Kύριε Κυρίτση πάω να σκίσω τα πτυχία μου.Αλλως τε τα περισσότερα τα πήρα σε Ελληνικά σχολεία με Ελληνες δασκάλους και καθηγητές,που προφανώς απεργούσαν διαρκώς..Οι επιπλέον σπουδές μου δεν αφορούν το φορουμ.
Για μιά ακόμα φορά.Ο ´αυταρχικός´ρόλος λειτουργίας μπήκε σε εισαγωγικά.Το ιεραρχικός ειναι παμπάλαιο ,απο τη εποχή πρό του Β.Παγκοσμίου Πολέμου όταν ο Kurt Lewin,μελετούσε την δυναμική τού πεδίου και εν συνεχεία επιστήμονες πολλών κατευθύνσεων διεπίστωσαν ότι η ´δημοκρατική´διαχείρισις ενός οργανισμού είχε καλύτερη αποτελεσματικότητα απο την ιεραρχική.Εν παραλλήλω στο Βρεττανικό Νοσοκομείο Northfield κατά την διαρκεια του B.Παγκοσμίου Πολέμου,ψυχίατροι και ψυχαναλυτές της εποχής με επικεφαλής τον στρατιωτικό ψυχίατρο Foulkes διεπίστωναν ότι οι στρατιώτες με νευρώσεις πολέμου ,επέστρεφαν ενωρίτερα στο μέτωπο όταν συζητούσαν τα θεματα τους ομαδικά και όχι κατά μόνας με τον γιατρό τους.Επειδή οι επιστήμες αλληλοεπηρεάζονται ,τα παραπάνω,εφαρμόστηκαν και σε μεγάλους οργανισμούς και εταιρείες με καλύτερα αποτελέσματα απο το ιεραρχικό μοντέλο γιατί αυξανόταν η παραγωγικότητα ,αλλά παρετηρείτο και μεγαλύτερη ικανοποίηση τών εργαζομένων.
Οι εννοιες ´δημοκρατικός´και ´αυταρχικός´μπαινουν σε εισαγωγικά-το ξαναγράφω -για να γίνει διάκριση των μοντέλων.Τά περί φανταστικού σκεπτικου στο μυαλό μου δεν γινεται να ισχύει γιατί απο την στιγμή που δημιουργειται στο μυαλό μου και γραφεται παυει να ειναι φανταστικό.Πάντως απο το Post σας πήρα τα ερεθίσματα.Αρα είχα εξωτερικό ερέθισμα.
Αφού θεωρειτε ότι τα όρια μιάς δομής την προστατευουν απο χαοτική λειτουργία μονίμως τι να προσθέσω και εγώ ο φτωχός.Αντε να πώ ότι ακόμα και η τυχαιότης μπορεί να προκαλέσει περιστασιακά χάος.
Τα περί δευτερευούσης δομής ,επίσης ειναι δικές σας αποφάνσεις.Μιά δομή συμπεριλαμβάνει όλες τις κατηγορίες εξ´ίσου κατ´αρχήν απο την στιγμή που τίς έχει εντάξει στο πλαίσιό της.Τα δευτερευοντα ή τα πρωτευοντα διαμορφωνονται στην πορεία ή και συχνά δεν χρειάζεται να γινει τετοια κατηγοριοποίηση.Ειδκά εδώ δεν υπάρχουν ´στελέχη´και ´καθαρίστριες´
Και αυτό περί των μελών της κατ´εσάς δευτερευούσης δομής,που εάν αποχωρήσουν ,δεν θα αλλοιωθεί η πρωτευουσα -κατ´εσάς πάλι-δομή,πέραν τής υποτιμήσεως αυτών τών μελών πού το παραβλέπω,πόθεν αυτο το συμπερασμα??Eιναι γνωστό ακόμα και σε ψυχολόγους Ι.Ε.Κ.,οτι αποχωρήσεις μελών αλλοιώνουν για μεγάλο διάστημα δομές,και προκαλούν ανακατατάξεις.Οπως και η είσοδος νέων μελών επίσης.
Δεν νομίζω ότι διαβάσατε τα περί συντονισμού,ευελιξίας,αλληλεπίδρασης,που εγραψα σε προηγουμενό μου post αναλυτικότατα.Η ευρύτερη matrix(το σύνολο τών δυναμικών ενός πλαισίου,δηλαδή) αλληλοεπηρεάζει τους συμμετέχοντες σε ενα πλαισιο σε όποια θέση και εάν ευρίσκονται .Aλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά.Οταν το πλαίσιο ειναι ´ασφαλές´,και αυτό επιτυγχάνεται απο τον βαθμό εμπιστοσύνης τών συμμετεχόντων ένθεν και ένθεν ,αλλά και μεταξύ τους,τοτε συνήθως επιτυγχάνεται η λεγόμενη κατα τους συστημικούς ´σπειροειδής ανέλιξις´δηλαδή η θετική εξέλιξις,με μεσοδιαστήματα στασιμότητας ή και οπισθοχωρήσεων.
Υ.Γ
Κανένα πρόβλημα δεν έχω με όποιον δεν κατηγορεί την κυβέρνηση.Μου κάνει εντύπωση όμως εάν ένας πολιτης θεωρεί κάθε κυβέρνηση υπεράνω κάθε κριτικής,επειδή ´αυτή καθορίζει το πλαισιο´.Εκεί ειναι η ουσιώδης αντίρρησή μου.Και επισης μου κάνει εντύπωση όταν ενας πολιτης χρησιμοποιεί το πλαίσιο και μόνο για να συναινέσει στην επιβολή οποιουδήποτε νόμου.Κατ´αναλογία μού κάνει εντύπωση πού έχετε επιτεθεί εναντίον του Κυρίου Νικολουδάκου χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε τυπολατρική και ´πλαισιακή´αιτιολογία για τις προκηρύξεις που ´διαφθείρουν´.Και μαλιστα μιλήσατε για παραπλανητική ενημέρωση.Δηλαδή τα μέλη ενημερώνονται για τα συμβαινοντα στην χωρα τους μόνον μεσω του Forum??Η πρόσβαση στην ενημέρωση ειναι ορθάνοικτη απο χιλιάδες πηγές.Και εσείς γινατε προστατης όλων των μελών του Φορουμ??Μην τα ´χαλάσει´ ο Κυριος Νικολουδάκος??
Y.Γ2
Η ´αγάπη για το audio-video' είναι ελλειπής αν δεν συνοδευεται απο την αγάπη για την μουσική ,τον κινηματογράφο,την λογοτεχνία ...Και εάν επίσης δεν συνοδευεται και απο κοινωνικές ευαισθησίες πάλι ειναι ελλειπής.
Οι συσκευές απο μόνες τους ,όσο ακριβές και εάν ειναι ,δεν κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο εάν δεν αξιοποιουνται απ´αυτόν για την ψυχαγωγία του ,αλλά και για την ευρύτερη διευρυνση και καλλιέργεια τής προσωπικότητας του.Αλλοιώς θά έμεναν κενές και λαμπερές στίς κουτες.Οπότε κατα την ταπεινη μου γνώμη ολα αλληλοσυμπληρώνονται.
Υ.Γ3
Για την επαναστατικότητα καλυτερα που δεν εκφραστήκατε.Αλλως τε εσείς έχετε δηλώσει σε άλλα post σας ,να μην χρησιμοποιούμε προσωπικά παραδείγματα γιατί υπάρχουν ελλειπή στοιχεία.
Υ.Γ4 Στα περί χάους ,παρακαλώ να ειστε πιό σαφής γιατί προσωπικά δυσκολευτηκα στο προ-προηγούμενο Post σας.Μπορεί ομως να φταιω και εγώ.Με τις ομαδικές δυναμικές και τα τοιαυτα μπορεί και νάχω άγνοια.Αλλως τε που να τα μάθω ο έρημος??