ΕΡΤ ΗD

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD

Δεν ξέρω αν ποστάρω στο σωστό νήμα, αλλά η ερώτηση επείγει:

Τον αυριανό τελικό κυπέλλου μπάσκετ, που δείχνει η ΝΕΤ, θα τον δείξει η ΕΡΤ HD ή όχι (σε High Definition, εννοώ φυσικά)?

(Μήπως ζητάω πολλά?)

Re: Απάντηση: Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD

Δεν ξέρω αν ποστάρω στο σωστό νήμα, αλλά η ερώτηση επείγει:

Τον αυριανό τελικό κυπέλλου μπάσκετ, που δείχνει η ΝΕΤ, θα τον δείξει η ΕΡΤ HD ή όχι (σε High Definition, εννοώ φυσικά)?

(Μήπως ζητάω πολλά?)

μόνο αυτά είναι στο πρόγραμμα:
http://www.ert.gr/index.php/2011-04-14-13-20-25/----hd.html

οπότε όχι...

Re: Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD

Ακριβώς...σήμερα eurovision και σε δυο εβδομάδες τον τελικο του CL.
Αυτα έχει το προγραμμα προς το παρών και τίποτα άλλο.

Το πρόγραμμα και οι δυνατότητες της ΕΡΤ ΗD

Ακριβώς...σήμερα eurovision και σε δυο εβδομάδες τον τελικο του CL.
Αυτα έχει το προγραμμα προς το παρών και τίποτα άλλο.

Ευχαριστώ. Το πρόγραμμα το είδα κι εγώ, αλλά επειδή δεν έβλεπα τη συγκεκριμένη πληροφορία, είπα να ρωτήσω, μπας και...

Μάλλον, τους πέφτει σχετικά δύσκολο (τεχνικά) να κάνουν μετάδοση HD, όταν όλη η υποδομή της μετάδοσης είναι SD. Μη κοιτάτε τα διεθνή γεγονότα και τα ευρωπαϊκά ματς (τελικοί ευρωλίγκας και CL), εκεί η μετάδοση HD είναι έτοιμη εξ αρχής, οπότε εύκολα το σήμα αναμεταδίδεται ανέπαφο.

Και το ρολαντ γκαροσ...
Posted via Mobile Device

Μμμμ....., αυτή η πληροφορία ανατρέπει εν μέρει τα παραπάνω. Εννοώ ότι αν είναι αλήθεια η μετάδοση του Roland Garros, η οποία ΔΕΝ εμφανίζεται στις προγραμματισμένες μεταδόσεις, τότε γιατί όχι και ο αυριανός τελικός;

(Το "γιατί όχι" πάει φυσικά στον προγραμματισμό, όχι στις τεχνικές δυνατότητες).
-

Απάντηση: Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD

Πολύ ωραία εικόνα από DAS ERSTE HD που έχει ξεκινήσει ένα προ-Eurovision show και ήχο 5.1. :a0210:

Re: Απάντηση: Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD

μόνο αυτά είναι στο πρόγραμμα:
http://www.ert.gr/index.php/2011-04-14-13-20-25/----hd.html

οπότε όχι...
Παίδες μη βασίζεστε στο πρόγραμμα της ΕΡΤ γιατί προχθές στις ειδήσεις ανακοινώθηκε ότι θα το δείξει και σε HD απο το ERTHD ;)Οπότε τέτοιες out of schedule μεταδόσεις θα έχουμε.
Κάτι άλλο,ξέρουμε αν του χρόνου θα υπάρχουν εσωτερικές παραγωγε´ς τις ΕΡΤ που θα μεταδίδονται απο το κανάλι?Ή αν το κανάλι αρχίσει να έχει ένα 12ωρο τουλάχιστον πρόγραμμα με επαναλήψεις σε HD?

Είναι τα πέτσινα αυτιά ή ο ήχος στη σημερινή μετάδοση δίνει ρέστα?Μήπως είναι DD?Μπορεί κανείς άλλος να το επιβεβαιώσει?

Στις αρχικές ανακοινώσεις, το Roland Garros ήταν μέσα. Δεν ξέρω αν απλά το παραλείψανε να το βάλουν στο παραπάνω link. Όσο για τον αυριανό τελικό του μπάσκετ, η ΕΡΤ έχει ξεκαθαρίσει ότι στο πιλοτικό της στάδιο θα μεταδίδει μόνο έτοιμες HD εκπομπές και δεν θα κάνει δικές της παραγωγές. Βέβαια μπορεί όλα αυτά να γίνονται ώστε να το "χωνέψουν" οι ιδιωτικοί σταθμοί, αλλά και πάλι, νομίζω ότι για φέτος δεν υπάρχει κάποια ελπίδα να δούμε ελληνικό αγώνα σε HD. Ας ελπίσουμε για την νέα τηλεοπτική σεζόν η οποία λογικά θα ξεκινήσει με το "δεξί" αν η ΕΡΤ δείξει το Eurobasket σε HD. Θα έχουμε 2-3 αγώνες την ημέρα να χαζεύουμε, και πιθανόν και σε 5.1.

Πρωτη φορα που ακούω τη Eurovision σε surround (ProLogic II, μην περιμένετε DD) και ειναι απολαυση. Μονο η σχολιαστρια ακουγεται λιγο απο το πηγάδι.

Εμένα η LG M2262D δε μου δίνει τη πληροφορία του DD στη TV ενώ σε άλλες HD πηγές όπως το X360 μου το δείχνει το DD logo.
Πάντως και μόνο που δώσανε Dolby Stereo είναι τούμπανο ειδικά αν βάλεις στη TV ηχεία το τραγούδι της Ελλάδας ακούστηκε ανέλπιστα πολύ καλά!

Η εκπομπή της ΕΡΤ είναι απλά STEREO.
Τώρα αν η παραγωγή πρόσεξε περισσότερο τον διαχωρισμό είναι άλλο θέμα.

Πρωτη φορα που ακούω τη Eurovision σε surround (ProLogic II, μην περιμένετε DD) και ειναι απολαυση. Μονο η σχολιαστρια ακουγεται λιγο απο το πηγάδι.

Συμφωνώ με τον φίλο κι εγώ το ίδιο πρότυπο επέλεξα, πάντως σε σχέση με τη ΝΕΤ είναι μακράν καλύτερο το EPTHD, όσο για την εικόνα πολύ καλύτερη απ τον προχθεσινό ημιτελικό, α να πω ότι η Γερμανίδα κι η Σλοβένα όλα τα λεφτά!!!!!!

Παιδια πιξελιαζει η εικονα παντως αμα παρατηρησετε!!!!υπαρχει καπιος λογο για αυτο το θεμα?

Μάλλον μιλάς για την ώρα των διαφημιστικών όπου γινόταν upscale.
Στο Native HD δεν παρατηρώ τίποτα τέτοιο....

Δεν είδα ουτε άκουσα το παραμικρό προβλημα σήμερα. Άψογη η ΕΡΤ

δεν ειχε καμια διαφορα στην εικονα απο das erste hd.. το μονο στο οποιο εχανε ειναι το dd5.1 του γερμανικου. που εχει τρελη διαφορα απο το στερεο στην eurovision..

Status
Not open for further replies.