Δεν διαφωνώ σε αυτό. Θεωρητικά ο πιο ξεκούραστος τρόπος είναι αυτός. Κάποιο ιδιωτικός φορέας με πολλά κανάλια, που μπορεί να καλύψει ολόκληρη την διοργάνωση.
Αλλά και εδώ έχω διαφωνία, μόνο που είναι γενικότερη. Ως γενική θεώρηση αυτής της ιδέας.
Η νέα μόδα (ας το πω έτσι) είναι να προβάλλεται η ανεπάρκεια του δημόσιου φορέα, η οποία τις περισσότερες φορές κατασκευάζεται τεχνητά με την διάλυση του αρμόδιου κάθε φορά δημόσιου φορέα. Και τότε έρχεται ο ιδιωτικός φορέας να καλύψει αυτή την αδυναμία, η οποία τις περισσότερες φορές είναι κατασκευασμένη τεχνητά. Δηλαδή τεχνητή δημιουργία αναγκών, που εντέχνως έρχεται να καλύψει ο ιδιωτικός φορέας, πάντα επί πληρωμή. Ή πλασάρεται εξαρχής ως καλύτερη δυνατότητα προσφοράς από τον ιδιωτικό τομέα. Πάλι τεχνητή δημιουργία ανάγκης, αφού και πριν τον ιδιωτικό τομέα πάλι την δουλειά σου την έκανες και με τον δημόσιο. Και κάτι που είχες παλιότερα ως παροχή του κράτους (που το πλήρωνες μέσω των φόρων), τώρα πρέπει να πληρώσεις τον ιδιωτικό τομέα για να το έχεις. Και χωρίς να αφαιρεθεί και ο σχετικός φόρος, οπότε το πληρώνεις διπλά.
Παράδειγμα: Ο τομέας καθαριότητας σε όλο τον δημόσιο τομέα. Ακόμα και στον στρατό. Παραδίδεται σχεδόν σε όλο το δημόσιο σε ιδιωτικά συνεργεία. Οι υπερπληρωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι καθαριότητας μας έλεγαν. Έτσι τώρα ακούμε πια για τους ιδιωτικούς υπεργολάβους που έχουν με συνθήκες σκλαβιάς εργαζόμενους απλήρωτους. Με αυτόν τον τρόπο κατέληξε στο Πανεπιστήμιο να κοντεύουν να τους φάνε τα ποντίκια.
http://www.protothema.gr/greece/article/429213/protofanes-foitites-adeiasan-sakoules-me-skoupidia-sto-grafeio-tou-adiprutani/
Και όπως δεν μειώθηκε και η φορολογία που ήταν η ίδια όταν πληρώνονταν κατευθείαν από το δημόσιο.
Όπως κατάλαβες η αντίθεση μου είναι ευρύτερη σε αυτή την διαδικασία. Αλλά για να το ξαναγυρίσουμε στην τηλεόραση, δεν καταλαβαίνω γιατί μέχρι πριν λίγα χρόνια να βλέπω μία χαρά Champions League στην ΕΡΤ (έστω όπως το έβλεπα, και όχι ολόκληρο), και κάθε χρόνο τώρα μου τρώνε αγώνες; Γιατί φέτος πρέπει να δείξει 2 αγώνες λιγότερους από πέρυσι; Για να μου δείξει ότι δεν μπορεί πια η ΕΡΤ και πρέπει να πάει στον OTETV; Γιατί μέχρι την προηγούμενη Ολυμπιάδα να μπορεί να την καλύπτει ολόκληρη η ΕΡΤ, και τώρα να είναι ανεπαρκής και πρέπει να πάει στον επί πληρωμή OTETV; Γιατί τόσα χρόνια έβλεπα κανονικά ολόκληρο το Eurobasket, και τώρα πρέπει να πάει στον επί πληρωμή OTETV;
Τεχνητή δημιουργία συνθηκών ανεπάρκειας ή και πολλές φορές προπαγάνδα περί ανεπάρκειας. Δεν εννοώ εσένα φυσικά. Υπάρχουν κεντρικοί σχεδιασμοί για το πως παρουσιάζονται πειστικά αυτά.
Δηλαδή τεχνητή δημιουργία αναγκών, ή πίστης ότι υπάρχουν ανάγκες, που έρχεται να καλύψει ο ιδιωτικός τομέας, πάντα επί πληρωμή. Μην το ψάχνεις. Η κουβέντα το έφερε για το Champions League, που το βρήκα μπροστά μου και το ανέφερα. Η διαφωνία μου είναι πολύ γενικότερη.
Γιατί το λες αυτό το πράγμα; Ίσα ίσα εμένα μου φέρνει πολλές αναμνήσεις. Μερικά από αυτά τα θυμάμαι και τα χαζεύω πάλι, Μερικά τα είχα πάρει και από την Ραδιοτηλεόραση.
Σοβαρά τώρα, για αρχειακούς λόγους καλά είναι. Ίσως και με κανονικό πρόγραμμα να χώραγαν κάποια τέτοια κλασικά. Όπως θεωρούνται κλασικές τώρα πια οι παλιές ελληνικές ταινίες. Αλλά δεν μπορεί αυτό να είναι το κύριο πρόγραμμα του σταθμού. Έχουν περάσει μήνες πια, θα έπρεπε να έχει μπει σε μία σειρά. Ελπίζω με την νέα σεζόν να στρώσει λίγο το πράγμα.