ΕΡΤ ΗD

Status
Not open for further replies.
Re: Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD

Κοιτάξτε πόσα νήματα έχουν ανοίξει για την ΕΡΤ HD

Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD
Η θέση της ΕΡΤ όσον αφορά τις HD μεταδόσεις
Ασυμβατοτητα τηλεορασεων με το ERT HD
Ερωτησεις-Απαντήσεις για το ΕΡΤ HD
Γιατι δεν εκπεμπουν και οι αλλοι σε HD?
ΕΡΤ και High Definition
H ΕΡΤ HD είναι γεγονός!

Πρέπει να συμπτυχθούν σε 2-3 με το ένα να αφορά εντυπώσεις και πληροφορίες και το άλλο Ερωτήσεις-Απαντήσεις για τεχνικά θέματα όπως ασυμβατότητες δεκτών, προβλήματα λήψης, προτεινόμενες λύσεις κοκ

καλή σας ημέρα και πάλι συμφορουμητες... το παρακάτω το έστειλα στον σκαι με email... τους τα είπα με το 'γάντι'...
'Καλή σας ημέρα, Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά.
Σας γράφω σχετικά με το HD της ΕΡΤ, και την κατηγορία από μέρος του καναλιού σας. Είμαι υπέρ της αγοράς, και είναι η πρώτη φορά που υπερασπίζομαι την ΕΡΤ. Εμείς που δεν έχουμε νοβα, για πρώτη φορά είδαμε πρόγραμμα υψηλής ευκρινιας, στις τηλεοράσεις μας. Ήταν αρκετά καλή προσπάθεια. Παρακολουθώ την τηλεόραση του σκαι, ειδικά csi και άψογες παραγωγές όπως το 1821. Θα σας συμβούλευα, αντί να κατηγορήται την ερτ, θα ήταν καλύτερο να αρχισεται ως κανάλι μεταδόσεις σε υψηλή ευκρινια, έτσι ώστε να δούμε csi σε υψηλή ευκρινια.
Με εκτίμηση
Βασίλης Ζαχαρής Bsc, Dipl.Ql,MA,Msc
σύμβουλος ποιότητας και ανάπτυξης επιχειρήσεων

Ε όχι άψογο και το 1821!!!!:violent-smiley-030:

Ε όχι άψογο και το 1821!!!!:violent-smiley-030:

καλά βρε μη βαράς...:smash:
μη με κραμάσετε κι ολας...:behead:
υποκειμενική άποψη εξέφρασα... πάντως μου άρεσε είναι αλήθεια ακόμα και αν διαφωνεί κάποιος... ήταν καλή ως παραγωγή... περιμένω να δω sci σε hd :a0210:

Ψάχνω να βρω τόση ώρα το thread με τις ασυμβατότητες τηλεοράσεων. Για δώστε κάποιο link.
Ευχαριστώ.

:BDBDG54:

Απάντηση: Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD

Ρε παιδιά από Πάρνηθα εκπέμπει η EΡΤ HD? Για να ξέρουμε εμείς που μένουμε Χαλκίδα αν αξίζει να αγοράσουμε τώρα hd δέκτη.

Δυστυχώς φίλε μου από Πάρνηθα δεν εκπέμπει γιατί δεν την άφησε ο ΣΚΑΙ και μέχρι τώρα απ´ ότι λένε οι της ΕΡΤ δεν έχουν καταφέρει να το πετύχουν. Ίσως με τη νέα απόφαση που όλοι περιμένουμε να γίνει κάτι γιατί έχει μείνει έξω το 1/3 της Αττικής και πολλές ακόμα περιοχές που έβλεπαν Πάρνηθα, το ίδιο ισχύει και για το Πήλιο απ´ ότι ξέρω.

Εγκώμια στο twitter για την ΕΡΤ HD

Μπορεί τα ιδιωτικά κανάλια να κήρυξαν πόλεμο στην ΕΡΤ για την έναρξη του νέου ψηφιακού καναλιού ERT HD, ωστόσο, η πιλοτική προβολή του αγώνα Μπαρτσελόνα –Ρεάλ σε high definition χαιρετίστηκε με ενθουσιώδη σχόλια στο twitter. «Η ERT HD τα σπάει», «τρομερή εικόνα», «εικόνα ξυράφι», «ιστορική στιγμή», «επιτέλους έπιασαν τόπο τα χρήματα που δίνουμε» «respect στην ΕΡΤ» είναι μερικά μόνο από τα σχόλια που καταγράφηκαν από χρήστες της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης που απόλαυσαν το ποδοσφαιρικό μάτς σε υψηλή ευκρίνεια. Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι στα ρεπορτάζ σχετικά με την ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ κατά της ΕΡΤ που πρόβαλλαν το Mega και το Star στα κεντρικά τους δελτία ειδήσεων, μεταδόθηκαν δηλώσεις μέλους της κυβέρνησης , συγκεκριμένα του Γενικού Γραμματέα Επικοινωνιών του Υπουργείου Υποδομών και Δικτύων, Σωκράτη Κάτσικα ο οποίος έκανε λόγο για «στρέβλωση του ανταγωνισμού» ενώ παραλείφθηκε η απάντηση της κρατικής τηλεόρασης.

Πηγή:enimerosi24

Απάντηση: Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD

Δυστυχώς φίλε μου από Πάρνηθα δεν εκπέμπει γιατί δεν την άφησε ο ΣΚΑΙ και μέχρι τώρα απ´ ότι λένε οι της ΕΡΤ δεν έχουν καταφέρει να το πετύχουν. Ίσως με τη νέα απόφαση που όλοι περιμένουμε να γίνει κάτι γιατί έχει μείνει έξω το 1/3 της Αττικής και πολλές ακόμα περιοχές που έβλεπαν Πάρνηθα, το ίδιο ισχύει και για το Πήλιο απ´ ότι ξέρω.

Tελικά μήπως έχει καταλάβει κανείς με ποια αιτιολογία αποκλείστηκε η Πάρνηθα;

οσοι ειμαστε απο θεσσαλονικη ας αναφερουμε της εντυπωσεις μας για το EPT HD σε συγκριση με το FULL HD καναλι του τει θεσσαλονικης.
διοτι εχουμε την τυχη και την ευχαριστηση να το απολαμβανουμε.

με συνδεση scart διοτι δεν εχω το καλωδιο HDMI το καναλι του τει ειχε πολυ καλυτερη εικονα απο το ΕΡΤ HD.

οσοι ειμαστε απο θεσσαλονικη ας αναφερουμε της εντυπωσεις μας για το EPT HD σε συγκριση με το FULL HD καναλι του τει θεσσαλονικης.
διοτι εχουμε την τυχη και την ευχαριστηση να το απολαμβανουμε.

με συνδεση scart διοτι δεν εχω το καλωδιο HDMI το καναλι του τει ειχε πολυ καλυτερη εικονα απο το ΕΡΤ HD.

σε 2 samsung ΤV, πολύ καλή μου φάνηκε για αρχή, περιοχή ανατολικά, το διαπίστωσα αλλάζοντας το στη νετ και έπειτα στο ερτ hd...η μια έχει ενσωματωμένο mpeg4 και η άλλη εξωτερικό αποκωδικοποιητή της crystal audio...με scart???? πως το έπιασες? νομίζω πως full HD πιάνεις μόνο με hdmi..

Δεν βλέπεις HD με σύνδεση scart.Είναι αναλογική σύνδεση με τυπική ανάλυση 720*576.Με HDMI(πλέον είναι πολύ οικονομικά) μονάχα θα δεις HD.

τα καναλια τα πιανεις ασχετα αν ειναι mpeg-2,mpeg-4,hd,full hd
την διαφορα στην ποιοτητα θα την καταλαβεις σε μεγιστο βαθμο
με το καταληλο καλωδιο.

Δεν βλέπεις HD με σύνδεση scart.Είναι αναλογική σύνδεση με τυπική ανάλυση 720*576.Με HDMI(πλέον είναι πολύ οικονομικά) μονάχα θα δεις HD.

δυστηχως δεν μπορω να βαλω το hdmi διοτι δεν εχει την αναλογη θυρα η τηλεοραση μου.

Last edited:

Τα clips του ΤΕΙ ειναι 1920x1080. Η ΕΡΤ 1440x1080, όπως τα περισσότερα ξένα HD.
Είναι φυσικό να φαίνονται καλύτερα. Και ίσως με HDMI να φαίνονται ακόμη καλύτερα, μιά και τώρα, δεν βλέπεις στην πρωτογενή ανάλυση, αλλά SD, λόγω SCART.
Ακόμη σημείωσε ότι η εικόνα ενός γηπέδου, που χρειάζεται να περιγράψει χιλιάδες κεφαλάκια θεατών, έχει μεγάλες απαιτήσεις σε bandwidth, που δεν είναι διαθέσιμο. Θα πρόσεξες τη διαφορά στα κοντινά πλάνα...
Τα clips του ΤΕΙ είναι συνήθως διαφημιστικά τηλεοράσεων, που αυτές παίζουν στα ράφια των καταστημάτων για επίδειξη (όχι ζωντανό υλικό).
Και τα mkv που βλέπουμε, είναι καλύτερα. Πχ ένα mkv 2 ωρών μεγέθους 18Gb, έχει σχεδόν το διπλό bandwidth απ' την ERT HD.
Μ' όλα αυτά θέλω να πώ ότι, χθές είδαμε μια αξιοπρεπέστατη εικόνα στην ΕΡΤ, εφάμιλλη των ξένων μεταδόσεων και αυτό ήταν η αρχή!
Ας αναμείνουμε τη συνέχεια, λέγοντας κατ' αρχήν ένα μπράβο στους υπευθύνους της ΕΡΤ.

Re: Απάντηση: Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD

οσοι ειστε εντος αττικης,δοκιμαστε να στρεψετε την κεραιας σας προς υμηττο και ας μην υπαρχει οπτικη επαφη.
ειναι πολυ πιθανο να κατεβασετε τις συχνοτητες της ψηφιακης.
ειναι γνωστο οτι η τεχνολογια ευνοειται των αντανακλασεων και η ληψη ειναι πολυ ευκολη.
εγω μενω αγιο δημητριο(μπραχαμι)και παρολο οτι δεν εχω οπτικη επαφη,κατεβαζω ολο το μπουκετο απο υμηττο,με αψογο σημα.
δοκιμαστε το....

συμφωνω απολυτα απλα εγω το ανεφερα διοτι καποιοι δεν εχουμε την δυνατοτητα να δουμε το πραγματικο HD λογω παλαιων tv αρα και μη θυρας hdmi.

Re: Απάντηση: Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD

οσοι ειστε εντος αττικης,δοκιμαστε να στρεψετε την κεραιας σας προς υμηττο και ας μην υπαρχει οπτικη επαφη.
ειναι πολυ πιθανο να κατεβασετε τις συχνοτητες της ψηφιακης.
ειναι γνωστο οτι η τεχνολογια ευνοειται των αντανακλασεων και η ληψη ειναι πολυ ευκολη.
εγω μενω αγιο δημητριο(μπραχαμι)και παρολο οτι δεν εχω οπτικη επαφη,κατεβαζω ολο το μπουκετο απο υμηττο,με αψογο σημα.
δοκιμαστε το....

Συμφωνώ, φτάνει στη περιοχή σας να μην υπάρχει αναλογική μετάδοση στις συχνότητες αυτές (δύσκολο...)

τα καναλια τα πιανεις ασχετα αν ειναι mpeg-2,mpeg-4,hd,full hd
την διαφορα στην ποιοτητα θα την καταλαβεις σε μεγιστο βαθμο
με το καταληλο καλωδιο.

δυστηχως δεν μπορω να βαλω το hdmi διοτι δεν εχει την αναλογη θυρα η τηλεοραση μου.

Τότε ξεκίνα με την αγορά καινούριας HD TV...

Μην προσπαθείς να δεις ψηφιακή μετάδοση και δη High Definition σε αναλογική τηλεόραση...

Αυτά τα κάνει μόνο η οικογένεια κλικλίκου...

Όπως μπορεί να έχετε διαπιστώσει σχετικά με τη κόντρα ΕΡΤ και ιδιωτικών καναλιών τα περισσότερα blog και news site δεν παίρνουν θέση αλλά απλά αναπαραγάγουν τις εκατέρωθεν ανακοινώσεις.

Μια πρώτη τοποθέτηση δημοσιεύτηκε στο http://mediabrief.wordpress.com/

Διαστάσεις παίρνει η ψηφιακή διαμάχη μεταξύ των ιδιωτών και ΕΡΤ αλλά και της Nova, που ξαφνικά την έβαλε χθες στο παιχνίδι με την ανακοίνωσή της, η ΕΙΤΗΣΕΕ.

Αυτό που μπορούσε να διαβάσει κανείς ανάμεσα στις γραμμές των ανακοινώσεων των δυο από τις τρεις εμπλεκόμενες πλευρές (ΕΡΤ και ΕΙΤΗΣΕΕ) είναι τα ακόλουθα:

1. Ο Λάμπης Ταγματάρχης, αποφάσισε να περάσει την “κόκκινη γραμμή” που είχαν από καιρό βάλει οι ιδιώτες (και να συγχωνεύσει βέβαια και δυο παλιά κανάλια “χωρίς να ανοίξει μύτη”. Τα αποτελέσματα της κίνησης αυτής θα τα δούμε στους επόμενους μήνες).

2. Για την κίνηση αυτή έχει σίγουρα την στήριξη (αν όχι την παρότρυνση) της κυβέρνησης. Μάλιστα λέγεται ότι η όλη κάλυψη δεν περιορίζεται στον Χυτήρη και τον Παπακωνσταντίνου (ακούμε και ξανακούμε ότι δεν έχει έξοδα το HD), αλλά φτάνει μέχρι το περιβάλλον του πρωθυπουργού.

3. Οι ιδιώτες θεωρούν ότι πίσω από όλη την ιστορία κρύβεται η Forthnet. Αυτό το αποδίδουν στις “προσβάσεις” που έχει η εταιρεία λόγω της σχέσης της με συγκεκριμένα πρόσωπα με τα οποία “το διαζύγιο ήταν βελούδινο”. Ο Λάμπης, είναι ο δεύτερος διευθύνων της ΕΡΤ που προέρχεται από τη συνδρομητική πλατφόρμα της Nova. Ο προηγούμενος, Γ. Γαμπρίτσος, πήγε στον κρατικό (ακόμα) ΟΤΕ, ενώ ο πρώην πρόεδρος της εταιρείας τηλεπικοινωνιών, Π. Τζωρτζάκης είναι πλέον… σύμβουλος του πρωθυπουργού.

4. Όλα αυτά βέβαια, τυχαία ή όχι, παραδόξως, έρχονται τώρα στο προσκήνιο. Τόσο καιρό δεν μιλούσε κανείς…

Παρόλα αυτά, το βασικό ερώτημα παραμένει: γιατί οι ιδιώτες κάνουν τόση φασαρία, για μια εκπομπή που αφορά μερικές αθλητικές μεταδόσεις και όταν η τηλεθέαση της κρατικής γενικότερα, δεν ξεπερνά το 10%;

Επειδή συνήθως το πραγματικό πρόβλημα κρύβεται στις λεπτομέρειες, λέγεται ότι το θέμα βρίσκεται μάλλον στα τεχνικά χαρακτηριστικά της εκπομπής (και ότι αυτά συνεπάγονται: εξοπλισμό, προμήθειες, συμφωνίες κλπ κλπ και από τις δυο πλευρές). Τα περί νομιμότητας και ψηφιακής μετάβασης, είναι μάλλον απλές προφάσεις…

Και εσείς νομίζατε ότι τους έπιασε ο πόνος για να μας βάλουν στη νέα τεχνολογία οι μεν και για να τηρήσουν τη νομιμότητα οι δε…

Υ.Γ. Καλά και ο Αλαφούζος; Αυτός, θέλει απλώς να βρει δρόμο για να τρέξει το “αυτοκίνητο” που έχει αγοράσει εδώ και χρόνια, να εκπέμψει δηλαδή σε HD αφού έχει ήδη προμηθευτεί τον εξοπλισμό. Μάλλον δηλαδή, το λαγό κάνει και ίσως δεν το ξέρει κιόλας.

'Aψογη εικόνα.Μπράβο ΕΡΤ.Προχώρα και άσε τους άλλους να κλαίνε.Εμείς είμαστε μαζί σου.

Status
Not open for further replies.