ΕΡΤ ΗD

Status
Not open for further replies.
Re: Εντυπώσεις από τη μετάδοση της ΕΡΤ ΗD

Παιδιά, αν θέλετε να συζητήσετε τον Καποδίστρια* ή οτιδήποτε άλλο άσχετο με την EPTHD, υπάρχουν και τα ΠΜ.

*Αν και αυτά που δείχνει το κανάλι τελευταία φαίνονται συνομήλικά του Καποδίστρια. Σήμερα έπαιζε Λωξάντρα. :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Εντυπώσεις από τη μετάδοση της ΕΡΤ ΗD

Δεν διαφωνώ σε αυτό. Θεωρητικά ο πιο ξεκούραστος τρόπος είναι αυτός. Κάποιο ιδιωτικός φορέας με πολλά κανάλια, που μπορεί να καλύψει ολόκληρη την διοργάνωση.
Αλλά και εδώ έχω διαφωνία, μόνο που είναι γενικότερη. Ως γενική θεώρηση αυτής της ιδέας.
Η νέα μόδα (ας το πω έτσι) είναι να προβάλλεται η ανεπάρκεια του δημόσιου φορέα, η οποία τις περισσότερες φορές κατασκευάζεται τεχνητά με την διάλυση του αρμόδιου κάθε φορά δημόσιου φορέα. Και τότε έρχεται ο ιδιωτικός φορέας να καλύψει αυτή την αδυναμία, η οποία τις περισσότερες φορές είναι κατασκευασμένη τεχνητά. Δηλαδή τεχνητή δημιουργία αναγκών, που εντέχνως έρχεται να καλύψει ο ιδιωτικός φορέας, πάντα επί πληρωμή. Ή πλασάρεται εξαρχής ως καλύτερη δυνατότητα προσφοράς από τον ιδιωτικό τομέα. Πάλι τεχνητή δημιουργία ανάγκης, αφού και πριν τον ιδιωτικό τομέα πάλι την δουλειά σου την έκανες και με τον δημόσιο. Και κάτι που είχες παλιότερα ως παροχή του κράτους (που το πλήρωνες μέσω των φόρων), τώρα πρέπει να πληρώσεις τον ιδιωτικό τομέα για να το έχεις. Και χωρίς να αφαιρεθεί και ο σχετικός φόρος, οπότε το πληρώνεις διπλά.
Παράδειγμα: Ο τομέας καθαριότητας σε όλο τον δημόσιο τομέα. Ακόμα και στον στρατό. Παραδίδεται σχεδόν σε όλο το δημόσιο σε ιδιωτικά συνεργεία. Οι υπερπληρωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι καθαριότητας μας έλεγαν. Έτσι τώρα ακούμε πια για τους ιδιωτικούς υπεργολάβους που έχουν με συνθήκες σκλαβιάς εργαζόμενους απλήρωτους. Με αυτόν τον τρόπο κατέληξε στο Πανεπιστήμιο να κοντεύουν να τους φάνε τα ποντίκια.
http://www.protothema.gr/greece/article/429213/protofanes-foitites-adeiasan-sakoules-me-skoupidia-sto-grafeio-tou-adiprutani/
Και όπως δεν μειώθηκε και η φορολογία που ήταν η ίδια όταν πληρώνονταν κατευθείαν από το δημόσιο.
Όπως κατάλαβες η αντίθεση μου είναι ευρύτερη σε αυτή την διαδικασία. Αλλά για να το ξαναγυρίσουμε στην τηλεόραση, δεν καταλαβαίνω γιατί μέχρι πριν λίγα χρόνια να βλέπω μία χαρά Champions League στην ΕΡΤ (έστω όπως το έβλεπα, και όχι ολόκληρο), και κάθε χρόνο τώρα μου τρώνε αγώνες; Γιατί φέτος πρέπει να δείξει 2 αγώνες λιγότερους από πέρυσι; Για να μου δείξει ότι δεν μπορεί πια η ΕΡΤ και πρέπει να πάει στον OTETV; Γιατί μέχρι την προηγούμενη Ολυμπιάδα να μπορεί να την καλύπτει ολόκληρη η ΕΡΤ, και τώρα να είναι ανεπαρκής και πρέπει να πάει στον επί πληρωμή OTETV; Γιατί τόσα χρόνια έβλεπα κανονικά ολόκληρο το Eurobasket, και τώρα πρέπει να πάει στον επί πληρωμή OTETV;
Τεχνητή δημιουργία συνθηκών ανεπάρκειας ή και πολλές φορές προπαγάνδα περί ανεπάρκειας. Δεν εννοώ εσένα φυσικά. Υπάρχουν κεντρικοί σχεδιασμοί για το πως παρουσιάζονται πειστικά αυτά.
Δηλαδή τεχνητή δημιουργία αναγκών, ή πίστης ότι υπάρχουν ανάγκες, που έρχεται να καλύψει ο ιδιωτικός τομέας, πάντα επί πληρωμή. Μην το ψάχνεις. Η κουβέντα το έφερε για το Champions League, που το βρήκα μπροστά μου και το ανέφερα. Η διαφωνία μου είναι πολύ γενικότερη.

Γιατί το λες αυτό το πράγμα; Ίσα ίσα εμένα μου φέρνει πολλές αναμνήσεις. Μερικά από αυτά τα θυμάμαι και τα χαζεύω πάλι, Μερικά τα είχα πάρει και από την Ραδιοτηλεόραση.
Σοβαρά τώρα, για αρχειακούς λόγους καλά είναι. Ίσως και με κανονικό πρόγραμμα να χώραγαν κάποια τέτοια κλασικά. Όπως θεωρούνται κλασικές τώρα πια οι παλιές ελληνικές ταινίες. Αλλά δεν μπορεί αυτό να είναι το κύριο πρόγραμμα του σταθμού. Έχουν περάσει μήνες πια, θα έπρεπε να έχει μπει σε μία σειρά. Ελπίζω με την νέα σεζόν να στρώσει λίγο το πράγμα.

Οι μεγάλοι τηλεοπτικοί φορείς ανά τον κόσμο δημιουργούν Pop up κανάλια για να καλύψουν τέτοιες διοργανώσεις όπως τους Ολυμπιακούς αγώνες. Εγώ δεν έχω καμία απολύτως αντίθεση με το να μεταδίδονται τα μεγάλης σημασίας γεγονότα από την δημόσια τηλεόραση, αλλά και αυτή να μπορεί να τα υποστηρίξει όπως πρέπει. Εδώ πέρα τσινάνε για τα 3 ευρώ τον μήνα της ΕΡΤ.

Εάν θα θέλαμε μια δημόσια τηλεόραση της προκοπής, θα έπρεπε να αυξηθεί το ανταποδοτικό τέλος - που πρέπει να αυξηθεί -, να παράξει πρόγραμμα που δεν θα προσελκύει μόνο το Ελληνικό κοινό, να αναβαθμιστεί τεχνολογικά ώστε να μπορεί να παράξει και να προβάλει πρόγραμμα σε HD κλπ. Τότε θα γίνει ανταγωνιστική και θα μπορεί να υποστηρίξει μεγάλες διοργανώσεις. Εδώ μια γεννήτρια HD γραφικών δεν μπορούσαν να πάρουν και η ERT HD έδειχνε το χρονόμετρο θολό, τι συζητάμε τώρα; Το μένουμε Ελλάδα βγήκε ένα φεγγάρι σε HD, το έκοψαν, ούτε τα in studio των ειδήσεων δεν μπορούν να βγούν σε HD, ούτε οι σειρές που παράγονται σε HD.

Ξεκινήσαμε με ένα κανάλι 1080i 10-12 mbps bitrate που μετέδιδε σημαντικά γεγονότα μόνο, live. Μετατράπηκε σε ΝΕΡΙΤ, άρχισε να βγάζει δικό της πρόγραμμα σε HD και έγινε 1920x1080i50 με 10-12 mbps bitrate πάλι. Φτάσαμε στο επίπεδο του να δείχνει το ασπρόμαυρο θέατρο γιατί ξεχάσανε να αλλάξουν κανάλι, και bitrate 4,5 mbps που θολώνει και το logo. Κάθε πέρυσι και καλύτερα.

Απάντηση: Εντυπώσεις από τη μετάδοση της ΕΡΤ ΗD

Ναι, ζητάμε από την ΕΡΤ να μεταδίδει σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις, αλλά δεν ξέρουμε αν μπορεί να το κάνει σε αυτό το στάδιο που βρίσκεται. Είπα το ιδεολογικό πλαίσιο, αλλά η αλήθεια είναι ότι πέσαμε και πάνω σε όλες αυτές τις αλλαγές στην ΕΡΤ, και μπέρδεψε παραπάνω τα πράγματα. Δεν ξέρω αν μπορεί να ανταποκριθεί, ειδικά στα μεγάλα γεγονότα όπως τους Ολυμπιακούς που ανέφερα. Αλλά ήταν μία θεωρητική κουβέντα, και χωρίς ιδιαίτερο νόημα, απλά τον καημό μας λέμε.
Πάντως εγώ τον Ολυμπιακό μου θα τον δω στην ΕΡΤ, τώρα που έμεινε μόνος του...:award:
Φαντάζεσαι να γίνει καβγάς και για τον Ολυμπιακό τώρα; Α, μπα, δεν ξαναμιλάω.

Σεραφείμ, για παράδειγμα να αναφέρω ότι μου έκανες παρατήρηση γιατί ανέφερα "αν ο Opticum N3 έχει ALI 3801." Και 2 φορές απαίτησες να σου πω γιατί το ανέφερα αυτό το πράγμα και αν το αμφισβητώ. Μέχρι να σου πω ότι ήταν απλά ένα ρητορικό ερώτημα και ξέρω ότι όντως έχει επεξεργαστή ALI 3801.
Δεν θέλω να τσακώνομαι με κανέναν, αλλά δεν είναι απαραίτητο ο καθένας να πιάνεται από την παραμικρή λέξη και να δημιουργούνται εντάσεις χωρίς λόγο. Φιλικά το λέω, ας ηρεμήσουμε όλοι. Και ελπίζω να τελείωσε εδώ η ένταση, ήταν και το μπλε φεγγάρι την Παρασκευή που φέρνει λέει εντάσεις.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παιδιά, αν θέλετε να συζητήσετε τον Καποδίστρια* ή οτιδήποτε άλλο άσχετο με την EPTHD, υπάρχουν και τα ΠΜ.

*Αν και αυτά που δείχνει το κανάλι τελευταία φαίνονται συνομήλικά του Καποδίστρια. Σήμερα έπαιζε Λωξάντρα. :flipout:
Στις 9 η ώρα έγραψες το μήνυμα; Τι θα έλεγες αν σου έλεγα ότι είχε επανάληψη της επανάληψης της Λωξάντρας γύρω στις 2μιση το βράδυ, όπως φευγαλέα έπιασε το μάτι μου;
Εντάξει, κάποια πράγματα δεν μπορείς πια να τα υπερασπιστεί κάποιος όση καλή θέληση και να έχει.

Last edited:

Σήμερα η μετάδοση είναι σε ασπρόμαυρο; Τι χάλι είναι πάλι αυτό;

Σε ακόμα ένα παιχνίδι δεν μπορούν να συγχρονίσουν ήχο με εικόνα.....:violent-smiley-008:

η κίνηση είναι ομαλή σε εσάς?σε μένα κάνει σκαλώματα ακόμη και η sd μετάδοση

Re: Απάντηση: Εντυπώσεις από τη μετάδοση της ΕΡΤ ΗD

Σε ακόμα ένα παιχνίδι δεν μπορούν να συγχρονίσουν ήχο με εικόνα.....:violent-smiley-008:
Πρεπει να διορθώθηκε εδω και λιγακι

Τώρα μου φαίνεται πάλι ασυγχρόνιστο και συγκεκριμένα η εικόνα να προηγείται του ήχου.

η κίνηση είναι ομαλή σε εσάς?σε μένα κάνει σκαλώματα ακόμη και η sd μετάδοση

Ομαλή είναι σε μένα από Υμηττό.

Η εικόνα ήταν στην αρχή του παιχνιδιού HD μετά κάποιος πάτησε καποιο κουμπί κατα λάθος και τη γύρισε σε SD

Η εικόνα έχετε πρώτα και μετά ο ήχος.
Δυτικά προάστια είμαι.

Πλήρης απογοήτευση, πάντως, μετά το άνοιγμα της ΕΡΤ, όσον αφορά τις HD μεταδόσεις. Η εικόνα είναι για πολλοστή φορά SD. Τουλάχιστον, η Ν HD, δεν έκανε τέτοια λάθη στις μεταδόσεις της. Η ΕΡΤ δεν φαίνεται να έχει βρει ακόμα τον ρυθμό της.

Πάντως, μόλις το έγραψα αυτό, ξαφνικά 12 λεπτά πριν την λήξη του αγώνα, το ξαναγύρισαν σε HD. Αλλά με απαράδεκτο ήχο.

Δεν ξέρω αν φταίει που βλέπουμε ΑΝΤ1 λογο μπασκετ τις τελευταίες ημέρες, αλλα δυο παρατηρήσεις...

1) Η σύνδεση για συνέντευξη μετά το τέλος του αγώνα ήταν HD. Έως τώρα το HD ανοιγε μονο ανάμεσα στα σφυρίγματα έναρξης και λήξης του διαιτητη.
2) Η εκπομπή από το στούντιο της ΕΡΤ είναι και αυτη HD.

Παρακαλώ επιβεβαιώστε με διότι αν δεν κάνω λάθος αυτο δεν εχει ξανασυμβεί. Αυτος ο ΑΝΤ1 μας εχει κανει να μην ξέρουμε τι είναι HD και τι όχι.

Κι εγώ πρώτη φορά βλέπω τόσο καλή εικόνα μέσα από το στούντιο...

Και όμως η εκπομπή που προηγήθηκε του αγώνα της εθνικής ακολούθησε αμέσως μετά ήταν παραγωγή HD. Μπράβο ΕΡΤ.

Και όμως η εκπομπή που προηγήθηκε του αγώνα της εθνικής και ακολούθησε αμέσως μετά ήταν παραγωγή HD. Μπράβο ΕΡΤ.

Για την ιστορία, ποιό είναι το όνομα της εκπομπής; EURO 2016 - PRE GAMΕ;
"EURO 2016 - PRE GAME" πριν τον αγώνα και η post game εκπομπή μετά τον αγώνα είχε το όνομα "EURO EURO ΟΛΟΙ".

Όποιος έχει και Ote TV μπορεί να αντιληφθεί πως είναι το HD. Της ΕΡΤ δε νομίζω να είναι τις περισσότερες φορές.

Status
Not open for further replies.