ΕΡΤ ΗD

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD

Ελπίζω να μην μείνει στο πιλοτικό και να μην το κλείσουν μετά από το σημερινό και τις πιέσεις της... Digea.

Πάντως πραγματική γκαντεμιά να παίζει καμπάνα όλα τα τελευταία events και να κομπλάρει στο σημαντικότερο!

Re: Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD

Μπορεί να βελτιωθεί η εικόνα των SD καναλιών; Ακόμα και ψηφιακά τα κανάλια πάσχουν απο ευκρίνεια και χρώμα.

Τι εννοείς; Τα SD δεν έχουν καμία διαφορά από τα HD παρα μόνο την υψηλότερη ανάλυση.

να ρωτησω οσους χρησιμοποιουν dvbviewer, η μπαρα με το ποσοστο που ειναι στην status bar, τι δειχνει? το ποσο δυνατο ειναι το σημα?

Δεν είναι σίγουρο ότι δείχνει πάντα το ίδιο με όλες τις κάρτες. Εξαρτάται από τους drivers, με άλλες κάρτες δείχνει σήμα, με άλλες ποιότητα...

Στην Panasonic 46G10 μου, η διαφορά εικόνας ανάμεσα σε ΕΡΤ-HD και Novasports HD είναι μηδαμινή.....!!!!

Προτίμησα βέβαια τον 5.1 ήχο της Nova και την περιγραφή του Συρίγου.... ;-)

Βλέπω ταυτόχρονα και το δορυφορικό Feed HD τροφοδοσίας στις 7Ε (με 5.1 ήχο) και την επίγεια ΕΡΤ HD…
Μια χαρά είναι η ευκρίνεια της επίγειας ΕΡΤ HD και χωρίς κανένα πρόβλημα, χωρίς σπασίματα (σε εξωτερικό δέκτη ` σε εσωτερικό δέκτη DVB-T)…

Προβλήματα έχουν μόνο όσοι βλέπουν μέσω DVB-T USB κάρτα στον υπολογιστή και αυτό οφείλετε σε άλλους λόγους εκτός ΕΡΤ… Έχει να κάνει με την DVB-T USB κάρτα και την επεξεργαστική ισχύς του υπολογιστή μας…

Εγώ που βλέπω με hybrid USB stick έχω εικόνα κύσταλλο και χρησιμοποιώ την κεραιούλα των 10cm που έχει μαζί της... Πιστεύω ότι η USB είναι η καλύτερη λύση, αφού σου δίνει το stream παρθένο.

Πρέπει όμως να έχει ο χρήστης και κάποιες βασικές γνώσεις H/Y, όπως π.χ. να βάλει το refresh rate στα 50Hz, ή να κάνει enable το hardware acceleration στο software που χρησιμοποιεί.

Ένα tip για όσους κάνουν capture το .ts: Για την καλύτερη θέαση του interlaced 1080 σήματος με τον MPC-HC είναι να επιλέξουν τον "Microsoft DTV-DVD Video Decoder". Με το ffdshow δεν κατάφερα να πάρω σωστή αναπαραγωγή.

Last edited:

γιατι να ειναι το refresh στα 50hz?

Γιατί το υλικό είναι 1080i στα 50Hz, αν εσύ έχεις ρυθμίσει το pc να δίνει πχ 1080p στα 60Hz, θα έχεις σπασίματα στην κίνηση....

μιλαμε για το refresh rate της οθονης? γιατι αν λεμε αυτο λιγο που κοιταξα δε μου δινει 50hz

ναι για το refresh rate της κάρτας γραφικών μιλάμε....
Σε laptop δεν θα δεις ποτέ την επιλογή 50Hz, είναι όλα fixed στα 60Hz....

σημερα η μεταδοση ειχε πολλα σπασιματα, διαστηματα χωρις ηχο, και συχνα ειδικα στο πρωτο ημιχρονο του τελικου η οθονη χωριζοταν με μια γραμμη στα 2/3 της οθονης οπου στο μεγαλυτερο μερος τα 2/3 υπηρχαν εντονα παρασιτα και στο 1/3 ηταν οκ

Re: Απάντηση: Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD

ναι για το refresh rate της κάρτας γραφικών μιλάμε....
Σε laptop δεν θα δεις ποτέ την επιλογή 50Hz, είναι όλα fixed στα 60Hz....

δεν εχω λαπτοπ. και οπως ειπα η καρτα δεν ειχε επιλογη για 50hz. παντως εγω που ειδα το παιχνιδι με το refresh rate να ειναι στα 85hz, δεν ειδα καποιο προβλημα. μονο αυτα που αναφερθηκαν στην αρχη απο ολους.

Πάντως πέρα απο τα μικροπροβλήματα η εικόνα ήταν εξαιρετική!

Από Θεσσαλονίκη είμαι, έχω δει όλες τις hd μεταδόσεις της ΕΡΤ και σήμερα στο πρώτο ημίχρονο του τελικού του παο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πρόβλημα με την εικόνα να έχει πολλές διακοπές.

Δεν πειράζει που δεν έχεις 50Hz, αρκεί να έχεις επιλεγμένο κάποιο ακέραιο πολλαπλάσιο του 25. Διαφορετικά θα έχεις σπασιματάκια στην κίνηση.

Αυτό ισχύει και για τις τηλεοράσεις (LCD, plasma) και τους ψηφιακούς δέκτες ; Είχα πάντα την απορία ποια είναι η καλύτερη ρύθμιση για το δέκτη 1080i/50 ή 1080i/60;

Εξαρτάται από το υλικό που θέλεις να δεις. Αν θες π.χ. να παίξεις ένα παιχνίδι στον H/Y, καλύτερα 60 παρά 50Hz.

Αν θες να δεις video, πρέπει να "συγχρονίσεις" τα καρέ/δευτ. του videο με τα Hz της οθόνης. Δηλαδή βάσει των καρέ/δευτ. του video ορίζεις και τη συχνότητα ανανέωσης της οθόνης.
Χοντρικά:
50i είναι οι πηγές video σε PAL στάνταρντ (DVD, TV κλπ) που έχουμε στη χώρα μας.
60i είναι οι πηγές video σε NTSC standard (πχ. TV στις Η.Π.Α. ή στην Ιαπωνία.
24p (23,97) είναι συνήθως οι ταινίες HD (π.χ. Blu-Ray)

Οπότε πρέπει να έχεις την TV σου στα 1080 50i αν το υλικό σου είναι PAL (που συνήθως είναι, εκτός αν προέρχεται από χώρα με NTSC σύστημα). Αν το υλικό σου είναι 24p (καμιά κατεβασμένη σειρά/ταινία από το internet) πρέπει να επιλέξεις στα properties της κάρτας γραφικών σου τα "23" Hz.

Re: Απάντηση: Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD

Στην Panasonic 46G10 μου, η διαφορά εικόνας ανάμεσα σε ΕΡΤ-HD και Novasports HD είναι μηδαμινή.....!!!!

Προτίμησα βέβαια τον 5.1 ήχο της Nova και την περιγραφή του Συρίγου.... ;-)

Σου έκαναν δώρο συνδρομή για να ακούσεις το συρίγο?!
Πάντως είναι αλήθεια ότι σήμερα η ert hd είναι προβλήματα στη μετάδοση αλλά δε με πείραξε για το τζάμπα είναι τζάμπα!

Status
Not open for further replies.