Εσεις, θα σουβλίσετε φέτος;

.......Εγω πάντως και ύστερα απο πάρα πολλά χρόνια, ξανά εδω στα πάτρια εδάφη εμπρός στην αυλή μου, θα έχουμε πολύ καλή παρέα, κρασί και μπύρες μαζί με 2 αρνιά στην σούβλα και μιά μεγάλη βέργα κοκορέτσι.
Ταυτότοχρονα σε φούρνο με ξύλα θα ψυθούν γιά την απαραίτητη συνοδεία και διάφορες πίττες,μαζί με ψωμί!!!
Φυσικά, όποιος κατέβει προς τα μέρη μου είναι ευπρόσδεκτος γιά κέρασμα...
Εσείς;

δυστηχως φετος ολα μου πανε στραβα .
μετα απο τροχαιο ειμαι με σπασμενο ποδι εδω και 2 μηνες και προβλεπεται να μεινω αλλους 4 .
καθε χρονο παω ναξο οπου γινεται χαμος με τους συγγενεις .
φετος πικρα ...

παιδια , την υγεια σας πανω απο ολα .

Απάντηση: Re: Εσεις, θα σουβλίσετε φέτος;

δυστηχως φετος ολα μου πανε στραβα .
μετα απο τροχαιο ειμαι με σπασμενο ποδι εδω και 2 μηνες και προβλεπεται να μεινω αλλους 4 .
καθε χρονο παω ναξο οπου γινεται χαμος με τους συγγενεις .
φετος πικρα ...

παιδια , την υγεια σας πανω απο ολα .

Μην το βάζεις κάτω...όλα θα φτειάξουν αρκεί εσυ να είσαι γρήγορα καλά.

Κι εγώ λόγω δουλειάς ανήμερα του Πάσχα....δε προβλέπεται για ψήσιμο σούβλα.
Για ψήσιμο σε φούρνο είμαστε....:bigcry:

10 κιλα παϊδάκια, 2 κοκορέτσια, ένα μικρό κατσικάκι και λίγες πανσέτες.
Θάμαστε αρκετοί, όπως καταλαβαίνετε.

Οπως καθε χρονο προβλεπεται οικογενειακη συναξη στο χωριο στο σπίτι του πατερα μου.
Οι 2 σουβλες θα παρουν θεση αριστερα και δεξια της φωτιας, και η "μικρη" με κοκορετσι ή κοντοσουβλι θα τοποθετηθει καθετως!!
Το αναμα της φωτιας παραδοσιακα με ξυλα και κλίματα από τις 06:00, τοποθετηση των αμνοεριφιων (ενα αρνι, ενα κατσικι συνηθως) γυρω στις 08:00 και μεχρι τις 14:00 - 14:30 θα ειναι ετοιμα.
Πολυ κρασι (το υπογειο με τα βαρελια ειναι στα 10 βηματα (απο το βαρελι στην κανατα) οπότε καλα να ειμαστε να αντεξουμε!!!

Δυστυχώς ΤΙΠΟΤΑ απολύτως, όταν έισαι ΜΟΝΟΣ σου, απλοποιείς πολλά πράγματα και ....νιώθεις "κάπως" αν θα πας τελείως "μπακουρι" σε γνωστούς που ουσιαστικά έιναι μέρα οικογενειακή......
Φέτος δεν θα έχω κοντά μου και το γιο μου και....προβλέπω να πηγαίνω για τζόκιν σε κανένα πάρκο......!!!!

Δυστυχώς δεν έχω ιδέα ακόμα για το τι θα κάνω.... Πάντως φιλική συμβουλή... Όποιος δε θέλει να μπλέκει με σούβλες, δεσίματα, γυρίσματα κλπ.... ας δοκιμάσει αρνί ή κατσικάκι ντυμένο με κληματόβεργες σε ξυλόφουρνο... Το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει, προσωπικά το προτιμώ και από τη σούβλα ;)

Kατά τα άλλα προσοχή σε όλα.... δυστυχώς η Κυριακή του Πάσχα είναι η μέρα της υπερβολής... τόσο στο φαϊ όσο και στο κρασί.... όμως οι αρτηρίες μας και οι δρόμοι μας δεν καταλαβαίνουν από έθιμα, οπότε με το μαλακό!:grandpa:

Οπως καθε χρονο ετσι και φετος οικογενειακα στα πατρια εδαφη, καλα να 'μαστε, με ολο το σοι.. Το Μ. Σαββατο μαζευουμε και δενουμε τις κλαρες για τη φωτια, επισης σουβλισμα/δεσιμο αρνιων. Κυριακη 05:00 αναμα φωτιας και ετοιμη η θρακα κατα τις 08:00 με τ' αρνια να γυρνανε πανω της. Υπολογιζω φετος περιπου 7 τεμαχια στην οικογενειακη θρακα...(ειναι μεγαλο το σοι)...αντε και καλη μας ανασταση!

Όπως (σχεδόν) κάθε Πάσχα έτσι και φέτος οικογενειακά στο γυναικοχώρι στο Πήλιο. Στη μεγάλη αυλή υπάρχει χτιστή ψησταριά και εκεί μπαίνει η μεγάλη σούβλα με το αρνί ή κατσίκι και μια μικρή με το κοκορέτσι, ας είναι καλά ο πεθερός μου. Βέβαια αρνί δεν τρώω (γενικά δεν είμαι πολύ του κρέατος) αλλά το κοκορέτσι το τιμώ δεόντως (είναι και απολύτως χειροποίητο).
:ernaehrung004:

Δυστυχώς ΤΙΠΟΤΑ απολύτως, όταν έισαι ΜΟΝΟΣ σου, απλοποιείς πολλά πράγματα και ....νιώθεις "κάπως" αν θα πας τελείως "μπακουρι" σε γνωστούς που ουσιαστικά έιναι μέρα οικογενειακή......
Φέτος δεν θα έχω κοντά μου και το γιο μου και....προβλέπω να πηγαίνω για τζόκιν σε κανένα πάρκο......!!!!

Που μένεις;...εαν όχι πολύ μακρυά απο τα μέρη μου, μην το σκέφτεσαι καθόλου...σε περιμένω εγω και το <μαύρο δωμάτιο>!!!!