ερωτηση για xnview

macedonasf

Senior Member
26 April 2008
392
Θεσσαλονίκη
Είμαι λίγο της υπερβολής όσο αναφορά τα χρώματα. Επειδή είστε γνώστες του αντικειμένου θα ήθελα να ακούσω τις κριτικές σας, κυρίως τις αρνητικές.

Re: Φωτογραφιες φθινοπωρου

Είμαι λίγο της υπερβολής όσο αναφορά τα χρώματα. Επειδή είστε γνώστες του αντικειμένου θα ήθελα να ακούσω τις κριτικές σας, κυρίως τις αρνητικές.

Τώρα ελπίζω ότι την ανέβασα.

Last edited by a moderator:

ως σύνθεση τη βλέπω αρκετά καλή. Θα προτιμούσα όμως η λήψη να είχε γίνει από πιο χαμηλή θέση έτσι ώστε να λείπει εκείνο το άσπρο σημείο στο κέντρο που μοιάζει με τρύπα.

χρωματικά τώρα βλέπω ότι υπάρχει μια πολύ ισχυρή τίντα προς το κόκκινο. Αν πας στο Photoshop στο Image>Adjustments>Hue-Saturation Και δώσεις στο Hue +8 Μέχρι +10 θα δεις ότι η φωτο θα μεταμορφωθεί.

Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ το photoshop. Λίγα πράγματα στο xnview γνωρίζω. Θα δω όμως εάν μπορέσω να βάλω τις ρυθμίσεις που προτείνεις μέσω του xnview. Ευχαριστώ πατριώτη.

Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ το photoshop.

Καλημερα φιλε macedonasf.Ωραια ειναι η φωτογραφια σου.βλεπω και εγω μια μωβιλα-magenta χροια.Μπορεις να παιξεις με τα χρωματα σε καποιο απλο προγραμματακι.Εγω χρησιμοποιω το microsoft office picture manager,καμια φορα το paintnet και καμια φορα το infanview που μου ειχαν προτεινει εδω τα παιδια.

Βλεπεις δεν εχω κομπιουτερ και ερχομαι στο τει μου και μπαινω στο διαδικτιο.-bye-

ως σύνθεση τη βλέπω αρκετά καλή. Θα προτιμούσα όμως η λήψη να είχε γίνει από πιο χαμηλή θέση έτσι ώστε να λείπει εκείνο το άσπρο σημείο στο κέντρο που μοιάζει με τρύπα.

χρωματικά τώρα βλέπω ότι υπάρχει μια πολύ ισχυρή τίντα προς το κόκκινο. Αν πας στο Photoshop στο Image>Adjustments>Hue-Saturation Και δώσεις στο Hue +8 Μέχρι +10 θα δεις ότι η φωτο θα μεταμορφωθεί.

Θα ήθελα να δοκιμάσω - εάν γνώριζα πως - τις ρυθμίσεις που προτείνεις αλλά στο xnview δεν μπορώ να βρω το hue saturation

εκανα μια ελαφρα επεξεργασια

velveto1120.jpg

Θα έλεγα ότι έχεις βγάλει την υπερβολή που είχα στο χρωματισμό. Μήπως χρησιμοποιεί κάποιος το xnview για να μου πει πως μπορώ να επέμβω στη ρύθμιση που προτείνει ο Βλάσης;

Δυστυχως εγω δε το γνωριζω.Αλλα ο βλασσης σου προτεινε με το φωτοσοπ,μηπως αυτο που εχεις εσυ δεν τα κανει αυτα.

Για να δούμε, θα περιμένω λίγο μήπως γνωρίζει κάποιος άλλος. Ευχαριστώ πάντως για τις παρατηρήσεις σας.

Το χρωματισμό πως τον είχες κάνει αρχικά;

Μιλάς για το πρόγραμμα προφανώς. Εγώ νόμιζα ότι πειράζεις κάτι στη μηχανή σου.

Καλημερα.Τι εγινε macedonasf,βρηκες τελικα πως γινεται?

Μια φωτογραφιουλα ακομη απο μενα,ενα φυλλο μεσα στο νερο.

img0861i.jpg

Περίμενα όπως προανέφερα κάποιος ο οποίος να ξέρεις καλύτερα από εμένα το xnview να μου πει εάν τελικά μπορώ να κάνω τη ρύθμιση που πρότεινε ο Βλάσης αλλά.............περιμένω.

Περίμενα όπως προανέφερα κάποιος ο οποίος να ξέρεις καλύτερα από εμένα το xnview να μου πει εάν τελικά μπορώ να κάνω τη ρύθμιση που πρότεινε ο Βλάσης αλλά.............περιμένω.

Φαντάζομαι ότι δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο πρόγραμμα το xnview και γι'αυτό δεν παίρνεις απαντήσεις. Αλλά μια και δυσκολεύεσαι, το κατέβασα επί τούτου και βλέπω ότι είναι σχετικά straight forward ο τρόπος, δηλαδή πας στο μενού IMAGE > ADJUST > HUE/LIGHTNESS/SATURATION και από κει παίζεις με τα ρυθμιστικά.

εκανα μια ελαφρα επεξεργασια

velveto1120.jpg

Τώρα αυτό πως να το εξηγήσω; Κάθε πρόγραμμα συμπεριφέρεται διαφορετικά φίλε Βλάση;. Έβαλα μόνο +8 στο hue και δες τι έγινε.

Last edited by a moderator:

Φαντάζομαι ότι δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο πρόγραμμα το xnview και γι'αυτό δεν παίρνεις απαντήσεις. Αλλά μια και δυσκολεύεσαι, το κατέβασα επί τούτου και βλέπω ότι είναι σχετικά straight forward ο τρόπος, δηλαδή πας στο μενού IMAGE > ADJUST > HUE/LIGHTNESS/SATURATION και από κει παίζεις με τα ρυθμιστικά.

Ευχαριστώ για τη βοήθειά σου. Και για να γελάσουμε λίγο είχα την ελληνική έκδοση του προγράμματος γι αυτό δεν το έβρισκα......!!!!!!! Εάν δεν κατέχεις την Αγγλική έτσι είναι.

Τώρα αυτό πως να το εξηγήσω; Κάθε πρόγραμμα συμπεριφέρεται διαφορετικά φίλε Βλάση;. Έβαλα μόνο +8 στο hue και δες τι έγινε.

Προφανως δεν ειναι τα ρυθμιστικα σε ολα τα προγραμματα ιδια,και δεν εχουν ολα τα ιδια αποτελεσματα.Πειραματισου λιγο,μονος σου θα βρεις αυτο που αρεσει στα ματια σου καλητερα.

Εγω προτεινα μια εκδοχη,εσενα μπορει να σου αρεσει αλλιως.Παιξε λιγο και θα δεις.

Λοιπόν φίλε macedonasf η φωτογραφία σου είχε έντονη χροιά προς το κόκκινο/μαντζέντα. Χρειάστηκε γερό φωτοσόπιασμα, με την εντολή replace color όπου επιλέγεις ποιές επιφάνειες θα αλλάξουν χροιά και μετά με το color balance φέρνεις τα χρώματα σε ισορροπία.
Ιδού:

attachment.php

Attachments

• Untitled-1.jpg
    Untitled-1.jpg
    163.3 KB · Views: 27