Εσεις, θα σουβλίσετε φέτος;

Re: Απάντηση: Re: Εσεις, θα σουβλίσετε φέτος;

Μπορεί να έχεις δίκιο γιατί όντως πολλοί άνθρωποι που θεωρήθηκαν ανώτεροι (π.χ. ο Γκάντι), ήταν χορτοφάγοι.
Και χαρά στο κουράγιο σου να φας μόνο σπανακόπιτα το Πάσχα και όχι κρέας.
Θέλει πολλή δύναμη και σθένος για να το καταφέρεις.
Εγώ είμαι αδύναμος και δεν μπορώ να αντισταθώ σε ένα κοκορετσάκι και λίγο κατσικάκι την ημέρα του Πάσχα.
Μακάρι να μπορούσα να αντισταθώ, αλλά δεν μπορώ ούτε κατ´ελάχιστον.

Tη μαγειρίτσα γιατί μου τη ξεχνάτε.............:flipout:

Τελικά το πολύ το "χορταράκι" κάνει κακό στον άνθρωπο......................

Καλό πάσχα, ανώτερο ον! -bye-

Τρέξε να ανεβάσεις την χοληστερίνη σου στο 500 για να σωθείς από το κακό που περιμένει τους άλλους που δεν έχουν ανεβασμένη την LDL.
Kοίτα μόνο να έχεις έτοιμο από τώρα το φακελλάκι.
Θα σου χρειαστεί...

γιατί τέτοια λύσσα aprile ?

ο καθένας μας έχει τα καλά του και τα άσχημα του .. γιατί όμως αυτός ο τρόπος?

υ.γ εγώ ξέρω οτι νηστεία, πέρα απο τα συνηθισμένα, κάνεις και στα πάθη σου όποια κι αν είναι αυτά ....
δεν είναι μόνο το κρέας και το χόρτο το ζητούμενο.

Η υψηλή χοληστερίνη είναι σύμπτωμα του τελευταίου αιώνα που συνδιάζεται με άλλες συνήθειες....ο άνθρωπος πάντοτε έτρωγε κρέας.

Εγώ τρώω μόνο ότι "έτρωγε χόρτα", είμαι καλυμμένος από όλα -bye-

Τρέξε να ανεβάσεις την χοληστερίνη σου στο 500 για να σωθείς από το κακό που περιμένει τους άλλους που δεν έχουν ανεβασμένη την LDL.
Kοίτα μόνο να έχεις έτοιμο από τώρα το φακελλάκι.
Θα σου χρειαστεί...

Παρόλο "κατώτερο ον", δε συνεχίζω από σεβασμό λόγω της ημέρας.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!-bye-

Παρόλο "κατώτερο ον", δε συνεχίζω από σεβασμό λόγω της ημέρας.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!-bye-

σεβασμός θα πρέπει να υπάρχει όλες τις ημέρες-bye-

πάντως σίγουρα ο Θεός πρέπει να έχει χιούμορ, το λιγότερο...

Κανιβαλιστική τελετή το σούβλισμα του αρνιού?
Παιδιά, έχουμε ξεφύγει λιγάκι ή μου φαίνεται?
Παραδόσεις είναι αυτές και εγώ τουλάχιστον τις τηρώ κατά γράμμα.
Τώρα, αν για κάποιους είναι ντεμοντέ, δεν είναι τρέντι, γουάου και σούπερ, ε δεν τρέχει μία.
Καλή Ανάσταση σε όλους

Τώρα, αν για κάποιους είναι ντεμοντέ, δεν είναι τρέντι, γουάου και σούπερ, ε δεν τρέχει μία.
Καλή Ανάσταση σε όλους

Το θέμα με το σούβλισμα είναι καθαρά αισθητικό. Υπάρχουν και οι φούρνοι.

Όσο για τις παραδόσεις: Υπάρχουν και οι άθλιες.

Η τήρηση με ευλάβεια της συγκεκριμένης εξυπηρετεί το αδηφάγο στομάχι του ελληναρά και μόνο. Παράδοση είναι και η νηστεία 40 ημερών αλλά κανείς ελληναράς δεν την τηρεί.

Re: Απάντηση: Εσεις, θα σουβλίσετε φέτος;

Καλή Ανάσταση σε όλους

+1

Είναι παράδοση της θρησκείας μας και εγώ επίσης όσο μπορώ την ακολουθώ.

Ότι υπάρχει κάποια υποκρισία νομίζω ότι ισχύει και όχι μόνο με το κρέας και τη νηστεία αλλά γενικότερα. Είναι υποκρισία να μιλάει κάποιος για νηστεία και παράλληλα να τρώει όλα τα υποκατάστατα (σόγια, σκόνη γάλακτος κλπ) και να επικρίνει και από πάνω κάποιον που δεν νηστεύει (μιλώ από προσωπική εμπειρία).Από την άλλη εγώ ούτε νηστεία κάνω, ούτε φανατικός του κρέατος είμαι. Θα φάω αρνί αύριο αλλά και αν δεν υπήρχε δε θα είχα πρόβλημα.
Υ.Γ. Όσο για τη χορτοφαγία θα πω μόνο ότι όλες οι ανθρωπολογικές μελέτες απέδειξαν περίτρανα ότι οι φυλές που κατανάλωναν μόνο χόρτα και καρπούς είχαν μικρότερο εγκέφαλο από τις υπόλοιπες και κατά συνέπεια εξαφανίστηκαν γρήγορα. Το ανθρώπινο είδος από την εμφάνιση του στον πλανήτη κατανάλωνε κρέας και ψάρι, δεν είναι τωρινό φαινόμενο.

Αλήθεια είναι πώς στό Άγιο Όρος δέν τρώνε κρέας..

Αλήθεια επίσης είναι πώς ή υπερβολική κρεατοφαγία βλάπτει...

Επειδή όμως τό νόημα αυτών τών ημερών είναι κυρίως ή καταλλαγή μέ τόν εαυτό μας αλλά καί τούς άλλους διά τού Αναστημένου Ιησού, άς γιορτάσουμε όλοι μαζί τό Άγιο Πάσχα, νηστεύσαντες καί μή νηστεύσαντες, κρεατοφάγοι καί χορτοφάγοι..

Ζητώντας καί δίνοντας συγχώρεση ό καθένας μας από όποιον πικράναμε καί σ'όποιον μάς πίκρανε άς καθήσουμε γύρω από τό κοινό Πασχαλινό μας τραπέζι, ευχόμενοι νά βιώνουμε τά ίδια ευφρόσυνα συναισθήματα καί στήν καθημερινότητά μας ώς τήν αιωνιότητα..

Αλήθεια είναι πώς στό Άγιο Όρος δέν τρώνε κρέας..

Αλήθεια επίσης είναι πώς ή υπερβολική κρεατοφαγία βλάπτει...

Επειδή όμως τό νόημα αυτών τών ημερών είναι κυρίως ή καταλλαγή μέ τόν εαυτό μας αλλά καί τούς άλλους διά τού Αναστημένου Ιησού, άς γιορτάσουμε όλοι μαζί τό Άγιο Πάσχα, νηστεύσαντες καί μή νηστεύσαντες, κρεατοφάγοι καί χορτοφάγοι..

Ζητώντας καί δίνοντας συγχώρεση ό καθένας μας από όποιον πικράναμε καί σ'όποιον μάς πίκρανε άς καθήσουμε γύρω από τό κοινό Πασχαλινό μας τραπέζι, ευχόμενοι νά βιώνουμε τά ίδια ευφρόσυνα συναισθήματα καί στήν καθημερινότητά μας ώς τήν αιωνιότητα..

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Επί τής ουσίας τώρα, άν καί παμφάγος, δέν θά μέ πείραζε τό αυριανό τραπέζι νά είναι vegetarian...Φαντασία, Αγάπη καί όρεξη γιά μαγείρεμα νά υπάρχει καί δέν αργεί νά γίνει τό..θαύμα.

Νά μερικές προτάσεις

Πίτα με κιμά σόγιας

%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%B1+034.jpg

Γίγαντες με χόρτα στο φούρνο

recipie_1606_main_th.jpg

Τάρτα λαχανικών

recipie_1530_main_th.jpg

Κρεμμυδοκεφτέδες

recipie_1472_main_th.jpg

Σουβλάκια λαχανικών

438-souvlakia_laxanikwn_final.jpg

Απαραίτητη προυπόθεση ή υπαρξη καλού κρασιού...(Έτσι σέφ?)-bye-

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Last edited:
Re: Απάντηση: Εσεις, θα σουβλίσετε φέτος;

Το θέμα με το σούβλισμα είναι καθαρά αισθητικό. Υπάρχουν και οι φούρνοι.

Όσο για τις παραδόσεις: Υπάρχουν και οι άθλιες.

Η τήρηση με ευλάβεια της συγκεκριμένης εξυπηρετεί το αδηφάγο στομάχι του ελληναρά και μόνο. Παράδοση είναι και η νηστεία 40 ημερών αλλά κανείς ελληναράς δεν την τηρεί.

Δεν αρνήθηκε κανείς ότι είναι από τις παραδόσεις που "βολεύουν" και γι'αυτό την τιμούν οι περισσότεροι...

Ωστόσο υπάρχει και η άλλη οπτική γωνία του θέματος.... συγκέντρωση της οικογένειας ή και φίλων, μεγάλα τραπέζια, χαβαλές, και το σούβλισμα σε σχέση με τον φούρνο έχει και τη μαγεία της διαδικασίας, όλοι σε βάρδιες γύρω γύρω, επίβλεψη εν μέσω κρασιοκατάνυξης...

Δυστυχώς φέτος δε θα το απολαύσω τελικά αφού ξέμεινα Αθήνα, και μόνο που το σκέφτομαι μου λείπει...