ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3

Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Η υπόλοιπη Ελλάδα έτσι κι αλλιώς ένα δέκτη θα πληρώσει αφού οι καινούργοι δέκτες εκτός από MPEG4 αποκωδικοποιούν και MPEG2.

Ναι αλλά γιατί η digea έδωσε mpeg4. Άμα έδινε mpeg2 σε λίγα χρόνια θα έπρεπε να πληρώσει πάλι για mpeg4.

Έχετε καλη λήψη από Υμηττό τώρα; Γιατί βλέπω συχνά σπασίματα και μικροπαύσεις μέσω pc. Σήμα μου δείχνει 91% ενώ Digea 100%.

@ audiov
Νομιζω πως ολα ειναι θεμα επιλογων.
Επιλεγεις αν θα εισαι ο πρωτος που θα ακολουθησει την νεα τεχνολογια, που παντα ειναι και ακριβη, ή επιλεγεις να παρεις μια ωριμη τεχνολογια, που εχει λυσει τα προβληματα και κοστιζει λιγοτερο κιολας.
Δεν πιστευω ομως το οτι υπηρχαν ανθρωποι που αλλαξαν τηλεοραση μονο και μονο για να βλεπουν τα "ψηφιακα" της ΕΡΤ.
Εαν το εκαναν αυτο τοτε δεν εχω λογια να πω.

Πηραν τηλεοραση επειδη πχ ανοιξαν νεο σπιτι. Μαλιστα περιμεναν πανω απο ενα χρονο βλεποντας σε μια παλια 22 crt απλα για να μην βιαστουν!...

Πριν δυο χρονια κυκλοφορουσαν μονο mpeg2 τηλεορασεις, γιατι μονο αυτες εβγαζαν οι κατασκευαστες. Ακομα και η Samsung A656, το κορυφαιο μοντελο, εβγαινε με mpeg4 μονο για την Γαλλια, ως A676. Για καμια αλλη αγορα δεν εβγαινε με mpeg4. Ουτε για Γερμανια που το μοντελο εκει ηταν το A659.
Μονο η Sony ειχε ενα μοντελο, το W κατι, αλλά σαν εικονα (στα αναλογικα που σε ενδιεφερε εκεινη την περιοδο) μαπα, τρελο πιξελιασμα οταν ενεργοποιουσες το DNR και χωρις αυτο η εικονα ηταν δεκαετιας 80... (χιονια στο καμπαναριο).

Αναγκαστικα επρεπε να αγορασω τηλεοραση.
Τελικα ουτε την A656 δεν πηρα, μιας και ηταν ακριβη.
Πηρα στα λεφτα μιας 556 (και πιο κατω) την 40F86, απλα επειδη για 40" τα λεφτα της καλα ηταν αν αναλογιστεις οτι καποτε ηθελες 400.000 δρχ για μια καλη τηλεοραση (CRT, 29").
Δηλαδη η επιλογη μου ηταν να παρω "περσινο" μοντελο (6 μηνων, μιας και καθε 6 μηνες αλλαζαν τα μοντελα), κατα πολυ φθηνοτερα, και μαλιστα απο ανεξαρτητη εισαγωγη ωστε να την παρω ακομα φθηνοτερα.
Και ηταν και κορυφαιο μοντελο.

Χμ, εμεις εχουμε παραλληλες συμπεριφορες τελικα αν και φανηκε οτι διαφωνουμε στην αρχη...
Πριν 2 χρονια και 2-3 μηνες λοιπον και εγω ειμουν στο τσακ να παρω την 40F86 την οποια την ζαχαρωνα επι εξι μηνες πιο πριν. Την ειχε βαλει λογω επικειμενης αντικαταστασης το MM στα ποσα δεν θυμαμαι (700-800; καπου εκει). Δεν την πηρα ομως αφου ειπα να περιμενω λιγο ακομα να δω τι σκ@τα θα γινει με τα ψηφιακα... 2 μηνες αντεξα μονο αφου βρηκα ακομα καλυτερη ευκαιρια... (παρα λιγο δεν προλαβα τον "Νοεμβριο")
Πηρα την panasonic (fullHD! τοτε ηταν ελαχιστες οι fullHD plasma και "πανακριβες"-οχι οπως τωρα) plasma 42pz700 σε απιστευτη προσφορα στα 900 ευρω ενω ηταν μοντελο των 2500 ευρω και ακομα και εκεινη την εποχη δεν την εβρισκες κατω απο 1700! Μιλαμε για την TV με φοβερη εικονα και ηχο κλπ αφου ηταν το κορυφαιο μοντελο της σειρας, η οποια δεν αλλαζεται μετα απο 1-2 χρονια επειδη δεν εχει mpeg4. Ενα CI module Mpeg4 θα παρω οταν ωριμασουν και αυτα και θα ειμαι οκ. (δεν υπηρχε περιπτωση να παρω TV χωρις CI αφου ημουν ψιλιασμενος και παρα την υπομονη μου μου εκατσε στραβα, αλλα το εκανα το εγχειρημα μονο με την δικλιδα ασφαλειας του CI οταν εμφανιστηκαν (το ειχε και η F86), οσο και αν αυτο ειναι απολυτη ασφαλεια...)
Μπορω να περιμενω μεχρι το 2012 χαλαρα για module (ισως παρω το NP12++ :p ) ! Εχω το δεκτακι για εγγραφες (και ας μην μονταρονται οι mpeg4 καποια στιγμη θα βγει και sw) και ας βλεπω αναλογικα, μια χαρα τα πιανω... Εεεε, μα δε θα σκασω κι ολας!
:ernaehrung004:

Last edited:

Παιδιά είδα σήμερα το απόγευμα πως από το ματς της εθνικής ελπίδων και μετά, η ΕΤ1 εκπέμπει σε 16:9. Λέτε? Ή απλά κάποια προγράμματα της είναι έτσι? Μακάρι να το γυρίσουν όλα τα κανάλια σε 16:9. Λίγο πολύ οι περισσότεροι έχουν wide screen πλέον.

Το σημα ειναι πλεον σταθερο στο 80% (digea 100%) ,κατι ειναι και αυτο δεν εχει πια πιξελιασματα και διακοπες

Δεν ανεβηκε καθολου το σήμα απλως πιστευω ειναι ιδανικες συνθηκες εκπομπης λογω ατμοσφαιρας (καιρου - υγρασιας).
Παιζει αναμεσα στο 72-75% σημα και Βιτ errors 2-7/10. Το βραδυ θα ξαναχαλασει.

Περιοχή Ζωγράφου.

Last edited:

Παιδιά είδα σήμερα το απόγευμα πως από το ματς της εθνικής ελπίδων και μετά, η ΕΤ1 εκπέμπει σε 16:9. Λέτε? Ή απλά κάποια προγράμματα της είναι έτσι? Μακάρι να το γυρίσουν όλα τα κανάλια σε 16:9. Λίγο πολύ οι περισσότεροι έχουν wide screen πλέον.

H ΕΡΤ εχει ανακοινωσει οτι πλεον θα καλυπτει/μεταδιδει τα μεγαλα αθλητικα γεγονοτα σε 16:9, ενω σταδικα θα αρχισει να περναει σε αυτο το φορματ και το υπολοιπο προγραμμα

Ξέρετε αν θα φτιάξει και η ποότητα της εικόνας;Γιατί η ΝΕΤ παίζει πολύ καλύτερα απο την ΕΡΤ .Γιατί γήνετε αυτό;

Το έχω παρατηρήσει και εγώ. Σε εμένα η αναλογική ΕΤ-1 έχει καλύτερη εικόνα από την ψηφιακή ΕΤ-1. Εννοώ καλύτερα χρώματα. Αντίθετα η ψηφιακή ΝΕΤ έχει καλύτερη εικόνα από την αναλογική ΝΕΤ. Η ΕΤ-3 την ίδια εικόνα αναλογικά και ψηφιακά. Το ίδιο και η Βουλη. Πιστεύω ότι κάθε κανάλι έχει τα δικά του μηχανήματα και τις δικές του ρυθμίσεις για αυτό και διαφέρει η εικόνα τους. Αν και επειδή είναι κρατικά κανάλια θα έπρεπε να έχουν και τα 4 την καλύτερη δυνατή εικόνα.

Το έχω παρατηρήσει και εγώ. Σε εμένα η αναλογική ΕΤ-1 έχει καλύτερη εικόνα από την ψηφιακή ΕΤ-1. Εννοώ καλύτερα χρώματα. Αντίθετα η ψηφιακή ΝΕΤ έχει καλύτερη εικόνα από την αναλογική ΝΕΤ. Η ΕΤ-3 την ίδια εικόνα αναλογικά και ψηφιακά. Το ίδιο και η Βουλη. Πιστεύω ότι κάθε κανάλι έχει τα δικά του μηχανήματα και τις δικές του ρυθμίσεις για αυτό και διαφέρει η εικόνα τους. Αν και επειδή είναι κρατικά κανάλια θα έπρεπε να έχουν και τα 4 την καλύτερη δυνατή εικόνα.

εχεις δικιο αλλα εχουν δωσει περισοτερο bitrate στην νετ γιαυτο και η καλυτερη εικονα

η παναθα σε 16:9 και με flag αλλα η εικονα στην ψηφιακη αθλια..τελειως αχρωμη.κλασεις ανωτερη η εικονα στο αναλογικο..

Και στο αναλογικό που βλέπω καμπάνα από Πάρνηθα,είναι λίγο "ξεπλυμένη" η εικόνα.
Παρόλα αυτά το flag-WSS για αυτόματη αλλαγή σε 16:9 δουλεύει μια χαρά!

Συγγνώμη για την έκφραση αλλά σκ.... ποιότητα ψηφιακού σήματος.

Πήγα στην θεια μου να της βάλω τα δήθεν ψηφιακά, ενώ είχε ήδη καμπάνα αναλογικό σήμα.

Σύγκρινα ΑΝΤ1 ψηφιακό με αναλογικό
MEGA ψηφιακό με αναλογικό
ΣΤΑΡ, ΑΛΤΕΡ, ΑΛΦΑ, αναλογικά όλα με το αντίστοιχο ψηφιακό τους.

Ένα είναι το συμπέρασμα: Άμα έχεις καμπάνα σήμα στα αναλογικά, είναι 100 φορές καλυτερα να διατηρήσεις τα αναλογικά, χωρίς πιξελίάσματα και σαφώς υψηλότερης ποιότητας εικόνας απ τα , ο θεός να τα κάνει, ψηφιακά της Digea.

Είμαστε πολύ πίσω.

εχεις δικιο αλλα εχουν δωσει περισοτερο bitrate στην νετ γιαυτο και η καλυτερη εικονα

Δεν διχνει να ειναι θεμα bitrate αλλα "αλυσιδας" πριν τη ψηφιακη μεταδοση.

Ένα είναι το συμπέρασμα: Άμα έχεις καμπάνα σήμα στα αναλογικά, είναι 100 φορές καλυτερα να διατηρήσεις τα αναλογικά, χωρίς πιξελίάσματα και σαφώς υψηλότερης ποιότητας εικόνας απ τα , ο θεός να τα κάνει, ψηφιακά της Digea.
.

Εκτος απο το σημα-καμπανα, που ειναι απαραιτητη προυποθεση, χρειαζεται και αλλα πραγματα για να προτιμησεις το αναλογικο σημα.
Αν η TV ειναι CRT 30αρα, δεν το συζηταμε, μια χαρα ειναι και τα αναλογικα.

Στις LCD τωρα υπαρχουν τρεις παραγοντες. Ενα ειναι το μεγεθος της TV, ενα αλλο ειναι η ποιοτητα του upscaling, και το τριτο ειναι το tuner.

Σαν παραδειγμα συγκρισης να αναφερω την φοβερη εικονα των αναλογικων καναλιων (και των ψηφιακων) σε μια 40αρα sony W5500 (παρα τη μετρια ληψη της κεραιας). Η 40αρα samsung Β650, πριζωμενη στην ιδια κεραια, ειχε κακιστη ποιοτητα στα αναλογικα (που βρηκε τοσο κοκκο και ειδωλα?) και απλως αποδεκτη ποιοτητα στα ψηφιακα.

Πριν δυο χρονια κυκλοφορουσαν μονο mpeg2 τηλεορασεις, γιατι μονο αυτες εβγαζαν οι κατασκευαστες. Ακομα και η Samsung A656, το κορυφαιο μοντελο, εβγαινε με mpeg4 μονο για την Γαλλια, ως A676. Για καμια αλλη αγορα δεν εβγαινε με mpeg4. Ουτε για Γερμανια που το μοντελο εκει ηταν το A659.
:bigcry::bigcry::bigcry:

Δεν διχνει να ειναι θεμα bitrate αλλα "αλυσιδας" πριν τη ψηφιακη μεταδοση.

η αλυσιδα ειναι μια χαρα αλλα το qam64 που εβαλαν θελει περισοτερη ισχυ απο την υπαρχουσα δυστυχως

η αλυσιδα ειναι μια χαρα αλλα το qam64 που εβαλαν θελει περισοτερη ισχυ απο την υπαρχουσα δυστυχως

Το θεμα ηταν οτι η ΝΕΤ παιζει πολυ καλυτερα απο ΕΤ1/3.
Τωρα αφησες το bitrate και μας λες για ισχυ; :p
Τι σχεση εχει η ισχυς με την ποιοτητα εικονας;;; Ψηφιακο ειναι το σημα. Η βλεπεις ή δε βλεπεις (σπασιματα σε οριακες καταστασεις). Η ποιοτητα, η καθαροτητα της εικονας στην ληψη δεν εχει καμια μα καμια σχεση με την ισχυ του σηματος που λαμβανεις!