Ερώτηση περι προστασίας καταναλωτή...

Τελείως λάθος αντιμετώπιση. Αφού την ξαναπήγες, να ζητήσεις αναλυτική απάντηση για τον τρόπο που δοκιμάστηκε η μνήμη και σε τι συνθήκες (τι μητρική κτλ). Αν πάλι την πάρεις πίσω, θα πρέπει να την δοκιμάσεις εσύ σε χαμηλότερη ταχύτητα.

Δεν είναι λάθος. Τι νόημα έχει να ρωτήσω τον τρόπο, σπο την στιγμή που δεν μπορώ να το εξακριβώσω ? Δηλαδή αν μου παρουσιάσουν μια ιδανική σύνθεση δοκιμών θα πρέπει να το δεχθώ? Και φυσικά έτσι να κάνω μη αμφισβητήσιμη την απάντησή τους οτι η μνήμη είναι λειτουργική? Ούτως ή άλλως, θα μου στείλουν email απο το δοκιμαστήριο όταν την εξετάσουν. Την πρώτη φορά μου έστειλαν κι απο Θεσσαλονίκη και απο Μενίδι. Τότε θα ήταν η κατάλληλη στιγμή να το ζητήσω - αν αυτό με συνέφερε.
Καλώς ή κακώς, απο δώ που βρίσκομαι δεν μπορώ να κάνω πολλά. Αν ήμουν Αθήνα, θα πεταγόμουν κάποια στιγμή στο Μενίδι και θα το τακτοποιούσα. Και για 25Ε, δεν θα χαλάσω άλλα τόσα για να δικαιωθώ... Ο οικονομικότερος τρόπος για μένα είναι αυτό που κάνω τώρα. Αν ήταν κάτι πραγματικά αξίας, θα το πολεμούσα και με άλλους τρόπους...

ΟΚ όταν την επιστρέψουν πάλι, θα μπώ στο bios και θα παρακάμψω το SPD. Θα την βάλω στο χαμηλότερο που πάει και θα δώ τι γίνεται. 2 χρόνια πάντως δούλευε ΟΚ στην ταχύτητα μέσω SPD.

Last edited:
Τι θα προκαλέσει ο μαγνήτης σε ένα dimm μνήμης;

Eιχα την εντυπωση οτι κατι τετοιο >
electromagnet-nail.gif

θα προκαλουσε μονιμη παραμορφωση στο flip-flop των τρανζιστορ.
Αλλα ... δεν ειμαι φυσικος. Αν λανω λαθος ... please, let me know !

Τα flip-flops των λογικων πυλων δεν ειναι ασταθεις ταλαντωτες που επιτρεπουν (η οχι) ροη ηλεκτρικου ρευματος ?

Αν εφαρμοσεις υπερβολικη ηλεκτρομαγνητικη φορτιση ... δεν θα εξαναγκαστουν σε ΜΙΑ μονο κατασταση ?

(και δεν θελει πολυ ... το ρευμα μεσα στα dimmακια ειναι απο 3 volt και κατω !)

BIOS μόνο στέλνοντας ολόκληρο το PC μπορεί να έβγαζες άκρη.
Μικρό ασυμβατότητες σε μνήμες πάντα υπήρχαν και αντίστοιχα προβλήματα.
Τον SR απλά μην τον ακούς – πάλι λέει τα δικά του.

Απάντηση: Re: Ερώτηση περι προστασίας καταναλωτή...

BIOS μόνο στέλνοντας ολόκληρο το PC μπορεί να έβγαζες άκρη.
Μικρό ασυμβατότητες σε μνήμες πάντα υπήρχαν και αντίστοιχα προβλήματα.
Τον SR απλά μην τον ακούς – πάλι λέει τα δικά του.

Mα ακριβώς, τις ασυμβατότητες κολλάω και δεν δέχομαι στην περίπτωσή μου, γιατί το PC λειτουργούσε 2 χρόνια άψογα.
Απο το πολύ βάλε-βγάλε κοντεύω να φθείρω τις υποδοχές μνήμης της μητρικής. Δεν είναι για πολλά-πολλά κι αυτές - διψήφιο αριθμό χρήσεων πρέπει να έχουν σαν οριο ζωής... :)

Μόνιμη ζημιά με μαγνητικό πεδίο δεν μπορείς να κάνεις.

Toτε γιατι συνιστουν να αποφευγουμε να ακουμπαμε (με τα δαχτυλα) τις επαφες της μνημης ?
Δεν εκφορτιζεται καποιος στατικος ηλεκτρισμος μας, μεσα στις μνημες ?

Με την εκφόρτιση του στατικού ηλ., γίνεται απότομη μεταφορά φοορτίου, υπο τάση μερικών χιλιάδων βόλτς. Με τον μαγννήτη δεν έχουμε κάποια μεταφορά φορτίου στα κυκλώματα της μνήμης...

Καλα ρε παιδια, για ηλεκτρομαγνητη μιλησα.

Τεσπα ... αν δεν γινεται, δεν γινεται ! Δεν εχασε η βενετια βελονι.

Δεν εχω σπουδασει τιποτα. Δευτεροβαθμιος ειμαι !!!!! (για να μην πω πρωτοβαθμιος).

Ομως, περιμενα ενας (ΕΝΑΣ) γνωστης να μας γραψει .... πως καταστρεφεις ενα τσιπ μνημης (χωρις σφυρι η θειικο οξυ).

Ε, αυτό ρώτησα εξ'αρχής. Να βγει off χωρίς να έχει εξωτερικά σημάδια - πχ. καψαλισμένη κάποια επαφή απο βραχυκύκλωμα. Πχ. μια 9βολτη μπαταρία ίσως κάνει δουλειά. αλλά μπορεί να καψαλίσει την επαφή. Ακόμα καλύτερα, αν στον έλεγχο δεν δείχνει βραχυκυκλωμένη - κάτι που μπορεί να πεί οτι ευθύνομαι εγώ.

Οι μνήμες συχνά 'πεθαίνουν', τα αποτελέσματα της λιθογραφιας δεν είναι τέλεια. Degrade γενικά το ονομάζουμε το φαινόμενο και καλύπτει μεγάλο ευρως βλάβων. Είναι σύνηθες. Και όχι μη περιμένετε καρβουνιασμα εξωτερικά. Για αυτό υπάρχουν και οι εγγυήσεις

Απάντηση: Re: Ερώτηση περι προστασίας καταναλωτή...

...Για αυτό υπάρχουν και οι εγγυήσεις

Που στην περίπτωσή μου - αφού δεν μπορώ να παρίσταμαι επι τόπου στον έλεγχο - δεν ισχύουν. Μου πετούν ένα "μια χαρά είναι η μνήμη" και πρέπει εγώ να γίνω απατεώνας για να βγάλω άκρη - άν βγάλω... :)
Eπ'ευκαιρία να πω, οτι σε απαντητικό email που τους είχα στείλει, τους ρώτησα οτι "ποιά σκοπιμότητα υπάρχει, να ζητώ αλλαγή της μνήμης με μιά πανομοιότυπη, αν αυτή είναι λειτουργική - όπως είναι το άλλo dimm που λειτουργεί σωστά όπου κι αν το βάζω", αλλά απάντηση δεν μου δόθηκε.

Καλό κουράγιο, δυστυχώς όπως σου πρότεινα ένας τρόπος είναι να πας όλο το pc.
Βιντεο με memtest μπορεί να βοηθούσε.
Και όντως για το support του eshop κάνεις δε λέει τα καλύτερα.

Re: Απάντηση: Re: Ερώτηση περι προστασίας καταναλωτή...

Που στην περίπτωσή μου - αφού δεν μπορώ να παρίσταμαι επι τόπου στον έλεγχο - δεν ισχύουν. Μου πετούν ένα "μια χαρά είναι η μνήμη" και πρέπει εγώ να γίνω απατεώνας για να βγάλω άκρη - άν βγάλω... :)
Eπ'ευκαιρία να πω, οτι σε απαντητικό email που τους είχα στείλει, τους ρώτησα οτι "ποιά σκοπιμότητα υπάρχει, να ζητώ αλλαγή της μνήμης με μιά πανομοιότυπη, αν αυτή είναι λειτουργική - όπως είναι το άλλo dimm που λειτουργεί σωστά όπου κι αν το βάζω", αλλά απάντηση δεν μου δόθηκε.

Να τους πας φωτογραφία με το δικό σου memtest που να δείχνει το λάθος, και να ζητήσεις κάτι αντίστοιχο.
Αν και η σωστή αντιμετώπιση είναι να μην ξαναψωνίσεις τέτοια ήδη από αυτό το κατάστημα. Εγώ από καταστήματα που έχουν ανεπαρκές σέρβις, μόνο πράγματα που δεν χαλάνε.

To σκέφτηκα, αλλά φοβάμαι μη γίνουν σημάδια απο σπινθιρισμούς στα επίχρυσα ποδαράκια. Αν (όταν) μου την επιστρέψουν, θα φάει 9βολτη μπαταρία που θα πάει σύννεφο. :)