Ζαμα νφου δηλαδη, κινεζικος τενεκες με γαλλικη προφορα!
Άκυρο ρε παιδιά αλλά με το ρουξούνι έχω καεί στο γέλιο......
Μπήκα για να δω τι στην ευχή είναι!!!!
μια χαρά!Πριν απο εναν μηνα ...
πηγα και πηρα την παρακατω βρυση (Ideal Standard Vidima) απο τα Praktiker, στην μεσαια τιμη των 60 ευρω.
http://www.idealstandard.gr/xarakthristika-proiontwn/Μπαταρία-κουζίνας-με-ψηλό-ρουξούνι/b1886.html
(φωτο σε spoiler)
Το ρουξουνι ειναι ψηλο αλλα ... προσθετοντας και τον υπολοιπο μηχανισμο
(παροχετευσης στο φιλτρακι καθαρισμου + καταιονιστηρα SiroFlex να στελνω οπου θελω το νερο)
εχασε 7-8 υπερπολυτιμα εκατοστα υψους. Ακομα και ετσι, μπορω να πλυνω πιατα αλλα ΟΧΙ κατσαρολικα.
View attachment 122714
Με την βαση στηριξης ... δωσαμε μαχη με τον υδραυλικο :icon15:
-"Αυτη η βασουλα ειναι για αλλους νεροχυτες ... δεν την χρειαζεσαι"
-"Δοκιμασε να την βαλεις ... βλεπω οτι εφαρμοζει τελεια"
-"Να στην βαλω αλλα δεν αλλαζει τιποτα"
Την εβαλε και ... ειπε και ενα τραγουδι !
View attachment 122715
View attachment 122716
To φιλτρακι ειναι της πλακας (Olympus, 70 ευρω) αλλα ... καλυτερα απο το τιποτα !
Αυτο που γνωριζω (εκ πειρας και μονο) ειναι οτι ακριβως εκει που περιστρεφετε η βρυση (στην βαση της)
εχει τις περισσοτερες πιθανοτητες να αρχισει τις διαρροες (τις περισσοτερες φορες δεν θα φανει τιποτα,
μονο αν σκυψεις και χωθεις μεσα στο ντουλαπι κατω του νιπτηρα ... θα ανακαλυψεις το κακο που ρχεται)
οποτε πηγα και πηρα μπαταρια που το ρουξουνι να βιδωνει (οπως φαινεται στο σχημα, στο κυκλακι 12)
με τσιμουχες που αφαιρουνται ανετοτατα (10 και 11). Υπηρχαν καλυτεροι μηχανισμοι (στα 100-120 ευρω)
αλλα ηταν out of range ... για μενα :icon15:
View attachment 122717
Κοστος τσιμουχας ... <20 λεπτα (του ευρω).
Κοστος βρυσης ... >30 ευρω (60-80 για αξιοπρεπη βρυση)
Κοστος υδραυλικου ... 15 ευρω minimum.
Μεχρι στιγμης .... η βρυση (απο κατω) ειναι θεοστεγνη.
Επειδη ειμαι καταδιωκτικης ιδιοσυγκρασιας με υγρασιες που προσπαθουν να κρυφτουν
εχω βαλει ενα (κομμενο) πλαστικο μπουκαλακι ακριβως κατω απο την βαση της βρυσης.
Οτι και να σταξει .... θα φανει (ακομα και σαν αλατα). Μεχρι στιγμης .... μηδεν νερο η πουρι.
χεχε αυτή την βρύση έχει τώρα στο νεροχύτη μου, εδώ και 30 χρόνια....και είναι πράγματι βάσανο να πλένεις κατσαρόλες και χύτρες από κάτω....H προηγουμενη μπαταρια ηταν αυτη (κοστος 18 ευρω) ...
View attachment 122718
Δεν χρειαζεται να επαναλαβω ΠΟΥ αρχισε η διαρροη ... :icon15:
"To φιλτρακι ειναι της πλακας (Olympus, 70 ευρω) αλλα ... καλυτερα απο το τιποτα !"
Στο χωριο δενω ενα τουλι με βαμβακι που το αλλαζω καθε δεκα μερες. Συνεχιζω την παραδοση)
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.