ΕΡΤ ΗD

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD

Δεν βλέπεις HD με σύνδεση scart.Είναι αναλογική σύνδεση με τυπική ανάλυση 720*576.Με HDMI(πλέον είναι πολύ οικονομικά) μονάχα θα δεις HD.

Από SCART εκτός από composite & s-video περνάει και σήμα component το οποίο υποστηρίζει μια χαρά HD. Οπότε το θέμα είναι κατά πόσο υποστηρίζεται αυτό από τον αποκωδικοποιητή και την τηλεόραση του φίλου μας, καθώς και κατά πόσο είναι επιλεγμένο στις ρυθμίσεις.

Re: Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD

Έχω καταλάβει ότι χρησιμοποιεί SCART -> SCART. Ας μας πεί.

Παρότι δεν νομίζω να έχει component και όχι HDMI η τηλεόραση,παραμένει να είναι αναλογική σύνδεση...Και χρησιμοποιεί scart κατά πάσα πιθανότητα.

...μπορει η ερτ να βγει και σε 1920?

Είχα κάποια σπασήματα και διακοπές στο σήμα με το NTR82.Θέλω να πιστεύω ότι είναι χαμηλό το σήμα και γι αυτό μάλλον θα αλλάξω κεραία.

Επόμενες μεταδώσεις

Περιμένω τις μεταδόσεις της άλλης εβδομάδας για περισσότερα συμπεράσματα:
Τετάρτη 4/5 Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ - Σάλκε
Παρασκευή 6/5 & Κυριακή 8/5 Final 4 Euroleague (συμμετοχή Παναθηναϊκού):award:

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD

Θεωρητικά, ναι.

Πρακτικά όμως όχι.Δεν υπάρχει διαθέσιμο bitrate στην συχνότητα.Χρειάζονται τουλάχιστον 12++ mbps(ειδικά για ποδόσφαιρο) για 1920x1080i 50hz.

χωρις να ειμαι ειδικος καποιο παιδι ειχε ποσταρει ενα γραφημα απο το χτεσινο αγωνα που το bitrate ηταν γυρω στα 15. θα δικαιολογουσε αυτο τo bitrate μεγαλυτερη αναλυση?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD

Πρακτικά όμως όχι.Δεν υπάρχει διαθέσιμο bitrate στην συχνότητα.Χρειάζονται τουλάχιστον 12++ mbps(ειδικά για ποδόσφαιρο) για 1920x1080i 50hz.

Το τι bitrate χρειάζεται είναι ελαφρώς υποκειμενικό, καθότι άλλα standards εικόνας έχω εγώ για παράδειγμα και άλλα η οικογένεια Κλικλίκου.

1920x1080i βγαίνει και με 5Mbps.. αλλά δεν θα βλέπεται, τουλάχιστον όχι από τους απαιτητικούς. Για τους ανυποψίαστους όμως ακόμα και αυτό θα αποτελούσε βελτίωση σε σχέση με το SD..

Εγω ειχα στειλει το γραφημα και η μεταδοση ηταν στα 10mbit.

Και τα παιδια απο το ΤΕΙ στελνουν μεν 1920 με 6.15mbit αλλα στις αλλαγες σκηνων υπαρχει τρελλα 'κουτακια'

Last edited:

Από SCART εκτός από composite & s-video περνάει και σήμα component το οποίο υποστηρίζει μια χαρά HD. Οπότε το θέμα είναι κατά πόσο υποστηρίζεται αυτό από τον αποκωδικοποιητή και την τηλεόραση του φίλου μας, καθώς και κατά πόσο είναι επιλεγμένο στις ρυθμίσεις.

To SCART δεν υποστηρίζει component συνδέσεις. Μόνο RGB. Σαν σύνδεση όμως κυκλωματικά πάνω στις τηλεοράσεις δεν θα καταλήξει ποτέ σε αποκωδικοποίηση HD. Για να δεις HD από το 99,9% των αποκωδικοποιητών της αγοράς, θα πρέπει να γίνει σύνδεση μέσω καλωδίου HDMI.

scart---scart ειναι η συνδεση
αλλα ενταξει ας μην συνεχιστει το θεμα ειναι αυτονοητο οτι χρειαζεται hdmi

Τότε ξεκίνα με την αγορά καινούριας HD TV...

Μην προσπαθείς να δεις ψηφιακή μετάδοση και δη High Definition σε αναλογική τηλεόραση...

Αυτά τα κάνει μόνο η οικογένεια κλικλίκου...

δεν θελω και δεν με ενδιαφερει να δω hd οταν σε 5-10 χρονια θα εχει αναπτυχθει το hd και το 3d στη ελλαδα τοτε θα παρω νεα τηλεοραση
εως τοτε μενω με το υπαρχων υλικο.
υπαρχουν σημαντικοτερα πραγματα για να ξοδεψω τα χρηματα μου.

To SCART δεν υποστηρίζει component συνδέσεις. Μόνο RGB. Σαν σύνδεση όμως κυκλωματικά πάνω στις τηλεοράσεις δεν θα καταλήξει ποτέ σε αποκωδικοποίηση HD. Για να δεις HD από το 99,9% των αποκωδικοποιητών της αγοράς, θα πρέπει να γίνει σύνδεση μέσω καλωδίου HDMI.

Όντως, επίσημα το SCART δεν μεταφέρει σήμα component, αλλά RGB, παρόλα αυτά κάποιοι κατασκευαστές το έχουν υλοποιήσει σε συσκευές τους..

Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο ισχύει για τις συγκεκριμένες συσκευές, μια ματιά στο μενού του αποκωδικοποιητή φτάνει για να το διαπιστώσει κανείς.

Εννοειταί ότι το HDMI είναι πρακτικά εγγυημένο.. αλλά αν δεν υπάρχει, δεν βλάπτει να ψαχτούν και οι εναλλακτικές.

Απάντηση: Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD

Ενα μεγάλο μπράβο στην ΕΡΤ για την πρωτοπορία του HD.
H εικόνα ηταν πολύ καλή για hd..βεβαίως σε άμεση σύγκριση με το hd suisse ηταν κατώτερη αλλα θέλω να πιστεύω οτι θα βελτιωθεί.
Και παλι μπράβο!!!

scart---scart ειναι η συνδεση
αλλα ενταξει ας μην συνεχιστει το θεμα ειναι αυτονοητο οτι χρειαζεται hdmi

δεν θελω και δεν με ενδιαφερει να δω hd οταν σε 5-10 χρονια θα εχει αναπτυχθει το hd και το 3d στη ελλαδα τοτε θα παρω νεα τηλεοραση
εως τοτε μενω με το υπαρχων υλικο.
υπαρχουν σημαντικοτερα πραγματα για να ξοδεψω τα χρηματα μου.

Ok, συμφωνώ μαζί σου. Όμως θα σού'λεγα ν' απογεύγεις τις συγκρίσεις hidef υλικού, χωρίς τα κατάλληλα εργαλεία.
Πχ είναι σαν να συγκρίνεις τη ποιότητα κασέττας με CD, ακούγοντάς τα μέσω τηλεφωνικής γραμμής.
Φιλικά πάντα και χωρίς καμιά πρόθεση να σ' ενοχλήσω.

Απάντηση: Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD

πανελλαδική κάλυψη για πότε το βλέπουμε???

Όντως, επίσημα το SCART δεν μεταφέρει σήμα component, αλλά RGB, παρόλα αυτά κάποιοι κατασκευαστές το έχουν υλοποιήσει σε συσκευές τους..

Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο ισχύει για τις συγκεκριμένες συσκευές, μια ματιά στο μενού του αποκωδικοποιητή φτάνει για να το διαπιστώσει κανείς.

Εννοειταί ότι το HDMI είναι πρακτικά εγγυημένο.. αλλά αν δεν υπάρχει, δεν βλάπτει να ψαχτούν και οι εναλλακτικές.

Δημήτρη σε όσες τηλεοράσεις έχω δει, που έχουν component μέσω RCA, δεν μεταφέρεται HD σήμα, αλλά SD. Δεν το έχω ψάξει αν μπορεί να μεταφερθεί HD. Γνωρίζεις κάτι παραπάνω

sorry για το off topic

Status
Not open for further replies.