Ερωτηση σχετικα με NOVA

Στον 831 μην κάνετε απολύτως τίποτα (μην περάσουν εντολές "παντρέματος" και τρέχετε). Καλύτερα σε panasat (όχι 1110) ή άλλο δέκτη με ενσωματωμένο irdeto. Πάντως λογικά το cam έχει το πρόβλημα.

Α μάλιστα. Πιο πριν από τον 1110 είναι ο 990? Θα δείξει. Την Τρίτη λογικά θα του το έχουν στείλει. Σε ιταλικό forum μου 'παν ότι ενδεχομένως επειδή είναι παλιό cam (του 2004) να μην είναι πια συμβατό με τις νέες εντολές της nova. Παίζει αυτό το ενδεχόμενο?

Δεν ξέρω να απαντήσω σε αυτό (μπορεί να βάλεις ένα ακριβώς ίδιο και να παίζει). Νομίζω πως απλά το cam χρειάζεται αντικατάσταση.

Απάντηση: Re: Ερωτηση σχετικα με NOVA

Α μάλιστα. Πιο πριν από τον 1110 είναι ο 990? Θα δείξει. Την Τρίτη λογικά θα του το έχουν στείλει. Σε ιταλικό forum μου 'παν ότι ενδεχομένως επειδή είναι παλιό cam (του 2004) να μην είναι πια συμβατό με τις νέες εντολές της nova. Παίζει αυτό το ενδεχόμενο?

Μπορεί, αν και υπάρχει, όπως σου είπαν περίπτωση να φταίει η μοντούλα.
Σε περίπτωση πάντως που κάτι δεν πάει καλά με τη συμβατότητα δες την έκδοση του fw της μοντούλας γιατί μπορεί να την αναβαθμίσεις. To irdeto μου είναι P/N 901275 του 2001 μπλέ και είχε μικροπροβλήματα με την προηγούμενη smart cart της nova. Έτσι την αναβάθμισα από ver 1.00 σε 2.21Α και πάιζει μέχρι και την τελευταία Kappa περνώντας όλες τις νέες εντολές της nova. Για να καταλάβεις μετά από διακοπή την "ξύπνησαν" επιτόπου, με την πρώτη εντολή ενώ στο παρελθόν ήθελε "κλωτσιές"! Βέβαια όχι μόνο την ξύπνησαν αλλά της φόρεσαν και ένα φαρδύ πλατύ surf lock 1 και μου την "αχρήστευσαν". Ο δεύτερος δέκτης μου πλέον είναι "άχρηστος" χάρη στην nova!

Τελικά όλα καλά. Η μοντούλα είχε τινάξει τα πέταλα. Μόλις βάλαμε την καινούργιο άνοιξε με την μία. Μάλιστα από ότι μου είπε, η παλιά του μοντούλα έκανε τουλάχιστον δέκα δευτερόλεπτα για να φορτώσει, εδώ πια ανοίγει αμέσως. Αλλά πανάκριβο ρε παιδιά ένα Cam. Δεν τους το είχα... 46 και εμφανώς πιο ... φθηνή κατασκευή.

Σας ευχαριστώ και πάλι για την πολύτιμη βοήθεια.

Τελικά όλα καλά. Η μοντούλα είχε τινάξει τα πέταλα. Μόλις βάλαμε την καινούργιο άνοιξε με την μία. Μάλιστα από ότι μου είπε, η παλιά του μοντούλα έκανε τουλάχιστον δέκα δευτερόλεπτα για να φορτώσει, εδώ πια ανοίγει αμέσως. Αλλά πανάκριβο ρε παιδιά ένα Cam. Δεν τους το είχα... 46 και εμφανώς πιο ... φθηνή κατασκευή.

Σας ευχαριστώ και πάλι για την πολύτιμη βοήθεια.

Αν σου φαίνεται ακριβή η μοντούλα, μάθε πως μερικοί πριν 10-12 χρόνια δώσανε 35.000-40.000 δρχ δηλαδή 100-120 πρόσθεσε και τον πληθωρισμό μέχρι σήμερα και βγάλε συμπέρασμα! Τώρα αν είναι πιο φτηνή η κατασκευή δεν ξέρω αλλά σίγουρα σημασία έχει πως κάνει την δουλειά της καλύτερα και πιο γρήγορα!

Αν σου φαίνεται ακριβή η μοντούλα, μάθε πως μερικοί πριν 10-12 χρόνια δώσανε 35.000-40.000 δρχ δηλαδή 100-120 πρόσθεσε και τον πληθωρισμό μέχρι σήμερα και βγάλε συμπέρασμα! Τώρα αν είναι πιο φτηνή η κατασκευή δεν ξέρω αλλά σίγουρα σημασία έχει πως κάνει την δουλειά της καλύτερα και πιο γρήγορα!

Καλά και πριν 10-12 χρόνια τα βίντεο είχαν 500 χιλιάδες, πλέον αγοράζεις DVD με 39,-! Συγκριτικά με την παλιά μοντούλα είναι, εξωτερικά δεν φαίνεται να διαφέρει, αλλά είναι πιο ελαφρό και αισθητά χαμηλότερης ποιότητας. Αν ο νέος δέκτης της nova ήταν ΟΚ, θα του έλεγα με τα ίδια λεφτά να πάρει τον 831. Αλλά να είμαι ειλικρινής εγώ τον σταμάτησα.