Ερωτηση για το Στρατο.

Ναι και εγω δε θελω να κουβαλησω ενα μπουγιο πραματα εκει μολις παω εννοειται,γι'αυτο και ρωτησα,ετσι λιγα πραματακια σημαντικα ισως που θα χρειαστουν.

Κάλτσες(5 ζευγάρια),εσώρουχα, κινητό της πλάκας, γενικά όχι ακριβά πράγματα, λουκετάκια (4-5), φακουδάκι.Αν χρειαστεί βελόνα και κλωστή θα βρείς (ΚΨΜ).

Αν είσαι δύσκολος στο φαί, τρώγε λίγο απ'όλα και μην ενδώσεις στους πειρασμούς (κρουασάν, πατατάκια).

Γίνε ένα πράσινο ανθρωπάκι και εξαφανίσου(Για το κέντρο).Φρόντισε μην μπεις στο μάτι του επιλοχία,διμοιρίτη, λοχαγού, διοικητή.Αργότερα, στη 1η μετάθεση που λογικά θα μείνεις περισσότερο, ξεδιπλώνεις τις αρετές σου.Είσαι υδραυλικοηλεκτολόγοξυλουργός ή κάτι παρόμοιο;Πέστο, αλλά να ξέρεις πρώτα σε ποιούς(κάνε μια έρευνα πρώτα).Σου αρέσουν οι υπολογιστές;Ξέρεις από(βέσπα) δουλειές γραφείου;(Ευθύνες που έχουν φυλακές αλλά και άδειες) Σε τι μπορείς να φανείς χρήσιμος;Μπορεί σε τίποτα απ'ολα αυτά και να θες να αράξεις.

Όλα αυτά που σου λέω, μπορεί να ακούγονται σαν η επιτομή της λαμογιάς, αλλά μερικές φορές αποδεικνύονται σωτήρια για τα δύσκολα.Λίγοι θα είναι σύμμαχοί σου.

Τελευταίο:Δες το σαν την ανακάλυψη των ορίων του εαυτού σου, που μπορείς να φτάσεις, και πως συμπεριφέρεσαι στα δύσκολα(πίεση,άγχος,μοναξιά). Άλλωστε, πόσο θα υπηρετήσεις;9 μήνες;

Κάλτσες είπα;-bye-

Αν είσαι τυχερός και εγώ άτυχος (δεν το γλιτώσω δλδ τώρα) θα χει πλάκα να σε πετύχω το καλοκαίρι σε καμια μονάδα... Θα κάνουμε και κλαμπ φωτογραφίας!

Παίδες, οι κάλτσες του στρατού ήταν πολύ καλές.
Όσα παιδιά έφερναν δικές τους, πάθαιναν μυκητίαση.

Re: Απάντηση: Ερωτηση για το Στρατο.

Καλτσες και πετσετες μαρκας ΕΣ, τις χρησιμοποιω ακομα.

Απλα πρεπει να εχεις και δικες σου, γιατι δεν φτανουν. Μερικα ζευγαρια, δεν χρειαζονται υπερβολες.

Καλά ντέ.Απλώς οι αρβύλες είναι το χειρότερο παπούτσι που έχω φορέσει και τα πολλά ζευγάρια χρησιμεύουν στο ν'αλλάζεις συχνά, μια και δεν προλαβαίνεις να τις πλύνεις, τουλάχιστον στην αρχή.

Τις κάλτσες του στρατού, τις έπλυνα προχθές, αναρωτιέμαι πόσο θα κρατήσουν!

ncups την μοναξια την αντεχω,μπορω να σου πω οτι την επιζητω κιολας,ειμαι λιγο μοναχικος ανθρωπος.
Πιεση και αγχος τωρα τι να κανουμε,ετσι ειναι,σε ολη τη ζωη υπαρχει αυτο.

Alex ποιος ξερει μπορει να σε πετυχω.Μπορει να παρεις αναβολη και αλλη?
Εγω ρε παιδι μου προτιμουσα να με ειχαν παρει Νοεμβριο αλλα τελος παντων,αφου εγινε ετσι τι να κανουμε!

Δεν ξέρω για τους άλλους πάντως εγώ πήγα το 1998 στον στρατό.

Στο κέντρο θα χρειαστείς μερικές κονσέρβες μέχρι να συνηθίσεις το φαγητό και τις ώρες που θα προλαβαίνεις να τρως. Καλό είναι να στις φέρουν σε κανένα επισκεπτήριο.

Μαζί σου πάρε μόνο φακό για αρχή.

Όταν πας στη μονάδα με μετάθεση τότε πάρε ότι τραβάει η όρεξη σου.

Γιατι ειναι βαμβακερες
μακρυα απο συνθετικες καλτσες που κρατανε υγρασια και ευννοουν τις μυκητιασεις

Κατά την άποψή μου (πήγα στρατό το 2004), στο Κέντρο δεν έχεις και πολλές επιλογές. Πρόσεχε τι θα πάρεις μαζί την πρώτη μέρα και ότι χρειαστείς στο φέρνουν οι δικοί σου στο πρώτο επισκεπτήριο. Θυμάμαι ακόμη ότι είχα λιώσει το φιδάκι σε ένα αρχαίο κινητό που είχα πάρει μαζί τον πρώτο καιρό. Στο Κέντρο γενικά να ξέρεις ότι θα πάνε να σε "ψαρώσουν" με το παραμικρό, από λίγο πιο ανοιχτόχρωμη μπλούζα, μέχρι και κάτι που θα έχεις αφήσει στο κρεβάτι. Όπως είπε και ένας φίλος πιο πάνω, πρόσεξε μην ανοίξεις βεντέτα με κανέναν και μη μπεις στο μάτι κανενός, έτσι κι αλλιώς μιλάμε για 10-15 μέρες.

Μόλις πας στη μονάδα, εκεί είναι που "παίζεις" διαφορετικά μπάλα. Εκεί, αναλόγως πάντα με τη μετάθεση, δύσκολα θα σου πρήξουν τα ούμπαλα για παπαριές, γιατί συνήθως και οι μόνιμοι βαριούνται και είναι του στιλ "άντε να σχολάσουμε να φεύγουμε". Το μόνο κακό στη μονάδα είναι να πέσεις σε κανέναν μ@λ@κα ανώτερο -υπάρχουν αρκετοί. Απλά εκεί θα κάνεις και τις καλύτερες φιλίες και θα βρείτε μεταξύ σας ένα τρόπο να περνάτε καλά.

Μία μεγάλη αλήθεια. Στη μονάδα, οι καλύτεροί σου φίλοι πρέπει να είναι ο γιατρός και ο μάγειρας! Έχε τους από κοντά :) Οτι άλλο χρειαστείς, εδώ είμαστε :)

Last edited by a moderator:
Γίνε ένα πράσινο ανθρωπάκι και εξαφανίσου(Για το κέντρο).Φρόντισε μην μπεις στο μάτι του επιλοχία,διμοιρίτη, λοχαγού, διοικητή.Αργότερα, στη 1η μετάθεση που λογικά θα μείνεις περισσότερο, ξεδιπλώνεις τις αρετές σου.Είσαι υδραυλικοηλεκτολόγοξυλουργός ή κάτι παρόμοιο;Πέστο, αλλά να ξέρεις πρώτα σε ποιούς(κάνε μια έρευνα πρώτα).Σου αρέσουν οι υπολογιστές;Ξέρεις από(βέσπα) δουλειές γραφείου;(Ευθύνες που έχουν φυλακές αλλά και άδειες) Σε τι μπορείς να φανείς χρήσιμος;Μπορεί σε τίποτα απ'ολα αυτά και να θες να αράξεις.

Συμφωνώ ότι πρέπει να ξέρεις σε ποιον θα πεις για τις ιδιαίτερες γνώσεις γιατί...

http://www.youtube.com/watch?v=cXUPX69neZc&feature=related

:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Κατά την άποψή μου (πήγα στρατό το 2004), στο Κέντρο δεν έχεις και πολλές επιλογές. Πρόσεχε τι θα πάρεις μαζί την πρώτη μέρα και ότι χρειαστείς στο φέρνουν οι δικοί σου στο πρώτο επισκεπτήριο. Θυμάμαι ακόμη ότι είχα λιώσει το φιδάκι σε ένα αρχαίο κινητό που είχα πάρει μαζί τον πρώτο καιρό. Στο Κέντρο γενικά να ξέρεις ότι θα πάνε να σε "ψαρώσουν" με το παραμικρό, από λίγο πιο ανοιχτόχρωμη μπλούζα, μέχρι και κάτι που θα έχεις αφήσει στο κρεβάτι. Όπως είπε και ένας φίλος πιο πάνω, πρόσεξε μην ανοίξεις βεντέτα με κανέναν και μη μπεις στο μάτι κανενός, έτσι κι αλλιώς μιλάμε για 10-15 μέρες.

Μόλις πας στη μονάδα, εκεί είναι που "παίζεις" διαφορετικά μπάλα. Εκεί, αναλόγως πάντα με τη μετάθεση, δύσκολα θα σου πρήξουν τα ούμπαλα για παπαριές, γιατί συνήθως και οι μόνιμοι βαριούνται και είναι του στιλ "άντε να σχολάσουμε να φεύγουμε". Το μόνο κακό στη μονάδα είναι να πέσεις σε κανέναν μ@λ@κα ανώτερο -υπάρχουν αρκετοί. Απλά εκεί θα κάνεις και τις καλύτερες φιλίες και θα βρείτε μεταξύ σας ένα τρόπο να περνάτε καλά.

Μία μεγάλη αλήθεια. Στη μονάδα, οι καλύτεροί σου φίλοι πρέπει να είναι ο γιατρός και ο μάγειρας! Έχε τους από κοντά :) Οτι άλλο χρειαστείς, εδώ είμαστε :)

Άσε γιατί ενώ έχω τελείωσει εδώ και 1,5 μήνα το στρατιωτικό, ακόμα να χάσω τα 5 κιλά που απέκτησα από τη θητεία μου. Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε, αλλά προσπάθησε να περάσεις και έναν νυχοκόπτη μαζί σου, μιας και θα γίνεις σαν γάτος αν περάσουν 15-20 μέρες χωρίς αυτόν.

Με αυτούς που δεν τσακώνεσαι ποτέ:

Μάγειρας ή Σιτιστής
Καψιμιτζής
Επιλοχίας (βγάζει υπηρεσίες)
Λοχαγός

Αν τα πηγαίνεις με αυτούς καλά, θα περάσεις και εσύ καλα.
Θα με θυμηθείς.

Να'στε καλα παιδια για τις συμβουλες.Το νυχοκοπτη τον ειχα σκεφτει βεβαια και'γω τις προαλλες που εκοβα τα νυχια μου!

Στην κατάταξη παίρνεις μόνο τα απολύτως χρειώδη. Εγώ μόνο ένα ταλκ (για τα πόδια) είχα πάρει και ένα κουτάκι βαζελίνη (μου είχε πει συγγενής ότι είναι ό,τι πρέπει για να μαλακώσουν οι αρβύλες, πάντως όχι μόνο μου την πήραν, αλλά με κοιτούσαν και περίεργα). Για βιβλία συνήθως στο κέντρο δεν υπάρχει χρόνος.
Το φαγητό είναι μια αηδία στο κέντρο. Εγώ έτρωγα καθημερινώς 4-5 μήλα (που δεν ήθελαν οι υπόλοιποι), κάτι στάρκιν τέλεια, με τη φλούδα, και δεν είχα και από την άλλη άποψη (:p) κανένα πρόβλημα. Καλύτερα να μην ξαλλάζεις τις αρβύλες που θα σου δώσουν, θα σε πληγιάσουν λιγάκι τις πρώτες μέρες, να τις βάφεις/γυαλίζεις διαρκώς, και θα μαλακώσουν αλλά και είναι το νούμερο ένα στοιχείο της εμφάνισής σου. Ρίξε ένα κουρεματάκι με την ψιλή πριν πας. Κινητό ό,τι φθηνότερο και χωρίς κάμερα. Ραδιοφωνάκι να έχει και είσαι μια χαρά. Νομίζω ότι μπορείς να πάρεις υπνόσακο ήδη απο το κέντρο (δεν το ξέρω -είχα παρουσιαστεί Μάιο). Φανελάκια φαιοπράσινα, κάλτσες πράσινες βαμβακερές, και εσώρουχα, πέντε αλλαξιές τα παραπάνω συνολικώς. Πάρε ένα τζελ ενυδατικό για μετά το ξύρισμα, δοκίμασε λίγες μέρες πριν να ξυρίζεσαι πρωί-πρωί κάθε μέρα και όχι κόντρα, να συνηθίσεις.
Εκτός εάν καπνίζεις, δεν χρειάζεται να πάρεις πολλά χρήματα, τις πρώτες ημέρες μέχρι την ορκωμοσία δεν θα έχεις χρόνο για ΚΨΜ ώστε να τα ξοδέψεις. Και τι να πάρεις εξάλλου από το ΚΨΜ? Μόνο για καφέ είναι, άντε κανένα κουλούρι εάν φέρνει. Εγώ έπαιρνα και κανένα χυμό για βιταμίνες.

Λοιπόν όποιος τολμήσει και σχολιάσει τη βαζελίνη του Send έχει από τώρα 1 εβδομάδα BAN στα μαγειρεία του AVClub!!:flipout::flipout::violent-smiley-030::violent-smiley-030:

Λοιπόν όποιος τολμήσει και σχολιάσει τη βαζελίνη του Send έχει από τώρα 1 εβδομάδα BAN στα μαγειρεία του AVClub!!:flipout::flipout::violent-smiley-030::violent-smiley-030:

:flipout:

Να'στε καλα παντως βρε παιδια για τις συμβουλες-bye-

Κατι ακυρο:Ποτε περασα τα 1000 ποστ?!:eek: