ΕΡΤ ΗD

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Εντυπώσεις από την HD μετάδοση της ΕΡΤΗD

Για να ξαναγυρίσω στα τεχνικά, πρόσεξα ότι δεν μπορούν να προβάλλουν τον έξτρα χρόνο, τις καθυστερήσεις δηλαδή. Στα τέλη του ημίχρονο του Πολωνία-Ρωσία είδα ότι στην ΕΤ1 γραφόταν ο έξτρα χρόνος, αλλά στην ΕΡΤ HD όχι.

Μάλλον στο HD (δεν το πρόσεξα αυτο που λες) βγάζουν απλα απο μια γεννήτρια, χωρίς αυτή να έχει το πρόγραμμα για σκορ και χρόνο, απλα έχουν βάλει ένα ρολόι να τρέχει και ένα ¨καρφωτο¨ τίτλο των ομάδων με το σκορ. Απο το τίποτα όμως...

Re: Εντυπώσεις από την HD μετάδοση της ΕΡΤΗD

εγω εχω τον "εσωτερικο" της le40c653 αλλα τα ιδια εχει δει και σε αλλες τηλεορασεις πχ lg ..με ενσωματωμενο παντα
στην αρχη το απεδωσα στο χορτιατη..αλλα γιατι στο roland garros ολα οκ ?

Η εικονα απ την αρχη του αγωνα τωρα,ειναι upscaled,η εγω στραβωθηκα;!

Αν θέλετε να δειτε πραγματικά καλο HD βάλτε ZDF HD και θα δείτε μεγάλη διαφορά απο το ERT HD

Η μετάδοση απο το στούντιο της ΕΡΤ είναι HD ή upscaled SD;

Πολύ καλή μου φαίνεται η εικόνα για να είναι upscaled.

+1

Αν θέλετε να δειτε πραγματικά καλο HD βάλτε ZDF HD και θα δείτε μεγάλη διαφορά απο το ERT HD

σωστό!
Η εικόνα είναι πιό sharp και ο ήχος 5.1 αλλά πολύ χαμηλός.

Η εικονα απ την αρχη του αγωνα τωρα,ειναι upscaled,η εγω στραβωθηκα;!

Και μένα για upscaled μου κάνει. Δεν του πολυφαίνεται, αλλά νομίζω ότι κάνει μπαμ όταν κινείται γρήγορα η κάμερα.

Ακόμα καλύτερη εικόνα και από το ZDF, έχω πετύχει στο Μ6 Suisse HD. Βέβαια δεν δείχνει όλους τους αγώνες...;)

Με εικόνα στην εικόνα δίπλα δίπλα φανερή διαφορά .Το ZDF δείχνει HD κανονικότατα σε αντίθεση με την ΕΡΤ

Τι ακριβώς γίνεται οταν εκπεμπει το HD, γιατι πέφτει η ποιότητα στα κανονικά κανάλια της ΕΡΤ; συμπιεζουν το σήμα τους;

Μολις εγινε hd η εικονα!καποιος βρηκε το κουμπι!!!

Τι ακριβώς γίνεται οταν εκπεμπει το HD, γιατι πέφτει η ποιότητα στα κανονικά κανάλια της ΕΡΤ; συμπιεζουν το σήμα τους;

Μειώνεται το bitrate στα άλλα 3 κανάλια.

Re: Απάντηση: Re: Εντυπώσεις από την HD μετάδοση της ΕΡΤΗD

Mόνο το πρώτο ημίχρονο είδα και σίγουρα αυτό δεν ήταν με τίποτα HD :smash:

Re: Απάντηση: Re: Εντυπώσεις από την HD μετάδοση της ΕΡΤΗD

Και για να είμαστε δίκαιοι, στο δεύτερο αποψινό παιχνίδι (Ολλανδία - Γερμανία) η εικόνα είναι "τζάμι" :SFGSFGSF:

Στην διάρκεια του αγώνα Δανία-Πορτογαλία η εικόνα σε κάποια στιγμή πάγωσε και αποσυγχρονίστηκε για ένα-δυό δευτερόλεπτα. Μετά επανήλθε με τεράστια διαφορά στην ποιότητα. Το ωραίο είναι ότι και στην βραδυνή εκπομπή τα στιγμιότυπα του αγώνα είχαν την ίδια διαφορά. Και αυτά τα στιγμιότυπα μάλλον προέρχονται από την ΕΤ-1 και όχι από την ΕΡΤHD. Άρα μάλλον κάποιο γενικότερο πρόβλημα υπήρχε με την εικόνα του αγώνα, που κάποια στιγμή λύθηκε.
Επίσης βρήκαν και ένα ωραίο κόλπο για να δείχνουν τον έξτρα χρόνο. Δεν βγαίνει έξτρα πλαίσιο στο πλάι του σκορ όπως στην ΕΤ-1, αλλά στο ίδιο το πλαίσιο που υπάρχει ο χρόνος μηδενίζει στο 90 (ή στο 45) και αρχίζει από την αρχή σαν έξτρα χρόνος. Μάλλον δεν έχουν την δυνατότητα να βγάζουν το έξτρα πλαίσιο της ΕΤ-1, αλλά η δουλειά γίνεται με άλλο τρόπο.
Αυτό που μου αρέσει εμένα είναι ότι παρακολουθούν τις αντιδράσεις του κόσμου και προσπαθούν με τα μέσα που έχουν να προσαρμόζονται και να δίνουν λύσεις. Εγώ θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια για την προσπάθεια.
Ένα που δεν μου αρέσει είναι ότι τα τρίτα παιχνίδια των ομίλων γίνονται ταυτόχρονα και μεταδίδονται το ένα ζωντανά και το άλλο μαγνητοσκοπημένο. Και από ΕΤ1 και από ΕΡΤHD. Από την ΕΡΤHD δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Αλλά από τα SD κανάλια περίμενα ότι θα μπορούσε να δείχνει το ένα ζωντανά η ΕΤ-1 και το άλλο ένα άλλο κανάλι. Η ΝΕΤ έχει τις εκλογές, αλλά θα μπορούσε να το δείχνει η ΕΤ-3. Αυτό πίστευα μέχρι χθες. Μέχρι που είδα χθες λίγο από το Δανία-Πορτογαλία που έδειχνε σε επανάληψη αργά το βράδυ η ΕΤ-3. Αστεία εικόνα, και σε 4:3. Μετά από αρκετό καιρό ξαναείδα τους κοντόχοντρους παίκτες, αφού είχα αφήσει την εικόνα 16:9. Οπότε είπα, δεν πειράζει. Καλύτερα σε επανάληψη από ΕΡΤHD. Αλλά είναι περίεργο. Η ΕΤ-3 ήταν η πρώτη που είχε δείξει εικόνα 16:9 ήδη από το 2004.

Η ΕΤ-3 ήταν η πρώτη που είχε δείξει εικόνα 16:9 ήδη από το 2004.

Aπό τη δεκαετία του '90, με κάτι πιλοτικές εκπομπές σε PALPlus...

Θα ήταν ωραίο να προσθέσει η ΕΡΤ και την ένδειξη Live δίπλα από το λογότυπο όταν μεταδίδονται σε απευθείας μετάδοση αγώνες. Το έκανε με το Σπορ+ γιατί δεν το κάνει και τώρα;

Λογότυπο, ομάδες, σκορ, χρόνος...Έχουν κουραστεί τα παιδιά!

Το ξαναάλλαξαν το κόλπο με τον χρόνο. Τα έχουμε πρήξει τα παιδιά. Στο τέλους του πρώτου ημιχρόνου του Ιταλία-Κροατία όταν συμπληρώθηκαν τα 45 λεπτά συνέχισε το ρολόι και έφτασε μέχρι 45:04, μετά βγήκε και το έξτρα πλαίσιο τύπου ΕΤ-1 που φαίνεται ότι κατάφεραν και το έβγαλαν, μετά εξαφανίστηκαν όλα και μετά εμφανίστηκαν πάλι όλα με το μεγάλο ρολόι σταματημένο στο 45 και το έξτρα πλαίσιο να δίνει κανονικά τον έξτρα χρόνο. Μόνο που συνέχισε να μετράει και μετά την λήξη του ημιχρόνου. Φαίνεται όλα τα χειρίζονται μόνοι τους και δεν είναι οι επίσημες ενδείξεις. Δεν έχουν σημασία όλα αυτά, απλά επειδή είχα γράψει ότι δεν μπορούν να βγάλουν το έξτρα πλαίσιο, να μην φανεί ότι λέω ψέματα. Εμένα μου αρέσει πάντως που το παλεύουν τα παιδιά, και τα γραφικά τώρα είναι όπως της ΕΤ-1.

Όντως, στις 46" απο τα 4m ειναι μια χαρα διακριτικά. Αν και ελαχιστα μικρότερα απο την SD μεταδοση, η πλειοψηφία πρεπει να έχει ανω των 37" οθόνες. Πρέπει να τσεκαρω στου αδερφου μου που εχει μικρότερη TV.
Και στις 37" μια χαρα είναι.
Και να μη ξεχάσω, μπράβο στους τεχνικούς για την προσπάθεια

Status
Not open for further replies.