Επιμένω, η ΕΡΤ δεν εβαλε κανένα πήχη ψηλά.
Η ΕΡΤ ακολούθησε άναρχα την τεχνολογία, όταν είδε ότι άρχισε να χάνει το παιχνίδι. Μία τεχνολογία που θα έπρεπε να είχε προσφέρει πρώτη πολύ καιρό πριν. Το ότι μου προσφέρει μία HD κάρτα και ανα τακτά χρονικά διαστήματα μου πετά το καροτάκι του HD CL match, δεν σημαίνει ότι έχει βάλει ψηλά τον πήχη. Το ότι ξεκίνησε με mpg2 και κατόπιν το mpg4 δεν μου δείχνει ότι είναι αυτή που θέτει τον πήχη. Το μπάχαλο που γίνεται μέσα στην ΕΡΤ αυτή τη στιγμή, δεν μου δείχνει κανάλι που μπορεί να θέσει ψηλά ένα πήχη. Και επειδή ξέρω πολλά και δεν θέλω να ανοίξω το στόμα μου, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι δεν μπορεί ένα κανάλι σαν την ΕΡΤ , όπως είναι τώρα, να θέσει κανένα πήχη. Για όσους είναι έξω από τον χώρο ίσως να φαίνεται βουνό, αλλά δεν είναι έτσι.
Το γιατί και το πότε έγινε το 16:9 το ξέρω πολύ καλά. Και αν κάποιος κάνει μία αναδρομή τότε και δει τι είχε προηγηθεί, θα καταλάβει.
Εχει πολύ αξιόλογους τεχνικούς, συμφωνώ. Η αλήθεια όμως είναι ότι αρκετοί αξιόλογοι έφυγαν ή ετοιμάζονται. Προσωπικά δεν ξέρω αν μπορεί να αλλάξει ή μάλλον δεν θα αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο.
Και στο τέλος της ημέρας, σαν Έλληνας πολίτης θα ήθελα μία σωστή διαχείρηση του τέλους που πληρώνω. Το ότι αυτές τις HD κάμερες τις έχω χρυσοπληρώσει και θα τις χρυσοπληρώνω δεν μου λέει κάτι. Και δυστυχώς είναι οι καταστάσεις μέσα στην ΕΡΤ, που δεν αφήνουν άτομα με γνώσεις και όρεξη, να δημιουργήσουν. Δεν θέλω να επεκταθώ άλλο, γιατί θα θίξω καταστάσεις, πράγμα που δεν θέλω και να δεχθώ για άλλη μία φορά τηλεφωνήματα για να μαζευτώ....
Κλείνοντας, έχει κάνει πολλά βήματα, αλλά τον πήχη, όχι δεν τον έχει κουνήσει καθόλου.