Ηλία, θα τον δοκιμασω μαλλον του Βλασση το φακο με την πρωτη ευκαιρια...
Για το μεγαλο ζουμ, αν θυμασαι στο πρωτο μου μηνυμα, εκανα συγκριση με την πανασονικ FZ28 η οποια φτανει κοντα στα 500mm και ετσι επελεξα κατι σε 300ρη. Για πρακτικους λογους οπως το σκεφτομαι ομως και οχι οτι εχω δοκιμασει καποιο αλλο φακο, νομιζω θα μου χρειαζεται για τοπια... ας πουμε Μετεωρα (εισαι κατω στο δρομο και τραβας τα μοναστηρια) ή απο καποιο πλοιο να βγαζεις το λιμανι ή από την Άνω Πόλη να βγαζεις το Λευκο Πυργο... δεν ξερω αν ειναι too much ενας 300ρης για τα παραπανω παραδειγματα. Απλα, με τις κομπακτ τετοιες φωτογραφιες δεν βγαζεις....
Τα 600 της olympous καλα ακουγονται αλλα ας μη το παρακανω...δεν θελω το απολυτο σε ζουμ, απλα ξεκινησα με βαση την FZ28.
Όσο για τιμες βλεπω το κιτ της 1000D με φακο με σταθεροποιηση στα 487Ε και απο το cameralab προτεινεται ο EF-S 55-250mm IS που τον βλεπω στα 223Ε, συνολο 710Ε, με καποια πιθανη έκπτωση κοντα στα 650Ε που βγαινει η olympous (και θα εχω κανον :drummer: και.... δανεικους φακους απο τον Τασο στο μελλον.... :BDGBGDB55: ) και αν τα παρω πακετο απο εξω ίσως με μια εκπτωση 20-25% να ερθει και φτηνοτερα.
Μενει βεβαια οπως ειπε και ο Jim... να την πιασω και λιγο στα χερια μου (οποτε ετοιμαζομαι το Σαββατο για ΜΜ, μπορει να πεσω και πανω στο Βλασση

).
Πως το βλεπεις το σκεπτικό μου?
Να πω οτι αυτος ο φίλος μου πηρε περισυ την νικον D80 από έξω στα 700Ε οταν εδω είχε τιμη στο σκρουτζ 1100 ή 1200Ε αν θυμαμαι καλα...