Ερώτηση πάνω στη διαδικάσια προκαταβολής

Βασίλης Α.

Supreme Member
10 September 2007
3,503
Βέλγιο
Θα αγοράσω την Sony 46X3500 μέσω τηλεφώνου από τη Ρόδο και ο πωλητής μου είπε ότι πρώτα θα πρέπει να μπει η προκαταβολή στον λογαριασμό του καταστήματος και μετά θα γίνει η αποστολή της Tv.H ερώτηση είναι η εξής μιας και δεν έχω εμπειρία από τέτοιες δουλειές.Σε περίπτωση που το κατάστημα αθετήσει την υπόσχεσή του (Electronet) μπορώ εγώ μέσω της απόδειξης να διέκδικήσω τα χρήματά μου πίσω ή την πάτησα? Μου είπε ο άνθρωπος να τον πάρω τηλ και να του πω τον αριθμό του καταθετηρίου έτσι ώστε να γίνει η δέσμευση του κομματιού και να μου αποσταλλεί στο σπίτι.Το καταθετήριο δεν αποτελλεί απόδειξη?

Τι να σου πω Gatareδεν ξέρω πολλά από τα διαδικαστικά της προκαταβολής.
Αλλά από όσο γνωρίζω όταν κάνεις κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό τρίτου
μπαίνει στο καταθετήριο το όνομα σου και νομίζω ότι μπορεί να μπει και ο λόγος κατάθεσης
( πχ προκαταβολή sony 46X3500).
Τώρα αυτό πρέπει να είναι απόδειξη συναλλαγής
και νομίζω ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Τέλος ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ είναι η γνώμη μου σαν πελάτης του Rhodes(Γιάννη),
ότι και αυτός και το μαγαζί του είναι ΑΨΟΓΟΙ.
Εγώ προσωπικά έδωσα στο παλικάρι το αριθμό της πιστωτικής μου και έγινε η χρέωση.

φροντισε να εχεις

α) αποδειξη οτι εδωσες χρηματα

β) ''αποδειξη'' (τωρα πως θα γινει αυτο?)

οτι δεν ελαβες κατι σαν ανταλλαγμα για αυτα που εδωσες

ωστε να μπορεις να τα διεκδικησεις (αν αθετηθει η υποχρεωση για μεταβιβαση της τηλεορασης)

τα χρηματα με τις διαταξεις για τον αδικαιολογητο πλουτισμο.

αλλα κακως πηγα εκει αφου θα εχεις

και τις αξιωσεις απο την πωληση η οποια συναπτεται και προφορικα εγκυρως.

δεν απαιτει εγγραφο.

εφοσον η τηλεοραση δεν αξιζει πανω απο 5.900 ευρω θα μπορεσεις (αν δεν εκπληρωσει τις υποχρεωσεις του το καταστημα)

να εχεις και μαρτυρες ως αποδ. μεσο (για τυχον αγωγη λεμε τωρα).

παντως μια ''αποδειξη'' οτι οντως κατεβληθησαν χρηματα

(και ποσα και που)

συνισταται οπωσδηποτε.

αν υπαρχει καποιος δικηγορος εδω θα στα πει και καλυτερα.

(ιδιως για τις λεπτομερειες της συναλλαγης μεσω τραπεζας).

Δεν είναι ο Rhodes,θα την πάρω από την Electronet Ρόδου στην τιμή των 2600, 50 ευρώ παρακάτω από τον Γιάννη. Θα μου την φέρουν από το κατάστημα της Νέας Σμύρνης και θα μου την συνδέσουν κιόλας. 19 του μήνα παραλαμβάνει η Sony Hellas και θα μου δεσμεύσουν ένα κομμάτι.

γιατι δεν πας στην electronet που ειναι κοντα σε εσενα,να δωσεις χρηματα,να παρεις και μια αποδειξη οτι εδωσες χρηματα αλλα δεν την παρελαβες και οτι θα την παραλαβεις την ταδε του μηνα ?
γιατι να βαλεις χρηματα?
αυτοι δεν τα βρισκουν ενδοεταιρικα?

Με τον ίδιο τρόπο αγόρασα κι εγώ την 37Ρ3000.
Την επόμενη μέρα η τηλεόραση ήταν στο σπίτι μου.
Ρώτησε τον Γιάννη αν υπάρχει η τηλεόραση ετοιμοπαράδοτη στις αποθήκες της Electronet.
H αιτιολογία "το επώνυμό σου- sony 46X3500" πρέπει να μπει στο αποδεικτικό της κατάθεσης,όχι για κανένα άλλο λόγο,αλλά για να κοιμάσαι πιο ήσυχος.
Καλορίζικη!!!

Sorry είπες Ρόδο και το μυαλό μου πήγε κατευθείαν στον Rhodes.
Πάνος μόλις στείλεις το καταθετήριο με fax στην εταιρία
πες τους να σου στείλουν την ανάλογη απόδειξη προκαταβολής.
Τώρα κατά πόσο μπορείς να διεκδικήσεις τα χρήματα σου πίσω
σε περίπτωση αθέτησης υπόσχεση
μόνο κάποιος δικηγόρος μπορεί να μας απαντήσει με ακρίβεια.

ΥΓ Καταλαβαίνω τους ενδοιασμούς σου με αυτά που έχουν δει τα μάτια μας.

Vasdar τί να σου πω δεν ξέρω,λογικά θα μπορούν να συννενοηθούν.Αν και Σωκράτη μάλλον η διαφορά του ΦΠΑ δεν επιτρέπει συννενόηση μεταξύ τους! Δεν θα την πάρω από το Γιάννη μιας και δεν ήξερε το παιδί πότε θα ξαναφέρει και μιας και ο Σάββας της Εlectronet μου την δίνει φθηνότερα και προσφέρει και εγκατάσταση.

Αλλου προκαταβαλεις ολο το ποσο π.χ. Λαρισαιος . Οσον αφορα την προκαταβολη ειναι εξαιρετικα αδυνατον να χασεις τα λεφτα σου απο λαμογια .
Χρονο ναι μπορεις να χασεις , αλλα λεφτα με αποδειξη απο τραπεζα και αιτιολογημενη καταθεση ?
Μονο στα Ζωνιανα γινοντε αυτα:flipout:

ποιος ειναι αυτος ο Σαββας? ειναι μελος του forum?
αν ειναι τοσο εξυπηρετικος να του στειλουμε και την προσφορα μας για το powerbuy?
anyway εγω ειμαι δικηγορος και σου λεω οτι αν τα καταθεσεις και εχεις το καταθετηριο καθε δικαστηριο θα σε δικαιωσει (αφου εχεις συγκεκριμενο λογαριασμο και στοιχεια ληπτη)

Απάντηση: Re: Ερώτηση πάνω στη διαδικάσια προκαταβολής

ποιος ειναι αυτος ο Σαββας? ειναι μελος του forum?
αν ειναι τοσο εξυπηρετικος να του στειλουμε και την προσφορα μας για το powerbuy?
anyway εγω ειμαι δικηγορος και σου λεω οτι αν τα καταθεσεις και εχεις το καταθετηριο καθε δικαστηριο θα σε δικαιωσει (αφου εχεις συγκεκριμενο λογαριασμο και στοιχεια ληπτη)

Μόλις ζητάς κάτι εδω μέσα γίνεται, λέω:
<<μόνο κάποιος δικηγόρος μπορεί να μας απαντήσει με ακρίβεια>>
Και τσούπ ο δικηγόρος μας.
Από όλα έχει αυτό το forum.:SFGSFGSF:

Είναι ο Μοσχίδης-Εlectronet,ναι είναι μέλος,πάντως μου έδωσε απευθείας καλύτερη τιμή χωρίς να του πω ότι είμαι μέλος του forum,Πήρα κατευθείαν στο μαγαζί.Ναι στείλτε του φάνηκε εξυπηρετικότατος:ernaehrung004:

a ok εχει επικοινωνισει μαζι μας
σ'ευχαριστω φιλε Gataros(το ονομα σου ποιο ειναι?)
δεν θελεις να το κανεις μαζι μας? ακομη και το powerbuy να αποτυχει εγω θα παραγγειλω μια 46x3500 για συγγενη μου..

Re: Απάντηση: Re: Ερώτηση πάνω στη διαδικάσια προκαταβολής

Μόλις ζητάς κάτι εδω μέσα γίνεται, λέω:
<<μόνο κάποιος δικηγόρος μπορεί να μας απαντήσει με ακρίβεια>>
Και τσούπ ο δικηγόρος μας.
Από όλα έχει αυτό το forum.:SFGSFGSF:

:2thumb22sup:

Βασίλη με λένε :grinning-smiley-043. Θα ήθελα να την έχω την tv όσο το πιο σύντομο δυνατόν οπότε δεν το βλέπω για Χριστούγεννα πλευρά. Και το άλλο είναι ότι μαζεύονται και δηλώνουν συμμετοχή πολλά άγνωστα άτομα και δεν θέλω αναποδιές της τελευταίας στιγμής,ακύρωση παραγγελιών κλπ. 19 του μήνα μου είπε ότι η Sony θα φέρει κομμάτια(δύσκολο να τηρήσουν την υπόσχεσή τους).... Μία ερώτηση, ο λογαριασμός κατάθεσης θα πρέπει να ανήκει σε επωνυμία εταιρείας με ΑΦΜ επιχείρησης πχ Electronet ή σε κάποιο πρόσωπο?Γιατί αν αναφέρει μόνο ένα όνομα και τπτ άλλο μυρίζομαι απατεωνιά?

Last edited:
δεν μπορει να ειναι electronet..θα ειμαι το ονομα του προσωπου που τρεχει την εταιρια στην συγκεκριμενη πολη..αυτος κανει και την προσφορα και αυτος δεν εχει Ανωνυμη Εταιρια αρα ο λογαριασμος θα ειναι σε φυσικο προσωπο
Βασιλης :grinning-smiley-043

τελη Νοεμβριου παντως το powerbuy θα ολοκληρωθει,ακομη και 2 συμμετοχες :)

Ελα ρε βασιλη μια τηλεοραση θα παρεις :BDBDG54: οχι οικοπεδο στο Φεγγαρι .

Η προκαταβολή μπορεί να ζητηθεί με αγωγή αδικαιολόγητου πλουτισμού (αιτία μη επακολουθήσασα). Αλλά θέλει δικαστήριο. Έστω της διαδικασίας των μικροδιαφορών. Το οποίο θα πρέπει να γίνει στη Ρόδο, σύμφωνα με αυτά που διαβάζω. Αξίζει το πράγμα?