Από ότι φαίνεται τα αθλητικά γεγονότα φεύγουν, κατά το δυνατόν, από τα υπόλοιπα κανάλια της ΕΡΤ και θα προβάλλονται μόνο από το ΕΡΤ SPORTS. Η ΕΡΤ1 για παράδειγμα δεν έχει καθόλου ελληνική Super League και Formula 1 όπως γινόταν μέχρι το προηγούμενο σαββατοκύριακο, η Formula 1 τώρα ξεκινάει. Έχει όμως η ΕΡΤ3 την Football League, όπως και η ΕΡΤ2 το πρωτάθλημα μπάσκετ, αλλά από ότι καταλαβαίνω μόνο γιατί τις ίδιες ώρες το ΕΡΤ SPORTS θα δείχνει τους αγώνες της Super League. Όπως δηλαδή γίνεται, νομίζω, στα συνδρομητικά κανάλια, που ο κύριος αγώνας πάει στο πρώτο κανάλι, ο λιγότερο σημαντικός στο δεύτερο κτλ. Αυτό σημαίνει ελπίζω ότι υπάρχει πανελλαδική κάλυψη από το ΕΡΤ SPORTS, και ότι θα υπάρχει αναλυτικό EPG στο ΕΡΤ SPORTS που μέχρι πρόσφατα υπολειτουργούσε ή δεν υπήρχε καθόλου. Για να καταλαβαίνουμε και εμείς τι γίνεται, ειδικά αφού δεν θα υπάρχει στα αθλητικά γεγονότα το EPG των υπόλοιπων καναλιών που ήταν πιο αναλυτικό. Για παράδειγμα, το FORMULA 1 ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ, Άγνωστο, στις 4 διαδοχικές διαφορετικές εκπομπές που έχει για την Κυριακή το πρωί από τις 03:45 μέχρι τις 09:30 για την Formula 1 δεν βοηθάει και πολύ να καταλάβουμε τι ακριβώς θα προβληθεί από όλη την διαδικασία του αγώνα. Και επειδή στις 2 το μεσημέρι υπάρχει μόνο ένα δίωρο για τον αγώνα, όχι το αναλυτικό τετράωρο που υπήρχε μέχρι πέρυσι στην ΕΡΤ1, μάλλον θα χρειαστεί η εγγραφή, και ένα πιο αναλυτικό EPG για να ξέρουμε τι ακριβώς θα προβληθεί. Επίσης το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ SUPER LEAGUE ,Αγνωστο, στους αγώνες στις 4 και στις 7 το απόγευμα δεν βοηθάει και πολύ για το ποιους αγώνες θα δείξει.
Επίσης, τώρα που δεν υπάρχουν τα αθλητικά γεγονότα στην ΕΡΤ1 θα χρειαστώ μεγαλύτερα στικς για εγγραφές αφού θα προβάλλονται μόνο στο HD ΕΡΤ SPORTS, αλλά αυτό είναι προσωπική μου γκρίνια. Δεν αφορά τον τρόπο λειτουργίας της ΕΡΤ.
Επεξεργασία μηνύματος: Μόλις την προηγούμενη βδομάδα πρόσεξα ότι στην τηλεόραση των γονιών μου στα 3 πρώτα κανάλια είχαν τα 3 της ΕΡΤ, στο τέταρτο είχαν ακόμα το MEGA, και το ΕΡΤ SPORTS ήταν κάπου στο τέλος των καναλιών ως άχρηστο για αυτούς παλιότερα ΕΡΤHD. Και το έβαλα στην θέση 4. Δεν ήξεραν καν ότι είχε γίνει αυτόνομο αθλητικό κανάλι. Φαντάζομαι δεν είναι οι μόνοι.