ΕΡΤ Sports

Re: ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3

Ένα βήμα μπρος και δύο πίσω για την ΕΡΤ. Αντί να γίνουν όλα τα κανάλια HD όπως είχε αναφερθεί, χάσαμε και το μοναδικό κανάλι HD, αυτό της Ερτ-1 και αντί αυτού απολαμβάνουμε σε HD κάποιες επαναλήψεις αγώνων που δεν θα τις έβλεπαν δεύτερη φορά ούτε κι αυτοί που παίζουν...

....... χάσαμε και το μοναδικό κανάλι HD, αυτό της Ερτ-1 και αντί αυτού απολαμβάνουμε σε HD κάποιες επαναλήψεις αγώνων ......

Τρόπος του λέγειν το "απολαμβάνουμε"..........

Οκ τελικώς θα μεταδοθεί η Eurovision πέρα από την ΕΡΤ-2 και από το ERTSPORTS HD (ημιτελικοί και τελικός). Θα ήταν μεγάλο φάουλ αν δεν το είχαν προγραμματίσει έτσι.

To έχω γράψει ξανά και ξανά κατέστρεψαν το ERT HD έφτιαξαν το Sports HD και δείχνει κάτι αγώνες πως κάνει πάσα ο κάθε πικραμένος αποτυχημένος 5ης διαλογής παίχτης των ελεεινών ελληνικών ομάδων ποδοσφαίρου. Να μας κλαίνε οι ρέγγες.

Απάντηση: Re: ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3

To έχω γράψει ξανά και ξανά κατέστρεψαν το ERT HD έφτιαξαν το Sports HD και δείχνει κάτι αγώνες πως κάνει πάσα ο κάθε πικραμένος αποτυχημένος 5ης διαλογής παίχτης των ελεεινών ελληνικών ομάδων ποδοσφαίρου. Να μας κλαίνε οι ρέγγες.

Η προσπάθεια που έγινε με το ερτ sports HD είναι αξιέπαινη αρκεί να συνεχιστεί σωστά. Δηλαδή εκτός των μεταδόσεων από το εξωτερικό να κάνουν και δικές τους παραγωγές σε HD στο μπάσκετ, στο βόλεϊ κτλ. Επίσης ήδη έχουν πάρει δικαιώματα από αρκετές διοργανώσεις όπως το Copa America, τένις κτλ. Το παλιό ερτ HD μπορεί να έλεγε ότι είναι HD αλλά δεν έδειχνε ούτε ξενες ταινίες, ούτε ξένες σειρές σε native HD, παρά μόνο την Eurovision και αγώνες Champions League και Euroleague. Ουσιαστικά για μένα δεν είχε κανένα νόημα ύπαρξης ένα γενικό κανάλι hd που το 90% των προγραμμάτων που έδειχνε δεν ήταν HD. Βέβαια το να μην αρέσουν σε κάποιον τα αθλητικά είναι άλλο θέμα. Έτσι δεν καταλαβαίνω γιατί είναι θέμα η δημιουργία του ερτ sports.

Ειδικά τώρα που όλοι οι αγώνες ήταν την ίδια ώρα μια χαρά προγραμματισμό έκανε η ΕΡΤ, έδειχνε live στα 4 κανάλια με τον σημαντικότερο στο HD και μετά σε επανάληψη σε HD τα ματς συνήθως σε καλές ώρες τις επόμενες μέρες, δεν καταλαβαίνω που ήταν το πρόβλημα.

Τις περισσότερες ώρες δείχνει καλά ματς σε επανάληψη σε HD από Barcelona, Manchester City, Liverpool και Ajax, αυτή τη στιγμή ομάδες που παίζουν την καλύτερη μπάλα στην Ευρώπη. Από πριν που το πρόγραμμα του ΕΡΤHD ήταν mirroring του ΕΡΤ1, δηλαδή upscale τραγωδία, είναι πολύ καλύτερα.

EDIT
Με πρόλαβε ο dhan7, σωστός, αν κάτι θα έπρεπε να βελτιωθεί είναι να στέλνουν HD κάμερες στα ματς του μπάσκετ που και στις επαναλήψεις είναι SD

Re: Απάντηση: Re: ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3

Η προσπάθεια που έγινε με το ερτ sports HD είναι αξιέπαινη αρκεί να συνεχιστεί σωστά. Δηλαδή εκτός των μεταδόσεων από το εξωτερικό να κάνουν και δικές τους παραγωγές σε HD στο μπάσκετ, στο βόλεϊ κτλ. Επίσης ήδη έχουν πάρει δικαιώματα από αρκετές διοργανώσεις όπως το Copa America, τένις κτλ. Το παλιό ερτ HD μπορεί να έλεγε ότι είναι HD αλλά δεν έδειχνε ούτε ξενες ταινίες, ούτε ξένες σειρές σε native HD, παρά μόνο την Eurovision και αγώνες Champions League και Euroleague. Ουσιαστικά για μένα δεν είχε κανένα νόημα ύπαρξης ένα γενικό κανάλι hd που το 90% των προγραμμάτων που έδειχνε δεν ήταν HD. Βέβαια το να μην αρέσουν σε κάποιον τα αθλητικά είναι άλλο θέμα. Έτσι δεν καταλαβαίνω γιατί είναι θέμα η δημιουργία του ερτ sports.

Προφανώς δεν έβλεπες ERT ΗD. Η ποσόστωση 90% πως προέκυψε για ανάλυσε την κατά εκπομπή. Γιατί εγώ θυμάμαι το 85,3% ήταν ΗD.
Εγώ κάτι γκάπα γκούπες βλέπω πάντως να κλωτσάνε το τόπι.

Απάντηση: ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3

η ΕΡΤ HD μετέδιδε σε πραγματικό HD μόνο eurovision,formula 1,πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Βιέννης και ευρωπαικές αθλητικές διοργανώσεις (στίβος,ποδόσφαιρο,euroleague παλαιότερα κ.α).Το υπόλοιπο πρόγραμμα που βλέπατε ήταν απλά η άθλια ροή της ΕΡΤ 1 και δεν ήταν πραγματικό HD αλλά upscale.Φυσικά τώρα με την ΕΡΤ SPORTS το πράγμα έχει αλλάξει διότι το 80% και πλέον του προγράμματος είναι πραγματικό HD.Και όπως είπε ο φίλος παραπάνω μένει να αποκτήσει η ΕΡΤ 2-3 HD OB Van για να βγάζει και τις μεταδόσεις μπάσκετ volley και πόλο σε πραγματικό HD.
υ.γ:Πρέπει να δώσουν παραπάνω φράγκα για να βλέπουμε και την εκπομπή AUTO MOTO ERT σε πραγματικό HD διότι τώρα σε SD δεν βλέπετε.

Απάντηση: ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3

Το καναλι ως προς το περιεχομενο του μου θυμιζει αρκετα το παλιο σπορ+

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3

Προφανώς δεν έβλεπες ERT ΗD. Η ποσόστωση 90% πως προέκυψε για ανάλυσε την κατά εκπομπή. Γιατί εγώ θυμάμαι το 85,3% ήταν ΗD.
Εγώ κάτι γκάπα γκούπες βλέπω πάντως να κλωτσάνε το τόπι.

Έβλεπα και βλέπω ταινίες, σειρές και αθλητικά στην ΕΡΤ και ξέρω καλά τι σου γράφω. Μάλλον λανθασμένα πήρες την απάντησή μου ως ειρωνική στο δικό σου σχόλιο. Επίσης καταλαβαίνω ότι δεν σου αρέσουν και δεν παρακολουθείς αθλητικά αλλά αυτό δεν έχει τόσο σημασία. Σχετικά με την ποιότητα της εικόνας το γεγονός ότι αυτή του ΕΡΤ HD ίσως σου φαινόταν καλύτερη της ΕΡΤ 1 δεν σημαίνει ότι ήταν και πραγματικό HD. Εννοείται πως δεν ήταν, εκτός των προγραμμάτων που έγραψε ο φίλος στο επόμενο σχόλιο από το δικό σου.

Προκαταβολικά συγγνώμη στον συντονιστή για το σχόλιο που είναι εκτός του συγκεκριμένου θέματος.

Εδώ και μερικές ώρες δεν έχω καθόλου σήμα σε όλα τα κανάλια της ΕΡΤ. Και στους 4 δέκτες που έχω, όπως και στην τηλεόραση των γονιών μου. Η DIGEA παίζει κανονικά. Δοκίμασα να μειώσω ή να αυξήσω τελείως το σήμα στον ενισχυτή γραμμής που έχω (χρειάζομαι τον ενισχυτή για να μοιράζω το σήμα σε 4 διαφορετικούς δέκτες χωρίς τις απώλειες που θα είχα με απλούς διακλαδωτήρες), δοκίμασα σε 2 δέκτες μου απευθείας σύνδεση με την κεραία παρακάμπτοντας τον ενισχυτή, έβαλα και εξασθενητή σήματος στην κεραία που σύνδεσα απευθείας στον δέκτη χωρίς τον ενισχυτή, τίποτα. Πάντα το σηματάκι "Δεν υπάρχει σήμα". Που σημαίνει πολύ σήμα που μπουκώνει, ή λίγο σήμα που δεν επαρκεί. Πάντως είναι εκτός του εύρους σήματος που έχω ή μπορώ να ρυθμίσω να έχω.
Έχει κανένας άλλος πρόβλημα που σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά εκεί στην ΕΡΤ, ή μόνο εγώ έχω που σημαίνει ότι για κάποιο λόγο το σήμα που πιάνω ξαφνικά βγήκε εκτός ορίων; Περιοχή Κυψέλη, Αθήνα.

Στα Άνω Πατήσια έχω κανονικά σήμα αν και η ποιότητα σήματος είναι στο 62% για το πακέτο με τα κανάλια της ΕΡΤ και στο 82% για τα ξενόγλωσσα κανάλια.

Τα ξενόγλωσσα τα πιάνω και εγώ. Τα κανονικά δεν πιάνω καθόλου. Επίσης δοκίμασα να κάνω πάλι συντονισμό καναλιών, στις συχνότητες της ΕΡΤ, μήπως κάποια αλλαγή έχουν κάνει στα καναλια, που δεν την έπιασαν αυτόματα οι δέκτες μου, αλλά πάλι τίποτα. Πρέπει να φύγω, έχω προγραμματίσει να γράψω τα 2 σημερινά παιχνίδια του Copa America, αλλά δεν ξέρω αν θα έχω σήμα μέχρι τότε, και τι θα γράψουν.

Μάλλον έπεσε η ισχύς του σήματος και δεν κλεiδώνουν στους δέκτες σου. Η κεραία μου έχει καθαρό οπτικό πεδίο προς Υμηττό. Μήπως χρειάζεται ρύθμιση η κεραία σου;

Φοβάμαι μήπως είναι το αντίθετο. Έβαλα ενισχυτή γραμμής στην τηλεόραση των γονιών μου. Και εκεί που δεν έπιανε ΕΡΤ, με τον ενισχυτή δεν πιάνει κανένα κανάλι. Δηλαδή δυνάμωσε τόσο το σήμα που μπούκωσε και η DIGEA και δεν πιάνει ούτε και αυτή. Και εξακολουθεί να μην πιάνει ΕΡΤ. Άρα δεν μπορεί να είναι θέμα αδύνατου σήματος. Άρα μένουν οι πιθανότητες του "περίεργου" σήματος, κάτι πχ να άλλαξε με την κωδικοποίηση, του πολύ δυνατού σήματος που μπουκώνει ακόμα και με την κεραία απευθείας χωρίς ενισχυτή και με εξασθενητή μαζί, του να έχουν πέσει οι πομποί (δύσκολο αφού ο papasouzakias έχει σήμα), και αυτό που λέει χαριτολογώντας ο πατέρας μου ότι έχουν γίνει ήδη οι εκλογές και οι επόμενοι ξαναέκλεισαν την ΕΡΤ, αφού ήδη έχει γίνει αναφορά ότι η επόμενη κυβέρνηση, αν αλλάξει, θα κρατήσει ένα μόνο κανάλι στην ΕΡΤ. Αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα, δεν επιτρέπεται και δεν έχω και καμία πρόθεση να κάνω εδώ, αυτό που έχει σημασία είναι ότι πρέπει να φύγω και δεν ξέρω αν θα μπορέσω να γράψω τα παιχνίδια το βράδυ.

Επανήλθε το σήμα. Μόνο του. Δεν έφταιγα εγώ τελικά. Κάποιοι παίζουν με τα κουμπάκια εκεί στην ΕΡΤ. Τουλάχιστον θα δω τους αγώνες το βράδυ.

Τουλάχιστον θα δω τους αγώνες το βράδυ.
Αμ δε! Δεν έγινε η εγγραφή. Είχα κάνει τον προγραμματισμό εγγραφής όχι μέσω EPG, αφού δεν υπήρχε εκείνη την ώρα σήμα καναλιού, πρόγραμμα και EPG σταθμού. Έτσι ο προγραμματισμός έγινε απευθείας βάσει επιλογής ώρας και καναλιού, αφού βιαζόμουν και δεν μπορούσα να περιμένω να ξαναέρθει το σήμα. Δεν ήξερα καν που ήταν το πρόβλημα τότε. Αλλά η μη ύπαρξη σήματος του καναλιού κατά τον προγραμματισμό φαίνεται δεν έδωσε τις απαραίτητες πληροφορίες για την σωστή κατοχύρωση της εγγραφής. Δηλαδή κάποιοι στην ΕΡΤ έπαιζαν όλο το απόγευμα της Κυριακής με τα κουμπάκια, με αποτέλεσμα εγώ να χάσω 2 παιχνίδια του Copa America αρκετές ώρες μετά. Μακάρι όποιος είχε ένα κουμπάκι μπροστά του να ήξερε τι επίπτωση έχει το πάτημα κάθε κουμπιού.