Ερώτηση κρίσεως

Έχει κάποια βάση αυτό εάν θέλει κανείς να κινηθεί σε συγκεκριμένη κατηγορία τιμής με πολύ αυστηρά κριτήρια και θέλει κάτι εντελώς συγκεκριμένο.

Πχ η Canon φακό όπως τον 16-85vr της Nikon, με τόσο μεγάλο εύρος (κάλυψη από 24 έως 130mm), άριστη οξύτητα ακόμη και για 12ρη αισθητήρα και σταθεροποίηση, δεν έχει. Όχι βέβαια ότι δεν μπορεί να βγάλει. Και η Canon και η Nikon έχουν εκτεταμένη και εξαιρετική γκάμα φακών και μπορούν να βγάλουν περίπου ό,τι ζητήσει η αγορά. Από εκεί και πέρα κάθε σύστημα έχει τα ατού του και φακούς που δεν διαθέτει το άλλο. Πχ η Νίκον έχει κατά γενική ομολογία καλύτερους ευρυγώνιους ζουμ (πχ ο 17-35 της είναι καλύτερος του 16-35/2.8LΙΙ της Canon) και η Canon γενικώς καλύτερη και πληρέστερη γκάμα τηλεφακών ζουμ. Βέβαια δεν μιλάμε και για μέρα με νύχτα. Η Nikon έχει καλό μάκρο με ενσωματωμένο vr, η Canon πάλι έχει τον απόλυτο extreme macro φακό, τον MP-E 65. Δεν νομίζω να μείνεις ξεκρέμαστος οποιοδήποτε σύστημα και εάν επιλέξεις. Και Pentax ακόμη, και αυτή έχει φακούς. Και μάλιστα ορισμένους όλως ιδιαίτερους.

πχ η σειρά >limited της pentax

Α και κάτι ακόμη. Η Nikon έχει γενικώς πιο ακριβούς φακούς. Ειδικά όσο ανεβαίνουν κατηγορίες. Σκέψου ότι ενώ ο Canon 24-70/2.8L βγαίνει στα 1100 ευρώ, ο αντίστοιχος Νίκον (μιλάμε για φακούς του ιδίου υψηλού επιπέδου) βγαίνει κοντά 1600.

Να προσθέσω επίσης ότι το δίλημμα περί του καλύτερου από άποψη φακών συστήματος, ακυρώνεται όταν θέλουμε να επιλέξουμε καλούς μεν φακούς, αλλά να μην ξεφύγουμε στην πολύ ακριβή κατηγορία.

Δηλαδή από τους τρεις "μεγάλους" ανεξάρτητους κατασκευαστές (Sigma, Tamron, Tokina) μπορούμε να πάρουμε πολύ καλούς φακούς, άριστους σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, με σημαντικώς υψηλότερο value for money από τους φακούς της "μαμάς". Εγώ πχ έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος με τη σειρά EX της Sigma (την "καλή" της), από την οποία έχω ήδη 3 φακούς (15-30, 24-60/2.8 και 105/2.8 macro). Μπορείς κάλλιστα να φτιάξεις σύστημα και καλό αποκλειστικώς με φακούς τρίτων κατασκευαστών. Απλώς δεν θα είναι το κορυφαίο, οι καλοί φακοί της μαμάς είναι κατά κανόνα ανώτεροι, εάν τα χρήματα δεν είναι θέμα.

Πιστεύω ότι θα ήταν πολύ καλό να έχει ο Ηλίας και μια εμπειρία από το σύστημα της CANON.

Το θέμα με την υπερέκθεση της d80 είναι υπαρκτό, το είδα χθες με τη μηχανή του Θοδωρή.

Re: Απάντηση: Ερώτηση κρίσεως

Καινούριος είναι ο νικκορ Τάσο, κάποια στιγμή θα πέσει..... λογικά πάντα βέβαια γιατί Nikon είναι αυτή, ποτέ δεν ξέρεις!

Δεν ξέρω Βασίλη, μιλάμε για 40% διαφορά για φακό αντίστοιχης απόδοσης. Μην ξεχνάμε πως ο 24-70 L είναι ένας εξαιρετικός φακός και όχι κανένα ημίμετρο.

Και δεν είναι μόνο εκεί, γενικώς όπου μπορούν να εντοπιστούν αντιστοιχίες, φαίνεται διαφορά, η οποία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ακόμη και στις περιπτώσεις που η πρόταση της Nikon είναι καλύτερη από την αντίστοιχη της Canon. Πχ στους μικρού φορμά υπερευρυγώνιους, η Canon έχει τον πολύ καλό 10-22 USM, ο οποίος βγαίνει στα 680 ευρώ, και η Nikon τον εξαιρετικό 12-24 που ξεπερνάει τα 1000. Μιλάμε για 50% επιπλέον δηλαδή.

Πιστεύω ότι θα ήταν πολύ καλό να έχει ο Ηλίας και μια εμπειρία από το σύστημα της CANON.

Το θέμα με την υπερέκθεση της d80 είναι υπαρκτό, το είδα χθες με τη μηχανή του Θοδωρή.

Έχω μια 350D που κάθεται, εάν θέλει... βέβαια φακούς είναι το θέμα, επειδή τους λοιπούς τους χρησιμοποιώ, θα μπορούσα να διαθέσω μόνο τον 28-135is άντε και τον Sigma 105/2.8 macro, βέβαια μπορώ να τον μυήσω και στον κόσμο του αντάπτορα... :flipout:

Έχω μια 350D που κάθεται, εάν θέλει... βέβαια φακούς είναι το θέμα, επειδή τους λοιπούς τους χρησιμοποιώ, θα μπορούσα να διαθέσω μόνο τον 28-135is άντε και τον Sigma 105/2.8 macro, βέβαια μπορώ να τον μυήσω και στον κόσμο του αντάπτορα... :flipout:

Ηλία;;;

Τασο.... κατατοπιστικοτατος...ως συνηθως.... οποτε -για μενα- η επιλογη συνεχιζει να ειναι με βαση τιμη/σωμα, οπως τα ταξινομησα στο θεμα το Λ.Μ.
Απλα, βγαζω εξω την D40.

Περιμενω την D80 και την 450D στην επομενη μειωση τιμης (αν υπαρξει). Η 40D δεν βλεπω να πιανει τα ~650Ε στο εγγυς μελλον οποτε μενει απ' εξω.

ο θέμα με την υπερέκθεση της d80 είναι υπαρκτό, το είδα χθες με τη μηχανή του Θοδωρή.

Βλαση, δεν διορθωνεται απο τα μενου? Καποιοι ανεφεραν οτι μονιμα ειχαν υποεκθεση κατα 0,7 για να το φερουν στα ισα...

Έχω μια 350D που κάθεται, εάν θέλει... βέβαια φακούς είναι το θέμα, επειδή τους λοιπούς τους χρησιμοποιώ, θα μπορούσα να διαθέσω μόνο τον 28-135is άντε και τον Sigma 105/2.8 macro, βέβαια μπορώ να τον μυήσω και στον κόσμο του αντάπτορα...

Μαλλον θα σε επισκεφτω....οσο κι αν προσπαθεις να με τρομαξεις... οχι τοσο για την κανον, οσο για το εστιακο μηκος που αναφερεις (28-135), να το δω και αυτο στην πραξη ωστε να υπολογισω και ποσοι φακοι χρειαζονται.... ο 300ρης βεβαια δεν συζητειται, αλλα με τους υπολοιπους θελει λιγο ψαξιμο...

Ο ανταπτορας τι ειναι? :AFADF0: Αυτη η μοντουρα που λετε συνεχεια για φακους τριτων κατασκευαστων? :slapface:

Η αλήθεια είναι πως και με τη δική μου 350D θα έχεις προβληματάκια στην έκθεση... της έχω αλλάξει οθόνη εστίασης για να έχω βοήθεια στη χειροκίνητη εστίαση, και η φωτομέτρηση πήγε λίγο κουκουρούκου. Αν και σε εμένα συνήθως υπερεκθέτει 0.3 EV.

Αντάπτορες είναι δαχτυλίδια που μπαίνουν σε φακούς από άλλες μάκρες ώστε να κάθονται στη μηχανή μας. Θα σε δώκω και τον Sonnar 135/3.5 να γλυκαθείς. Στείλε πμ να βρεθούμε.

Βλαση, δεν διορθωνεται απο τα μενου? Καποιοι ανεφεραν οτι μονιμα ειχαν υποεκθεση κατα 0,7 για να το φερουν στα ισα...

:

Φυσικά και διορθώνεται σε όλες τις SLR και σε πολλές κόμπακτ (ακόμα και η FUJI σου το διορθώνει εύκολα στο Μ.

Μια και σας βρηκα ευκαιρους και ομιλιτικους... ποσο θα βαραινε στην επιλογη σωματος η υπαρξη αισθητηρα cmos εναντι ccd? Χοντρικα μιλωντας, εχει επιπτωση σε κατι ιδιαιτερο? Και υπαρχουν διαφορες εκδοσεις πχ cmos I, cmos II κτλ που επικαλυπτονται σε αποδοση η λεω... οτι να ναι?

Επειδη και τα γερμανικα μου ειναι χαλια και απο το ebay δεν ξερω τιποτε, που ειναι η "παγιδα" στις παρακατω προσφορες?

http://cgi.ebay.de/Nikon-D80-Digita...39:1|66:2|65:12|240:1318&_trksid=p3286.c0.m14

http://cgi.ebay.de/Nikon-D80-Kit-in...39:1|66:2|65:12|240:1318&_trksid=p3286.c0.m14

σε σχεση πχ με αυτην

http://cgi.ebay.de/Nikon-D80-Body-G...39:1|66:2|65:12|240:1308&_trksid=p3286.c0.m14

Επειδη και τα γερμανικα μου ειναι χαλια και απο το ebay δεν ξερω τιποτε, που ειναι η "παγιδα" στις παρακατω προσφορες?

http://cgi.ebay.de/Nikon-D80-Digita...39:1|66:2|65:12|240:1318&_trksid=p3286.c0.m14

http://cgi.ebay.de/Nikon-D80-Kit-in...39:1|66:2|65:12|240:1318&_trksid=p3286.c0.m14

σε σχεση πχ με αυτην

http://cgi.ebay.de/Nikon-D80-Body-G...39:1|66:2|65:12|240:1308&_trksid=p3286.c0.m14

ΔΕν υπάρχει παγίδα. Απλώς η τελευταία είναι καθαρή αγοραπωλησία, η δεύτερη είναι πληστηριασμός. Άρα αναμένεται η τιμή να ανεβεί αρκετά, ίσως και να ξεπεράσει την τιμή της τρίτης.

Re: Απάντηση: Ερώτηση κρίσεως

Τι εννοείς;

Εννοώ καποια περίεργα χτυπηματα... δηλαδη 3 μερες πριν ληξει η δημοπρασια και ενω η τιμη ειναι πχ στα 150Ε με το επομενο παει στα 300Ε... ή ειναι παντελως ασχετος αυτος που χτυπαει ή ....κατι αλλο συμβαινει !!!!

Όχι σε ολες τις δημοπρασιες εννοειται....

Αλλα κατι παρομοιο ειδα και στις αγγελιες του dpgr. Καποιος αγορασε κατι μεταχειρισμενο στα πχ 100Ε και το πουλαει 2 μηνες μετα στα 120.

Οπότε προσοχη... αλλα αυτο νομιζω το ξερουμε οι περισσοτεροι.

Τιμες σήμερα στη Μαλαισία για την D80 με τον 18-135 στα 700Ε και για την 450D κιτ (αλλα δεν ξερω με ποιον φακο) στα 797 δολαρια.

Επισης η Fuji F50 στα 148Ε. Ίδιες τιμες με Ελλαδα μου φαινονται.