ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3

Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Για τα πρίσμα,Σινέ,και Σπόρ + δεν λές;αυτά εκπέμπουν όλο τους το πρόγραμα σε 16/9.

Λέω και για τα άλλα ΕΤ1 / ΝΕΤ / ΕΤ3 κλπ

Λέω και για τα άλλα ΕΤ1 / ΝΕΤ / ΕΤ3 κλπ

Αυτό μόνο στα ψηφιακά;Ενοώ στα αναλογικά παρατηρείς κάτι παρόμοιο;

Εγώ μια εβδομάδα μετά την έναρξη τους έχω σπασίματα στα ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3.

Είσαι στον Πειραιά και δεν μπορείς να δεις την δημόσια τηλεόραση.

Offtopic...η κρατική μας τηλεόραση,δεν δείχνει την τελετή έναρξης των αγόνων στο Δελχι;Από το bbc πρέπει να την βλέπουμε...;

Αυτό μόνο στα ψηφιακά;Ενοώ στα αναλογικά παρατηρείς κάτι παρόμοιο;

Μόνο στα ψηφιακά. Με τον ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή, δεν το κάνει. Με τον εξωτερικό όμως στη σύνδεση hdmi, όταν έχω την tv στη ρύθμιση native tv/ just scan / 1:1 και στις 2 τηλεοράσεις εμφανίζεται η εν λόγω γραμμή στα συγκεκριμένα κανάλια. Όταν βάλω την ρύθμιση 16/9 (είτε εκπέμπουν τα κανάλια σε 16/9 είτε όχι) η γραμμή εξαφανίζεται, προφανώς επειδή ανοίγει (ελάχιστα ) η εικόνα.

Μόνο στα ψηφιακά. Με τον ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή, δεν το κάνει. Με τον εξωτερικό όμως στη σύνδεση hdmi, όταν έχω την tv στη ρύθμιση native tv/ just scan / 1:1 και στις 2 τηλεοράσεις εμφανίζεται η εν λόγω γραμμή στα συγκεκριμένα κανάλια. Όταν βάλω την ρύθμιση 16/9 (είτε εκπέμπουν τα κανάλια σε 16/9 είτε όχι) η γραμμή εξαφανίζεται, προφανώς επειδή ανοίγει (ελάχιστα ) η εικόνα.

Το γιατί γίνεται δεν ξέρω...το πως φεύγει όμως ναι,δες εάν έχει overscan η tv...αλλιώς άσε το στην λειτουργία 16/9...δεν χάνεις εικόνα.

Αθλητική Κυριακή στη ΝΕΤ....16/9 πάλι!

Απάντηση: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Γιατί δεν περνάνε επιτέλους και σε στερεοφωνικό ήχο;

Χθες το απόγευμα τα 4 νέα κανάλια της ΕΡΤ (και λιγότερο της DIGEA) είχαν σπασίματα και πιξελιάσματα (Νέο Ηράκλειο).

Το παρατήρησε κάποιος άλλο ?

Όντως..
ενω το σημα-ποιότητα φαινοντουσαν ισχυρά , ολα τα ψηφιακά εκαναν πιξελιασματα ,
ιδιαιτερα τα κρατικά. (εκει το σημα ειχε σχετικά σκαμπανεβασματα)
(Αγία Παρασκευή εγω..)

Με την μεταδοση του Ολυμπιακου και της Αθλητικης Κυριακης σε 16:9, ολη η SuperLeague πλεον παιζει σε αυτο το φορματ, χαρη βεβαια και στην Nova που αποφασισε απο φετος να κανει τις καλυψεις σε 16:9. Ευτυχως NET και ΣΚΑΙ παιζουν σωστα και τα στιγμιοτυπα, με πολυ καλη εικονα

και εγω εχω προβλημα ληψεις στα κρατικα πολλα πιξελιασματα περιοχ πατημα χαλανδριου μαλλον παιζουν με χαμηλο σημα και αν σκεφτουμε οτι διαμορφωνουν το σημα σε qam64 τοτε θα χρειαστουν περισοτερα γκαζια

Μπράβο και σε ΝΕΤ και σε ΣΚΑΙ για το 16/9.Έτσι πρέπει να μεταδήδουν τα πάντα.Οχι μόνο το ποδόσφαιρο.Το 2010 ζούμε.Το ποτάμι πίσω δεν κυλά.

και να φανταστεις οτι ο σκαι εκπεμπει 14/9

Βλέπεις τη γραμμή 23 πάνω στην οποία μεταδίδεται η παλμοσειρά WSS (Wide Screen Signaling) που μεταφέρει την πληροφορία για τον λόγο οθόνης (4:3 16:9).
Αυτήν ανιχνεύουν οι τηλεοράσεις και γυρνούν αυτόματα.
Η γραμμή 23 είναι η πρώτη "ορατή" γραμμή. Οι πρώτες (1 ως 22) λέγονται VBI (Vertical Blanking Interval) και δεν είναι ορατές. Στις γραμμές 7 ως 22 φορτώνεται και το teletext.
Δεν έχει κανένα πρόβλημα η μετάδοση ούτε η TV σου. Είναι αναμενόμενο να την βλέπεις, και είναι ένδειξη πως η TV σου κάνει πολύ σωστά το "native tv/ just scan / 1:1"

Εχει δοκιμάσει κανείς απο Αίγινα αποκλειστικά ?

σημερα με ανεβηκε το σημα στα καναλια : cine+/Sport/Prisma
αλλα δεν πιανω καθολου εδω και καιρο τα καναλια : ετ1,νετ.....

τα ειχα πιασει μια φορα....αλλα μετα δεν εβγαζε εικονα....!
τωρα ουτε στην αναζητηση μου τα βγαζει....!!

Περιοχη : Θεσσαλονικη (μετεωρα)

και να φανταστεις οτι ο σκαι εκπεμπει 14/9

O ΣΚΑΪ εκπέμπει σε 16/9.

Μέρος του προγράμματος του είναι σε 14/9, αλλά εκπέμπεται ως 16/9 pillarbox...