ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3

Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Δηλαδή βρέθηκε συμβιβασμός αντίπαλων εταιρειών στην ΕΡΤ

Από την Ματίνα Παπαχριστούδη

<<Ενέκρινε την απόρριψη των προσφορών των συμμετεχουσών εταιρειών στον υπ’ αριθμ. 1467/12 ανοικτό διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου στη διανομή και εκμετάλλευση των τριών ραδιοτηλεοπτικών σημάτων της ΕΡΤ παγκοσμίως (πλην Ευρώπης), λόγω απόκλισης από τους όρους συμμετοχής στον εν λόγων διαγωνισμό. Παράλληλα, ενέκρινε τον ορισμό δύο στελεχών της εταιρείας, τα οποία θα αναλάβουν άμεσα τη διαπραγμάτευση για τη σύναψη συμβολαίων με τους νόμιμους εκπροσώπους των συνδρομητικών δικτύων που εκμεταλλεύονται το σήμα της ERTworld, ώστε η ΕΡΤ να εισπράττει το μερίδιό της από τις συνδρομές που καταβάλουν οι συνδρομητές των δικτύων που επιλέγουν το πρόγραμμά της>>.

Αυτό είναι το απόσπασμα της ανακοίνωσης της ΕΡΤ για τη μεταφορά του δορυφορικού σήματος της εταιρείας παγκοσμίως. Μια ιστορία για την οποία έπρεπε πάσει θυσία να "φαγωθεί" ο τεχνικός διευθυντής της κρατικής τηλεόρασης Νίκος Μιχαλίτσης και να μπει στη θέση του ο προ-προηγούμενος Κ.Τσακίρης.

Βέβαια η ανακοίνωση-σκοπίμως άραγε;- να μπερδεύει λίγο τα πράγματα. Ο διαγωνισμός που υποτίθεται πως απορρίπτει τις προσφορές, είναι ΔΥΟ διαγωνισμοί, εκ των οποίων ο ένας, για τη μεταφορά του σήματος έχει ήδη ολοκληρωθεί και ε έγκριση του από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Τον κέρδισε μάλιστα η εταιρεία συμφερόντων Δ. Κοντομηνά. Ο δεύτερος για την εκμετάλλευση των δορυφορικών σημάτων ανά τον κόσμο (με εξαίρεση την Ευρώπη) είχε εκπέσει λόγω προσφορών και θα προκηρυσσόταν πάλι.

Μεγάλη ιστορία-μεγάλα συμφέροντα-πολλά πρόσωπα ανακατεμένα που αξίζει κάποια στιγμή να γραφτεί ολόκληρη. Σήμερα μένουμε στην ντρίπλα να παρουσιαστούν δυο διαγωνισμοί ως ένας. Έστω κι αν η απόφαση της διοίκησης είναι η κατάργηση του διαγωνισμού!

Κάτι που είχε ήδη αποφασισθεί σε κλειστά γραφεία, εκτός ΕΡΤ. Και με βοήθεια γνωμοδότησης αδελφής υπουργού; Ερώτημα κι αυτό προς διερεύνηση.

Αφού λοιπόν έγιναν οι επαφές ανάμεσα σε αντίπαλες εταιρείες που διεκδικούν τη μεταφορά του δορυφορικού σήματος, αφού "φαγώθηκε" ο τεχνικός διευθυντής που ήταν εμπόδιο στα σχέδια τους, αφού τα βρήκαν με την εταιρεία που κέρδισε τον πρώτο διαγωνισμό, θα πρέπει τώρα να ξεπεραστεί ο σκόπελος του ελεγκτικού συνεδρίου. Σιγά τα λάχανα. Εκεί θα κολλήσει η νέα διοίκηση; Τώρα μάλιστα που δεν θα έχει και τον "πόλεμο" από τα φίλα προσκείμενα blog αφού ο στόχος επιτεύχθηκε, ο δρόμος είναι ανοιχτός.

Καμία έκπληξη για τους χειρισμούς και τις επιλογές. Είναι όμως εντυπωσιακό πως πάνε να σερβίρουν το θέμα. Τεχνικές "μεγάλου αδελφού", μισές αλήθειες ανάκατες, σερβιρισμένες σε θολό πλαίσιο. Όποιος κατάλαβε κακό του κεφαλιού του...

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr

Last edited:

Καλά ρε παιδιά, μια βδομάδα τώρα που απεργει η ΠΟΣΠΕΡΤ, δε βρέθηκε κανείς να φτιάξει αυτό το ρημαδο-EPG?
Το EPG είναι στο κόσμο του, λες και όλα είναι αγγελικά πλασμένα....
Υποτίθεται ότι τώρα 6/11/2012 21.09, η ΝΕΤ έχει ΕΙΔΗΣΕΙΣ.

Εδώ και η ΕΡΤ HD σταμάτησε να μεταδίδει τα τρέιλερ.

Απάντηση: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Αυτή τη στιγμή στη μετάδοση της ΕΤ-1 μεταξύ Άρη-Πανιωνίου η εικόνα είναι σαν την εικόνα του ΑΝΤ1. Θολή χωρίς ευκρίνεια

Last edited by a moderator:
Απάντηση: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Αν χρησιμοποιούν το συνεργείο εξωτερικών μεταδόσεων της ΕΤ3, φυσιολογική είναι η εικόνα. Αν και ο εξοπλισμός του στούντιο έχει αναβαθμιστεί, δεν φαίνεται να έγινε το ίδιο και στα συνεργεία.

Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ΕΤ3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Ας ελπίσουμε οτι θα κάνουν κάτι και με τον εξοπλισμό των εξωτερικών συνεργείων.Στο κάτω κάτω εμείς τα πληρώνουμε.

Με κεραία προς Υμηττό και προς Αίγινα, πιάνω εδώ και δυο μέρες αναλογικό σήμα στην 44 UHF με την ΝΕΤ.
Υμηττός δεν είναι, Πάρνηθα δεν είναι. Δεν ξέρω από που εκπέμπει.

Απάντηση: ΕΤ1, ΝΕΤ και ΕΤ3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Κόψε τη μία κεραία....:grandpa:

Τσου, άχρηστη θα μου πάει. Ίσως την γυρίσω κάποια στιγμή προς Πάρνηθα.

Ας ελπίσουμε οτι θα κάνουν κάτι και με τον εξοπλισμό των εξωτερικών συνεργείων.Στο κάτω κάτω εμείς τα πληρώνουμε.
απο στυρα ειναι φιλε

http://greektv.pbworks.com/w/page/49261632/ΣΤΥΡΑ

ναι, μετέφεραν τη συχνοτητα απο το 47 γιατι παρεμβαλλε τη digea στην ανατολικη αττικη αγρια. όποιος φιλος θελει απο εκεινες τις περιοχες ας το επιβεβαιωσει, δεν ειμαι απο εκει αλλα δεν εχω και λογο να το αμφισβητησω.

Στο Κ.Ε. ΣΤΥΡΑ αν προσέξετε κάτω - κάτω αριστερά γράφει: Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2012
Και ναι όντως ισχύουν αυτά που είναι γραμμένα, δουλεύω στον Μαραθώνα... Δείτε και πάνω - πάνω αριστερά ποιος το επεξεργάστηκε τελευταία φορά...

Δεν νομίζω ότι είναι θέμα ισχύος. Το έχω δει σε κάποια σπίτια και 99% λύνεται με καλύτερο (όχι τα πολύ απλά) καλώδιο από την πρίζα στο δέκτη. Είναι θέμα κυρίως της εσωτερικής εγκατάστασης (καλωδίωσης) των σπιτιών. Δυστυχώς έχω δει σε νεόκτιστη πολυκατοικία, 3 πρίζες, ίδιος δέκτης, στη μία πρίζα 97%, στις άλλες έχανε την 52. Ήταν προφανές ότι ο ηλεκτρολόγος μάλλον βιαζόταν!

Eπειδη εχω το ιδιο πρόβλημα, σε ενα δωματιο ολα της ΕΡΤ παίζουν τζαμι και στο αλλο με πολλα σπασίματα , υπαρχει λυση ?
Τι να κοιταξω στις πρίζες .... απο μια προχειρη ματια , τα καλωδια φαινονται εντάξει.

Και ναι όντως ισχύουν αυτά που είναι γραμμένα, δουλεύω στον Μαραθώνα... Δείτε και πάνω - πάνω αριστερά ποιος το επεξεργάστηκε τελευταία φορά...
Μα φυσικά το έχουμε δει.
Το μόνο που με παραξενεύει είναι πως το είδα πριν μερικές μέρες το σήμα στην 44, ενώ η τελευταία σου ενημέρωση είναι στις 12/10/2012.

Γύρω στις 10 με 15 Νοεμβρίου πραγματοποίησε αλλαγές διαύλων και στα 3 κανάλια της σε αρκετά κέντρα εκπομπής σε όλη την Ελλάδα.
Το Κ.Ε. Στύρα είναι παρεξηγημένο κέντρο εκπομπής. Απλώς τώρα τελευταία αρχίζουμε και το καταλαβαίνουμε.
Τώρα γιατί το είδες πριν μερικές μέρες δεν ξέρω. Ίσως ανέβασαν την ισχύ κι άλλο (αν δεις και στο πινακάκι δεν τη γνωρίζω), ίσως το έπιασες τώρα λόγω διάδοσης ή ίσως δεν το είχες ψάξει...
Πάντως κι εγώ που μένω Μαρούσι, τώρα πλέον, γυρνώντας λίγο τη κεραία, θα μπορούσα άνετα να παρακολουθήσω τηλεόραση χρησιμοποιώντας τη Δαρδίτσα!
Μετά το switch off και του Υμηττού και τις αλλαγές στις συχνότητες κυρίως από Πάρνηθα, έρχονται μέσα στην Αθήνα πολλές εκπομπές από άλλα κέντρα εκπομπής!

Με κεραία προς Υμηττό και προς Αίγινα, πιάνω εδώ και δυο μέρες αναλογικό σήμα στην 44 UHF με την ΝΕΤ.
Υμηττός δεν είναι, Πάρνηθα δεν είναι. Δεν ξέρω από που εκπέμπει.

Είμαι στη Βάρη (ΝΑ Αττική).
Είχα πει πολλές φορές (προηγούμενα posts) ότι, δε μπορώ να πιάσω Digea στα UHF 46/47, γιατί εκεί υπήρχε εκπομπή από Στύρα (ΝΕΤ και m.tv).
Φαίνεται ότι, προσπαθώντας να "καθαρίσουν" τις συχνότητες της Αττικής, μετέφεραν τα Στύρα "παραδίπλα". Ναι, στην αναλογική, πιάνω κι εγώ τώρα ΝΕΤ στη 44 με χιόνι βέβαια, γιατί είναι πολύ μακριά.
Καθάρισαν την Αττική και γέμισαν με αναλογικές παρεμβολές τις γύρω περιοχές.

Παραδέχομαι τα αντανακλαστικά της ΕΡΤ: Φέρνει το Fαlcon το οποίο έκανε πρεμιέρα στο αγγλικό Sky Atlantic πριν μόλις 1,5 μήνα.

Στον αγωνα μπασκετ η εικονα ειναι παρα πολυ θολη. Τα προσωπα δεν διακρινονται ουτε στο ελαχιστο, μια τουφα απο μαλια φαινεται και ενα μουσι με ενα πραγμα κρεμ ενδιαμεσα.
Μονο σε κοντινο πλανο εχεις αποψη ποιος παικτης ειναι.