρμοζεσαι, ειναι πολυ καλυτερα τα πραγματα. Αν εισαι σε μοναδα που εχει κοσμο, ολα ειναι καλα.

Υπαρχουν πολλοι μονιμοι πλεον και λιγοτεροι φανταροι. Το επιπεδο δεν ειναι και το πιο υψηλο, αλλα αυτο ειναι και με αυτο εχεις να κανεις.

Μονο οι αξιωματικοι ειναι ουσιαστικα αποφοιτοι ΑΕΙ, και ειναι ενταξει συνηθως. Απλα εχουν και αυτοι το ρολο τους να παιξουν.

Το αυτονοητο οταν εισαι στο στρατο ειναι να σκεφτεσαι τι θα γλυτωσεις. Αυτο μαλλον θα κουρασει εσενα πρωτα. Μη δυσανασχετεις, ουτε να σκεφτεσαι "γιατι πρεπει εγω να το κανω αυτο?". Θα κανεις ο,τι τυχει και πανω κατω ο,τι σου αναλογει.

Αυτα. Στο τελος θα τα θυμασαι ολα και θα λες "Ωραια ηταν".

Θα διαφωνησω οτι ειναι θεατρο και ολα γινονται για να γινονται
βεβαια εξαρταται και απο το που υπηρετησε ο καθενας

ξέχνα το.
ούτε που να το διανοηθείς.
Πάρε μερικά wetones και όλα καλά.

Ενας φιλος μου που ειχε παει και απολυεται σε λιγο καιρο μου ειπε οτι λες στο γιατρο στην αρχη το οτιδηποτε.Τωρα με προβληματιζει λιγο αυτο που λετε.

Τελος παντων,κατσε να παω τωρα εκει και βλεπουμε.

Το λες στον γιατρό γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει και οι γιατροί είναι υπεύθυνοι για την υγεία σου στο κέντρο.....

Επισης αν και μπορει να ακουστει αστειο,εχω αιμορροιδες και καποιες φορες ματωνουν.Παιζει να υπαρξει προβλημα τιποτα,να υποθεσω οτι πρεπει να το αναφερω βεβαια?[/QUOTE]

δεν ειναι αστειο το θεμα αλλα μπορει να φροντισουν μερικοι εκει να το κανουν αστειο
γενικα η διατροφη του στρατου δεν βοηθαει καθολου τετοια προβληματα
θυμαμαι οτι πολλα παιδια ειδικα στο κεντρο ειχαν να πανε μερες στην τουαλετα!
αυτο ειναι συνδιασμος αγχους,διατροφης,αλλαγης περιβαλλοντος κλπ
αν μπορεις να τρως το πρωι κατι καλυτερο απο το κλασσικο πρωινο ( ψωμι μαρμελαδα τσαι αυγο) θα σε βοηθησει αρκετα
βρωμη για παραδειγμα με γαλα
και ενα φραπεδακι μετα και θα εισαι οκ
με τον κινδυνο βεβαια να τρεχεις μετα στην εκπαιδευση να βρεις τουαλετα χαχαχαχα

παντως στην αρχη οσο γινεται λιγοτερα γιατι σου ψαχνουν τα παντα
εγω θυμαμαι ειχα μαζι μου παντα ενα κουτι σκονη πρωτεινη και καθε φορα τους εξηγουσα τι ειναι, και οτι δεν ειναι ουτε ναρκωτικα ουτε αναβολικα ...ΓΤΠ