ΕΡΤ ΗD

Status
Not open for further replies.
Re: Εντυπώσεις από την HD μετάδοση της ΕΡΤΗD

Επίσης,ως EuroL. δεν θα έπρεπε να είναι σε HD;
Τα πρηγούμενα παιχνίδια πάντως, τα έδειξε και σε HD.
Τώρα βέβαια (αυτό που λέει ο φίλος Kostas_Y), δεν γνωρίζω με ποιά κριτήρια ένας αγώνας μπορεί να προβληθεί και απ' το ERT HD...(?)

Απάντηση: Πρόγραμμα ΕΡΤ HD

Απλό stereo ήχο από την ΕΡΤ!

Ένα μπράβο από μένα στην ΕΡΤ που ανέβασε τον πήχη τόσο ψηλά!

Για να καταλάβω, πως ακριβώς έχει ανεβάσει η ΕΡΤ το πήχη ψηλά?????
Είπαμε ότι κάνει θετικά βήματα, αλλά όχι ότι ανέβασε και τον πήχη, μην λέμε ότι θέλουμε.

Re: Πρόγραμμα ΕΡΤ HD

Διαφωνώ.
Από sd 4/3 φτάσαμε σε HD 1440x1080.
Το 90% των καναλιών εκπέμπουν σε 4/3.Συνεπώς η ΕΡΤ δεν ανέβασε τον πήχη;

Παιδια λιγο προσοχη στο τι λεμε γιατι δεν θελουνε πολυ οι υπευθυνοι της ΕΡΤ μαζι με τον ψηλο πηχη που λεμε να ψηλωσουνε και τα παγια της ΕΡΤ....

Για να βάλουμε λίγο τα πράγματα στη σωστή τους βάση. Ναι, ή ΕΡΤ έκανε πολλά βήματα μπροστά, σε μικρό χρονικό διάστημα (από Σεπτ. 2010).

Ας μη ξεχνάμε τη σωστή μετάβαση σε 16:9 όλων των κρατικών καναλιών.
Τη ποιότητα εικόνας που δίνουν, με συνεχή βελτίωση (πρόσφατα της ΕΤ3).
Το ERT HD. Όαση για τα Ελληνικά τηλεοπτικά δεδομένα.
Επίσης θα προμηθευτούν (αρχές 2012) HD κάμερες για Studio και εξωτερικά συνεργεία.

Όλα τα παραπάνω σημαίνουν πως κάποιοι τεχνικοί έχουν μεράκι, και έστρωσαν το "ποπό" τους στη δουλειά.
Κατά τη γνώμη μου, το τεχνικό αποτέλεσμα ΔΕΝ μοιάζει "δημοσιοϋπαλληλικό".

Στο σχόλιο "ανέβασε ψηλά τον πήχη", συμφωνώ. Ανέβασε ψηλά τον πήχη ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

Ανάγκασε και άλλα κανάλια να πάνε σε 16:9, και να βελτιώσουν την εικόνα τους.
Γενικά όπως παρατηρήσαμε όλοι "έσπρωξε" τα πράγματα μπροστά.
Μέχρι να πιάσει άλλες Δημόσιες τηλεοράσεις έχει ψωμί ακόμη.

Εγώ θα ήθελα π.χ.
24ωρο HD πρόγραμμα, ήχο 5.1 στο HD και σε ταινίες SD.
Επίσης, υπότιτλους DVB όπως στο πρίσμα+
Και πιο φρέσκο πρόγραμμα.
Και επιτέλους μία ΣΩΣΤΗ - Πλήρη, Καμπάνια για την ψηφιακή Τηλεόραση.

Απάντηση: Πρόγραμμα ΕΡΤ HD

Επιμένω, η ΕΡΤ δεν εβαλε κανένα πήχη ψηλά.
Η ΕΡΤ ακολούθησε άναρχα την τεχνολογία, όταν είδε ότι άρχισε να χάνει το παιχνίδι. Μία τεχνολογία που θα έπρεπε να είχε προσφέρει πρώτη πολύ καιρό πριν. Το ότι μου προσφέρει μία HD κάρτα και ανα τακτά χρονικά διαστήματα μου πετά το καροτάκι του HD CL match, δεν σημαίνει ότι έχει βάλει ψηλά τον πήχη. Το ότι ξεκίνησε με mpg2 και κατόπιν το mpg4 δεν μου δείχνει ότι είναι αυτή που θέτει τον πήχη. Το μπάχαλο που γίνεται μέσα στην ΕΡΤ αυτή τη στιγμή, δεν μου δείχνει κανάλι που μπορεί να θέσει ψηλά ένα πήχη. Και επειδή ξέρω πολλά και δεν θέλω να ανοίξω το στόμα μου, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι δεν μπορεί ένα κανάλι σαν την ΕΡΤ , όπως είναι τώρα, να θέσει κανένα πήχη. Για όσους είναι έξω από τον χώρο ίσως να φαίνεται βουνό, αλλά δεν είναι έτσι.
Το γιατί και το πότε έγινε το 16:9 το ξέρω πολύ καλά. Και αν κάποιος κάνει μία αναδρομή τότε και δει τι είχε προηγηθεί, θα καταλάβει.
Εχει πολύ αξιόλογους τεχνικούς, συμφωνώ. Η αλήθεια όμως είναι ότι αρκετοί αξιόλογοι έφυγαν ή ετοιμάζονται. Προσωπικά δεν ξέρω αν μπορεί να αλλάξει ή μάλλον δεν θα αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο.
Και στο τέλος της ημέρας, σαν Έλληνας πολίτης θα ήθελα μία σωστή διαχείρηση του τέλους που πληρώνω. Το ότι αυτές τις HD κάμερες τις έχω χρυσοπληρώσει και θα τις χρυσοπληρώνω δεν μου λέει κάτι. Και δυστυχώς είναι οι καταστάσεις μέσα στην ΕΡΤ, που δεν αφήνουν άτομα με γνώσεις και όρεξη, να δημιουργήσουν. Δεν θέλω να επεκταθώ άλλο, γιατί θα θίξω καταστάσεις, πράγμα που δεν θέλω και να δεχθώ για άλλη μία φορά τηλεφωνήματα για να μαζευτώ....
Κλείνοντας, έχει κάνει πολλά βήματα, αλλά τον πήχη, όχι δεν τον έχει κουνήσει καθόλου.

Re: Απάντηση: Πρόγραμμα ΕΡΤ HD

Η ΕΡΤ είναι μιά ΑΕ και έχει ένα ΔΣ.
Το ΔΣ συνεδριάζει και παίρνει αποφάσεις, που αφορούν το μέλλον και την εξέλιξη της ΑΕ.
Αν αυτές οι αποφάσεις είναι αποδοτικές για την ΕΡΤ ΑΕ, η ΕΡΤ κερδίζει στο ΧΑΑ, μιάς και είναι εισειγμένη.
Υπάρχει όμως και ο "ξενοδόχος" δηλ., το Δημόσιο (κράτος), μιάς και η ΕΡΤ είναι με το ένα πόδι Δημόσια επιχείρηση.
Άρα το ΔΣ παίρνει αποφάσεις "υπο την αίρεση" της κυβέρνησης.
Τί περιμένετε από μιά τέτοια υβριδική ΑΕ? Τί ισορροπίες πρέπει να κρατήσει το ΔΣ της, ώστε:
1. Οι αποφάσεις του να μπορούν εφαρμοστούν στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων (όχι της ίδιας, αλλά) της πολιτικής της Κυβέρνησης?
2. Η ΠΟΣΠΕΡΤ να μην απεργήσει?
3. Ο ανταγωνισμός να μή χαίρεται με τις αποφάσεις του?
4. Να μή κατηγορηθεί για μίζες, υπεξεραίσεις κλπ?
Δηλ. πώς θα διοικούσατε μια τέτοια εταιρεία?
Εγώ θα πρότεινα τη συρρίκνωση/συνένωση (3 σε 1 των καναλιών) της ΕΡΤ και ιδιωτικοποίησή της, ώστε να παίζει στα ίσα με τους ιδιωτικούς.
Αλλιώς, πάντα θα κουβαλάει τη στρογγυλή σφραγίδα του κράτους...

Η ΕΡΤ ακολούθησε άναρχα την τεχνολογία, όταν είδε ότι άρχισε να χάνει το παιχνίδι. Μία τεχνολογία που θα έπρεπε να είχε προσφέρει πρώτη πολύ καιρό πριν. Το ότι μου προσφέρει μία HD κάρτα και ανα τακτά χρονικά διαστήματα μου πετά το καροτάκι του HD CL match, δεν σημαίνει ότι έχει βάλει ψηλά τον πήχη. Το ότι ξεκίνησε με mpg2 και κατόπιν το mpg4 δεν μου δείχνει ότι είναι αυτή που θέτει τον πήχη. Το μπάχαλο που γίνεται μέσα στην ΕΡΤ αυτή τη στιγμή, δεν μου δείχνει κανάλι που μπορεί να θέσει ψηλά ένα πήχη. Και επειδή ξέρω πολλά και δεν θέλω να ανοίξω το στόμα μου, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι δεν μπορεί ένα κανάλι σαν την ΕΡΤ , όπως είναι τώρα, να θέσει κανένα πήχη. Για όσους είναι έξω από τον χώρο ίσως να φαίνεται βουνό, αλλά δεν είναι έτσι.
Το γιατί και το πότε έγινε το 16:9 το ξέρω πολύ καλά. Και αν κάποιος κάνει μία αναδρομή τότε και δει τι είχε προηγηθεί, θα καταλάβει.
Εχει πολύ αξιόλογους τεχνικούς, συμφωνώ. Η αλήθεια όμως είναι ότι αρκετοί αξιόλογοι έφυγαν ή ετοιμάζονται. Προσωπικά δεν ξέρω αν μπορεί να αλλάξει ή μάλλον δεν θα αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο.
Και στο τέλος της ημέρας, σαν Έλληνας πολίτης θα ήθελα μία σωστή διαχείρηση του τέλους που πληρώνω. Το ότι αυτές τις HD κάμερες τις έχω χρυσοπληρώσει και θα τις χρυσοπληρώνω δεν μου λέει κάτι. Και δυστυχώς είναι οι καταστάσεις μέσα στην ΕΡΤ, που δεν αφήνουν άτομα με γνώσεις και όρεξη, να δημιουργήσουν. Δεν θέλω να επεκταθώ άλλο, γιατί θα θίξω καταστάσεις, πράγμα που δεν θέλω και να δεχθώ για άλλη μία φορά τηλεφωνήματα για να μαζευτώ....
Κλείνοντας, έχει κάνει πολλά βήματα, αλλά τον πήχη, όχι δεν τον έχει κουνήσει καθόλου.
Τι συνέβη πριν αρχίσει η εκπομπή σε 16/9;Θυμάμαι ένα παιχνίδι που η μπάλα το 50% του χρόνου ήταν εκτός κάδρου!
Όταν ξεκίνησε εκπομπές HD έπεσαν όλοι να φάνε το ΔΣ.''Μια άκρως παράνομη πράξη....'' και λοιπές χαζομάρες.
Στην Μ.Βρετανία πόσο πληρώνουν στο BBC;Έχουν από τις καλύτερες εάν όχι την καλύτερη δημόσια τηλεόραση;Περηφανεύονται;Ναι!
Ξοδεύουμε χρήματα υπερπολλαπλάσια του τέλους που δίνουμε στην ΕΡΤ.
Τέλος,σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το πρόγραμμα της ΕΡΤ με οποιοδήποτε ιδιωτικό κανάλι.Μπορώ να δεχτώ ότι κάποιοι δεν βρίσκουν κάποιο ενδιαφέρον...αλλά ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα!

Η ΕΡΤ ακολούθησε άναρχα την τεχνολογία, όταν είδε ότι άρχισε να χάνει το παιχνίδι.

Αν δεν εθεσε η ΕΡΤ ψηλα τον πηχη (τουλαχιστον στο τεχνολογικο επιπεδο) τοτε ποιο ελληνικο καναλι το εκανε?
Μηπως ο Ant1 που εχει μεινει στην εποχη των τηλεοπτικων παγετωνων ή το Mega που δεν ξερει, δεν μπορει ή (για καποιο ακατανοητο λογο) δεν θελει ουτε ενα WSS/AFD να στειλει?

Ειναι τυχαιο οτι μολις η ΕΡΤ περασε σε 16:9 ακολουθησε το Star και (ας πουμε οτι εκανε το ιδιο) το Mega?
Οτι μολις εκανε την (διστακτικη εστω) κινηση για HD πεσανε ολοι να την φανε για δηθεν "αθεμιτο ανταγωνισμο"?
Οτι στην συνεχεια η Nova εξεπεμψε (πειραματικα εστω) 3D μια που πλεον δεν ειχε το "μονοπωλιο" του HD και επρεπε να δειξει οτι προσφερει κατι παραπανω απο την "δωρεαν" TV?
Οτι οταν πηρε τα δικαιωματα του Champion's League ενεργοποιηθηκαν τα κοινωνικα αντανακλαστικα διαφορων σχετικων και ασχετων και τους επιασε η καψα για το που παει το δημοσιο χρημα?

Δεν δουλευω στην ΕΡΤ και ειμαι λιγο μεγαλος για να ειμαι fanboy, δυστυχως ειμαι ισοβιος συνδρομητης της χωρις δικαιωμα υπαναχωρησης.
Χαιρομαι λοιπον που η συνδρομη μου πλεον χρηματοδοτει και καμερες HD εκτος απο αργομισθιες, χλιδατα γυμναστηρια και Cayenne καρεκλοκενταυρων, εστω και αν αυτα τα βηματα εκσυγχρονισμου επρεπε να εχουν γινει απο το 2004.

Αντιθετως δεν χαιρομαι καθολου που τα ιδιωτικα καναλια με προσχημα την κριση (και ενω οι διαφημισεις/χορηγιες ειναι περισσοτερες απο ποτέ) "επενδυουν" σε επαναληψεις, τουρκικα και παραγωγες επιπεδου Αλβανιας, σπρωχνοντας τον κοσμο στην δορυφορικη συνδρομητικη.

Last edited:

Θα συμφωνήσω με τον Ανδρέα και τον supacoopa. To τελευταίο που χρειάζεται η ΕΡΤ είναι ιδιωτικοποίηση, να πέσει στο επίπεδο βόθρου των ιδιωτικών καναλιών και να κανονίζουν το πρόγραμμα της οι διαφημιστές.

Απάντηση: Εντυπώσεις από την HD μετάδοση της ΕΡΤΗD

Αν είμαστε της άποψης ότι στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμός τότε ναι, έβαλε τον πήχη ψηλά. Δεν πρόκειται να αλλάξω την άποψη μου και ούτε προτίθομαι να αλλάξω την δική σας. Η ΕΡΤ είναι μια πολύ μεγάλη πονεμένη ιστορία που δεν μπορεί να γίνει μέσα από το forum. Θα ήθελα να είχα μια δημόσια τηλεόραση που να μην είναι όργανο της εξουσίας, θα ήθελα να είχα μία δημόσια τηλεόραση που να μου προσφέρει κάτι τις παραπανω από ότι μνου προσφέρει τώρα. Θα ήθελα να είχα μία δημόσια τηλεόραση που να αξιοποιεί σωστά το ανταποδοτικό τέλος. Θα ήθελα μία δημόσια τηλεόραση που να μην είναι τα ΔΣ της μονίμως υπο αμφισβήτηση και μονίμως κατηγορούμενα για κομπίνες και λαδώματα. θα ήθελα να έχω μία δημόσια τηλεόραση, όπου οι υπάλληλοι της να σέβονται την περιουσά της, που είναι περιουσία του Ελληνικού λαού.
Οι διαφημιστικές κλείνουν η μία μετά από την άλλη, ομοίως και τα studios. Τα έσοδα από διαφημίσεις έχουν πέσει και δεν είναι προφάσεις λόγο κρίσης. Τα ξέρω γιατί τα βιώνω καθημερινά. Υπήρχε βεβαίως και κακοδιαχείρηση των καναλιών όλα αυτά τα χρόνια, δεν φταίει μόνο η κρίση.
Οι απαιτήσεις που εγώ προσωπικά έχω από την δημόσια τηλεόραση ίσως να είναι μεγάλες και δυστυχώς θα μείνουν απαιτήσεις. Όταν διορθωθούν όλα της τα κακώς κείμενα, θα πω ότι έβαλε τον πήχη ψηλά. Με την 1440Χ1080 κάρτα δεν θα το πω. Θα πω ότι κάνει βήματα , αλλά μέχρι εκεί. και ξαναλέω αυτή είναι η άποψη μου.
Και φίλε Ανδρέα δεν ισοπέδωσα τίποτα λέγοντας ότι έκανε βήματα και όχι ανέβασε τον πήχη. Αυτός που θα ανεβάσει τον πήχη ξέρει και να τον κρατά ψηλά.
Το 3D της Νόβα δεν ήταν γιατί δεν έχει πλέον το μονοπώλιο στο HD όπως ειπώθηκε. Ο ανταγωνιστής της Νόβα δεν είναι η ΕΡΤ
Τεσπα, η κουβέντα μπορεί να συνεχιστεί και εκτός forum και όποιος θέλει είνμαι διαθέσιμος.

φιλικά,
Νίκος

Επειδή από όσο φαίνεται η έκφραση ''ανέβασε τον πήχη'' πυροδότησε διάφορες αντιδράσεις.
Το ότι ανέβασε τον πήχη,αναφέρεται αυστηρά στην κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του κράτους.
Με το που εκπέμψει κανονικό πρόγραμμα,βάζω το χέρι μου στην φωτιά πως όλοι οι ιδιωτικοί θα πέσουν να την φάνε.
Όσον αφορά τα περί πολιτικής της εταιρίας συμφωνώ απόλυτα,αλλά εάν παραμείνουμε μονάχα στο τεχνικό κομμάτι,σε σχέση με το 2008 για παράδειγμα έχουν γίνει άλματα στην ΕΡΤ!

Όχι μόνο στον τεχνικό τομέα. Είχε άσχημο όνομα η ΕΡΤ και αυτό μας έχει μείνει, αλλά έχει κάνει άλματα και σε άλλους τομείς από τότε. Και στην κακοδιαχείριση (αφού έχει ολόκληρη τρόικα αλλά και τον ΣΚΑΙ πάνω από το κεφάλι τους να τους ελέγχουν), αλλά και δεν μπορείς να πεις οτι είναι τόσο πολύ όργανα της εξουσίας πια αφού εδώ και αρκετές βδομάδες είναι συνέχεια σε απεργίες ενάντια στην εξουσία. Συνεχίζουν να έχουν αρκετά ποιοτικό πρόγραμμα παρά τις συνθήκες που δουλεύουν, οι ειδήσεις και οι ενημερωτικές τους εκπομπές δεν έχουν καμία σχέση με το παρελθόν που όντως ήταν φερέφωνα της εξουσίας. Ίσως να μην είναι ακόμα όλα έτσι όπως θα θέλαμε (και με τις τωρινές συνθήκες μάλλον είναι και αδύνατο), αλλά δεν μπορούμε να αρνούμαστε και την όποια βελτίωση έχει γίνει. Στον τεχνικό τομέα τα έχετε πει ήδη και δεν αναφέρομαι τι βελτίωση έχει γίνει εκεί.

Στην ΕΡΤ μέχρι πρόσφατα υπήρχε κακοδιαχείριση δηλαδή τα έσοδα της δεν πήγαιναν για την αναβάθμιση του εξοπλισμού της και τη παραγωγή ποιοτικού προγράμματος αλλά κατέληγαν σε αμοιβές συμβούλων. στελεχών, τηλεαστέρων και άλλων.

Όταν στους Ολυμπιακούς αγώνες θα μπορούσε να γίνει μια πραγματική αναβάθμιση του εξοπλισμού ώστε τα κανάλια της ΕΡΤ να εκπέμπουν σε καλυτερη ποιότητα εικόνας, στέρεο και σε 16:9 τίποτα δεν έγινε παρά μονο τα ΕΡΤ Olympic Channels που τα πήρε η Nova

Όταν μάλιστα είχα γράψει και email για την ποιότητα της εικόνας μου απάντησαν από την ΕΡΤ ότι έχω άδικο και η ΕΡΤ έχει τη καλυτερη ποιότητα.

Καθυστέρησε να αλλάξει η ΕΡΤ και πολύ δύσκολα μια αντίληψη που έχει παγιωθεί στο ευρύ κοινό μπορεί να αλλάξει

Η ΕΡΤ έχει αποδείξει ότι έχει μέσα άτομα τα οποία γουστάρουν να δουλέψουν και να πάνε το κανάλι μπροστά. Άλλωστε η εργασία τους είναι κάτι το δημιοργικό/τεχνικό, κάτι που μπορεί εύκολα να ωθήσει κάποιον να αφοσιωθεί σε αυτό που κάνει.
Από την άλλη, δυστυχώς, υπάρχουν και πάρα πολλοί "κλασσικοί δημόσιοι υπάλληλοι" οι οποίοι χαλάνε/επιβραδύνουν την προσπάθεια αυτή. Μόνο και μόνο να δείς τι γίνεται τις τελευταίες 2 μέρες με τον Βαξεβάνη, καταλαβαίνει για το επίπεδό τους.
Και το τραγικό ξέρεις ποιο είναι; Και το λέω χωρίς καμία εμπάθεια προς την κρατική τηλεόραση. Το τραγικό είναι ότι ΑΥΤΗ η ΕΡΤ, με τα όσα προβλήματά της, είναι πρωτοπόρος στην Ελληνική Τηλεόραση. Αυτό για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι υπόλοιποι οι οποίοι φωνάζουν για το HD της ΕΡΤ όταν ακόμα παίζουν με μπομπίνες και κατεβάζουν συχνότητες καναλιών όταν τους χαλάει το περιεχόμενο (Alter).

Καλησπέρα και καλές γιορτές σε όλους !
Συμφωνώ με το ότι η ΕΡΤ πήγε αρκετά βήματα παραπέρα και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.Όμως απέχουμε πολύ από το να χαρακτηρίσουμε ψηλό τον πήχη όταν ακριβώς τα ίδια βήματα στον υπόλοιπο κόσμο έγιναν πριν 3-4 χρόνια και μάλιστα σε ευρύτατη κλίμακα!
Σωστή κρατική τηλεόραση έχουν στην Αγγλία ,για παράδειγμα , όπου όλα τα κρατικά εκπέμπουν σε ξεχωριστή συχνότητα με υποτίτλους ακόμα και στις ειδήσεις,ακόμα και στις ζωντανές συνδέσεις !Έχουμε πολύ ακόμα από το να θεωρήσουμε ότι απολαμβάνουμε κάτι υψηλό ποιοτικά. Μην κάνουμε σαν τους ιθαγενείς που τους έδωσαν πέντε χρωματιστές χαντρούλες και χοροπηδούσαν όλη μέρα! Έχουμε ακόμα να αντιπαλέψουμε νοοτροπίες όπως όλων των ιδιωτικών καναλιών που μόνο στους δρόμους δεν κατέβηκαν επειδή η ΕΡΤ εξέπεμψε σε HD !!!

Υ.Γ. Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω γιατί δεν εκπέμπει πλήρες πρόγραμμα σε HD ! Από τη στιγμή που υπάρχει συχνότητα υψηλής ευκρίνειας,δεν υπάρχει κανένας απολύτως περιορισμός στο τί και στο πόσο θα εκπέμψεις μέσα σ'αυτή !Θα μπορούσε κάλλιστα να μεταδίδει όσα αθλητικά γεγονότα ή εκπομπές είναι τραβηγμένες σε αληθινό HD ! Θα στεναχωρηθώ εάν τελικά αποδεχτώ ότι η ΕΡΤ δεν το κάνει για να μην μπει στο μάτι των ιδιωτικών και αναγκάσει το Μίνωα να δείξει το Μάικ το Φασολάκη σε HD !

Μα αυτό ακριβώς κάνει! Μεταδίδει όσα αθλητικά γεγονότα ή εκπομπές είναι τραβηγμένες σε αληθινό HD! Δεν έχει πρόγραμμα ακόμα ικανό για να το εμπλουτίσει το πρόγραμμά του και να το κάνει πλήρες από τη μία και από την άλλη όταν εκπέμπει ρίχνουν το bitrate στα υπόλοιπα κανάλια μιας και 1 HD και 3 SD κανάλια με σωστή εικόνα δεν χωράνε σε μία συχνότητα. Και κάτι ακόμα, όταν μίλησα για τον πήχη μιλούσα για την Ελλάδα. Σαφώς και ξέρουμε ότι δεν πρόκειται η ΕΡΤ να βάλει ποτέ πιο ψηλά τον πήχη από το BBC!

Re: Απάντηση: Εντυπώσεις από την HD μετάδοση της ΕΡΤΗD

Οποιαδήποτε εξέλιξη είναι θετική και ευπρόσδεκτη. Εννοούσα ότι θα μπορούσε να εκπέμψει όχι μόνο με ζωντανά προγράμματα (έχει στο αρχείο της παραγωγές που σίγουρα είναι σε καθώς και με τις καλύτερες ποιοτικά εκπομπές/σειρές έστω και σε upascaling

Status
Not open for further replies.