ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3

Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Σόρυ αλλά ο μέσος Έλληνας που δεν ασχολείται όπως εμείς δεν έχει ιδέα και πως να χρησιμοποιήσει το καινούργιο του τηλεκούτι γιατί δεν έχει μάθει να ανοίγει το εγχειρίδιο χρήσης της συσκευής.... το κλασικό RTFM...:D

Νομίζεις ότι παίρνουν χαμπάρι από άσχημη εικόνα ????

Για να μην σου πω τι βλέπω πλέον σχεδόν καθημερινά..... άστο...

Το ξέρω...αλλά αυτό γιατί γίνεται;Επειδή δεν έχει δει ο κόσμος τι σημαίνει καλή εικόνα,οπότε και δεν την απαιτεί,όταν κάτι (ας μου επιτρέψετε τον χαρακτηρισμό) ''χαζοτούρκικα'' με αισχρή εικόνα,κάνουν 60% τηλεθέαση,και κανένας δεν βλέπει ότι και από την ψηφιακή μετάδοση φαίνονται χιόνια(σαν να παίρνουν εικόνα από VHS),μπορείς να καταλάβεις το επίπεδο...

Last edited:

Έτυχε να δω εικόνα από το Τούρκικο, σε dvd μέσα από το σταθμό και σε πληροφορώ ότι δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα που ο ίδιος σταθμός βγάζει στον αέρα....

Σιγά σιγά θα φτιάξουν και αυτοί...

το κοινό των τουρκικων σηριαλ , γιατι αν καταλαβα καλα γι αυτα μιλατε, δεν εχει καμια απαιτηση ποιοτητας εικονας. το μονο που το ενδιαφερει ειναι η εξελιξη του επεισοδιου, δεν πολυκαιγεται αν θα φαινονται τα ματια της σεχραζατ και τα γενια του ονουρ σε hd..
(παντως εγω σ αυτο το 60% δεν ειμαι, μονο αυτα τα 2 ονοματα ξερω):grinning-smiley-043

Υπάρχει δυνατότητα,απλά θα χρειαστεί πολύ μεγάλο bitrate,οπότε εάν είναι να υπάρξει HD μετάδωση θα είναι σε mpeg4.

Μάλλον bandwidth εννοείς Αντρέα .... Πάντως γίνεται και σε MPEG-2 : το έκαναν οι Φινλανδοί στην μετάδοση των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων ...

Μάλλον bandwidth εννοείς Αντρέα .... Πάντως γίνεται και σε MPEG-2 : το έκαναν οι Φινλανδοί στην μετάδοση των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων ...

To bandwidth για τα VHF/UHF ειναι συγκεκριμενο, δεν μπορει να αλλαξει απο τα 7/8Mhz αντιστοιχα. Σωστα το ειπε ο Αντρεας, το Bitrate ειναι αυτο που αλλαζει, να πουμε απλα οτι αντι για 4 καναλια ανα πομπο θα μπορουσαν να υπαρχουν μονο 2 ή αν εμεναν 4, και το 1 πχ. ηταν HD θα επρεπε τα υπολοιπα να ριξουν πολυ το bitrate για να χωρεσουν στην πολυπλεξια. Οχι οτι με το MPEG4 θα ειναι αλλιως, απλα "αντεχει" μεγαλυτερη συμπιεση το MPEG4, δεν σημαινει οτι παιζει καλυτερα. Ασε που κανει και ενα αιωνα να "ανοιξει" το mpeg4 καναλι σε σχεση με το mpeg2...

Παντως οι κυριοι της dig ειναι για γελια, το H.264 τους μαρανε! Βρε ουστ!

Ξανα "Μπραβο ΕΡΤ" απο μενα για το MPEG2! (που φτασαμε, να λεμε μπραβο στην ΕΡΤ - καιρος ηταν! )

ΥΓ, σε MPEG2 fullHD 1920x1080 (DVB-S) ηταν οι μεταδοσεις feeds στις 28.2 μοιρες των ολυμπιακων αγωνων του Πεκινου και ηταν μια χαρα! Απο τοτε δεν εχω ξαναδει δορυφορικο fullHD αφου ολες οι μεταδοσεις σε DVB-S2 (h.264) που εχω πετυχει σε αθλητικες διοργανωσεις δορυφορικα ειναι μονο 1280χ720.

Και βεβαια στην κουβεντα Αντρεα - Φαμελου περι ABC συμφωνω με τον δευτερο... Τοσα χρονια δεν ξερουμε τι σημα παιρνουν τα ιδιωτικα και κρατικα καναλια οταν μεταδιδουν κατι με χαλια μαυρα και το ιδιο το βλεπεις δορυφορικα απο Γερμανικα πχ (και οχι μονο) καναλια με εικονα ΤΖΑΜΙ; Παιρνουν κουκλα και την κανουν πανουκλα. Τι να ασχοληθει η ABC; Τα λεφτα της τα παιρνει. Δεν την νοιαζει τι δουλεια κανουν οι μετα...

Ναι,η εικόνα των Φιλανδών πάντως από στιγμιότυπα που είδα ήταν εξαιρετική...

(Όχι bandwidth...bitrate)

Last edited:

Μα πώς τα βλεπετε τα κρατικά? Εννοω τα ΕΡΤ-ΝΕΤ-ΕΤ3.

Εγω μενω Βυρωνα. Η τηλεοραση βρηκε σημα πριν κανα δυο μερες στο 52 αλλα χωρις εικονα. Απλα μου εμφανισε τα κρατικα στη λιστα των καναλιων.

Απο χτες δεν υπαρχουν ουτε στη λιστα των καναλιων. Τιποτα.

Το ιδιο και στο σπιτι του πατερα μου στους Αμπελοκηπους, που έχει εξωτερικο αποκωδικοποιητη (crystal audio). Τα ψηφιακα κρατικα ειναι αφαντα.

Πως γινεται να τα βλεπετε ολοι και να σχολιαζετε και την εικονα αν ειναι καλη ή κακη κι εγω να εχω το κενο και το σκοτος?

Μα πώς τα βλεπετε τα κρατικά? Εννοω τα ΕΡΤ-ΝΕΤ-ΕΤ3.

Εγω μενω Βυρωνα. Η τηλεοραση βρηκε σημα πριν κανα δυο μερες στο 52 αλλα χωρις εικονα. Απλα μου εμφανισε τα κρατικα στη λιστα των καναλιων.

Απο χτες δεν υπαρχουν ουτε στη λιστα των καναλιων. Τιποτα.

Το ιδιο και στο σπιτι του πατερα μου στους Αμπελοκηπους, που έχει εξωτερικο αποκωδικοποιητη (crystal audio). Τα ψηφιακα κρατικα ειναι αφαντα.

Πως γινεται να τα βλεπετε ολοι και να σχολιαζετε και την εικονα αν ειναι καλη ή κακη κι εγω να εχω το κενο και το σκοτος?

Η κεραία σου να φανταστώ βλέπει Υμηττό;Απλά δεν εκπέμπουν με μεγάλη ισχύ...

και εγω βυρωνα(κοντα στο σκοπευτηριο)μενω και τα πιανω τα ψηφιακα και στις δυο τηλεορασεις.η κεραια βλεπει υμηττο.
περιεργο

(Όχι bandwidth...bitrate)

Sorry βρε Αντρέα ... δίκιο έχεις ... Ωρες-ώρες παρασκέφτομαι αναλογικά, λες και το σήμα δεν είναι πολυπλεγμένο ....

(φταίει και ένα project με κατι FFT που έχω μπλέξει ... άστα.... θα με καταστρέψει τελείως...)

Από Αγ. Στέφανο –Άνοιξη υπάρχει κανένας φίλος που λαμβάνει DIGEA ? γύρισα την κεραία προς Υμηττό αλλά τίποτα…..….από Πάρνηθα βλέπω τα αναλογικά καθώς και τα 4 ψηφιακά. Τι ξεφτίλα είναι αυτή να μην πιάνεις ψηφιακά ούτε και μέσα στην Αττική.

σε 16:9 πάλι η ΝΕΤ λόγω του επικείμενου αγώνα του ΟΣΦΠ

μπράβο ρε ΕΡΤ (καλά ακούω τί λέω; ούτε εγώ δεν το πιστεύω!!!)

Αυτή την στιγμή έχω βάλει το ψηφιακό "Βουλή" και η εικόνα πάει από αριστερά προς δεξιά [πριν το γράψω αυτό παρατηρώ το .... φαινόμενο εδώ και 20 λεπτά!!].....!!! Αυτά είναι ! Τηλεόραση-γραφομηχανή. Το "Ντιν" λείπει....!:BDGBGDB55:

παντως η μεταδοση του αγωνα ΟΣΦΠ-ΟΣΦΒ ηταν πολυ καλη.τελεια εικονα για sd και σωστα καδρο

Πάντως, (ίσως λίγο άσχετο, αλλά πού αλλού να το έγραφα?),
όταν η TV (σε σύνδεση με hdmi) είναι σε native / just scan, στην πάνω οριζόντια πλευρά βγάζει μια άσπρη λεπτή διακεκομένη γραμμή περίπου μέχρι τη μέση (κάτι σαν διακεκομένο πλαίσο) που εξαφανίζεται αν βάλω την TV σε 16/9 ή άλλη αναλογία. Συμβαίνει και στις 2 τηλεοράσεις, στα ψηφιακά της ΕΡΤ και στο ΣΚΑΙ, δε συμβαίνει όμως σε MEGA, ANT1 κλπ.

Ξέρετε γιατί?

Πάντως, (ίσως λίγο άσχετο, αλλά πού αλλού να το έγραφα?),
όταν η TV (σε σύνδεση με hdmi) είναι σε native / just scan, στην πάνω οριζόντια πλευρά βγάζει μια άσπρη λεπτή διακεκομένη γραμμή περίπου μέχρι τη μέση (κάτι σαν διακεκομένο πλαίσο) που εξαφανίζεται αν βάλω την TV σε 16/9 ή άλλη αναλογία. Συμβαίνει και στις 2 τηλεοράσεις, στα ψηφιακά της ΕΡΤ και στο ΣΚΑΙ, δε συμβαίνει όμως σε MEGA, ANT1 κλπ.

Ξέρετε γιατί?

Συμβαίνει μόνο όταν η εικόνα είναι σε κάδρο 16/9,άφηνε το στην λειτουργία 16/9...

Συμβαίνει μόνο όταν η εικόνα είναι σε κάδρο 16/9,άφηνε το στην λειτουργία 16/9...

Συμβαίνει και τώρα όμως που δεν εκπέμπει η ΕΡΤ σε 16/9

Συμβαίνει και τώρα όμως που δεν εκπέμπει η ΕΡΤ σε 16/9
Για τα πρίσμα,Σινέ,και Σπόρ + δεν λές;αυτά εκπέμπουν όλο τους το πρόγραμα σε 16/9.