ΕΡΤ ΗD

Status
Not open for further replies.
Re: Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD

Κι εμένα την ίδια εντύπωση παιδιά, πολύ καλύτερη η πρώτη μετάδοση, πολύ καλύτερος ο ήχος όμως σήμερα, ξύπνησε το sub!!!!!!!!!

Λέτε να ακούσουμε τον Αλέκο surround στον τελικο???:firstprize:

εγώ λέω δε κτυπάνε καμμιά απεργία εκείνη την ημέρα να ακούμε μόνο τον ηχο από το ναο. dolby η stereo μικρό το κακό. αρκεί να μην υπάρχει σπήκερ.

Βασικά μήπως είμαστε λίγο περισσότερο αυστηροί από όσο θα έπρεπε όταν καθόμαστε και συγκρίνουμε μια επίγεια με μια δορυφορική μετάδοση?

εγώ λέω δε κτυπάνε καμμιά απεργία εκείνη την ημέρα να ακούμε μόνο τον ηχο από το ναο. dolby η stereo μικρό το κακό. αρκεί να μην υπάρχει σπήκερ.

Εντάξει πλάκα έκανα! :-)
Αν και αν είναι 5.1 αν δεν κάνω λάθος αν κλείσουμε το center ηχείο, no more Alekos! :-)

Απάντηση: Re: Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD

Βασικά μήπως είμαστε λίγο περισσότερο αυστηροί από όσο θα έπρεπε όταν καθόμαστε και συγκρίνουμε μια επίγεια με μια δορυφορική μετάδοση?

φιλε μου αυτοι μας εδωσαν το δικαιωμα να ειμαστε απαιτητητικοι βαση της πρωτης μεταδοσης δεν συμφωνεις?

Επανέρχομαι με νέα στοιχεία.
Η μετάδοση γίνεται από 2 feed HD, main & Backup
Είναι στα 60MHz, 55Mbit έκαστον
Κλείνοντας να πω ότι αυτό που βλέπουμε δεν θυμίζει HD πάνω από 14Μbit

Re: Απάντηση: Re: Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD

φιλε μου αυτοι μας εδωσαν το δικαιωμα να ειμαστε απαιτητητικοι βαση της πρωτης μεταδοσης δεν συμφωνεις?

Δεν διαφωνώ. Κοίταξε, προσωπικά η σημερινή εικόνα δεν θα έλεγα ότι με απογοητεύει. Και χρωματικά την βρίσκω έντονη και ζωντανή και λεπτομερής όπως πρέπει να είναι σαν HD. Το μόνο αρνητικό που βλέπω είναι μία "θολούρα" όταν η κάμερα κινείται γρήγορα, το οποίο όμως παρατηρείται έντονα και στο SD, κάτι που το λαμβάνω σαν θέμα παραγωγής και όχι της ΕΡΤ. Επίσης, ο σημερινός αγώνας είναι από το iTV και όχι το Sky. Συνεπώς, χωρίς να ξέρω, η ποιότητα ενδέχεται να μην είναι ίδια με αυτή που έχει το SkySports. Απλά το σχόλιο μου αφορούσε τις όποιες συγκρίσεις γίνονται μεταξύ της σημερινής μετάδοσης και των αγώνων που ορισμένοι από εμάς έχουν δει στο SkySports ή ακόμα και στην Nova.

Επίσης, φίλε nvianitakis, διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, αλλά τα Mbit δεν λένε όλη την αλήθεια. Αν η παραγωγή είναι χάλια, το πλήθος των δεδομένων δεν θα στρώσει την εικόνα. Ο ΑΝΤ1 και το ΣΚΑΙ με το ίδιο bandwidth θα δείξουν την ίδια ποιότητα?

Δεν διαφωνώ. Κοίταξε, προσωπικά η σημερινή εικόνα δεν θα έλεγα ότι με απογοητεύει. Και χρωματικά την βρίσκω έντονη και ζωντανή και λεπτομερής όπως πρέπει να είναι σαν HD. Το μόνο αρνητικό που βλέπω είναι μία "θολούρα" όταν η κάμερα κινείται γρήγορα, το οποίο όμως παρατηρείται έντονα και στο SD, κάτι που το λαμβάνω σαν θέμα παραγωγής και όχι της ΕΡΤ. Επίσης, ο σημερινός αγώνας είναι από το iTV και όχι το Sky. Συνεπώς, χωρίς να ξέρω, η ποιότητα ενδέχεται να μην είναι ίδια με αυτή που έχει το SkySports. Απλά το σχόλιο μου αφορούσε τις όποιες συγκρίσεις γίνονται μεταξύ της σημερινής μετάδοσης και των αγώνων που ορισμένοι από εμάς έχουν δει στο SkySports ή ακόμα και στην Nova.

Επίσης, φίλε nvianitakis, διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, αλλά τα Mbit δεν λένε όλη την αλήθεια. Αν η παραγωγή είναι χάλια, το πλήθος των δεδομένων δεν θα στρώσει την εικόνα. Ο ΑΝΤ1 και το ΣΚΑΙ με το ίδιο bandwidth θα δείξουν την ίδια ποιότητα?

Θα συμφωνήσω μαζί σου στο ότι τα Mbit δεν λένε την αλήθεια, μια "σούπα" εικόνα τα Mbit δεν θα την κάνουν κρύσταλλο. Από την άλλη όμως σε διαβεβαιώ, ότι το σημερινό feed από τα decoder της EBU διακαολογούν τα 55Mbit, αν κατάλαβες τι εννοώ.
Και επειδή μιλάμε για Αγγλικές εταιρείες παραγωγής, δεν τίθεται θέμα παραγωγής και χαμηλής ποιότητας εικόνας.

Ενώ είναι μια πάρα πολύ καλή εικόνα, έχει διαφορά από την προηγούμενη Τετάρτη.
Από την εμπειρία μου είναι σίγουρα θέμα παραγωγής, και φαίνεται ΚΑΙ στα replay.

Εμένα μου θυμίζει μία εικόνα που έχει γίνει downconvert σε SD. Θα έλεγα ότι το novasport1 όταν δείχνει live premiere league, τέτοια εικόνα έχει. Ελπίζω να μην έγινα υπερβολικός με αυτή την τοποθέτηση

Θα συμφωνήσω μαζί σου στο ότι τα Mbit δεν λένε την αλήθεια, μια "σούπα" εικόνα τα Mbit δεν θα την κάνουν κρύσταλλο. Από την άλλη όμως σε διαβεβαιώ, ότι το σημερινό feed από τα decoder της EBU διακαολογούν τα 55Mbit, αν κατάλαβες τι εννοώ.
Και επειδή μιλάμε για Αγγλικές εταιρείες παραγωγής, δεν τίθεται θέμα παραγωγής και χαμηλής ποιότητας εικόνας.

I understand... ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε και τους μεθαυριανούς αγώνες. Εκεί λογικά που θα έχουμε κλειστό και μικρό χώρο, θα πρέπει να αναμένουμε πολύ καλή εικόνα.

Εμένα μου θυμίζει μία εικόνα που έχει γίνει downconvert σε SD. Θα έλεγα ότι το novasport1 όταν δείχνει live premiere league, τέτοια εικόνα έχει. Ελπίζω να μην έγινα υπερβολικός με αυτή την τοποθέτηση

Εεεεε... λιγουλάκι έγινες... είναι σαν να λες ότι ο ΑΝΤ1 έχει την εικόνα του ΣΚΑΙ

Last edited:

Ενώ είναι μια πάρα πολύ καλή εικόνα, έχει διαφορά από την προηγούμενη Τετάρτη.
Από την εμπειρία μου είναι σίγουρα θέμα παραγωγής, και φαίνεται ΚΑΙ στα replay.

Θα διαφωνήσω με το ότι είναι θέμα παραγωγής, η παραγωγή δεν μπορεί να σου χαλάσει την ποιότητα σε λεπτομέρεια (μιλόντας πάντα για HD). Από ότι βλέπω έχει άπλετο φωτισμό, βασικό για μία σωστή HD μετάδοση. Υπολείπεται σε λεπτομέρεια και αυτό δεν φαίνεται στα μακρινά πλάνα, αλλά στα κοντινά, παρατήρησε το τριχωτό :Banane0: του κεφαλιού (για να μιλήσουμε σε απλή γλώσσα). Δεν σου δίνει την λεπτομέρεια του HD

επειδή δεν ετυχε να δω τον πρωτο αγώνα μπορεί να δώσει κάποιος περισσότερες πληροφορίες σε τι ακριβώς υστερεί η εικόνα σήμερα (κίνηση ? ευκρίνεια?). ευχαριστώ

Εεεεε... λιγουλάκι έγινες... είναι σαν να λες ότι ο ΑΝΤ1 έχει την εικόνα του ΣΚΑΙ

Όχι καμία σχέση, δεν σύγκρινα ΑΝΤ1 με ΣΚΑΙ (θα ήταν ασέλγια να τα συγκρίνω αυτά τα 2), σύγκρινα novasportHD με novasport1

καμια σχεση με την προηγουμενη μεταδοση η διαφορα για αυτους που γνωριζουν φαινεται....κριμα,ασ ελπισουμε να ειναι λογω αγγλικης παραγωγης...

Είναι και όλοι κουρασμένοι μετά το γάμο...:Banane0:

Όχι καμία σχέση, δεν σύγκρινα ΑΝΤ1 με ΣΚΑΙ (θα ήταν ασέλγια να τα συγκρίνω αυτά τα 2), σύγκρινα novasportHD με novasport1

Χιουμορ κάναμε... αλλά και πάλι δεν νομίζω ότι συγκρίνεται το SD της Νοβα με το σημερινό HD. Όπως και να το κάνεις, όσο μέτριο και αν ήταν το σημερινό HD, το SD δεν την πιάνει τέτοια λεπτομέρεια (...έχω Νοβα, δεν κάνω υποθέσεις...)

Είναι και όλοι κουρασμένοι μετά το γάμο...:Banane0:

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:
Άλλωστε οι καλοί ξεκουράζονται γιατί την Κυριακή έχουν και το derby MU vs Chelsea

Απάντηση: Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD

Παιδιά εγώ δεν είδα τη πρώτη μετάδοση HD για να συγκρίνω και αναγκαστικά συνέκρινα με την παράλληλη μετάδοση της NET. Μεγάλη διαφορά εννοείται. Και τώρα θα κάτσω να δω τί σόι εγγραφή PVR έκανε. Και ο ήχος αρκετά καλός μπορώ να πώ, εκτός απ'τα σημεία που έλεγε... Χάουβεντες.:violent-smiley-030:

κι εγώ που δεν είδα τον πρώτο αγώνα εντυπωσιάστηκα!!!

Ο ηχος ηταν στα 192kbps σε αντιθεση με τη ΝΕΤ(160kbps)!Η διαφορα ηταν κατι παραπανω απο εμφανης και το παρατηρησα περισσοτερο στις διαφημισεις!

Status
Not open for further replies.