ΕΡΤ ΗD

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Εντυπώσεις από την HD μετάδοση της ΕΡΤΗD

Θεμα κεραιας (ληψης) ειναι - κι εμεις ειχαμε μερικα "μωσαϊκα" χθες αλλα ΟΚ (στη Νοβα η ΕΤ1 επαιζε κανονικα)

τι σχέση έχει η λήψη? 100% quality έχω... μιλάω για το digital clipping στον ήχο.

Re: Απάντηση: Εντυπώσεις από την HD μετάδοση της ΕΡΤΗD

Παιδιά η εικόνα στον τελικό σας άρεσε; Το χω ξαναπεί βέβαια σε προηγούμενο ποστ αλλά τα ίδια χάλια όλο το EURO 2012. Η εικόνα ήταν πολύ soft, κακή ευκρίνεια, κι έβλεπα κανονικά ότι ήταν ενεργοποιημένο κάτι σαν DNR για ψηφιακή μείωση θορύβου, που στην τηλεόρασή μου αλλά και στον προτζέκτορα έχω δει ότι χαλάνε την εικόνα μ αυτά τα συμπτώματα. Στην τηλεόραση αυτό δεν είναι τόσο έντονο αλλά στον προτζέκτορα στις 92" περίπου που παίζω ήταν έντονα εμφανές. Ολα αυτά βέβαια σε σύγκριση με την εικόνα που έβλεπα στο Champions League η οποία ήταν μακράν καλύτερη. Το χει παρατηρήσει άλλος αυτό; Με ενδιαφέρουν απόψεις κυρίως απ αυτούς που έβλεπαν σε μεγάλες ίντζες.

Re: Εντυπώσεις από την HD μετάδοση της ΕΡΤΗD

Άλλος ένας διαγωνισμός προμηθειών της ΕΡΤ καταπίπτει εξαιτίας κατάθεσης ενστάσεων. Ο διαγωνισμός για την προμήθεια 26 φορητών τηλεοπτικών καμερών τεχνολογίας HD κατέπεσε εξαιτίας της προσφυγής της εταιρείας Sony της οποίας η προσφορά στο αρχικό στάδιο δεν έγινε αποδεκτή εξαιτίας τυπικών λόγων.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies

Άλλος ένας διαγωνισμός προμηθειών της ΕΡΤ καταπίπτει εξαιτίας κατάθεσης ενστάσεων. Ο διαγωνισμός για την προμήθεια 26 φορητών τηλεοπτικών καμερών τεχνολογίας HD κατέπεσε εξαιτίας της προσφυγής της εταιρείας Sony της οποίας η προσφορά στο αρχικό στάδιο δεν έγινε αποδεκτή εξαιτίας τυπικών λόγων.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies

Δεν νομίζω οτι θα υπάρξει πρόβλημα παρά μόνο ότι θα καθυστέρησή λιγο λόγω τις ενστάσεις θα απάντησή η ερτ στην ένσταση και αν δεν ικανοποιηθη η sony θα κάνει ασφαλιστικά μετρα και οτι αποφαση βγαλει το δικαστηριο που τωρα που γραφουμε μπορει να εχουν γινει ολα αυτα και ο διαγωνισμος να εχει γινει δεν ξερω

Σοβαρό πρόβλημα ήχου στην ΕΡΤ HD

Τι ακριβώς συμβαίνει τελικά με τον ήχο της ΕΡΤ HD; Απόψε η τελετή έναρξης μεταδόθηκε μονοφωνικά, με έντονα clipping (ψαλίδισμα) συνεχώς. Το ίδιο συνέβη με όλη την μετάδοση του Euro.

Απάντηση: Re: Σοβαρό πρόβλημα ήχου στην ΕΡΤ HD

Καλημερα
Ξερει κανεις τελικα τι δουλευει καλα η' εστω να δουλευει σε αυτη την χωρα?? :bigcry:

10 mbps....και ευτυχώς στην αρχή χωρίς λογότυπο...(τι ωραία που είναι έτσι..)
68823821.png

Ο ήχος δεν μου άρεσε. Ήταν λες και ακουγόταν από το μικρόφωνο του παρουσιαστή!!!

Άσε κιόλας που μιλούσε συνέχεια! Γλυστρίδα έφαγε;

3 τινα χθες με τον ηχο.....

Η ο τυπος εχει κακη αρθρωση και ακουγοταν χαλια....
Η μιλουσε χαμηλα λογω κατανυξης :ADFADF1:
Η στο μιξαζ τον εριχναν για να μην χαθει ο αυθεντικος ηχος.

Παντως πραγματικα καλυτερα να το βουλωνε.....και λιγο.

Καλά, ο μπορώ-να-περιγράψω-όλα-τα-αθλήματα-Χατζηγεωργίου είναι η πληγή των αθλητικών μεταδόσεων της ΕΡΤ. Όποτε τον ακούω αλλάζω κανάλι...

Ο ήχος απαράδεκτα χαμηλός για μουσική εκδήλωση. Στην ΕΡΑ Σπορ ήταν καλύτερος, κι ας ακουγόταν απο τα μικρόφωνα των δημοσιογράφων.

για τον ηχο συμφωνω και εγω αλλα και στο zdf hd που εβαλα καποια στιγμη για να τον συγκρινω, μου φανηκε ιδιος.
οσο για τον ομορφο της ερτ τι να πεις.
το καντηλι πηγε συννεφο,ιδιως οταν επαιζε μουσικη και ειχες τον ομορφο να σου εξηγει διαφορα για την τελετη.
δεν λεω καλα να μας εξηγησει τα της τελετης ,αλλα οχι βρε αδερφε οταν παιζει το τραγουδι.
προς το τελος σαν να διορθωθηκε καπως η κατασταση.

Παρατηρησε κανεις, οταν τραγουδαγε ο Gallagher, η καμερα που τον επαιρνε απο δεξια, δεν ειχε συγχρονισμο με τον ήχο. Αλλάζανε πλανο και εφτιαχνε, την ξαναβαζανε παλι τα ίδια. Αυτο εγινε 2-3 φορες

Ας μην είμαστε άδικοι. Ήταν φανερό ότι ο Χατζηγεωργίου αυτά που έλεγε τα διάβαζε από κάπου. Και πολλές φορές μας εξηγούσε από πριν τι θα δούμε. Αποκλείεται να τα ήξερε από μόνος του. Άρα οι διοργανωτές της εκδήλωσης του είχαν δώσει ένα χαρτί με την περιγραφή της εκδήλωσης όπως οι ίδιοι οι διοργανωτές ήθελαν να γίνει. Για να εξηγούν οι παρουσιαστές τι γίνεται και τους συμβολισμούς. Και μην ξεχνάμε ότι δεν ήταν συναυλία αλλά εκδήλωση. Η κουβέντα για την χρησιμότητα των παρουσιαστών σε τέτοιες εκδηλώσεις είναι παλιά. Μην ξεχνάμε τα μπινελίκια που άκουσε ο Κωστάλας το 2004 για την περιγραφή του στην τελετή έναρξης, κάτι που έκανε την ΕΡΤ να δείξει την τελετή την επόμενη μέρα χωρίς καθόλου περιγραφή. Αλλά όταν οι παρουσιατές παίρνουν χαρτί με τι θα πουν και πότε, το πράγμα δεν εξαρτάται από αυτούς. Η λύση θα ήταν μία εξέλιξη αυτού που έκανε η ΕΡΤ το 2004. Να υπάρχει δηλαδή η δυνατότητα στον τηλεθεατή να απενεργοποιεί την περιγραφή αν δεν την θέλει. Γιατί πολλοί θέλουν βοήθεια για να καταλάβουν τι βλέπουν. Νομίζω ότι η τεχνολογία τώρα πια μπορεί να υποστηρίξει μία τέτοια δυνατότητα.

Νομίζω πως άν η μετάδοση ήταν σε 5.1 θα είχαμε αυτήν την δυνατότητα, απενεργοποιώντας το κεντρικό κανάλι ,τουλάχιστον όσοι έχουμε πολυκάναλα συστήματα.
Αλλά και πάλι ο ήχος ήταν χάλια

Και στην Γερμανία είχαμε φλυαρία

«Φιμώθηκαν» μέσω Facebook οι φλύαροι Γερμανοί σχολιαστές της Τελετής Λήξης
http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231209223

Βερολίνο
Θα μπορούσε να είναι οιωνός της επερχόμενης εποχής στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ με την άνοδο των social media ή απλώς ένα αξιοπερίεργο συμβάν: Οι Γερμανοί τηλεθεατές που παρακολουθούσαν την τελετή λήξης των Ολυμπιακών απηύδησαν με τον... υπερβάλλοντα ζήλο των τριών σχολιαστών και γέμισαν τη σελίδα του καναλιού ARD στο Facebook με «εκκλήσεις» για σιωπή.

Την «οργή» των τηλεθεατών προκάλεσε η φλυαρία των τριών σχολιαστών, σε μία μετάδοση που περιέγραφαν υπερβολικά ακόμη και τα μουσικά κομμάτια της τελετής -η οποία, όντας ουσιαστικά μία μεγάλη συναυλία, βασιζόταν ακριβώς στη μουσική. Εκατοντάδες σχόλια στη σελίδα του ARD ζητούσαν από τους σχολιαστές «να το βουλώσουν» ή απλώς τους «ευχαριστούσαν για το πρήξιμο».

Μέχρι εδώ, η υπόθεση δεν είναι ιδιαίτερα πρωτοφανής. Το περίεργο είναι ότι τελικά υπήρξε όντως αποτέλεσμα: Η διαχείριση του λογαριασμού του ARD στο Facebook ενημέρωσε τους χρήστες ότι διαβίβασε τα παράπονά τους στους σχολιαστές -και σταδιακά, κατά τη διάρκεια της μετάδοσης, τα σχόλια περιορίστηκαν αισθητά.

«Έτσι... ευχαριστούμε ARD, πολύ καλύτερα. Απολαμβάνουμε μουσική και σόου και ενδιάμεσα σύντομα σχόλια, έτσι είναι καλά» ήταν ένα από τα σχόλια που ακολούθησαν αργότερα.

Στην πραγματικότητα, σχολιάζει η Handelsblatt, οι τηλεθεατές κατάφεραν να επηρεάσουν σε ζωντανό χρόνο την πορεία μίας τηλεοπτικής μετάδοσης.

Στην τελετή λήξης τραγούδησαν, μεταξύ άλλων, μεταξύ άλλων η Εμελί Σαντέ, οι Madness, οι Pet Shop Boys, ο Ρέι Ντέιβις (στο πρώτο μέρος), ο Τζορτζ Μάικλ, οι Kaiser Chiefs, η Ανι Λένοξ, οι Bond, η Τζέσι Τζέι, οι Spice Girls (σε μία επανένωση ειδικά για την τελετή λήξης), ο Ερικ Ιντλ (ιδρυτικό μέλος των Μόντι Πάιθον) και οι Μπράιαν Μέι και Ρότζερ Τέιλορ των θρυλικών Queen.

Οι διοργανωτές μάλιστα «ζωντάνεψαν» ακόμη και τον Τζον Λένον αλλά και τον Φρέντι Μέρκιουρι των Queen για να τους φέρουν στο στάδιο.

Β.Ψυχογιός

Newsroom ΔΟΛ

Re: Απάντηση: Εντυπώσεις από την HD μετάδοση της ΕΡΤΗD

Νομίζω πως άν η μετάδοση ήταν σε 5.1 θα είχαμε αυτήν την δυνατότητα, απενεργοποιώντας το κεντρικό κανάλι ,τουλάχιστον όσοι έχουμε πολυκάναλα συστήματα.
Αλλά και πάλι ο ήχος ήταν χάλια

Δεν χρειάζεται 5.1. Χρειάζονται 2 ηχητικές μπάντες, μια με σχολιασμό και μια χωρίς. Απο τη στιγμή που η ψηφιακή μετάδοση υποστηρίζει τέτοιο σύστημα θα μπορούσαν να το κάνουν.

Ας μην είμαστε γκρινιάρηδες.
Κάποιος μικρός σχολιασμός σε τέτοια γεγονότα πάντα χρειάζεται.
Αλλά όπως είπα, μικρός σχολιασμός, και μόνο ο απόλυτα αναγκαίος.
Και εμείς μπορεί να γνωρίζουμε τη κουλτούρα των Άγγλων, αλλά οι 60ρηδες και πάνω δε νομίζω....
Και η ίδια ηλικιακή ομάδα δεν θα μπορούσε να ανοίξει-κλείσει ένα δεύτερο κανάλι ήχου με το σχολιασμό.

Απάντηση: Re: Εντυπώσεις από την HD μετάδοση της ΕΡΤΗD

....................................................................................
Και εμείς μπορεί να γνωρίζουμε τη κουλτούρα των Άγγλων, αλλά οι 60ρηδες και πάνω δε νομίζω....
Και η ίδια ηλικιακή ομάδα δεν θα μπορούσε να ανοίξει-κλείσει ένα δεύτερο κανάλι ήχου με το σχολιασμό.

Πας στοιχημα οτι μπορουν να τα καταφερουν καλυτερα απο σενα;:):):):)

Το γυρισα στο EurosportHD2 οπου η ελληνικη μεταδοση ηταν "σεμνη", αρα ΔΕΝ ηταν υποχρεωμενοι να διαβαζουν ο,τι εντυπο τους εδωσαν οι διοργανωτες (οπως εκανε ο Χ"γεωργιου), αλλα ο ηχος περιπου σαν της ΕΡΤ,στο stereo με Αγγλικη περιγραφη ο ηχος ελαφρα καλυτερος, ενω σε AC3 καλος απλα

Re: Απάντηση: Re: Εντυπώσεις από την HD μετάδοση της ΕΡΤΗD

Πας στοιχημα οτι μπορουν να τα καταφερουν καλυτερα απο σενα;:):):):)

Το γυρισα στο EurosportHD2 οπου η ελληνικη μεταδοση ηταν "σεμνη", αρα ΔΕΝ ηταν υποχρεωμενοι να διαβαζουν ο,τι εντυπο τους εδωσαν οι διοργανωτες (οπως εκανε ο Χ"γεωργιου), αλλα ο ηχος περιπου σαν της ΕΡΤ,στο stereo με Αγγλικη περιγραφη ο ηχος ελαφρα καλυτερος, ενω σε AC3 καλος απλα

Το πάω το στοίχημα και για 40αρηδες!
Ασε, αν σου πω τι έχουν δει τα μάτια μου και τι έχουν ακούσει τα αυτιά μου.
Δούλευα το 1996 για 1.5 χρόνο στο Customer service της Nova. Θα μπορούσα να βγάλω βιβλίο!
Από την άλλη υπάρχουν και 70αρηδες που "πετάνε" σε τέτοια θέματα.
Κατα γενική ομολογία όμως, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία δυσκολεύονται να κατανοήσουν τεχνολογικά θέματα.
Ως προς το σχολιασμό του Eurosport, δεν νομίζω πως λέμε κάτι διαφορετικό

Status
Not open for further replies.