ΕΡΤ ΗD

Status
Not open for further replies.
Re: Εντυπώσεις από την HD μετάδοση της ΕΡΤΗD

Και μετά το ημίχρονο σε 1920χ1080 με κορυφές στα 12.5Mbps !!!!

Πότε έγινε αυτό ρε παιδιά;; Χαμπάρι δεν πήρα, μάλλον λόγω της ομάδας που έπαιζε :p

Πάντως και η εικόνα την ΝΕΤ ηταν πολύ καλή για SD, σε σημείο να μην βλέπω τρομερές διαφορές ιδιαίτερα στο 2ο ημίχρονο.

Εμένα πάλι η εικόνα η χτεσινή δεν με ενθουσίασε. Μέχρι τώρα ότι καλύτερο έχω δει ήταν πριν από 15 μέρες περίπου σε ένα αγώνα της Μπάγερν με Νάπολι νομίζω.

Απάντηση: Re: Εντυπώσεις από την HD μετάδοση της ΕΡΤΗD

Και μετά το ημίχρονο σε 1920χ1080 με κορυφές στα 12.5Mbps !!!!

Εγώ πάντως 12+ δεν είδα - είδα 8900max (αλλά το έβαλα προς το τέλος)

Re: Απάντηση: Re: Εντυπώσεις από την HD μετάδοση της ΕΡΤΗD

Εγώ πάντως 12+ δεν είδα - είδα 8900max (αλλά το έβαλα προς το τέλος)

Μιλάω για το δεύτερο ημίχρονο του ζωντανού αγώνα.
Ξαναγύρισαν στις παλαιές ρυθμίσεις στα διαφημιστικά μετά το σφύριγμα λήξης

Είναι η ιδέα μου η και σήμερα η μετάδοση είναι σε πλήρη ανάλυση;Σε καθε περίπτωση πολύ καλή εικόνα από την ΕΡΤ.

Απο όλες τις μεταδόσεις της ΕΡΤ, αυτές που έρχονται απο την Ισπανία μου φαίνονται καλύτερες.

δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου αλλά επειδή είχα παρακολουθήσει και το φαιναλ 4 από την erthd νομίζω ότι το μπάσκετ κερδίζει πολύ περισσότερο από την επιπλέον ανάλυση. ίσως φταίνε οι διαστάσεις του γηπέδου και οι αποστάσεις μεταξύ των παικτών (μικρότερες) - ο φωτισμός και οι κερκίδες που είναι πολύ κοντά, αλλά έχω την άισθηση ότι στο μπάσκετ παίρνεις πολύ περισσότερη πληροφορία σε σχέση με το ποδόσφαιρο. μιλάω για hd vs sd.

κατά τα άλλα χθές δεν μου αρεσε πολύ η μετάδοση αλλά πιστεύω ότι φταίει ο κακός φωτισμός του γηπέδου που θυμίζει ελληνικό (κάτι από γεντι κουλέ στο ηράκλειο). και από το sky calcio hd που έχει τύχει να δώ παιχνίδι ίδια ήταν.

Vas_papavas,

Mε δεδομένο το περιορισμένο bitrate, ενα απο τα δυσκολότερα θέματα που έχει να διαχειριστεί η συμπίεση βιντεο είναι το χορτο (οπως και βροχή συντριβάνια κλπ θέματα με χαοτική πολυπλοκότητα και κίνηση). Επίσης ασυμπίεστος ειναι ο θόρυβος που προκύπτει απο κακό φωτισμό.

Οταν λείπουν αυτά όλα είναι ευκολότερα.

αν ανοιξει και αλλό καναλι θα μπορουμε να συγκρινουμε τα επιγεια.ακουσα η νοβα θα εχει επιγεια HD

Απάντηση: Εντυπώσεις από την HD μετάδοση της ΕΡΤΗD

Σωστά άκουσες αλλά το βλέπω χλωμό να τα γυρίσει σε HD! 2 κανάλια σε HD και 2 κανάλια σε SD (της ΕΡΤ) μέσω μίας συχνότητας δεν γίνεται! Αλλά και να τα γύριζε σε HD το αποτέλεσμα θα ήταν ίδιο ή και υποδιαίστερο με τα αντίστοιχα μέσω δορυφόρου μιας κι από κει πέρνουν σήμα. Άρα τη σύγκριση μπορείς να τη κάνεις και τώρα. Από την άλλη πρέπει να δείχνουν το ίδιο πράγμα για να τα συγκρίνεις. Από την άλλη η ΕΡΤ HD είναι 1440 x 1080 και της nova σε 1920 x 1080.

Re: Απάντηση: Εντυπώσεις από την HD μετάδοση της ΕΡΤΗD

Ανακοίνωση ΕΡΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε., κατά την υπ. αριθμ. 1020 συνεδρίασή του, ασχολήθηκε με τα ακόλουθα θέματα:
....12. Ενέκρινε την προμήθεια με ανοικτό διεθνή διαγωνισμό 26 φορητών καμερών High Definition (ENG CAMCORDERS)....

Τυπολογίες.

Ίσως (πολύ) off-topic.
Αλλά, μέρες τώρα, η ΝΕΤ δεν έχει Ειδήσεις (τις οποίες παρακολουθώ για σύγκριση με αυτές των ιδιωτικών σταθμών).
Ο αγώνας μπάσκετ του Ολυμπιακού απόψε απ' το ΣΕΦ, χωρίς σχολιασμό.
Τί γίνεται με τη δημόσια τηλεόραση?

Επίσης,ως EuroL. δεν θα έπρεπε να είναι σε HD;

Εδω και μια εβδομάδα οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ απεργούν.

Σε HD υπάρχει μόνο το "Match of the Week". Υποθέτω οτι ο αγώνας του ΣΕΦ δεν ειναι σε αυτη την κατηγορία

Status
Not open for further replies.