Θα 'θελα να ρωτήσω κάτι πάνω σε αυτό:
Έχω τον
IQ DVB-T749HD.
Τον αγώνα της 27ης Απριλίου δεν τον πρόλαβα, ο πρώτος που είδα ήταν το Μάντσεστερ - Σάλκε. Στο πρώτο ημίχρονο έκανε συνεχώς σπασίματα/πιξελιάσματα, δε μπορούσες να παρακολουθήσεις, είτε τον είχα σε 720p, είτε σε 1080i. Στο δεύτερο ημίχρονο αν θυμάμαι καλά έκανε μόνο μια φορά, χωρίς να έχω αλλάξει κάτι. Από αυτό συμπεραίνουμε ότι δεν ευθύνεται ο αποκωδικοποιητής, η κεραία και η εσωτερική εγκατάσταση της κεραίας στο σπίτι μου;
Χθες στο μπάσκετ δεν έκανε καθόλου κολλήματα πάντως.
Και κάτι άλλο, πιο σημαντικό για μένα. Τον αποκωδικοποιητή τον πήρα την περασμένη Πέμπτη (28/4) κι έχω δικαίωμα να τον επιστρέψω εντός 10 ημερών σε περίπτωση που δεν είμαι ικανοποιημένος, κάτι που σημαίνει ότι έχω περιθώριο μέχρι σήμερα.
Αυτό με απασχολεί διότι όταν τον βάζω σε 1080i, παρατηρώ σπασίματα στην κίνηση, ενώ σε 720p είναι τελείως smooth.
Εδώ να πω ότι δεν αναφέρομαι μόνο στο ERTHD, αλλά και στα υπόλοιπα ψηφιακά κανάλια, ανεξάρτητα αν μιλάμε για αθλητικά. Π.χ. σε διαφημίσεις με μηνύματα που κινούνται απ' τα δεξιά προς τ' αριστερά (ως συνήθως) κάνει το ίδιο.
Αυτό είναι θέμα του αποκωδικοποιητή, του καλωδίου HDMI, ή έτσι είναι γενικά το 1080i;
Η τηλεόρασή μου είναι η Samsung LE40A656. Έπαιξα με την επιλογή των 100Hz, αλλά τίποτα.
Να τον πάω πίσω να πάρω τον
Crypto ReDi 220MP ή θα δώσω 11 παραπάνω χωρίς να δω απολύτως καμία διαφορά στο πρόβλημα με την κίνηση;