ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3

Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Τίποτα.Από Υμηττό μόνο,στο δίαυλο - κανάλι 52,ενώ υπάρχουν φήμες ότι σύντομα θα ξεκινήσει και από Αίγινα ....

Last edited:

να ρωτησω και εγω κατι. καταχας εριξα ενα περασμα στις περισσοτερες σελιδες αυτου του thread. απο οτι καταλαβα, το οτι η ερτ1 (ψηφιακη) εχει κατωτερη ποιοτητα απο τη νετ (ψηφιακη) ειναι φυσιολογικο ετσι? ειμαι βυρωνα με την κεραια στραμενη προς υμητο και βλεπω μια θολουρα στην ερτ1, ειδικα στις μεταδοσεις μπασκετ. απο οτι βλεπω και στα διαγνωστικα που εχει η τηλεοραση, η ισχυς ειναι γυρω στο 50% ενω η ποιοτητα ειναι στο 90+ %. οποτε μαλλον γι' αυτο υπαρχει αυτη η θολουρα στην ερτ1?

να ρωτησω και εγω κατι. καταχας εριξα ενα περασμα στις περισσοτερες σελιδες αυτου του thread. απο οτι καταλαβα, το οτι η ερτ1 (ψηφιακη) εχει κατωτερη ποιοτητα απο τη νετ (ψηφιακη) ειναι φυσιολογικο ετσι? ειμαι βυρωνα με την κεραια στραμενη προς υμητο και βλεπω μια θολουρα στην ερτ1, ειδικα στις μεταδοσεις μπασκετ. απο οτι βλεπω και στα διαγνωστικα που εχει η τηλεοραση, η ισχυς ειναι γυρω στο 50% ενω η ποιοτητα ειναι στο 90+ %. οποτε μαλλον γι' αυτο υπαρχει αυτη η θολουρα στην ερτ1?
Όχι, η θολούρα δεν έχει να κάνει με την ποιότητα λήψης. Τα ΕΤ1/ΕΤ3/Βουλή μεταδίδουν σε κατώτερη ποιότητα εικόνας από τη ΝΕΤ.

καταλαβα. επισης κατι αλλο. στη συχνοτητα 47, που ειναι τα mega, star, skai, υπαρχει και αλλο ενα καναλι που δειχνει μονο τις καθετες μπαρες. προκειται για καποια μελλοντικη προσθηκη ή ετσι ηταν εξ' αρχης?

Απάντηση: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Υπάρχει περίπτωση να τροποποιηθεί αυτή η περίφημη ΚΠΑ και να "ενεργοποιηθεί" το Πήλιο για τους παρακατιανούς Θεσσαλούς της ενδοχώρας; Πόσο αργά -για να μη ρωτήσω πόσο σύντομα και γελάτε- προβλέπεται να μπορούμε να δούμε φως;

Φίλε θεσαλέ έχεις απόλυτο δίκιο.Η ΚΥΠ θα πρέπει να αλλάξει και μάλιστα σύντομα γιατί όλλοι οι έλληνες είμαστε ίσοι.Άλλα δυστηχώς ζούμε στην ελλάδα και τα πάντα κηνούντε σε ρυθμούς χελώνας.

K.Y.A = Κοινή Υπουργική Απόφαση ....

Απάντηση: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Ενώ αναρωτιώμαστε πότε θα επεκταθεί ψηφιακά η ΕΡΤ και στην υπόλοιπη Ελλάδα, απ' ότι φαίνεται θα υπάρξει μείωση των κρατικών καναλιών.

''Στον Προκρούστη δραστικών παρεμβάσεων με τη σφραγίδα της τρόικας μπήκε η κρατική ΕΡΤ μετά την ένταξή της στη λίστα των ΔΕΚΟ με συσσωρευμένα χρέη. Παρά τις διαμαρτυρίες της διοίκησής της (ενδεικτική είναι η ανακοίνωση με την οποία αμφισβητεί ευθέως την απόφαση του οικονομικού επιτελείου να ενταχθεί στον κατάλογο ΔΕΚΟ) στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής δρομολογήθηκαν σενάρια περί επικείμενων συγχωνεύσεων και καταργήσεων! Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης πρώτο, όσον αφορά δραστικές παρεμβάσεις, είναι το «μπουκέτο» της ψηφιακής τηλεόρασης αλλά και οι περιφερειακοί σταθμοί της ΕΡΑ. Δεν αποκλείουν να μπει λουκέτο στα δυο από τα τρία ψηφιακά κανάλια (Σπορ+ και Σινέ+) και να προχωρήσει η συγχώνευση ραδιοφωνικών σταθμών στην περιφέρεια. Στη δίνη του κυκλώνα ωστόσο βρίσκεται η λειτουργία της ΕΤ-1. Η διοίκηση της ΕΡΤ ανθίσταται δημόσια με το επιχείρημα πως ήδη στο τέλος του έτους έχει ταμειακό πλεόνασμα 40 εκατ. ευρώ. Το ίδιο ποσό προϋπολογίζει για το 2011, ενώ έγιναν περικοπές κατά 35% στις αμοιβές του προσωπικού και απολύθηκαν 1.100 συμβασιούχοι. ''
Πηγές: Ισοτιμία, satleo

Επίσης μελετάτε η πιθανότητα το τέλος που πληρώνουμε μέσω ΔΕΗ, να μην πηγαίνει στην ΕΡΤ, αλλά στην αντιμετώπιση του ελλείμματος.

''Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες τα αρμόδια κυβερνητικά κλιμάκια επεξεργάζονται σχέδια αλλαγής του τρόπου χρηματοδότησης της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Πιο συγκεκριμένα, μελετούν το ενδεχόμενο το τέλος που καταβάλλουν οι πολίτες μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ να μην πηγαίνει στην ΕΡΤ, αλλά για την αντιμετώπιση του ελλείμματος. Ταυτόχρονα, όπως ακριβώς
συμβαίνει και με το BBC στη Βρετανία, η ΕΡΤ να επιχορηγείται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Τι θα επακολουθήσει στην περίπτωση αυτή; Η σταδιακή συρρίκνωση της ΕΡΤ, με το κλείσιμο ενός ή και δύο τηλεοπτικών σταθμών της, και δύο ή τριών ραδιοφωνικών. Που σημαίνει ότι αυτόματα θα πρέπει να γίνει δραστική μείωση του προσωπικού με τις γνωστές μεθόδους: εθελούσια συνταξιοδότηση και μετατάξεις.''
Πηγές:Παρόν,satleo

Ειλικρινά χίλια συγγνώμη,

Αλλά έχω το χρόνο να διαβάσω το Thread και χρειάζομαι άμεσα μια βοήθεια.

Ενώ λοιπόν έχω 2 αποκωδικοποιητές (Funai HD2205 & IQ T750Hd) οι οποίοι και οι 2 πιάσανε πολύ ωραία και τα 16 κανάλια στα οποία περιλαμβάνονται και τα ΕΤ1 ΝΕΤ ΕΤ3, σε δυο διαφορετικά σπίτια. (Κηφησιά, Πειραιάς/Φρεαττύδα).

Εχθές που πήγα τον Funai στο σπίτι του πατέρα μου (Πειραιάς/Πασαλιμάνι) δεν μου έδειχνε τα κρατικά.

Μου έλεγε (όχι σήμα) και όταν έπιανε ήταν πολύ πιξελιασμένο και ξανά κοβόταν.

Έκανα το λάθος να τα ξανα ψάξω όλα από την αρχή, με αποτέλεσμα να μην τα βρει καν.

σ.σ. η κεραία βλέπει στον Υμηττό.

Τι να κάνω ?

και αλλη μια ερωτηση για την περιοχη του ελληνικου

πhρα εναν αποδικοποιητη της crystal audio σημερα και τον εωαλα σε μια παλια τηλεοραση, μετα από πολλες προσπαθειες και ωρες να βρω τα καταλληλα settings στο setup επιασα σημα 55% και ποιοτητα γυρω στο 92%.....

Τα κανάλια που επιασα ηταν ΜΟΝΟ 8....... το nickelodeon ειχε καταπληκτικη εικονα αλλα 2 καναλια δεν ειχαν καν ήχο.

Πριν απο καιρό είχα βάλει να δω σε μια τηλεοραση Samsung με κάρτα Neotion για mpeg4 που μου εχει δωσει καποιος φιλος........ τότε είχα πιασει και ANT1 MEGA STAR ALTER ALPHA SKY MTV κλπ κλπ, οχι ομως ΕΤ1 ΝΕΤ ΕΤ3.....

Σημερα λοιπον που εψαξα ξανα να βρω καναλια μεσω του αποδικωποιητη της crystal audio βρήκα μονο 8.......

Εχει σταματησει η αναμεταδοση των καναλιων για καποιο λογο η υπαρχει θεμα με τον αποδικοποιητη?

Μεταδίδονται μόνο από Υμηττό για την ώρα.Δεν υπάρχει πρόβλημα με τον αποκωδικοποιητή.

Σας φαίνεται καλή η εικόνα από τη ΝΕΤ του αγώνα του Παναθηναικού; Σε σχέση με τις προηγούμενες μεταδώσεις είναι αισθητά πιο κάτω.

Και από nova δεν είναι ότι καλύτερο...σε κάθε περίπτωση,έχουμε άτομα που μπορούν να μας πουν γιατί...

και αλλη μια ερωτηση για την περιοχη του ελληνικου

Σημερα λοιπον που εψαξα ξανα να βρω καναλια μεσω του αποδικωποιητη της crystal audio βρήκα μονο 8.......

Εχει σταματησει η αναμεταδοση των καναλιων για καποιο λογο η υπαρχει θεμα με τον αποδικοποιητη?

Ναι σταμάτησαν από Πάρνηθα και εκπέμπουν μόνο από Υμηττό πλέον,όπως σου απάντησε και ο Ανδρέας....
Το "γιατί?" , παρακάτω :
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=16180&page=38

Ναι ε; :( φαίνεται πάντως ότι είναι λίγο χάλια...κάντε τους εκεί ένα tutorial μπας και μάθουν!Στην EBU τι bitrate φτάνει;

Νίκο πάτα κανα κουμπάκι βρε να γίνει λίγο καλύτερο !!!!! :D

Νίκο πάτα κανα κουμπάκι βρε να γίνει λίγο καλύτερο !!!!! :D

Κάτι με το downscale να δεις θα γίνεται...Εάν το κάνουν στο van καλώς...εάν πάλι στην ΕΡΤ....

Ναι ε; :( φαίνεται πάντως ότι είναι λίγο χάλια...κάντε τους εκεί ένα tutorial μπας και μάθουν!Στην EBU τι bitrate φτάνει;

Δεν είναι θέμα tutorial, απλά καμιά φορά φαίνεται από την αρχή το πως θα πάει η μετάδοση και σήμερα , χωρίς να το παίξω Πυθία, το ήξερα...
Για το άλλο θέμα,
HD mpg2 422 38Mbit
SD mpg2 422 19.2Mbit

Το downconvert γίνεται σε εμένα, αλλά το τελικό προιόν της μετάδοσης περνά από το βαν της ΕΡΤ και μέσω οπτικής ίνας πάει στο ραδιομέγαρο

Last edited: