ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

εγώ ακούω διότι έχω στο αυτοκίνητο κεραία fanfare με πολύ ισχυρό σήμα και μηδενική απόρριψη. Σκέψου ότι έξω απο την Κοζάνη πιάνω 96 σταθμούς (!!!!) και έξω από την Πτολεμαίδα 64 (!!!) . Αλλά το θέμα δεν είναι τί κάνω εγώ, το θέμα είναι τί πρέπει να γίνει.

Βλάση επειδή έχω την MAGNUM DYNALAB - ST-2 στο σπίτι ,δεν μπορώ να πώ ότι είναι η κεραία
Βέβαια αυτό είναι off topic

Οτι καλύτερο υπάρχει για FM. Σκέφτομαι να βάλω μία τέτοια εδώ στο σπίτι.

Αυτή δεν αξίζει ,μπορείς να βολευτείς με μιά παντοκατευθυντική εφ όσον δεν υπάρχουν προβλήματα λήψης .Αν έχεις πρόβλημα λήψης και θέλεις να ακούς Λήμνο και Λέσβο <καμπάνα> τότε θα πάς σε μονοκατευθυντικές.
Υπήρχαν σχετικές συζητήσεις εδώ μέσα με ενα μέλος που ζεί στη Σουηδία και άκουγε Γερμανία

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

Βλάση επειδή έχω την MAGNUM DYNALAB - ST-2 στο σπίτι ,δεν μπορώ να πώ ότι είναι η κεραία
Βέβαια αυτό είναι off topic

σωστά Πέτρο, απλώς το 2009 δεν μπορούσα να βρω τη DYNALAB σε μια λογική τιμή, μάλλον δεν την εύρισκα καν. -bye-

Αυτή δεν αξίζει ,μπορείς να βολευτείς με μιά παντοκατευθυντική εφ όσον δεν υπάρχουν προβλήματα λήψης .Αν έχεις πρόβλημα λήψης και θέλεις να ακούς Λήμνο και Λέσβο <καμπάνα> τότε θα πάς σε μονοκατευθυντικές.
Υπήρχαν σχετικές συζητήσεις εδώ μέσα με ενα μέλος που ζεί στη Σουηδία και άκουγε Γερμανία

Δεν έχω ιδιαίτερα προβλήματα. Προς το παρόν έχω μία δικής μου κατασκευής παθητική εσωτερική (ο κλασσικός ρόμβος τελάρο) με δυνατότητα περιστροφής και πιάνω τα πάντα. Την fanfare την σκέφτομαι για εξωτερική και λήψεις απο πιό μακριά.

Ναι αλλά κανένας δεν έδωσε ενδιαφέρον για να εκπέμψει το ψηφιακό ραδιόφωνο, πλην της ΕΡΤ που εκπέμπει τα δικά της.Έτσι το θέμα πάει ... στο μέλλον.

Απάντηση: Re: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

Ραδιόφωνο ακουν μόνο όσοι έχουν ραδιόφωνο. Με την κινητή τηλεφωνία, το streaming, to youtube κλπ, τα νέα παιδιά δεν ασχολούνται με το ραδιόφωνο είτε αναλογικό είε ψηφιακό. Οσοι ακούν είναι επι το πλείστον παλιοσειρές, μεγάλωσαν με αυτό, το έχουν εξ'αρχής αγαπήσει και και τυχαίνει να υπάρχει ένα αναλογικό ραδιόφωνο γύρω τους είτε είναι ξυπνητήρι, είτε στο κινητό είτε στο αυτοκίνητο, είτε στο ηχοσύστημα. Το DAΒ τώρα, είναι καταδικασμένο να πεθάνει στην Ελλάδα... Κατ'αρχήν θα θέλει οι σταθμοί να πληρώνουν ενοίκιο σε πάροχο όπως πχ. στην Digea, θα πρέπει οι σταθμοί να αλλάξουν μεγάλο τμήμα του εξοπλισμού τους, θα πρέπει ο κόσμος να αγοράσει καινούργιας τεχνολογίας ραδιόφωνα, κλπ... Αλλά ποιός ασχολείται ? - η πληροφορική και η τηλεφωνία ήδη κοντεύουν να καλύψουν τις ραδιοφωνικές ανάγκες του κόσμου - πόσο μάλλον σε 10 ή 20 χρόνια που θα χρειαστεί η μετάβαση σε DAB+ όταν κάποτε αρχίσει. Στην Βρετανία μετά απο 2+ δεκαετίες DAB, ακόμα στο 30% είναι...

Πάντως το ραδιόφωνο είδικά τα FM έχει τη δική του μαγεία.

Aναμφισβήτητα. Εκτιμάται όμως μόνο απο τους "παλιούς". - όπως γενικά το hifi... Δες γύρω σου, ποιός νέος μέχρι τα 30 του ασχολείται πλέον με ενισχυτές, DAC, ηχεία, καλώδια, κλπ... Κι αν υπάρχουν μερικοί είναι η εξαίρεση. Οι τελευταίοι δεινόσαυροι είμαστε εδώ στο Avclub.

Ποιο ψηφιακο ραδιοφωνο ρε παιδια ?

Δηλαδη ολη η Ελλαδα θα ξαναγορασει ψηφιακους δεκτες ?

Γιατι ακριβως ?

Sorry για το off topic.
Έσπασε ένα ωραίο ψηφιακό ραδιοφωνάκι Sony που είχαμε γύρω στα 20 χρόνια. Αυτό της φωτό. Έψαξα για νέο Sony αντίστοιχου μεγέθους και ποιότητας. Λοιπόν πολύ δύσκολα βρίσκεις ψηφιακό ραδιόφωνο μόνο fm. Όλα σχεδόν τα καλά είναι DAB + FM, και δεν έχουν κι αυτό το βολικό κορδονάκι.
Ευτυχώς η βλάβη επισκευάστηκε (σπασμένη πλακέτα). Για εμάς τους παλιότερους που είχαμε προλάβει και τους ραδιοερασιτέχνες των πρώτων χρόνων της δεκαετίας 80, το ράδιο είναι μεγάλη παρέα.
0b8d88d4f6751eb1c55ae829ed35ab94.jpg

+ Cat tax που λένε και στο imgur.

Γιατι ακριβως ?

Βρε δίκιο έχεις!

Και προσωπικά όποτε έχω ακούσει ήταν χάλια.

Δεν πιάνει μία μπροστά στα FM ειδικά όταν στο πρόγραμμα παίζει κάποιος από δίσκους ή cd και όχι από συμπιεσμένα αρχεία.

Mακάρι να το αποφύγουμε.

Ωραία η ψιψίνα! Συναισθηματικής αξίας το ραδιοφωνάκι Στέλιο; Γιατί δεν βλέπω να έχει κάτι το ιδιαίτερο...

Βρε δίκιο έχεις!

Και προσωπικά όποτε έχω ακούσει ήταν χάλια.

Δεν πιάνει μία μπροστά στα FM ειδικά όταν στο πρόγραμμα παίζει κάποιος από δίσκους ή cd και όχι από συμπιεσμένα αρχεία.

Mακάρι να το αποφύγουμε.

Μα δεν το λεω μονο για τεχνικο κομματι.

Στην χωρα που ζουμε αντιλαμβανεσαι που παει το μυαλο μου.

Νεες προμηθειες συσκευων- μετατροπεων......εισαγωγες (εξαγωγες:flipout:)

Μα δεν το λεω μονο για τεχνικο κομματι.

Στην χωρα που ζουμε αντιλαμβανεσαι που παει το μυαλο μου.

Νεες προμηθειες συσκευων- μετατροπεων......εισαγωγες (εξαγωγες:flipout:)

αυτό φοβάμαι φίλε...

Θα μυριστεί κανείς κοκό και θα μας το φορέσει καπέλο.

Μια χαρά είναι τα FΜ. Πολύ καλύτερα ΙΜΟ

Sorry για το off topic.
Έσπασε ένα ωραίο ψηφιακό ραδιοφωνάκι Sony που είχαμε γύρω στα 20 χρόνια. Αυτό της φωτό. Έψαξα για νέο Sony αντίστοιχου μεγέθους και ποιότητας. Λοιπόν πολύ δύσκολα βρίσκεις ψηφιακό ραδιόφωνο μόνο fm. Όλα σχεδόν τα καλά είναι DAB + FM, και δεν έχουν κι αυτό το βολικό κορδονάκι...

LOL Εχω ακριβώς το ίδιο και ακούω αυτήν την στιγμή που γράφω. Είναι το ΙCF-M260 και το γράφει μπροστά-κάτω-τέρμα δεξιά... Εχει jog dial στην δεξιά πλευρά για μετακίνηση στις συχνότητες. Δεν είναι όμως ψηφιακό. Είναι αναλογικό με "ψηφιακές ευκολίες"... Το έχω γύρω στα 25 χρόνια... και μέχρι πριν μερικούς μήνες πουλιόταν ακόμα απο ελληνικά μαγαζιά...Το site της ελληνικής Sony το παρουσιάζει ακόμα... Παρέα σταθερής αξίας
https://www.sony.gr/electronics/radiofwna/icf-m260
https://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/portable-audio/radios/000471-sony-icfm260

Γιατι ακριβως ?

Πρόκειται για αδιάφορα τετράγωνα κατασκευάσματα αλλά τα περισσότερα dab αρχίζουν κι έρχονται με internet radio κι αυτό είναι game changer - το internet radio δηλαδή, όχι το dab...
Κατέβασε το StreamWriter Radio που είναι free για όλους και θα δεις έναν καινούργιο κόσμο... :)