ΕΡΤ ΗD

Status
Not open for further replies.
Re: Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD

Επειδή έλειπα μέρες και έχασα επεισόδια, μια ερώτηση: το Eurobasket θα μεταδοθεί σε hd?

Μάλλον οχι λόγω των Λιθουανών που δεν δίνουν σήμα HD

Και γω θέλω να πιστεύω ότι μάλλον ολόκληρη η διοργανώση δεν θα καλυφθεί σε HD. Άλλωστε η ΕΡΤ μας έχει δείξει τον τελευταίο χρόνο ότι ΟΛΑ τα ζωντανά γεγονότα που γυρίζονται σε HD, τα μεταδίδει. Εδώ κάθεται και δείχνει το παγκόσμιο στο στίβο στις 2 το μεσημέρι από την Ν.Κορέα. Συγκριτικά πιο αντιεμπορικό, και μάλλον και πιο ακριβό. Γιατί λοιπόν να κολλήσει στο Ευρωμπάσκετ;

Σύγκριση μεταξύ των 2 ??? (Δεν έχω πρόσβαση στο eurosport...)

To eurosport καλύτερο εννοείται λόγω αυξημένου bitrate και ανάλυσης 1920*1080.Αλλά και πάλι δεν μου αρέσει για HD.

To eurosport καλύτερο εννοείται λόγω αυξημένου bitrate και ανάλυσης 1920*1080.Αλλά και πάλι δεν μου αρέσει για HD.

Από όσο μπορώ να δω ο στίβος έχει απίθανη εικόνα, και είναι από τις καλύτερες παραγωγές που έχουν παίξει στην ΕΡΤ.
Θεωρώ την εικόνα της ΕΡΤ πολύ καλή, με εμφανή διαφορά από άλλα πακέτα, χωρίς όμως οι διαφορές να είναι μεγάλες.
Αν στο Eurosport είναι καλύτερη η εικόνα (που είναι σίγουρα...) και πάλι δεν σου αρέσει, πες μας τι θεωρείς καλή HD εικόνα, ή τι σου λείπει από αυτό που βλέπεις.

Είναι λίγο "soft" η εικόνα, δεν είναι στα επίπεδα προηγούμενων μεταδόσεων ή μεταδόσεων του BBC-HD που έχει περίπου τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά.

Είναι λίγο "soft" η εικόνα, δεν είναι στα επίπεδα προηγούμενων μεταδόσεων ή μεταδόσεων του BBC-HD που έχει περίπου τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά.
Δεν νομιζω οτι εχεις δικιο. Εγω εχω την δυνατοτητα οπως κι το εκανα να χωρισω την tv στην μεση κι να δω και τα δυο ταυτοχρονα το eurosport hd και το δικο μας νομιζω οτι η εικονα ηταν εξισου καλη και στα δυο.

Δεν νομίζω.Στο eurosport ήταν εμφανής η διαφορά στην ανάλυση.Αλλά κανένα από τα 2 δεν έχει ''σωστό'' bitrate.Απο τα 15-17 mbps ++ βλέπεις πολύ καλή εικόνα.

Στα 10-12 Μbps παίζει ρόλο και ο φωτισμός. Αλλιώς φαίνεται ενα ηλιόλουστο τοπίο ή ένα καλοφωτισμένο στούντιο και αλλιώς ένα ανοιχτό στάδιο σε νυχτερινή μετάδοση

Δεν νομίζω.Στο eurosport ήταν εμφανής η διαφορά στην ανάλυση.Αλλά κανένα από τα 2 δεν έχει ''σωστό'' bitrate.Απο τα 15-17 mbps ++ βλέπεις πολύ καλή εικόνα.

Πάνω από 15-17 Mbps δύσκολα θα τα βρεις σε επίγεια ή σε δορυφορική μετάδοση.

Από τα 8-9 Mbps και πάνω, πιο πολύ παίζει ρόλο το πρωτογενές υλικό (παραγωγή), που μπορεί να απογειώσει ή να καταστρέψει μια μετάδοση.

Ρόλο επίσης παίζουν οι ρυθμίσεις, και οι ενσωματωμένοι αλγόριθμοι συμπίεσης του κάθε DVB Encoder, ανάλογα με τον κατασκευαστή.

Τα Mbps δεν είναι πάντα απόδειξη καλής εικόνας.
Η υπάρξη πολλών διαθέσιμων Mbps θα σου δώσει καλή εικόνα αν ικανοποιούνται ΚΑΙ άλλες παράμετροι.
Μπορεί να δεις την ίδια ποιότητα εικόνας, στο ίδιο event, από 2 διαφορετικούς providers.
Ο ένας να παίζει στα 17Mbps και ο άλλος στα 13Mbps.

Last edited:

Θα βάλει και EPG στο HD κανάλι της η ΕΡΤ; Σήμερα γράφει "test" αντί και "ΕΡΤ ΨΗΦΙΑΚΗ" που έγραφε ως τώρα.

Πραγματι!Σε μενα λεει Τωρα:test και Επομενο: champions league...

Από το φρέσκο-φρέσκο EPG του ΕΡΤ-HD: Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου Benfica-Man.Utd. σε περιγραφή Μανόλη...και κόβεται. Λέτε να είναι ο Μαυρομάτης? :p

Στο site ακόμα δεν φάνηκε η συγκεκριμένη μετάδοση.

Απάντηση: Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD

Μπα,ο Δρακος ειναι..Προσφατα εφυγε απο τη Νοβα και τον πηραν στηνΕΡΤ.
Παντως ωραια ιδεα δινεις: Μανολο σε hd, θαυμασιααα...

Re: Απάντηση: Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD

Μπα,ο Δρακος ειναι..Προσφατα εφυγε απο τη Νοβα και τον πηραν στηνΕΡΤ.
Παντως ωραια ιδεα δινεις: Μανολο σε hd, θαυμασιααα...

Κατάλαβα, πάλι θα κλείνω τη φωνή και θα απολαμβάνω...

Πολυ ωραια εικονα αποψε:) *

*συμμαζευτηκα:)

Η εικόνα όμτως ήταν ιδιαιτέρως ευκρινής, ιδίως στα στατικά πλάνα. Με την κίνηση ερχόταν και λίγη θολούρα. Νομίζω πως ήταν η πιο καλή hd μετάδοση ως τώρα.
ΥΓ
Μου άρεσε ιδιαιτέρως το μποκέ της κάμερας στα κοντινά πλάνα των ποδοσφαιριστών.

Status
Not open for further replies.