ES9038PRO SABRE DAC

Αν βάλεις και τον άλλο 9028 θα γίνει <dual mono>

Aπ ότι φαίνεται το κόλλησες

Υγ
ο Υπερηχας κατα δήλωση του ,σήμερα, δεν ενδιαφέρεται
Κανονικά το νήμα θα έπρεπε να είναι μη ορατό για τον Μήτσο

ES9028_4.jpg

Νομίζω ότι σας ταλαιπώρησα αρκετά.. :p

Λοιπόν, παίζει! :smile:

Αλλά ακουστικές εντυπώσεις σε σχέση με το "μαμά" μην περιμένετε σύντομα.. πρέπει να έρθουν οι πλακέτες με τα LT3042 για να είναι δίκαιη η σύγκριση.

Επίσης ο κώδικας θέλει πολλή δουλειά ακόμα μέχρι να γίνει "ευπαρουσίαστος".. Αλλά όλα φαίνονται να πηγαίνουν καλά.

Πέτρο, και στα δικά σου! :D

Re: Απάντηση: ES9038PRO SABRE DAC

Αν βάλεις και τον άλλο 9028 θα γίνει <dual mono>

Aπ ότι φαίνεται το κόλλησες

Υγ
ο Υπερηχας κατα δήλωση του ,σήμερα, δεν ενδιαφέρεται
Κανονικά το νήμα θα έπρεπε να είναι μη ορατό για τον Μήτσο

Μη μου βάζεις ιδέες για Dual Mono.. έχε χάρη που κάνουν 60 το ένα..

Αν και εδώ που τα λέμε, έχω ήδη δυο Buffalo III. Απλά αναβαθμίζω και το άλλο και παίζω dual mono.. :D

ΥΓ. Θαυμάζω την αυτοσυγκράτηση του Υπέρηχα. Αναμένω να δω τι θα πει μόλις ακούσει το δικό σου.. ;)

Συγχαρητήρια Δημήτρη για όλα
Αν δεν κάνω λάθος έχεις τη πρωτιά ,τουλάχιστον απ όσο ξέρω

Μόλις πείς το Ο.Κ στο στέλνω
Βέβαια απ ότι βλέπω το βουβάλι 3 ,έχει διαφορές από τα δικά μας που είναι τα 2

Μπράβο ρε Δημήτρη!

Είμαστε τυχεροί που σε αυτή τη μικρή κοινότητα έχουμε τόσους αξιόλογους ανθρώπους που μπορούν να μοιράζονται τις γνώσεις τους.

Ήρθαν και οι πλακέτες με τα LT, έφτιαξα ένα σετ, όλα πηγαίνουν καλά..

Buffalo III LT3042.jpg

Τώρα πρέπει να ασχοληθώ με τον κώδικα, γιατί χωρίς αυτόν όλα τα άλλα είναι άχρηστα (δηλαδή λειτουργούν μόνο πάνω στον πάγκο μου).

Απάντηση: Re: ES9038PRO SABRE DAC

Ήρθαν και οι πλακέτες με τα LT, έφτιαξα ένα σετ, όλα πηγαίνουν καλά..

View attachment 140803

Τώρα πρέπει να ασχοληθώ με τον κώδικα, γιατί χωρίς αυτόν όλα τα άλλα είναι άχρηστα (δηλαδή λειτουργούν μόνο πάνω στον πάγκο μου).

Μπράβο Δημήτρη , περιμένω -ουμε ...

Έχω κάποια νέα.

Το 9028 "πίνει" πολύ ρεύμα σε σχέση με το 9018.. Φανταστείτε το 9038..

Το Buffalo 3 μου με το 9028 για να παίξει 44.1Κ τραβάει συνολικά ~ 300mA τα οποία ανεβαίνουν πάνω από τα 380mA για υλικό στα 352.8KHz. Αυτά τα νούμερα είναι με τα παραπάνω τροφοδοτικά, που δεν είναι shunt. Με shunt τροφοδοτικά ούτε που φαντάζομαι πόσο θα έκαιγε..

Στα μεγάλα sampling rates το LT3042 που δίνει τα 1.2V ζορίζεται.. είδα θερμοκρασίες κοντά στους 80 βαθμούς πάνω στο πλακετάκι του, πράγμα που σημαίνει ότι έχω δυο επιλογές:

1) Να ρίξω την τάση τροφοδοσίας του Buffalo από τα 5V στα 4V. Αυτό θα βοηθήσει λίγο το 3042 των 1.2V, αλλά δεν θα το σώσει και ίσως κάνει κακό και στις επιδόσεις των υπόλοιπων LT που δίνουν 3.3V.
2) Να κάνω άλλο πλακετάκι για τροφοδοσία 1.2V. Αυτή είναι μάλλον και η καλύτερη λύση.

Αν πάω σε άλλη πλακέτα, θα πάω είτε σε σχεδίαση με 2 x LT3042 σε παράλληλη λειτουργία με χώρο για ψύκτρα (hi-end λύση, σχεδόν σίγουρα υπερβολή), είτε σε άλλο ολοκληρωμένο, το οποίο να αντέχει πολύ μεγαλύτερο ρεύμα (και επίσης να έχει χώρο για ψύκτρα), π.χ. το LP3891.

Τα παραπάνω ισχύουν για το 9028.. για το 9018 που έχει πολύ μικρότερες απαιτήσεις σε ρεύμα λογικά όλα θα είναι ΟΚ με τις παραπάνω πλακέτες ως έχουν.

Το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι ότι το LT3042 δεν μπορεί να δώσει το απαιτούμενο ρεύμα - δουλεύει κοντά στα άνω όριά του αλλά ανταπεξέρχεται.

Η απαγωγή της θερμότητας είναι το μεγάλο πρόβλημα και δεν θα λυθεί αν απλά αλλάξω το 3042 για το 3045. Γιαυτό γράφω για χώρο για ψύκτρες.

Απάντηση: Re: ES9038PRO SABRE DAC

Μπορείς να κάνεις παραλληλισμό με δύο από τα υπάρχοντα πλακετάκια?
Ακραία λύση που σκέφτηκα, από κάτω από τα LT έχεις αφήσει μία οπή (?) για ψύξη, μπορείς να προσαρμόσεις κάποια ψύκτρα εκεί?

Και να παραλληλίσω πλακετάκια μπορώ, και να βάλω ψύκτρα από κάτω μπορώ.. αλλά αν παραλληλίσω θα είναι άσχημο, αν βάλω ψύκτρα από κάτω δεν ξέρω πόση δουλειά θα κάνει. Πάντως έχω παραγγείλει μερικές μικροσκοπικές ψύκτρες να δούμε..

Και να παραλληλίσω πλακετάκια μπορώ, και να βάλω ψύκτρα από κάτω μπορώ.. αλλά αν παραλληλίσω θα είναι άσχημο, αν βάλω ψύκτρα από κάτω δεν ξέρω πόση δουλειά θα κάνει. Πάντως έχω παραγγείλει μερικές μικροσκοπικές ψύκτρες να δούμε..

Βάλε θερμοαγωγιμη πλαστελίνη απο πάνω να πιάνει όλη τη πλακέτα και μεγάλη ψυκτρα.

Έχεις τη λύση του TPS7A47xx για αυτήν την περίπτωση, θα φτιάξεις ένα μικρό πλακετάκι για τοπική χρήση και είσαι έτοιμος.