Ερώτηση SOS

και επειδη εσεις το ζητησατε:

535707

κοσμει ηδη το avatar μου και δηλωνει τις προθεσεις μου...

Last edited:
Προσωπικά το βρίσκω εντελώς λάθος το να μην πάει κάποιος να ψηφίσει και μετά να βγαίνει και να κατηγορεί τις κυβερνήσεις.

Βλέπω όλο και περισσότερους τελευταία να σκέφτονται κάπως έτσι και αναρωτιέμαι... Αν όλοι εμείς οι "συνειδητοποιημένοι πολίτες" πηγαίναμε να ψηφίσουμε, με το χέρι στην καρδιά και απαλλαγμένοι από μικροσυμφέροντα, δε θα γινόταν η διαφορά? Δε θα περνούσε το μήνυμα?
Συνηθίζουμε να κρυβόμαστε πίσω από δικαιολογίες του στυλ "εγώ θα αλλάξω τον κόσμο?" ή "και να μην ψηφίσω εγώ, πάλι οι ίδιοι θα βγουν". Αλλά δεν είναι καθόλου έτσι. Έτσι ποιοί θα μείνουν να ψηφίσουν? Μόνο οι κομματικοποιημένοι, αυτοί που έτσι κι αλλιώς θα ψηφίσουν τα δικά τους παιδιά, άσχετα αν είναι καλά ή όχι. Και αυτός ο κόσμος που τόσο θέλουμε να αλλάξουμε, δε θα αλλάξει ποτέ. Εκτός αν εμείς οι ίδιοι σοβαρευτούμε λίγο. Γιατί, να ξέρετε, σε κάθε περίπτωση έχουμε αυτό που μας αξίζει.

Γι' αυτούς τους λόγους εγώ ντρέπομαι να μη ρίξω την ψήφο μου. Την αγνή και προς το συμφέρον της χώρας ψήφο μου. Κι ας είμαι μηδαμηνό ποσοστό... Κι ας κινδυνεύω να χαρακτηριστώ γραφική...

+10000

Ψηφισε τον λιγοτερο κακο ρε αδελφε..ψηφισε αυτον που πλαισιωνεται απο ατομα μια ιδεα πιο σοβαρα απο της αντιπαλης παραταξης...ψηφισε ενα μικρο κομμα ...ριξε λευκο αν θελεις να δωσεις ενα μηνυμα με τον τροπο σου.....αλλα να μην πας καθολου να ψηφισεις ?
Μετα τι κριτικη να κανεις αν ξερεις ουτε δεν συμμετεχεις στο παραμικρο ?
Και πριν πει καποιος οτι και η αποχη δινει το αναλογο μηνυμα λεω οτι εδω στην ελλαδα το μονο μηνυμα που περναει ειναι....ελα μωρε αφου ξερεις τους ελληνες ..καμμια ευκαρια θελουν να πανε κανα διημερο στο χωριο η σε καμμια παραλια...

Re: Απάντηση: Ερώτηση SOS

Προσωπικά το βρίσκω εντελώς λάθος το να μην πάει κάποιος να ψηφίσει και μετά να βγαίνει και να κατηγορεί τις κυβερνήσεις.
Γιατί μήπως δεν γίνετε τώρα αυτό ?
Εσύ δεν γνωρίζεις κανένα που να έχει πει
«δεν μου κοβόταν το χέρι όταν τους ψήφιζα» η
«να μου κοπή το χέρι αν τους ξαναψηφίσω»

Βλέπω όλο και περισσότερους τελευταία να σκέφτονται κάπως έτσι Μήπως γιατί έχουν βαρεθεί να τους δουλεύουν ??και αναρωτιέμαι... Αν όλοι εμείς οι "συνειδητοποιημένοι πολίτες" πηγαίναμε να ψηφίσουμε, με το χέρι στην καρδιά και απαλλαγμένοι από μικροσυμφέροντα, δε θα γινόταν η διαφορά? Δε θα περνούσε το μήνυμα?
Σου θυμίζω τις ευρωεκλογές του 1999 που είχε μια αποχή τις τάξεως του 35%
Αυτό τους έκανε να ψαχτούν….τους τάραξε για τα καλά

Συνηθίζουμε να κρυβόμαστε πίσω από δικαιολογίες του στυλ "εγώ θα αλλάξω τον κόσμο?" ή "και να μην ψηφίσω εγώ, πάλι οι ίδιοι θα βγουν". Αλλά δεν είναι καθόλου έτσι. Έτσι ποιοί θα μείνουν να ψηφίσουν? Μόνο οι κομματικοποιημένοι, αυτοί που έτσι κι αλλιώς θα ψηφίσουν τα δικά τους παιδιά, άσχετα αν είναι καλά ή όχι. Και αυτός ο κόσμος που τόσο θέλουμε να αλλάξουμε, δε θα αλλάξει ποτέ. Εκτός αν εμείς οι ίδιοι σοβαρευτούμε λίγο.
Γιατί βρε Άννα επειδή δεν με εκφράζει κανένας τους αυτό με κάνει λιγότερο σοβαρό ?
Μήπως τα παραλές τώρα?
Στο μόνο θέμα που συμφωνούν και οι 300 είναι για τους μισθούς τους και
Τα αυτοκίνητα που θα έχουν

Γιατί, να ξέρετε, σε κάθε περίπτωση έχουμε αυτό που μας αξίζει.

Γι' αυτούς τους λόγους εγώ ντρέπομαι να μη ρίξω την ψήφο μου.
Δεν σε αδικώ γιατί μικρή είσαι ακόμα και δεν έχεις συνειδητοποιήσει ακόμα ότι
Η μόνη στιγμή που μας θυμούνται είναι λίγο πριν τις εκλογές.

Την αγνή και προς το συμφέρον της χώρας ψήφο μου. Κι ας είμαι μηδαμηνό ποσοστό... Κι ας κινδυνεύω να χαρακτηριστώ γραφική...

:smash:

7 χρονια ετρεχα για τα κοματικα ....

7 χρονια πιστευα στη μαυρη τρυπα !! πιστευα πως πρεπει να ψηφιζουμε γιατι ειναι κατακτημενο δικαιωμα μας !!!

εεε.... τωρα πιστευω πως ειναι ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΟ δικαιωμα μας να τους απαξιωσουμε ολους !!!!!

δηλ, να τους γραψουμε κανονικα και να κατσουμε στην παραλια ..........

+10000

Ψηφισε τον λιγοτερο κακο ρε αδελφε..ψηφισε αυτον που πλαισιωνεται απο ατομα μια ιδεα πιο σοβαρα απο της αντιπαλης παραταξης...ψηφισε ενα μικρο κομμα ...ριξε λευκο αν θελεις να δωσεις ενα μηνυμα με τον τροπο σου.....αλλα να μην πας καθολου να ψηφισεις ?
Και πριν πει καποιος οτι και η αποχη δινει το αναλογο μηνυμα λεω οτι εδω στην ελλαδα το μονο μηνυμα που περναει ειναι....ελα μωρε αφου ξερεις τους ελληνες ..καμμια ευκαρια θελουν να πανε κανα διημερο στο χωριο η σε καμμια παραλια...

φιλέ μου το μήνυμα το πήραν το 1999 στις ευρωεκλογές , τότε που
η αποχή ήταν περίπου 35% και όλα τα κώματα δεν ήξεραν από πού τους ήρθε η σφαλιάρα…
σας παραθέτω και το ανάλογο λινκ
http://www.ypes.gr/ekloges/content/gr/elec_data/1999UE_epi_res.asp

Βλέπω όλο και περισσότερους τελευταία να σκέφτονται κάπως έτσι και αναρωτιέμαι... Αν όλοι εμείς οι "συνειδητοποιημένοι πολίτες" πηγαίναμε να ψηφίσουμε, με το χέρι στην καρδιά και απαλλαγμένοι από μικροσυμφέροντα, δε θα γινόταν η διαφορά? Δε θα περνούσε το μήνυμα?
Συνηθίζουμε να κρυβόμαστε πίσω από δικαιολογίες του στυλ "εγώ θα αλλάξω τον κόσμο?" ή "και να μην ψηφίσω εγώ, πάλι οι ίδιοι θα βγουν". Αλλά δεν είναι καθόλου έτσι. Έτσι ποιοί θα μείνουν να ψηφίσουν? Μόνο οι κομματικοποιημένοι, αυτοί που έτσι κι αλλιώς θα ψηφίσουν τα δικά τους παιδιά, άσχετα αν είναι καλά ή όχι. Και αυτός ο κόσμος που τόσο θέλουμε να αλλάξουμε, δε θα αλλάξει ποτέ. Εκτός αν εμείς οι ίδιοι σοβαρευτούμε λίγο. Γιατί, να ξέρετε, σε κάθε περίπτωση έχουμε αυτό που μας αξίζει.

Γι' αυτούς τους λόγους εγώ ντρέπομαι να μη ρίξω την ψήφο μου. Την αγνή και προς το συμφέρον της χώρας ψήφο μου. Κι ας είμαι μηδαμηνό ποσοστό... Κι ας κινδυνεύω να χαρακτηριστώ γραφική...

Το σκεπτικό σου της "μη συμμετοχής" είναι σωστό αλλά δεν ξεκινάς από την αρχή θεωρώντας κάποια πράγματα αυτονόητα ως αξιώματα, το βασικότερο εκ των οποίων είναι το αν κάποιος παραδέχεται τον υπάρχοντα τρόπο διακυβέρνησης, το πολίτευμα αν θες, ως σωστό. Για να συμμετάσχεις στις εκλογές ως έχουν, πρέπει πρώτα να δεχτείς την κοινοβουλευτική δημοκρατία ως το πολίτευμα που σου κάνει και δεύτερον αφού τη δεχθείς, να αποφασίσεις ότι ένας από τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς, θα αποφασίζει για εσένα για τα επόμενα 4 χρόνια περίπου. Αφού κάποιος πει το "ναι" στα παραπάνω αξιώματα, μετά μπορεί να γίνει αντικείμενο κριτικής για την "μη συμμετοχή" του στις διαδικασίες.

+10000000000

ψηφιζοντας ένα μικρο, δίνεις λιγότερη δύναμη στους μεγάλους...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ερώτηση SOS

φιλέ μου το μήνυμα το πήραν το 1999 στις ευρωεκλογές , τότε που
η αποχή ήταν περίπου 35% και όλα τα κώματα δεν ήξεραν από πού τους ήρθε η σφαλιάρα…
σας παραθέτω και το ανάλογο λινκ
http://www.ypes.gr/ekloges/content/gr/elec_data/1999UE_epi_res.asp

Ναι αλλα φερνεις συνεχεια για παραδειγμα μονο τις ευρωεκλογες του 99 οπου η αποχη ηταν εξαιρετικα μεγαλη σε ολες τις χωρες και το παρακατω κομματι απο το in.gr και της καθημερινης θα σου θυμισει γιατι...(πιστευω θα συμφωνησεις )

''Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι οι ευρωεκλογές του 1999 διεξήχθησαν υπό ένα ιδιόμορφο πολιτικό πλαίσιο, καθώς στις αρχές του ίδιου έτους η Ελλάδα συγκλονίστηκε από την υπόθεση του Αμπντουλάχ Οτζαλάν. Το Μάρτιο του 1999 ξέσπασε θεσμική κρίση στο εσωτερικό της ΕΕ, λόγω καταγγελιών για διαφθορά, που οδήγησε στην παραίτηση της Κομισιόν. Λίγο αργότερα ξέσπασε ο πόλεμος στο Κόσοβο. Τα γεγονότα αυτά στο σύνολό τους επηρέασαν αρνητικά όχι μόνο την ευρωπαϊκή αλλά πολύ περισσότερο την ελληνική κοινή γνώμη. Η πραγματικότητα αυτή αποτυπώθηκε πιστά στις ευρωεκλογές της 12ης-14ης Ιουνίου, όπου για πρώτη φορά η αποχή στο σύνολο της ΕΕ των 15 χωρών-μελών υπερέβη οριακά το 50% (50,2%). ''

H ερμηνεία που δόθηκε περί καλοκαιρίας και εκδρομικών εξορμήσεων των κατοίκων των αστικών κέντρων μάλλον δεν είναι επαρκής, καθώς οι ευρωεκλογές πάντα διεξάγονται καλοκαιρινούς μήνες. Πιο πειστική φαντάζει η ερμηνεία ότι δεύτερη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε τρεις μήνες δεν «συγκίνησε» το εκλογικό σώμα, ενώ οι σοβαρότερες αναλύσεις αναζητούν εξηγήσεις και ερμηνείες, τόσο στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό (βεβαιότητα νίκης για το κυβερνών κόμμα, αναμονή και ανοχή στα τεκταινόμενα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης) όσο και στο ευρωπαϊκό περιβάλλον, και κατά πόσο οι θεσμοί του ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των Eυρωπαίων πολιτών.

ΠΟΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΗΤΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ?

Και να κανω μια απλη ερωτηση φιλε kokar......

Αν οι εκλογες γινονταν μεσω διαδικτυου θα υπηρχε το ιδιο ποσοστο αποχης ?

ΝΑΙ ? ΟΧΙ ?

Και αν οχι γιατι λες αραγε ?

Και να κανω μια απλη ερωτηση φιλε kokar......

Αν οι εκλογες γινονταν μεσω διαδικτυου θα υπηρχε το ιδιο ποσοστο αποχης ?

ΝΑΙ ? ΟΧΙ ?

Και αν οχι γιατι λες αραγε ?

Φίλε μου το παράλογο για μένα είναι το να σε υποχρεώνουν για κάτι θες δεν θες
(κάτι που ισχύει μόνο στην Ελλάδα και πουθενά αλλού στην EU)
Και όχι ο τρόπος που θα διεξαγάγουν τις εκλογές (μέσω κάλπης η e-Vote)

και επειδη εσεις το ζητησατε:

535707

κοσμει ηδη το avatar μου και δηλωνει τις προθεσεις μου...

…καλά κάτσε να επιστρέψει ο Μπαμπης που του έκλεψες το avatar και θα σου πω Άγγελε ;)
:grinning-smiley-043-bye-

Θεωρώ απαράδεκτο τουλάχιστον γιά εμένα ,να μην ψηφίσει κάποιος.Είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ πραγματική <επανάσταση> που μπορούμε να κάνουμε και ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ πραγματικός λόγος που μπορούμε να ανδρώσουμε απέναντι στην πολιτεία.Ούε πορείες ,ούτε διαμαρτυρίες, ούτε τίποτε άλο δεν μετράει περισσότερο απο την ψήφο μας, η αν θέλετε τίποτε άλλο δεν μπορεί να επιφέρει αμεσότερες και πιό γρήγορες ανατροπές.