ΕΡΤ ΗD

Status
Not open for further replies.
Re: Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD

Κώστα, κάτι δεν πάει καλά με αυτά που λες. Η χθεσινή μετάδοση της ΕΡΤ ήταν μακράν η καλύτερη έως τώρα. Καμία σχέση με upscaled sd.....

Για μένα δεν ήταν η καλύτερη πάντως. Είχε αυξημένο sharpness κατά κάποιο τρόπο, με αποτέλεσμα τα περιγράματα να δείχνουν έντονα και με γωνίες, κάτι που εν τέλει διαμόρφωσε σε χαμηλά επίπεδα την εικόνα. Σε καλή hd μετάδοση διακρίνεις ένα προς ένα τα πρόσωπα των οπαδών στην έξέδρα όταν η κάμερα απεικονίζει 30-40 μαζεμένους. Μέχρι και ποιά μέρα ξυρίστηκαν τελευταία διακρίνεις, που λέει ο λόγος :flute:... Χτες αυτό δεν υπήρχε καθόλου. Ακόμα περισσότερο στα μακρινά πλάνα την ώρα που η μπάλλα παιζόταν κάπου στο κέντρο. Έκανες προσπάθεια να δεις την ανάλυση... Πολλοί θεώρησαν καλή τη χθεσινή εικόνα από τα κοντινά στους παίκτες, με τις εμφανίσεις των ομάδων και τα έντονα χρώματα να τραβάνε τη προσοχή. Ακόμα και σε καλή sd μετάδοση, όλα τα κοντινά "χτυπάνε" στο μάτι όμορφα.
Γενικά θεωρώ πως το "δορυφορικό" hd υπερτερεί του επίγειου, τουλάχιστον του δικού μας.

To συγκρίνουμε το δορυφορικό HD με αυτό της ΕΡΤ είναι άδικο. Της ΕΡΤ ούτε 1920x1080 είναι, ούτε το bitrate των δορυφορικών έχει.

πέτα την τηλεόραση στα σκουπιδια δεν κανει καθόλου,,:HTEHETH63: εγω σε projector full high definition που το ειδα ηταν τελειο.

Δεν πετιέται η Sony KDL463500X αδερφέ μου..;)

..

Re: Απάντηση: Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD

Καλα, μονο εγω εβλεπα κατα συντομα χρονικα διαστηματα την εικονα να κινειται με μια τρεμουλιαστη κινηση (σαν να γινοταν ενα πολυ ελαφρυ slow motion και οταν γινοταν, η κινηση ηταν σαν με λιγοτερα frames (πολυ μικρη στροβοσκοπικη κινηση) ενα πραγμα)

Αυτο το εκανε μονο απο την γενικη καμερα στο γηπεδο, οχι ομως απο τις καμερες των κοντινων πλανων.
Επαναλαμβανοταν τυχαια και κρατουσε 2-3 δευτερολεπτα.

Ο δεκτης ηταν ο crystal audio hd και δοκιμασα και σε 1080i αλλα και σε 720p μηπως εξαληφθει το φαινομενο αλλα δεν...

Υπεθεσα (λογω του οτι γινοταν μονο απο την καμερα μακρινου πλανου) οτι ηταν προβλημα αναμεταδοσης.

Όχι φίλε μου! Δεν είσαι μόνος! Κι εγώ ακριβώς το ίδιο έβλεπα, αν και δεν μπορώ να πω ότι το έκανε συνέχεια.
Γενικά, η μετάδοση ήταν καλή, αλλά σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης :a0210:

Aπό πλευράς ευκρίνειας ήταν τέλεια η μετάδοση, δεν τίθεται θέμα upscaled sd. Αυτό που παρατήρησα όμως ήταν ότι η εικόνα είχε κάτι πολύ ψιλά μυγάκια που όμως ίσα ίσα φαινόντουσαν.

Aπό πλευράς ευκρίνειας ήταν τέλεια η μετάδοση, δεν τίθεται θέμα upscaled sd. Αυτό που παρατήρησα όμως ήταν ότι η εικόνα είχε κάτι πολύ ψιλά μυγάκια που όμως ίσα ίσα φαινόντουσαν.

Kανένας δεν ισχυρίτηκε ότι ήταν upscaled sd. Για hd ήταν μέτριο πάντως κατά γενική ομολογία.
Συμφωνώ για τα μυγάκια.. τα προσθέτω στα προηγούμενα που έχω γράψει.

Κι εγώ το ίδιο παρατήρησα devotee και vas_papavas, πολλές ψιλές ψιλές κουκίδες στα μακρινά. Στα κοντινά δε στο background είχε πάλι κουκίδες.
Έπαιξα με τις ρυθμίσεις του contrast και sharpness και δεν είδα να διορθώνεται.
Οι παλαιότερες HD μεταδόσεις της ΕΡΤ ήταν πιστεύω καλύτερες.

Last edited:

για οσους λενε οτι ηταν τελεια η μεταδοση μαλλον δεν εχουν δει hd ποδοσφαιρο
για μενα και με μετρο συγκρισης τους αλλους αγωνες χθες ηταν μια μετρια μεταδοση
αλλα για να μην αδικουμε την ερτ η μεταδοση απο τους πορτογαλλους δεν ηταν καλη καθως ιδια εικονα ειχα με την ερτ και απο το aljassera hd οσο και απο σκυ ιταλια

Re: Απάντηση: Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD

Καλα, μονο εγω εβλεπα κατα συντομα χρονικα διαστηματα την εικονα να κινειται με μια τρεμουλιαστη κινηση (σαν να γινοταν ενα πολυ ελαφρυ slow motion και οταν γινοταν, η κινηση ηταν σαν με λιγοτερα frames (πολυ μικρη στροβοσκοπικη κινηση) ενα πραγμα)

αυτο το παρατηρησα και εγω στην τηλεοραση μου.
μπορω να πω ομως οτι η εικονα της ερτ ηταν πολυ καλη(για τα δικα μου ματια).

Last edited by a moderator:

Και σε μένα δεν άρεσε η εικόνα χθες. Στα μάτια μου ήταν από τις χειρότερες HD μεταδόσεις της ΕΡΤ.
Την ίδια ώρα στο nsHD η εικόνα του αγώνα Δυνάμο-Ρεάλ ήταν 5 κλάσεις καλύτερη
Όλες τις HD μεταδόσεις της ΕΡΤ τις έχω δει στην ίδια τηλεόραση με ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις.

To Σίτι - Ναπολι σίγουρα ήταν upscaled.

Diamond League απο της Βρυξέλλες τώρα. Έτσι κι έτσι η εικόνα, μάλλον λίγο χειρότερη απο το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κορέας.

Diamond League απο της Βρυξέλλες τώρα. Έτσι κι έτσι η εικόνα, μάλλον λίγο χειρότερη απο το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κορέας.

Συμφωνώ, η εικόνα στην Κορέα ήταν σαφώς καλύτερη.
Για τους παρατηρητικούς:
Σε αυτή τη μετάδοση παρατηρώ το εξής κουφό. Σε μερικές κάμερες, στα κοντινά δεν υπάρχει η αναμενόμενη ευκρίνεια, ενώ ταυτόχρονα στην ίδια εικόνα ο κόσμος στη κερκίδα είναι πεντακάθαρος....
κάτι παίζει με του φακούς...

Δεν είχα καταφέρει να πρακολουθήσω Κορέα hd, αλλά η αποψινή μετάδοση από Βρυξέλλες είναι τρείς τουλάχιστον φορές καλύτερη από Μπενφίκα - Μάντσεστερ. Καθαρότητα, ευκρίνεια, χρώματα, στα πάντα.

Δεν είχα καταφέρει να πρακολουθήσω Κορέα hd, αλλά η αποψινή μετάδοση από Βρυξέλλες είναι τρείς τουλάχιστον φορές καλύτερη από Μπενφίκα - Μάντσεστερ. Καθαρότητα, ευκρίνεια, χρώματα, στα πάντα.

Η κορέα ήταν απίθανη.
Αλλά από αυτά που γράφεις, μάλλον έχουμε διαφορετικά γούστα ή η SONY που βλέπω εγώ (KDL-37W5500) είναι πολύ διαφορετικά ρυθμισμένη.

Ένα συχνό πρόβλημα σε πολλές συσκευές είναι η επιλογή Noise Reduction, που σε κακές υλοποιήσεις μπορεί να καταστρέψει την εικόνα.

Αυτό που κάνω εγώ, είναι να βγάζω τελείως τα "βοηθήματα" (Dynamic color, Dynamic Contrast κλπ.)

Παιδιά δε θα'χει άλλες HD μεταδόσεις η ERT φέτος?
Είδα κάποιο πρόγραμμα, όπου η χθεσινή ήταν η τελευταία για το 2011.

Δεν έχουν βγάλει πρόγραμμα για όλη τη χρονιά. Το CL μάλλον θα το δείχνει. Τα υπόλοιπα μπαίνουν την τελευταία στιγμή

Status
Not open for further replies.