Η ERT2 Sports θα είναι αμιγώς αθλητικό κανάλι; Ίδωμεν.To διαδικτυακο ERT Sports για ποιον λογο συνεχιζει να υπαρχει?Αφου υποτιθεται οτι η ΕΡΤ 2 Sport παιζει πλεον τον ρολο του αθλητικου καναλιου
EΡΤ News ειδήσεις, ΕΡΤ 1 κανάλι μυθοπλασίας, ΕΡΤ 2 αθλητικές διοργανώσεις, ΕΡΤ 3 κανάλι ντοκιμαντέρ-πολιτισμού.Άκουσα χθες στο μαγκαζίνο του 984 την απαίτηση της Ελληνικής Ένωσης Ντοκιμαντέρ να αλλάξει η μορφή της ΕΡΤ2 από αθλητικό κανάλι σε κανάλι πολιτισμού. Και την πίεση που ασκεί στην διοίκηση της ΕΡΤ για να το πετύχει, ευτυχώς ανεπιτυχώς. Γιατί λέει ο πολιτισμός είναι ο σκοπός της ΕΡΤ, μπλα μπλα μπλα. Είδαμε και πάθαμε να έχουμε ένα δημόσιο αθλητικό κανάλι, και αυτοί λύσσαξαν να το αλλάξουν πάλι. Υπάρχει μεν και το ιντερνετικό ERT Sports, αλλά δεν θυμάμαι πόσους μήνες έχω να μπω εκεί. Δεν είναι το ίδιο βολικό με το τηλεοπτικό κανάλι, δεν έχει συνεχές πρόγραμμα, μόνο όταν δείχνει κάποιον αγώνα, δεν έχω ιδέα πότε δείχνει αγώνα για να μπω, καμία σχέση με την βολικότητα του τηλεοπτικού καναλιού.
Δεν ξέρω από που προκύπτει η ιδέα να προωθήσω την δική μου ιδέα, αγνοώντας την θέληση της πλειοψηφίας, και με την δύναμη του σωματείου μου να πιέζω προς; αυτό. Δηλαδή ποιοι είναι αυτοί που αποφάσισαν αυτό το πράγμα, και πιέζουν συνεχώς την ΕΡΤ για να το πετύχουν, αγνοώντας την θέληση, πχ την δική μου, που αυτή την στιγμή βλέπω τον Ολυμπιακό στο μπάσκετ στην ΕΡΤ 2 Σπορ. Και γιατί θέλουν να μου το στερήσουν. Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί τους ενοχλεί η ΕΡΤ2 Σπορ, και ο αθλητισμός. Είναι μπανάλ; Γιατί ο αθλητισμός είναι εχθρός του πολιτισμού;
Οπότε, ένα πράγμα σκέφτομαι. Ελπίζω η διοίκηση της ΕΡΤ να τους αγνοήσει τελείως.
Βασικά η ΕΡΤ θέλει να έχει 5 κανάλια (ERT1, ERT2, ERT3, ERT News, ERT Sports), αλλά χάρη στην άθλια κατανομή του bitrate που έχουν κάνει στα δυο muxes, έχουν μόνο 4 (δηλαδή όχι το ERT Sports) και κάθε φορά ψάχνουν που θα "ρίξουν" το περιεχόμενο του Sports. Ήταν ο λόγος που πριν από λίγο καιρό έγινε κρυπτογράφηση του ERT News και ERT News HD, γιατί μετέδιδε αθλητικό πρόγραμμα που ήταν προστατευμένο με δικαιώματα. Και όταν λέω "αθλια κατανομή", το εννοώ, να φανταστείς μεταδίδουν το ERT1 (το SD) δυο φορές.Άκουσα χθες στο μαγκαζίνο του 984 την απαίτηση της Ελληνικής Ένωσης Ντοκιμαντέρ να αλλάξει η μορφή της ΕΡΤ2 από αθλητικό κανάλι σε κανάλι πολιτισμού. Και την πίεση που ασκεί στην διοίκηση της ΕΡΤ για να το πετύχει, ευτυχώς ανεπιτυχώς. Γιατί λέει ο πολιτισμός είναι ο σκοπός της ΕΡΤ, μπλα μπλα μπλα. Είδαμε και πάθαμε να έχουμε ένα δημόσιο αθλητικό κανάλι, και αυτοί λύσσαξαν να το αλλάξουν πάλι. Υπάρχει μεν και το ιντερνετικό ERT Sports, αλλά δεν θυμάμαι πόσους μήνες έχω να μπω εκεί. Δεν είναι το ίδιο βολικό με το τηλεοπτικό κανάλι, δεν έχει συνεχές πρόγραμμα, μόνο όταν δείχνει κάποιον αγώνα, δεν έχω ιδέα πότε δείχνει αγώνα για να μπω, καμία σχέση με την βολικότητα του τηλεοπτικού καναλιού.
Δεν ξέρω από που προκύπτει η ιδέα να προωθήσω την δική μου ιδέα, αγνοώντας την θέληση της πλειοψηφίας, και με την δύναμη του σωματείου μου να πιέζω προς; αυτό. Δηλαδή ποιοι είναι αυτοί που αποφάσισαν αυτό το πράγμα, και πιέζουν συνεχώς την ΕΡΤ για να το πετύχουν, αγνοώντας την θέληση, πχ την δική μου, που αυτή την στιγμή βλέπω τον Ολυμπιακό στο μπάσκετ στην ΕΡΤ 2 Σπορ. Και γιατί θέλουν να μου το στερήσουν. Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί τους ενοχλεί η ΕΡΤ2 Σπορ, και ο αθλητισμός. Είναι μπανάλ; Γιατί ο αθλητισμός είναι εχθρός του πολιτισμού;
Οπότε, ένα πράγμα σκέφτομαι. Ελπίζω η διοίκηση της ΕΡΤ να τους αγνοήσει τελείως.
Και τώρα 1Mbps περίπου δίνουν σε όλα τα SD, με εξαίρεση την ERT2 Sport που έχει 2-και-κάτι Mbps, το μόνο που κερδίζει με την υπάρχουσα κατανομή η ΕΡΤ είναι ότι όσοι έχουν πρόσβαση μόνο στο πρώτο mux βλέπουν και την ERT News σε HD.Για να γίνει αυτό ρεαλιστικά χρειάζεται να πάμε σε DVB-T2 και HEVC.
1Mbps bitrate, ακόμη και για SD υλικό σε h.264 για όπου εκπέμπεται ως μόνο mux το πρώτο, δεν θα βλέπεται.
Αυτή είναι η σημερινή κατανομή (με εξαίρεση ότι το ERT Sports είναι 2ο και το ERT News είναι 4ο), απλά η ΕΡΤ 3 δεν είναι αποκλειστικά για ντοκιμαντερ/πολιτισμο, έχει και περιφερειακό χαρακτήρα. Ιδανικά θα υπήρχε ένα κανάλι με στόχευση αποκλειστικά σε ντοκιμαντερ/πολιτισμο και ένα για στόχευση αποκλειστικά στην περιφέρεια.Η σωστη κατανομη/χαρακτηρας κατ΄ εμε θα ηταν: 1. ΕΡΤ 1 (ψυχαγωγια/μυθοπλασια) 2. ΕΡΤ 2 News ( ειδησεις) 3. ΕΡΤ 3 ( ντοκιμαντερ/πολιτισμος) 4. ΕΡΤ 4 (sports). Πεμπτο καναλι ειναι αχρειαστη υπερβολη.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.