Ερώτηση περι συντεχνιών

Η αλήθεια ειναι πως το thread αναλωθηκε σε αντιπαραθεσεις και καθως πρεπει αντιλογιες χωρις κανενα σημαντικο νοημα. Εφοσον ειμαστε μελη αυτου του forum θα δεχτουμε την διαχειριση του "ως εχει" και θα προσπαθησουμε να βοηθησουμε ισως κι εμεις στην καλυτερευση καποιου τομεα που δε μας αρεσει. Πιστευω πως η διαχειριστικη ομαδα εχει και το πεπονι και το μαχαιρι. Οποιος θελει μπορει να κανει αιτηση για διαχειριστης. Ολο διαλεξεις και υποδειξεις βλεπω. Τι να προκανουν οι ανθρωποι. Παντως, κι εγω περιμενω την επισημη αποφαση της διαχειριστικης ομαδας

Κυριε Κυριτση, για να σας βοηθησω, αν και δεν κατανοω πληρως το "αν ειναι δυνατον" σας, σας αναφερω οτι ο κυριος Σουρλας απευθυνθηκε σε μενα, μιας και ειχα γραψει το ονομα μου στο ποστ που του απευθυνθηκα.

Προφανως δεν προσεξατε.

Οσον αφορα τον Αγγελο, ειναι μελος με το νικνειμ "Αγγελος" οποτε δυστυχως δεν ειχα την δυνατοτητα να αναφερθω αλλιως.......λυπαμαι !

Κυριε Μιχαλοπουλε ευχαριστω για την τοποθετηση, αλλα δυστυχως ο "δημιουργος" του θεματος εδειξε οτι ενοχληθηκε απο την τροπη του, ποτε καλο ειναι να μην το συζητησουμε για να μην τον δυσαρεστησουμε περαιτερω.

Θα το κανουμε παντως σιγουρα, ισως σε καποιο αλλο θεμα.

Kύριε Κυρίτση απο την στιγμή που παρακολουθώ το φορουμ και τον browser τον λένε Χρήστο τού απευθύνθηκα με το όνομά του.Να μην μπεί και αυτό υπο αίρεση τώρα.
Δεν υπάρχουν δευτερευοντα θέματα τού Φορουμ.Ολες οι κατηγορίες εχουν την αξία τους.Και τι ειναι πρωτευον και τι δευτερεύον ειναι προσωπική υπόθεση.Αν θέλετε διαβστε το θαυμασιο κειμενο του Σωκράτη Τ.στα περί off-topic ,αν και δεν νομίζω ότι θαναι βοηθητικό γιά εσάς.
Θα μου επιτρέψετε επίσης να έχω γνώμη για την δομή ´τών οργανισμών και την δομή τών ομάδων ,μικρών,μεσαίων ή μεγάλων,μιά και τυχαίνει να έχω κάποια ´σχετική´εκπαίδευση.
Οι λειτουργίες τών ομάδων ,ναι μεν διέπονται από ´όρια´αλλά αυτά τα όρια ούτε ανελαστικά ειναι ουτε αδιαπραγμάτευτα.Εσείς αναφέρεστε στην ´αυταρχική´λειτουργία τών οργανισμών που έχει αποδειχτεί και αντιπαραγωγική και δυσλειτουργική ως πρός την εξέλιξη τών ατόμων που συμμετέχουν ,εργάζονται ή εκπαιδευονται εκεί.
Σε ενα φόρουμ όπου τα μέλη προσέρχονται το καθένα με την προσωπικότητα του,και με διαφορετικά κίνητρα και επίσης ειναι και παρα πολλά, υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει σε μια περίοδο χαοτική λειτουργία.
Η διαχειριστική ομάδα επειδή είναι πιό μικρή και πιό ευέλικτη καθορίζει το πλαίσιο λειτουργίας .Η ομάδα εάν λειτουργεί δομημένα και με εμπιστοσύνη χειρίζεται τις καταστάσεις που προκύπτουν με ευελιξία.Η ομάδα ,ως γνωστόν δεν εξισούται με τον αριθμό τών μελών που την αποτελούν ,αλλά ειναι κάτι διαφορετικό και συνιστά μιά άλλη δυναμική απο το αθροισμα των ατόμων.
Ετσι ,οπως διατυπώνετε την άποψή σας συμπεραίνω ότι πάντα φταινε τα άτομα-μέλη.Λογικό για εσάς.Το αποτέλεσμα της λογικής σας οδηγεί στο οτι ,κατ´αναλογίαν φταινε μόνον οι λαοί και ποτέ οι κυβερνήσεις τους.
Στην δημοκρατική λειτουργία μιάς δομής υπάρχει αλληλεπίδρασις συντονιστικής ομάδας και μελών.Οι παρεμβάσεις της συντονιστικής ομάδας γινονται σε σημαντικά θέματα και όχι για ´ψύλλου πήδημα´γιατί τότε το περιβάλλον γινεται ασφυκτικό για τα μέλη και ιδιαίτερα αγχώδες και για την συντονιστική ομάδα μήπως και ξεφύγει τίποτα.Και κανένας δεν ευχαριστιέται.
Και κατι άσχετο.Η ιστορία έχει αποδείξει οτι τα πλαισια ανατρέπονται.Σιγά οι άνθρωποι μην κάθονταν σούζα στα πλαίσια γενικώς.
Το παραπάνω δεν αφορά το παρόν φορουμ αλλά ,επειδή ειστε οπαδός της τυπολατρείας ειπα να κανω μιά ´επαναστατική ´υπενθύμιση.
Η σχέση συντονιστικής ομάδας με τα μέλη μιάς δομής ειναι δυναμική.Για εσάς ειναι στατική και απαιτειτε να ειναι τά μέλη ´στρατιωτάκια´.Αυτό ισχύει ,οπως και η χαοτική συμπεριφορά μονον για μικρές περιόδους.Κατά τα άλλα επέρχεται μιά δυναμική ισορροπία με μικρές παρεκλίσεις οι οποίες και αφήνονται άθικτες χάριν ευρυθμίας της κοινότητας.
Διαφορετικά,συμφωνα με την άποψή σας οι κοινότητες θάπρεπε ναναι γεματες απο ´ελευθερους σκοπευτές´είτε απο τους συντονιστές είτε απο ´πρόθυμα μέλη´,που να μην αφήνουν κανέναν να ειναι και λιγάκι ο εαυτός του.Προφανώς αντιπαραγωγικό και δυσλειτουργικό σέ ολους τους τομείς ,διαδικτυακούς και μή.
Τα παραπάνω ακόμα και αμερικανοί managers τα έχουν κατανοήσει.Δεν ειναι δά και τίποτα κομμουνιστικά....

Απάντηση: Re: Ερώτηση περι συντεχνιών

konnos said:
Η αλήθεια ειναι πως το thread αναλωθηκε σε αντιπαραθεσεις και καθως πρεπει αντιλογιες χωρις κανενα σημαντικο νοημα. Εφοσον ειμαστε μελη αυτου του forum θα δεχτουμε την διαχειριση του "ως εχει" και θα προσπαθησουμε να βοηθησουμε ισως κι εμεις στην καλυτερευση καποιου τομεα που δε μας αρεσει. Πιστευω πως η διαχειριστικη ομαδα εχει και το πεπονι και το μαχαιρι. Οποιος θελει μπορει να κανει αιτηση για διαχειριστης. Ολο διαλεξεις και υποδειξεις βλεπω. Τι να προκανουν οι ανθρωποι. Παντως, κι εγω περιμενω την επισημη αποφαση της διαχειριστικης ομαδας

Εγώ πάντως ,όταν ήμουν στην ηλικια σου ,διάβαζα και τις όλο διαλεξεις και συζητήσεις απο ποικίλες αποψεις και απο διαφορετικούς ανθρώπους..Μπορεί να διαφωνούσα σε καποια που έλεγαν ,αλλα δεν τις θεωρουσα ´ολο διαλεξεις και συζητήσεις´.Κατι κερδισα απο αυτές.Και πεταξα τα υπόλοιπα,που δεν μού έκαναν.
Δεν θα καταλήξουμε σε μονολεκτικα σχόλια,για να ικανοποιουνται οι παντες.
Και υπάρχουν και κάποιοι που τους αρεσει να συζητάνε.Ελπίζω να μην πειράζει.
Και για καποιους το thread ειναι μιά χαρά.

Απλως δεν καταλαβαινω αυτην την "επιθεση" (ας μου επιτραπει) προς την διαχειρηση, εφοσον, ακομη δεν εχει βγαλει καποιο επισημο πορισμα.

Εγω παντως ειναι η πρωτη φορα που συμμετεχω αφοσιωμενα σε ενα forum και απο ο,τι εχω αντιληφθει, και ειναι αυτονοητο για μενα και απο τα αλλα fora, πως οι διαχειριστες ειναι "αρχοντες και αφενταδες" κατα καποιον τροπο. Οποιος δεν αρεσκεται μπορει δικαιως να προβαλλει τις ενστασεις του αλλα οχι ομως να αρχισει να μιλαει περι δημοκρατικοτητας του forum κλπ κλπ. Αυτο δε θα ηθελα να το δω σε αυτο το forum.

@κ.Σουρλας
Δεν ειναι ασχημο. Επανηλθε σε πιο λογικα πλαισια. Επειδη το διαβασα ολοκληρο πριν μιση ωρα ειδα πως αρχισαν λιαν συντομως να πεταγονται σπιθες μετα απο καποια σημεια και φοβηθηκα μηπως γινει πυραναλωμα. Αλλα τα πνευματα εφησυχασθηκαν λιγακι, οποτε ολα καλα. Και εμενα μου αρεσουν οι συζητησεις, και δη οι πολιτικες, και τα "ρουφαω" ολα να ειστε σιγουρος.

konnos said:
Απλως δεν καταλαβαινω αυτην την "επιθεση" (ας μου επιτραπει) προς την διαχειρηση, εφοσον, ακομη δεν εχει βγαλει καποιο επισημο πορισμα.

Εγω παντως ειναι η πρωτη φορα που συμμετεχω αφοσιωμενα σε ενα forum και απο ο,τι εχω αντιληφθει, και ειναι αυτονοητο για μενα και απο τα αλλα fora, πως οι διαχειριστες ειναι "αρχοντες και αφενταδες" κατα καποιον τροπο. Οποιος δεν αρεσκεται μπορει δικαιως να προβαλλει τις ενστασεις του αλλα οχι ομως να αρχισει να μιλαει περι δημοκρατικοτητας του forum κλπ κλπ. Αυτο δε θα ηθελα να το δω σε αυτο το forum.

@κ.Σουρλας
Δεν ειναι ασχημο. Επανηλθε σε πιο λογικα πλαισια. Επειδη το διαβασα ολοκληρο πριν μιση ωρα ειδα πως αρχισαν λιαν συντομως να πεταγονται σπιθες μετα απο καποια σημεια και φοβηθηκα μηπως γινει πυραναλωμα. Αλλα τα πνευματα εφησυχασθηκαν λιγακι, οποτε ολα καλα. Και εμενα μου αρεσουν οι συζητησεις, και δη οι πολιτικες, και τα "ρουφαω" ολα να ειστε σιγουρος.

Μα επειδή συμμετέχεις πήρα το θάρρος και σου εγραψα προσωπικά.Και δεν ειναι επίθεση πρός την διαχείριση-αυτό δεν έχει νακάνει με σένα-αλλά γνώμη πρός συγκεκριμένες στάσεις.Εχει τεράστια διαφορά.Και δεν αφορά την διαχειριστική ομάδα αλλά συγκεκριμένη στάση μελών της σε συγκεκριμένες καταστάσεις.Αν αυτό γίνει κατανοητό θά σταματήσουν να αμύνονται αξιόλογοι άνθρωποι πού συντονίζουν.Και η συζήτηση πού γίνεται ,τετοιο νόημα έχει.Οποιος το βλέπει σαν ´επίθεση´,λυπάμαι .Η εμπιστοσύνη πρός τον εαυτό δεν διδάσκεται.

Φίλε konnos, όταν λές "κι εγω περιμενω την επισημη αποφαση της διαχειριστικης ομαδας" και "ακομη δεν εχει βγαλει καποιο επισημο πορισμα" τι ακριβώς εννοείς;
Αν θές βοήθησέ με λίγο να καταλάβω ακριβώς τι περιμένεις, ίσως μπορώ να σου απαντήσω άμμεσα.

Εκτος και αν δεν καταλαβα καλα, ακομη συνεδριαζετε. Σχετικα με το ερωτημα του μελους που ξεκινησε ο κ.Κυριτσης για το αν: "Πρέπει να έχουν βήμα τα συντεχνιακά συμφέροντα του καθενός και μάλιστα να δημοσιεύονται ότι θεωρεί αυτός σωστό άσχετα αν προκαλεί ή παραπλανεί;"
Αναφερεται ασφαλως στα κειμενα που παραθετει ο κ.Νικολουδακος στο αντιστοιχο thread στο Cafe.

Προσωπικα δεν εχω προβλημα να βαζει ο καθενας ο,τι πιστευει και του αρεσει, παρ'ολ'αυτα θα ηταν επαρκες να μας εδινε απλως τα link, διοτι καταληγουν να πιανουν πολλες σελιδες. Αυτο ομως δε σημαινει πως θα πρεπει να αφαιρεθει το δικαιωμα να γραφονται αυτα τα πραγματα. κ.Κυριτση νομιζω πως αδικως θετετε τετοιο ζητημα

Επειδή εγώ, όπως και οι περισσότεροι δεν ξέρουν ότι τον Browser τον λένε Χρήστο και για να μπορέσω να καταλάβω το thread, ζήτησα ευγενικά αν είναι δυνατόν να προσφωνείτε με τα nicknmaes. Τόσο απλό, εκτός αν και συτό ανήκει στην χαοτική λειτουργία της ομάδας.
Δεν σας απαγόρεψα Κε Σούρλα να έχετε γνώμη, άλλωστε πως θα μπορούσα; απλά έγραψα ότι αυτό που αναφέρεται δεν ισχύει για όλες τις περιπτώσεις.
Εσείς θέλατε να το πάτε εκεί και το πήγατε, απόδειξη ότι θέλατε να χρησιμοποιήσετε τον όρο 'αυταρχικός" (όρος που γενικά σας ερεθίζει) που πλέον δεν χρησιμοποιείτυαι στην χαοτική αλλά αντικαταστάθηκε απο τον όρο ιεραρχικός και καταλήγετε σαυτό το συμπέρασμα επειδή την αντιμετωπίζετε σαν χαοτική ενώ δεν είναι. Είναι απλά μια δομή δυναμική.
Ακριβώς αυτά τα όρια που διέπουν τις ομάδες και είναι ελαστικά και διαπραγματεύσιμα αφαιρούν χαρακτηριστικά χαοτικής λειτουργίας του forum. Χρησιμοποιείται όρους και μάλιστα τους επεκτείνεται κατ´αναλογίαν με μία απίθανη φαντασία. Εγραψα εγώ ότι σε μία δομή μόνο τα δεδομένα χαρακτηρίζουν την δομή; Εχετε πλάσει και μου χρεώσατε μια απίθανη φανταστική ιστορία με απόψεις που εγώ δεν εξέφρασα, το αντίθετο μάλιστα.
Η συλλογιστική σας τελικά είναι εντελώς λάθος.
Το forum σε ενσωματώνει στην δομή του (μέλος) με προδιαγραμένα χαρακτηριστικά, περίπου ελαστικά όρια και όχι διαπραγματεύσιμα απο την αρχή (άρα στην αλλαγή της δομής), εφόσον η προσωπικότητά σου (άρα τα προσωπικά σου χαρακτηριστικά) τουλάχιστον αποδέχονται τους όρους συμμετοχής. Δηλαδή γνωστή η δομή καθώς και τα βασικά χαρακτηριστικά που την διέπουν (κοινή αγάπη για το audio or video). Τώρα έχουμε και χαρακτηριστικά δευτερεύοντος συνόλου καθαρά δυναμικού διότι δημιουργούνται δομές με δεδομένα (μέλη) που μπορεί να μην συμμετέχουν στην κύρια δομή αλλά να λειτουργήσουν για όσο θέλουν και να αποχωρήσουν χωρίς να αλλοιωθεί η κύρια δομή. Επίσης η δευτερεύουσα δομή έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με την κύρια.
Τώρα οι φταίχτες, τυπολατρείες, Κυβερνήσεις κλπ είναι μόνο στην φαντασία σας. Πλάθετε ένα φανταστικό σκεπτικό μεσα στο μυαλό σας και αρχίζετε και χαρακτηρίζετε τον άλλο, τον κατηγορείτε, οτιδήποτε δεν κατηγορεί την κυβέρνηση (ιεραρχία) το αντιπαθείται, μας προκύψατε και ως προς την επαναστατικότητα ας μην εκφρασθώ.
Κε konnos το θέμα τέθηκε αν επιτρέπετε η πολιτικοποίηση, και αν πρέπει να χρησιμοποιείτε το forum για προσωπικά ή συντεχνιακά συμφέροντα. Και οι ερωτήσεις μου τέθηκαν γιατί ηθελημένα δημοσιεύτηκαν στο forum όχι όλα τα δεδομένα αλλά συγκεκριμμένα, άρα ελλειπής ενημέρωση και μάλιστα παραπλανητική και επειδή δεν υπήρχαν όλα τα δεδομένα είναι πολύ πιθανόν να παραπλανηθούν τα μέλη ως προς τα πραγματικά γεγονότα.

Last edited:
Πάντως μέσα από τις αντιπαραθέσεις,γράφονται ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ κείμενα και από τις δύο πλευρές,κάτι που για ακόμα μία φορά δείχνει την πολύ υψηλή ποιότητα των μελών αυτού εδώ του forum.

Συγνώμη που το αναφέρω σε αυτό το thread, αλλά ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει η δυνατότητα, όταν κάποιος γράφει ένα post, να γίνεται αυτόματος ορθογραφικός έλεγχος, όπως στο word.

Ευχαριστώ

Κώστας Μιχαλόπουλος said:
Συγνώμη που το αναφέρω σε αυτό το thread, αλλά ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει η δυνατότητα, όταν κάποιος γράφει ένα post, να γίνεται αυτόματος ορθογραφικός έλεγχος, όπως στο word.

Ευχαριστώ

Δυστυχώς όχι…

Κύριε Μπαβιόλη, δυστυχώς στην ελληνική γίνεται ο ...εκβαρβαρισμός. Προσωπικά θα ήθελα να προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε σωστά τη γλώσσα μας. Αν αυτό δεν αποτελεί μόνο δικό μου προβληματισμό, ίσως ανοίξω ένα σχετικό thread

Ελληνικος speller δεν προκειται να υπαρξει. Ο καθενας εκφραζεται οπως μπορει και εχει μαθει. Αν εσεις ειστε τοσο καλος γνωστης της γλωσσας μας και δεν μπορειτε να αντεξετε τυχον ανορθογραφιες και συντακτικα λαθη μαλον βρισκεστε σε λαθος χωρο.

konnos said:
Εκτος και αν δεν καταλαβα καλα, ακομη συνεδριαζετε. Σχετικα με το ερωτημα του μελους που ξεκινησε ο κ.Κυριτσης για το αν: "Πρέπει να έχουν βήμα τα συντεχνιακά συμφέροντα του καθενός και μάλιστα να δημοσιεύονται ότι θεωρεί αυτός σωστό άσχετα αν προκαλεί ή παραπλανεί;"
Αναφερεται ασφαλως στα κειμενα που παραθετει ο κ.Νικολουδακος στο αντιστοιχο thread στο Cafe.

Προσωπικα δεν εχω προβλημα να βαζει ο καθενας ο,τι πιστευει και του αρεσει, παρ'ολ'αυτα θα ηταν επαρκες να μας εδινε απλως τα link, διοτι καταληγουν να πιανουν πολλες σελιδες. Αυτο ομως δε σημαινει πως θα πρεπει να αφαιρεθει το δικαιωμα να γραφονται αυτα τα πραγματα. κ.Κυριτση νομιζω πως αδικως θετετε τετοιο ζητημα

Μάλιστα... ευχαριστώ για τη διευκρίνηση και απαντώ.
Σαν Γ.Διαχείριση δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε σε κάποιον να δημοσιεύει κάτι το οποίο δεν εμπίπτει στις διατάξεις του ποινικού κώδικα, όπως βαβαίως και τον αντίλογο.
Σαν Μπάμπης Κολέζας δεν θα το έκανα με τον τρόπο που το έκανε ο κ.Νικολουδάκος.

diladi mporo na grafo kai se greeklish? den sas enohlei?
Δε βρίσκετε ότι, από τις "τυχόν ανορθογραφίες" μέχρι το δικό σας ατονικό υπάρχει τεράστια απόσταση;

Υ.Γ. Το "μάλλον" γράφεται με δύο λάμδα.

Κώστας Μιχαλόπουλος said:
Κύριε Μπαβιόλη, δυστυχώς στην ελληνική γίνεται ο ...εκβαρβαρισμός. Προσωπικά θα ήθελα να προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε σωστά τη γλώσσα μας. Αν αυτό δεν αποτελεί μόνο δικό μου προβληματισμό, ίσως ανοίξω ένα σχετικό thread

'Ωχ... Κι εμένα με ενοχλεί αλλά μια τέτοια κουβέντα, αν κρίνω απο κάποιες αντίστοιχες του παρελθόντος, μάλλον θα ανάψει πάλι τα αίματα.
Προβλέπω νέο crash test για το forum...
icon11.gif

Last edited:
Αυτο που με ενοχλει κ.Μιχαλοπουλε ειναι η κριτικη σας.
Τα greeklish απαγορευονται βαση κανονισμων. Μονο 1-2 μελη που βρισκονται στο εξωτερικο γραφουνε με greeklish μιας και δεν εχουν ελληνικες γραμματοσειρες.
Οσο για το ατονικο μου συστημα το τελευταιο που θα εκανα θα ηταν να σας απολογηθω γιατι το κανω.
Δεν μου αρεσει επισης να μου διορθωνουν τα ορθογραφικα μου λαθη.
Πολυ το ζαλιζουμε το θεμα βλεπω.

Κύριε Κολέζα, νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει πολύ εποικοδομητικός διάλογος. Επειδή από αύριο θα λείπω εκτός Αθηνών, μόλις επιστρέψω θα ανοίξω ένα σχετικό θέμα. Και είμαι βέβαιος ότι δε θα εξελιχθεί σε crash test!-bye-