ΕΡΤ ΗD

Status
Not open for further replies.
Re: Εντυπώσεις από την HD μετάδοση της ΕΡΤΗD

Σε τέτοιο αγώνα, το τελευταίο που πρόσεχα ήταν η ποιότητα εικόνας!

(όχι, δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο)
+1

Δεν ξέρω αν το προσέξατε κι εσείς, η εικόνα σήμερα χάλια και ελεεινή. Ευκρίνεια που πήγε περίπατο, αλήθεια παρατηρήσατε ότι υπήρχε κάτι σαν noise reduction; Κυρίως σε ένα πλάνο με τον Σάντος λες και του είχανε βάλει σακούλα πήγαινε η εικόνα, σαν να έπλεε σε ανοιχτό πέλαγος, κυριολεκτικά απ τις χειρότερες εικόνες που έχω δει.

Οχι δεν παρατήρησα τέτοια φαινόμενα.
Η εικόνα μπορεί να μην ήταν "ξυράφι" (μάλλον λόγω και του 2ου αγώνα που έπαιζε την ίδια ώρα στην ΝΕΤ), αλλά προβλήματα δεν είχε.

Σε Panasonik 50 ST30 η εικόνα ήταν μια χαρά..

@johnny1, δεν είναι όλοι οι δέκτες Κινεζιές. Υπάρχουν και εξαιρετικοί δέκτες στην αγορά και είναι αυτοί που δεν παίζουν ματρόσκες και δεν φτιάχνουν και καφέ.... είναι όμως ανάμεσα στα 65 με 100 ευρώ η τιμή τους.....

Η εικόνα της δικιάς μου "κινεζιάς" πάντως είναι ισάξια του δέκτη της Panasonic :smile:

Σε Panasonik 50 ST30 η εικόνα ήταν μια χαρά..

@johnny1, δεν είναι όλοι οι δέκτες Κινεζιές. Υπάρχουν και εξαιρετικοί δέκτες στην αγορά και είναι αυτοί που δεν παίζουν ματρόσκες και δεν φτιάχνουν και καφέ.... είναι όμως ανάμεσα στα 65 με 100 ευρώ η τιμή τους.....

Για πες κανέναν γιατί έχω αλεργία στα προχειροφτιαγμένα μηχανάκια...

Edit: Από όσα μηχανάκια έχουν πέσει στα χέρια μου την καλύτερη εικόνα είχε ένας FU2205HD

Last edited:

Σε τέτοιο αγώνα, το τελευταίο που πρόσεχα ήταν η ποιότητα εικόνας!

(όχι, δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο)

Το είδα στον προτζέκτορα κι ήταν εμφανέστατο κι είμαι σίγουρος ότι η ΕΡΤ έκανε διαφορετική κατανομή στο bitrate μεταξύ του HD και ΝΕΤ σε σχέση με άλλες φορές. Εννοείται ότι είναι το τελευταίο που προσέχεις σε τέτοιο παιχνίδι, όμως αφού είναι ο τίτλος του νήματος είπα να εκφράσω την άποψή μου, απ την άλλη τα άλλα παιχνίδια τα είδα στην τηλεόραση κι ήταν το πρώτο που άνοιξα τον προτζέκτορα γιατί άξιζε να το δω και θα το θελα να χε την καλύτερη εικόνα, η οποία επαναλαμβάνω με απογοήτευσε. Τέλος πάντων όλα καλά με την εθνική μας, ελπίζω σε καλύτερη εικόνα στα προημιτελικά, λες να ήταν γούρικο που την είδα πρώτη φορά στο προβόλι; Να ξέρω να το συνεχίσω μπας και φτάσουμε τελικό!!!!!

Οταν λέω μοντούλα, εννοώ τα CI modules της Neotion που μπαίνουν στις TV που δεν έχουν δέκτη MPEG4.

Οι εξωτερικοί απκ/τες HD είναι η καλύτερη λύση αν δεν υπάρχει ενσωματωμένος στην TV.
Επειδή όμως όλοι οι αποκ/τες είναι κινεζιές, η ποιότητα του tuner που διαθέτουν δεν είναι και η καλύτερη.
Τι ενδείξεις σήματος/ποιότητας έχεις στα 2 μπουκέτα της ΕΡΤ και στη Digea?
Σε ποια περιοχή μένεις?

Στην ΕΡΤ έχω 50% αλλά και στους άλλους λέει 50% π.χ. skai αλλά BBC λέει 90% αλλά και εκεί βλέπω χαμένο σήμα.
Η κεραία μου είναι σίγουρα. Χτες το βράδυ πάντως δεν έχασα καθόλου το σήμα στην ERT HD μόνο κανά pixeliasma
Έχω κινεζιά τον DigitalWorld HT 150, με καλό media player ... έβαλα και τον turbox SD1000 όταν έτρωγα το απόγευμα τα χαμένα
σήματα στην ΝΕΤ και αυτός δεν το έχανε αλλά πιξέλιαζε

Παιδιά χθες το παιχνίδι της Πολωνίας πιο το εδειχνε;γιατί φίλος μου είπε ότι το είδε στην ετ1 η ντε δε θυμάμαι αλά το έδειχνε se hd γίνεται αυτο;και αν γίνεται ήταν έτσι χθες;

Παιδιά χθες το παιχνίδι της Πολωνίας πιο το εδειχνε;γιατί φίλος μου είπε ότι το είδε στην ετ1 η ντε δε θυμάμαι αλά το έδειχνε se hd γίνεται αυτο;και αν γίνεται ήταν έτσι χθες;

ET1 (SD) και EPTHD: Ελλάδα-Ρωσία

ΝΕΤ (SD φυσικά) : Τσεχία-Πολωνία

Θενκς να πω την αλήθεια δε περίμενα άλλη απαντηση:P

Στην ΕΡΤ έχω 50% αλλά και στους άλλους λέει 50% π.χ. skai αλλά BBC λέει 90% αλλά και εκεί βλέπω χαμένο σήμα.
Η κεραία μου είναι σίγουρα. Χτες το βράδυ πάντως δεν έχασα καθόλου το σήμα στην ERT HD μόνο κανά pixeliasma
Έχω κινεζιά τον DigitalWorld HT 150, με καλό media player ... έβαλα και τον turbox SD1000 όταν έτρωγα το απόγευμα τα χαμένα
σήματα στην ΝΕΤ και αυτός δεν το έχανε αλλά πιξέλιαζε

Από τις ενδείξεις που δίνεις μάλλον είσαι στην Αττική, αφού το πακέτο της ΕΡΤ με το BBC παίζει και από Πάρνηθα.
Θα μπορούσα μάλιστα να εικάσω πως η κεραία σου ενδέχεται να κοιτά στη Πάρνηθα.
Κάνε έναν έλεγχο γιατί έρχεται switch-off

Απάντηση: Εντυπώσεις από την HD μετάδοση της ΕΡΤΗD

Γιατι δε βάζουν τις μαγνητοσκοπησεις μια λογική ωρα, ας πουμε την επομενη στις 6μμ ??

Tι θα γίνει με τον ήχο της EΡΤHD; Οι μεταδόσεις του Euro γιατί είχαν όλες πάντα πιο χαμηλή ένταση και ανάποδο V στην ισοστάθμιση ήχου χαμηλά μπάσα και πρίμα και υψηλές μεσαίες, ελάχιστος στερεοφωνικός διαχωρισμός γενικά χάλια.
Μα δεν ακούει κανείς τι εκπέμπεται; Δεν υπάρχει υπεύθυνος ήχου;

Tι θα γίνει με τον ήχο της EΡΤHD; Οι μεταδόσεις του Euro γιατί είχαν όλες πάντα πιο χαμηλή ένταση και ανάποδο V στην ισοστάθμιση ήχου χαμηλά μπάσα και πρίμα και υψηλές μεσαίες, ελάχιστος στερεοφωνικός διαχωρισμός γενικά χάλια.

Κέντρο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης με τον Πολίτη της ΕΡΤ (ΚΕΕΠ)

210 7407070 - 210 7407190 (Δευτέρα- Παρασκευή 8 πμ-2.30μμ)

[email protected]
[email protected]

Τουλαχιστον στα mail απαντανε...

Τελικά επιτέλους χτες στον τελικό ο ήχος, έφτιαξε! Ακριβώς η ίδια στάθμη με τα άλλα κανάλια της EΡΤ, και λίγο πιο καλή ισοστάθμιση από τις προηγούμενες φορές. Εντύπωση πάντως μου έκανε ότι που και που υπήρχε ελάχιστη παραμόρφωση στον ήχο της μετάδοσης. Άκρως ενοχλητικό (φυσικά δεν φταίει η EΡΤ), καθόλες τις μεταδόσεις οι ριπές των φωτογραφικών μηχανών στις φάσεις των αγώνων, που ακουγόταν από τα μικρόφωνα.

Ριπές από μηχανές ήταν το κρατς κρουτς που άκουγα κατά διαστήματα?

Ή ριπές από μηχανές, ή πατατάκια που έτρωγε ο Τραπεζανίδης! :flipout:

Άκρως ενοχλητικό (φυσικά δεν φταίει η EΡΤ), καθόλες τις μεταδόσεις οι ριπές των φωτογραφικών μηχανών στις φάσεις των αγώνων, που ακουγόταν από τα μικρόφωνα.

Ποιο ενοχλητικό από τον Μπουφόν να τραγουδάει τον εθνικό ύμνο :singer: ; Δε λέω, έχει πάθος ο άνθρωπος και μπράβο του, αλλά πολύ αποτυχημένη η ιδέα των Πολωνο-ουκρανών να έχουν μικρόφωνα εκεί.
Γενικότερα πάντως ο ήχος της διοργάνωσης δε μου άρεσε, διότι έπιανε πολλά στοιχεία που δεν έπρεπε να ακούγονται. Ίσως βέβαια να φταίει το γεγονός ότι εμείς το ακούγαμε στέρεο και είχαν περάσει τα πάντα μέσα από τα δύο κανάλια. Μπορεί σε 5.1 ο ήχος να ήταν φοβερός με όλες αυτές τις εκνευριστικές λεπτομέριες να ακούγονται όταν πρέπει, εκεί που πρέπει και με όση ένταση πρέπει.

τρελαθήκαμε στο ψηφιακό κλιπάρισμα χθες...

τρελαθήκαμε στο ψηφιακό κλιπάρισμα χθες...

Θεμα κεραιας (ληψης) ειναι - κι εμεις ειχαμε μερικα "μωσαϊκα" χθες αλλα ΟΚ (στη Νοβα η ΕΤ1 επαιζε κανονικα)

Status
Not open for further replies.