Ερώτηση περι συντεχνιών

Αγαπητέ ΕΚΙ 65, δεν πρόκειτε περί ιδεών ή απόψεων. Εδώ παρετέθηκαν επιλεκτικά διάφορες ανακοινώσεις μιας συντεχνίας για ποιό λόγο απεργεί και πως πάει η απεργία, ακόμη και κομματικοποιημένες, συγκεκριμένων αποχρώσεων όμως και σε ερώτηση γιατί δεν μπαίνουν και οι άλλες αποφάσισε ο Κος Νικολουδάκος ότι δεν το θεωρεί απαράιτητο διότι το αναφέρουν καθημερινά οι τηλεοράσεις. Αυτή την ελλειματική ενημέρωση ή κατά την άποψή μου κομματική προτίμηση ρωτάω αν πρέπει να φιλοξενεί το forum και όταν μάλιστα εκ των πραγμάτων αυτά αντίκεινται σε συμφέροντα άλλων μελών, και δεν είναι θέμα απόψεων ή ιδεών. Και μην το πάμε όπως ο Κόγιας, με συγκεκριμένη παράταξη αλλά απο οποιαδήποτε και αν προέρχεται.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ερώτηση περι συντεχνιών

Πετρος Νικολαιδης said:
Αληθεια Μπαμπη δεν περιμενεις απο καπου μια απαντηση?Αναμενουμε

Πέτρο για να είμαι ειλικρινής δεν πολυκατάλαβα το εννοείς. Είναι και πρωί...
icon12.gif
... Για βοήθα με λίγο...

Costas Coyias said:
Μπάμπη, τί θέλεις να μάθεις; Εάν το γνωρίζω, πολύ ευχαρίστως να το αναφέρω και δημοσίως, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Κώστα αυτό που θέλω να μάθω είναι γιατί αυτή η υπερβολική σου ευαισθησία, που δυστυχώς εκδηλώνεται με απαξία και πολύ ειρωνεία, τώρα κι όχι όταν ήσουν Γ.Δ.
Γιατί τότε που είχες και το μαχαίρι και το πεπόνι δεν εφάρμοσες αυτά που ζητάς απο εμάς. Εκτός αν δεν είχες τη δυνατότητα άρα θέλω να μάθω γιατί δεν παραιτήθηκες.
Αυτά τα πολύ απλά θέλω να μάθω.

Υ.Γ. Υπάρχουν και κάποια άλλα που θέλω, κάποια πράγματα που έγιναν κατά τη διάρκεια που το Avclub ήταν "πεσμένο" αλλά αυτά, ελπίζω να σε δώ στην έκθεση, προτιμώ να τα πούμε από κοντά.

Α μαλιστα. Εδω τσακωνωμαστε σημερα............

Μπαμπη ρωτας πραγματα που το πιθανοτερο ειναι να μην παρεις απαντηση.

Ουτως η αλλως το ειπε ο Κωστας εμμεσα οτι δεν θα απαντησει, ειπε ...."εαν γνωριζω"........τι ψαχνεις τωρα ...

Σε λογικη πολιτικης αντιπαραθεσης δεν εχω διαθεση να ερθω με κανεναν εδω μεσα απλα εχω μαθει οτι η δημοκρατια σταματαει εκει που περιοριζει την δημοκρατια του αλλου.Το να κατηγορειτε καποιος επειδη παρουσιασε σε ανοιχτο φορουμ τα αιτηματα ενος κλαδου που απεργει απο τη στιγμη μαλιστα που υπαρχει η δυνατοτητα του αντιλογου το θεωρω λιγο παλαιομοδιτικο και βλεπωντας οτι δεν ειναι πλεον μονο θεμα φορουμ αλλα και πιο συνολικο(βλεπε προστιμο στον Alpha για μια απλη φωνη δημοσιαγραφου)αναρωτιεμε ποσο κοντα στο πιστευε και μη ερευνα...γυρναμε;

Μπάμπη, η ευαισθησία μου έναντι της προβληματικής της διαγραφής μηνυμάτων ήταν πάντοτε (ΠΑΝΤΟΤΕ) υψηλή και μάρτυρες επί τούτου όλοι οι «παλιοί», (τέλος πάντων, όσοι απ’ αυτούς τους συμφέρει να παραδεχθούν κάτι τέτοιο, όσοι θυμούνται, όσοι, όσοι...). Ουδεμία ειρωνεία, ή απαξία από μέρους μου. Τα περί συντηρητικών (με την κυριολεκτική και όχι την πολιτική έννοια του όρου) τα εννοώ. Ειδικά όσον αφορά την απαξία, ίσα – ίσα, οι επικρίσεις μου υπονοούν υψηλές απαιτήσεις από τη διαχείριση. Άλλωστε, στο παρελθόν έχω αποδείξει και εμπράκτως την υποστήριξή μου στους διαχειριστές, και ονόματα και λεπτομέρειες επ’ αυτού μόνο δια ζώσης και κατ’ ιδίαν, (σε παρακαλώ). Εάν όμως επιμένεις, τότε δεν έχω κανένα πρόβλημα να σου τα πω (ή μάλλον να σου τα θυμήσω) και δημοσίως, (να μη γκρινιάζει κι ο Χρήστος...)

Όταν είχα και το μαχαίρι και το πεπόνι, βεβαίως και τα εφήρμοσα, ή τουλάχιστον προσπάθησα να τα εφαρμόσω κατα το δυνατόν καλύτερα, και –βεβαίως- δεν μπορώ παρά να αποτελώ αντικείμενο κριτικής. Όταν, δε, έκρινα ότι οι συνθήκες το απαιτούσαν, παραιτήθηκα. Εάν δεν το θυμόσουν, μόλις σου το θύμησα.

Απάντηση: Re: Ερώτηση περι συντεχνιών

Costas Coyias said:
Μπάμπη, η ευαισθησία μου έναντι της προβληματικής της διαγραφής μηνυμάτων ήταν πάντοτε (ΠΑΝΤΟΤΕ) υψηλή και μάρτυρες επί τούτου όλοι οι «παλιοί», (τέλος πάντων, όσοι απ’ αυτούς τους συμφέρει να παραδεχθούν κάτι τέτοιο, όσοι θυμούνται, όσοι, όσοι...).

Παρ´όλα αυτά όμως γινόταν, και μάλιστα με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα και πολύ πιο αυστηρά απ' ότι σήμερα.

Costas Coyias said:
Ουδεμία ειρωνεία, ή απαξία από μέρους μου. Τα περί συντηρητικών (με την κυριολεκτική και όχι την πολιτική έννοια του όρου) τα εννοώ. Ειδικά όσον αφορά την απαξία, ίσα – ίσα, οι επικρίσεις μου υπονοούν υψηλές απαιτήσεις από τη διαχείριση.

Τότε Κώστα μάλλον εγώ έχω μεγάλο πρόβλημα στην κατανόηση και ερμηνεία αυτών που γράφεις γιατί άλλα καταλαβαίνω.

Costas Coyias said:
Άλλωστε, στο παρελθόν έχω αποδείξει και εμπράκτως την υποστήριξή μου στους διαχειριστές, και ονόματα και λεπτομέρειες επ’ αυτού μόνο δια ζώσης και κατ’ ιδίαν, (σε παρακαλώ). Εάν όμως επιμένεις, τότε δεν έχω κανένα πρόβλημα να σου τα πω (ή μάλλον να σου τα θυμήσω) και δημοσίως, (να μη γκρινιάζει κι ο Χρήστος...)

Όχι, δεν επιμένω, το δια ζώσης και κατ´ιδίαν το προτιμώ κι εγώ.
Έχω κι εγώ πολλά αδιευκρίνηστα γεγονότα απο εκείνη την εποχή στα οποία πολύ θα ήθελα να έχω και τη δική σου άποψη.

Costas Coyias said:
Όταν είχα και το μαχαίρι και το πεπόνι, βεβαίως και τα εφήρμοσα, ή τουλάχιστον προσπάθησα να τα εφαρμόσω κατα το δυνατόν καλύτερα, και –βεβαίως- δεν μπορώ παρά να αποτελώ αντικείμενο κριτικής. Όταν, δε, έκρινα ότι οι συνθήκες το απαιτούσαν, παραιτήθηκα. Εάν δεν το θυμόσουν, μόλις σου το θύμησα.

Το θυμάμαι πολύ καλά, και μάλιστα, αν κι εσύ το θυμάσαι, προσωπικά τάχτηκα με το μέρος σου.
Αυτό που λέω όμως είναι οτι αυτή τη κατάσταση την "ανέχτηκες" για για 1, 5 χρόνο. Δεν είναι λίγο μεγάλο διάστημα;
Κι σε τελική ανάλυση, και με αυτό δεδομένο, δεν είναι λίγο άδικο να είσαι από τους πρώτους που μας "πυροβολούν" επειδή, κατά τη γνώμη σου και κατά τη γνώμη αρκετών άλλων, δεν είμαστε τόσο "φιλελεύθεροι" όσο θα θέλατε;

Απάντηση: Re: Ερώτηση περι συντεχνιών

Costas Coyias said:
Μπάμπη, η ευαισθησία μου έναντι της προβληματικής της διαγραφής μηνυμάτων ήταν πάντοτε (ΠΑΝΤΟΤΕ) υψηλή και μάρτυρες επί τούτου όλοι οι «παλιοί», (τέλος πάντων, όσοι απʼ αυτούς τους συμφέρει να παραδεχθούν κάτι τέτοιο, όσοι θυμούνται, όσοι, όσοι...). Ουδεμία ειρωνεία, ή απαξία από μέρους μου. Τα περί συντηρητικών (με την κυριολεκτική και όχι την πολιτική έννοια του όρου) τα εννοώ. Ειδικά όσον αφορά την απαξία, ίσα – ίσα, οι επικρίσεις μου υπονοούν υψηλές απαιτήσεις από τη διαχείριση. Άλλωστε, στο παρελθόν έχω αποδείξει και εμπράκτως την υποστήριξή μου στους διαχειριστές, και ονόματα και λεπτομέρειες επʼ αυτού μόνο δια ζώσης και κατʼ ιδίαν, (σε παρακαλώ). Εάν όμως επιμένεις, τότε δεν έχω κανένα πρόβλημα να σου τα πω (ή μάλλον να σου τα θυμήσω) και δημοσίως, (να μη γκρινιάζει κι ο Χρήστος...)

Δεν γκρινιαζω Κωστη. Στεναχωρημενος ειμαι με ολες αυτες τι μ@λ@κιες που δεν μας αφηνουν να χαρουμε το χομπι μας.

Με τον ενα η με τον αλλο τροπο μας δινεται αυτη η δυνατοτητα , και αντι να κατσουμε να ασχοληθουμε με την ουσια, αναλωνομαστε με δαυτα.
Καπου μου ερχεται δηλαδη "το δεντρο με το δασος" η "παλαμη με το χερι" και τετοια.
Βλεπω ποστ απο ατομα που γραφτηκαν στο κλαμπ, μονο και μονο για να κανουν πολιτικα σχολια και να δημιουργησουν εντυπωσεις. Αυτα τα μελη τι λες Κωστα, να τα θεωρησω audiophile η videophile?

Και το πιο στεναχωρο ειναι οτι "παρασυρουν" μαζι τους και πραγματικους χομπιστες (αποδεδειγμενα) που εχουν προσφερει και προσφερουν στο χωρο γραπτα αξιολογα. Αντι να γραφουν τετοια γραφουν απο τ'αλλα.

Ξαναλεω , δεν ειναι γκρινια , ειναι στεναχωρια μετα απο τετοιες διαπιστωσεις.......

.

Αν η AV Cafe έχει αποκτήσει τέτοια δυναμική που υπάρχουν μέλη που συμμετέχουν αποκλειστικά σε αυτή, μάλλον πρέπει να είμαστε περήφανοι, δεδομένου του ότι υπάρχουν πολλά άλλα fora γενικού περιεχομένου. Και εγώ έπαιρνα τους 4 Τροχούς επί 12+ χρόνια μόνο για τον Αντίλογο. Όταν από αντίλογος έγινε φωτορεπορτάζ, τους έκοψα. Καλώς ή κακώς τα AV ενδιαφέροντά μου, αν και υπαρκτά, είναι λιγότερο σημαντικά από τα κοινωνικά και αναγκαστικά αυτό φαίνεται από τη συμμετοχή μου. Αν το club δεν θέλει μέλη σαν εμένα, θα ήθελα να το ξέρω.

Υ.Γ. Συζητούσα τις προάλλες με κάποιο άλλο μέλος την πρόταση να ανοίξουν και άλλες off topic κατηγορίες. Μαύρο φίδι που μας έφαγε... :p

Lepton said:
Αν η AV Cafe έχει αποκτήσει τέτοια δυναμική που υπάρχουν μέλη που συμμετέχουν αποκλειστικά σε αυτή, μάλλον πρέπει να είμαστε περήφανοι, δεδομένου του ότι υπάρχουν πολλά άλλα fora γενικού περιεχομένου. Και εγώ έπαιρνα τους 4 Τροχούς επί 12+ χρόνια μόνο για τον Αντίλογο. Όταν από αντίλογος έγινε φωτορεπορτάζ, τους έκοψα. Καλώς ή κακώς τα AV ενδιαφέροντά μου, αν και υπαρκτά, είναι λιγότερο σημαντικά από τα κοινωνικά και αναγκαστικά αυτό φαίνεται από τη συμμετοχή μου. Αν το club δεν θέλει μέλη σαν εμένα, θα ήθελα να το ξέρω.

Υ.Γ. Συζητούσα τις προάλλες με κάποιο άλλο μέλος την πρόταση να ανοίξουν και άλλες off topic κατηγορίες. Μαύρο φίδι που μας έφαγε... :p

Πάντως Λευτέρη θά είχε πολύ ενδιαφέρον να υπήρχε και off topic κατηγορία θεάτρου και λογοτεχνίας.Προσωπικά θα σε έβλεπα και μιά χαρά ικανό να ´μπείς μπροστά´.Θα διαφωνούσαμε πού και πού αλλά θάταν ωραία.Αλλά επειδή είδα και εγώ το προαναφερθέν ´μαυρο φίδι´είπα άστο πρός το παρόν.Δεν το ξέχασα απλά το ανέβαλλα.;)

Re: Απάντηση: Re: Ερώτηση περι συντεχνιών

Μπάμπης Κολέζας said:
...
Κι σε τελική ανάλυση, και με αυτό δεδομένο, δεν είναι λίγο άδικο να είσαι από τους πρώτους που μας "πυροβολούν" επειδή, κατά τη γνώμη σου και κατά τη γνώμη αρκετών άλλων, δεν είμαστε τόσο "φιλελεύθεροι" όσο θα θέλατε;

Ίσως, αλλά εάν δεν ήμουν από τους πρώτους, θα ήταν περισσότερο άδικο.

Re: Απάντηση: Re: Ερώτηση περι συντεχνιών

Browser said:
Δεν γκρινιαζω Κωστη. Στεναχωρημενος ειμαι με ολες αυτες τι μ@λ@κιες που δεν μας αφηνουν να χαρουμε το χομπι μας.

Με τον ενα η με τον αλλο τροπο μας δινεται αυτη η δυνατοτητα , και αντι να κατσουμε να ασχοληθουμε με την ουσια, αναλωνομαστε με δαυτα.
Καπου μου ερχεται δηλαδη "το δεντρο με το δασος" η "παλαμη με το χερι" και τετοια.
Βλεπω ποστ απο ατομα που γραφτηκαν στο κλαμπ, μονο και μονο για να κανουν πολιτικα σχολια και να δημιουργησουν εντυπωσεις. Αυτα τα μελη τι λες Κωστα, να τα θεωρησω audiophile η videophile?

Και το πιο στεναχωρο ειναι οτι "παρασυρουν" μαζι τους και πραγματικους χομπιστες (αποδεδειγμενα) που εχουν προσφερει και προσφερουν στο χωρο γραπτα αξιολογα. Αντι να γραφουν τετοια γραφουν απο τ'αλλα.

Ξαναλεω , δεν ειναι γκρινια , ειναι στεναχωρια μετα απο τετοιες διαπιστωσεις.......

.

Audiophile: to listen better to
Videophile: to watch better

Ε, να μην κάνουμε και λιγάκι to know us better, Ελληνιστί αζμπέτε; Εξάλλου, κι εσύ όλο εδώ γύρω, σ’ αυτές τις κατηγορίες τριγυρνάς, (αντί να πας τον προβολέα σου στον οφθαλμίατρο...).

(Νικολουδάκε είσαι βέρυ μπαντ ινφλούενς, και καταδικάζεσαι να ακούσεις τον ύμνο του Παναθηναϊκού 39 φορές, από low fi σύστημα, καθισμένος σε πράσινη καρέκλα και δεμένος πισθάγκωνα).

Καλημέρα σε όλους.
Έχουμε όλοι συμφωνήσει ότι κάποιοι κανόνες πρέπει να τηρούνται για να λειτουργήσουμε εύρυθμα.
Το ότι κάποιοι δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι οι κανόνες που διέπουν αυτό το χώρο είναι οι πιο ξεχειλωμένοι που υπάρχουν σε Ελληνικό τουλάχιστον τόπο μου κάνει τρελή εντύπωση.
Το ότι είναι βούληση μας να πορευτούμε με όσο το δυνατόν δημοκρατικό και ελεύθερο τρόπο φαίνεται πως κάποιους τους ενοχλεί.
Συμφωνώ απόλυτα με το μήνυμα του Μπάμπη.

Κώστα υπήρξες διαχειριστής μας , ΑΓΔ, ΓΔ, στο Av forum.
Είχαμε διαφωνήσει κάποιες φορές αλλά είχα σεβαστεί πάντα τις αποφάσεις σου. Για να σου θυμίσω και να γνωρίζουν οι νέοι έχεις κάνει μία από τις σκληρότερες διαχειρίσης ever. Εάν μιλάς έτσι για το τι συμβαίνει εδώ με αυτόν τον τρόπο, τότε κάτι τρέχει.
Δεν λέω ότι δεν είχες δίκιο τότε αλλά λέω πως αν ήσουν διαχειριστής στο κλαμπ σήμερα και λειτουργούσες όπως τότε, σίγουρα θα είχες τρία πληρωμένα συμβόλαια και το συνδικάτο μπετονιέρας έξω από το σπίτι σου.
Επειδή σε εκτιμώ και ξέρω ότι είσαι ώριμος άνθρωπος, ξανασκέψου τι έγραψες.
Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι κάτι σου στράβωσε αυτή την εβδομάδα και έχεις τα νεύρα σου. Την κακιά στιγμή τη δέχομαι άνετα.
Με ενδιαφέρει η δεύτερη σκέψη σου. Η δική σου όμως.

Τώρα για όλους αυτούς που νομίζουν ότι καταπιέζονται οι ελευθερίες τους εδω μέσα το μόνο που έχω να πω είναι ας κοιτάξουν πρώτα την καθημερινότητα τους και το ξανασυζητάμε.

Εάν βάλουμε σε ένα καταπιεσόμετρο τα γεγονότα που συνθέτουν την καθημερινότητα μας, το Av club θα είναι στην τελευταία θέση.
Δεν λέω να λύσουμε πρώτα τα άλλα, δεν έχω το δικαίωμα, απλά κάποιες δεύτερες σκέψεις θα είναι ωφέλιμες για όλους.

Μπορώ να καταλάβω τους περισσότερους που γκρινιάζουν και εγώ το κάνω, γιατί όντως ο τόπος που θα ξεσπάσεις ,θα πεις αυτά που δεν λες στη γυναίκα σου, στο παιδί σου ,στον προϊσταμενό σου, αυτά που σε ενοχλούν ,είναι η παρέα.
Και εδώ είμαστε μία.
Απλά είμαστε λίγο μεγαλύτερη από τις κανονικές. Άρα και οι παρεξηγήσεις λογικές.
Όμως δεν νομίζω πως κάποιος από εμάς ξεσπάει μόνιμα στην παρέα του.
Το που και που χωρίς ακρότητες είναι δικαιολογημένο.
Η διαχειριστική ομάδα πέρα από το γεγονός ότι αποτελείται από μέλη και όχι ιδιοκτήτες αποτελεί τον τελευταίο καιρό και το σάκο του μποξ της παρέας.
Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα ούτε και τα άλλα παιδιά. Είναι και ένας μικρός ρόλος που θέλουμε δεν θέλουμε τον παίζουμε.
Εάν όμως κάποια στιγμή στη διάρκεια των κτυπημάτων κάποιος είναι απρόσεκτος και μετά από κτύπημα του, γυρίσει ο σάκος και του χώσει και αυτός μία, τότε δεν φταίει ο σάκος. Και δεν νομίζω κάποιος να έχει πρόβλημα με αυτό. Είναι νόμος της φυσικής. Της φυσικής της παρέας.

Κ. Μιχαλόπουλε μετά το πρώτο χιουμοριστικό κείμενο σας το οποίο το βρήκα πολύ έξυπνο, τα πράγματα τα κάναμε σαλάτα.
Εάν μου πείτε ότι δεν είχατε άλλο τρόπο να γίνεται πολύ πιο καυστικός από το να χρησιμοποίησετε ψιλοάκυρο λεξιλόγιο τότε ή θα λέτε ψέμματα ή εγώ κακώς κατάλαβα. Θ α μου επιτρέψετε να υποστηρίζω το πρώτο.
Το πιο άκυρο για μένα είναι ότι υποδείξατε σε άλλο μέλος με πιο τρόπο θα έπρεπε να σας απαντήσει. Και μάλιστα κάνατε και χαρακτηρισμό απρεπή για τον τρόπο απάντησης. Αυτό το θεωρώ πιο αυταρχικό από τη διαγραφή του μηνύματος. Σκεφτείτε το λίγο.
Εάν ήταν κακιά στιγμή, ο.κ.
Αλλά θα στεναχωρηθώ εάν υπάρξει δεύτερη.
Εάν κάνουμε διαγωνισμό για το ποιος μιλάει πιο αθυρόστομα στον κύκλο του θα σας έλεγα ότι έχετε φάει γκολ από τα αποδυτήρια και ο μόνος τρόπος να γλιτώσετε είναι να πέσουν τα φώτα. Οι φίλοι μου με αποδέχονται. Δεν θεωρώ δεδομένο ότι πρέπει να με αποδεχτούν και τα μέλη του κλαμπ ή ενός ευρύτερου κύκλου. Δεν είμαι και τόσο παράλογος ή αδαής.
Σας τα γράφω χωρίς καμμία διάθεση να σας την πω. Είστε εξάλλου πολύ έξυπνος.

Ας σταματήσουμε λίγο τη γκρίνια . Υπάρχουν σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούμε.
Φιλικά.

Lepton said:

Λευτερη, ΕΑΝ το δικο μου μηνυμα σε προετρεψε να γραψεις αυτο σου το ποστ, να σου διευκρυνησω οτι σε καμμια περιπτωση δεν εθεσα θεμα περιορισμου θεματολογιας. Ισα ισα μου αρεσει να γραφονται τα παντα. Ετσι μου δινονται πολυ περισσοτερες επιλογες.

Οσον αφορα την τοποθετηση σου περι "μελη σαν εσενα", θα σου πω οτι θα χαιρομουν ιδιαιτερως αν μελη σαν εσενα γραφαν συχνοτερα (σε οποιο θεμα).
Η αυτοσυγκρατηση , η ευπρεπεια και η ευγενεια των γραπτων σου ειναι κατι που σε διακρινει. Εαν προσθεσεις και το ποσοστο "ευστοχιας" σου στα θεματα , ειναι "παραδειγματα" !!

Χρηστος

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ερώτηση περι συντεχνιών

Costas Coyias said:
Audiophile: to listen better to
Videophile: to watch better

Ε, να μην κάνουμε και λιγάκι to know us better, Ελληνιστί αζμπέτε; Εξάλλου, κι εσύ όλο εδώ γύρω, σ’ αυτές τις κατηγορίες τριγυρνάς, (αντί να πας τον προβολέα σου στον οφθαλμίατρο...).

Χαιρομαι παρα πολυ που επανερχεσαι στα ......γνωστα.

Ευχαριστω για την διορθωση , θα το εχω υπ'οψιν.

Δε ξερω Κωστα, αλλα οποτε βλεπω τετοια μηνυματα σου μου ερχεται συνεχεια στο μυαλο το τραγουδι που λεει."αλλου τρως αλλου πινεις, αλλου πας και το δινεις"....

Δημητρη Μαν., ποιος το λεει αυτο????

Κύριοι,

Γράφτηκα στο φόρουμ μόλις προχθές. Το πρώτο μου post ήταν στο thread για την απεργία των εκπαιδευτικών και το δεύτερο εδώ, στην ερώτηση περί συντεχνιών. Και στις δύο περιπτώσεις δέχτηκα επίθεση για το ύφος των γραφόμενών μου. Καμμία ένσταση ή απάντηση δεν υπήρξε ως προς την ουσία.

Όποτε δέχτηκα κριτική με επιχειρήματα, όπως από τον κύριο Κολέζα και από τον κύριο Οικονόμου στο PM, (το οποίο δημοσιοποίησα απλά και μόνο για να μου δοθεί η ευκαιρία να απαντήσω - επιτέλους - και σε μια λογική κριτική), απάντησα με σεβασμό προς τον συνομιλητή μου.

Στις περιπτώσεις, πάλι, που η κριτική είχε ως κίνητρο, είτε να με "επαναφέρει στην τάξη", είτε τη συμμετοχή σε "πυρ ομαδόν", είτε οποιοδήποτε άλλο κίνητρο, απάντησα (ίσως να μην έπρεπε καν), διότι δεν είμαι απ' τους ανθρώπους που θα με επαναφέρουν σε τάξη, ή που θα ζητήσω συγγνώμη επειδή δέχομαι ομαδική αντιπαράθεση.

Σας καλώ να διαβάσετε, για παράδειγμα, το thread σχετικά με τη γυναικεία ψήφο. Το thread ξεκινάει χιουμοριστικά και όλα τα post έχουν τέτοιο χαρακτήρα. Μόλις έστειλα post, εξ'ίσου χιουμοριστικό, δέχτηκα ως απάντηση το post #6. Και βεβαίως απάντησα ειρωνικά. Αν κάποιος πιστεύει ότι ήταν καλοπροαίρετη η "ερώτηση" στο post #6, ας μου πει ότι κακώς δεν απολογήθηκα.

Το παρόν μήνυμα μου αποτελεί μια εξήγηση εκ μέρους μου σε όσους με κρίνουν, θετικά ή αρνητικά, με επιχειρήματα. Με χαρά μου είδα ότι υπάρχουν αρκετοί.

Σχετικά με την αθυροστομία μου, όχι απλά δεν ενοχλεί, απ' ότι βλέπω, αλλά αποτελεί και το επιχείρημα όσων μου επιτίθενται "αγεληδόν".
Σε αυτούς εξακολουθώ να απαντώ:
χέστηκα.

Καλή σας μέρα

Κύριε Μανωλάκο,

Με χαρά μου διαπιστώνω ότι πληθαίνουν οι φωνές της κριτικής με επιχειρήματα. Επειδή, εξ' όσων καταλαβαίνω, έχετε διαπιστώσει ότι δεν κάνω ούτε χαβαλέ στο φόρουμ, ούτε διαγωνισμό αθυροστομίας, αλλά και ούτε με ενδιαφέρει αν θα γίνω αποδεκτός από όσους έχουν μάθει να φέρονται και να επιτίθενται ως αγέλη, την κριτική σας την αποδέχομαι.

Με τιμή

Κυριε Μιχαλοπουλε, θα ηθελα αν ειναι δυνατον το σχολιο σας σε προηγουμενο ποστ μου ( #64) .

Θα με ενδιεφερε πολυ η αποψη σας !

Κύριε Μιχαλόπουλε λειτουργείτε αυτή τήν στιγμή σαν ´αποδιοπομπαίος τράγος'-scapegoat,όπως θά λεγαμε στην δυναμική τών ομάδων-.Μέ άλλα λόγια ,κάποιος ,επισύρει την προσοχή τών υπολοίπων επάνω του,γράφοντας και προκλητικά,με αποτέλεσμα τελικά να ´αποβάλλεται ´απο την ομάδα,και η ομάδα να συνεχίζει απρόσκοπτη και πιό ενωμένη κατόπιν.
Θεωρώ ότι αυτός ο ρόλος δεν αξίζει σε κανέναν,γιατί τον αδικεί.Η προσαρμογή σας ,εάν το επιθυμείτε και εσείς ,μπορεί να γίνει με πιό ομαλούς τρόπους.