Εσείς αφήνετε τον ενισχυτή διαρκώς αναμμένο?

Εγώ ακολουθώ αυτό που λέει η naim σε μεγάλο ποσοστό, με τον τελικό κ το τροφοδοτικό του κλειστό και τα υπόλοιπα ανοιχτά. Άλλωστε ο προ δεν έχει κουμπί on/off. Βέβαια αναφέρει ότι ο τελικός καλό θα είναι να μένει ανοιχτός, αφού όταν δεν δέχεται σήμα καταναλώνει ελάχιστο ρεύμα. Αλλά από την άλλη όταν είναι να ακούσω, τον ανάβω για κάνα μισάωρο τουλάχιστον και είμαι οκ.

Απάντηση: Re: Εσείς αφήνετε τον ενισχυτή διαρκώς αναμμένο?

Ενισχυτής και phono είναι μονιμα αναμένα. Μεταξύ άλλων για να αποφεύγω το "μπουπ" του ανάματος.

Κώστα μιλάς για τον DENSEN DM10 φαντάζομαι που το προτείνει και ο κατασκευαστής, Το έκανα και γω παλιά αλλά το σταμάτησα. Σε μισή ώρα έχει έλθει σε καλό σημείο λειτουργίας. Βέβαια αν περάσουν κάποιες ώρες είναι ακόμα καλύτερος, αλλά αν μένει συνεχώς αναμμένος υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ατυχήματος.

Και εγώ ανοίγω μισή ώρα περίπου πριν , με ακρόαση μουσικής από ραδιόφωνο χαλαρά μέχρι να ζεσταθεί η κατάσταση.
Το να τα αφήνεις όλα ανοικτά 24/7 το θεωρώ υπερβολή . αλλά και αντιοικολογική στάση , ανεξάρτητα κόστους ρεύματος.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω όμως είναι το εξής.
Έχοντας τους ενισχυτές μου σε απευθείας ανεξάρτητες ασφάλειες στον πίνακα , μπορώ αντί να ανοιγοκλείνω τον διακόπτη (με τα γνωστά κλικ-κλακ που ενδεχόμενα δημιουργούν πρόβλημα) να ανοίγω/κλείνω την αντίστοιχη ασφάλεια στον πίνακα.

Είναι προτιμότερο αυτό από τον διακόπτη ή όχι. ?

Το κλίκ κλάκ πάλι θα συμβαίνει ηλεκτρολογικά ακόμα και αν κλείνεις από τις ασφάλειες.

Αν βάζει κανείς χέρι στα μηχανήματά του μπορεί με ελάχιστα ηλεκτρονικά και ένα κολλητήρι να εξαλείψει το "κλικ-κλακ" και το "μπουπ" που λέμε.

Και εγώ τον ανοιγο-κλεινω ανάλογα με τις ακροάσεις μου. Ακόμη και το μεσημέρι που θα πέσω για ύπνο θα τον κλείσω από το κουμπί.

Από την άλλη όμως το pc δεν κλείνει ποτέ. Μιλάμε για μήνες ανοιχτός.

Το κλίκ κλάκ πάλι θα συμβαίνει ηλεκτρολογικά ακόμα και αν κλείνεις από τις ασφάλειες.

Αν βάζει κανείς χέρι στα μηχανήματά του μπορεί με ελάχιστα ηλεκτρονικά και ένα κολλητήρι να εξαλείψει το "κλικ-κλακ" και το "μπουπ" που λέμε.

Ναι συμφωνώ , αλλά δεν αναφέρομαι στο ηλεκτρικό ρελέ που ‛οπλίζει’ μόλις έρχεται το ρεύμα. Αυτό δεν νομίζω να μπορείς να το αποφύγεις.

Αναφέρομαι στον μηχανικό διακόπτη – μπουτόν που καταπονείται με τα άνοιξε/κλείσε.

Ναι συμφωνώ , αλλά δεν αναφέρομαι στο ηλεκτρικό ρελέ που ‛οπλίζει’ μόλις έρχεται το ρεύμα. Αυτό δεν νομίζω να μπορείς να το αποφύγεις.

Αναφέρομαι στον μηχανικό διακόπτη – μπουτόν που καταπονείται με τα άνοιξε/κλείσε.

Αν εννοείς να αποφύγεις το να περνάει αυτό το noise στο ρεύμα πρός τα προ-τελ. εν. στάδια και αυτό αποφεύγεται.
Η "καταπόνηση" του ρελέ σαν ρελέ δεν φεύγει ( μπορείς στο input να βάλεις έναν X & Y capacitor για να το φιλτράρεις το εισερχόμενο στιγμιαίο noise ) αλλά αυτά είναι μέρη που αλλάζονται πανεύκολα και δεν κοστίζουν ουσιαστικά.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω όμως είναι το εξής.
Έχοντας τους ενισχυτές μου σε απευθείας ανεξάρτητες ασφάλειες στον πίνακα , μπορώ αντί να ανοιγοκλείνω τον διακόπτη (με τα γνωστά κλικ-κλακ που ενδεχόμενα δημιουργούν πρόβλημα) να ανοίγω/κλείνω την αντίστοιχη ασφάλεια στον πίνακα.

Είναι προτιμότερο αυτό από τον διακόπτη ή όχι. ?

Εδώ υπάρχει μια λεπτομέρεια η οποία θα πρέπει να προσεχθεί γενικά. Οι αυτόματες ασφάλειες του πίνακα είναι για να προστατεύουν τα ηλεκτρικά καλώδια από βραχυκύκλωμα και όχι για να διακόπτουμε την παροχή του ρεύματος. Γι' αυτό το σκοπό είναι οι διακόπτες ράγας του πίνακα . Αρα αν θέλουμε να είμαστε σωστοί θα πρέπει μαζί με την ανεξάρτητη ασφάλεια να έχουμε και διακόπτη πρίν απ' αυτήν και από εκεί να διακόπτουμε την παροχή του ρεύματος. Συχνός χειρισμός της ασφάλειας με το χέρι θα πρέπει αποφεύγεται γιατί χαλάει την ασφάλεια.

Αν σβύνετε τυπικά το ηχοσύστημα καθημερινά, ΜΟΝΟ από τους διακόπτες που διαθέτουν οι ίδιες οι συσκευές και ΟΧΙ από τους ασφαλειοδιακόπτες του πίνακα.

Αν σβύνετε τυπικά το ηχοσύστημα καθημερινά, ΜΟΝΟ από τους διακόπτες που διαθέτουν οι ίδιες οι συσκευές και ΟΧΙ από τους ασφαλειοδιακόπτες του πίνακα.
Ναι σαφώς από τα μηχανήματα γίνεται το άνοιξε - κλείσε. Μιλάω γενικά για την κακή συνήθεια να χειριζόμαστε ας πούμε τον θερμοσίφωνα από την ασφάλεια και όχι από τον διακόπτη που είναι συνήθως δίπλα του...

Ο ενισχυτής κλειστός ,το phono ανοικτό ASR [δέν υπάρχει διακόπτης].τό dac S.F κλειστό [αλλά στήν ουσία κρατάει τά νήματα τών λυχνιών υπό τάση ],τά υπόλοιπα κλειστά