esoteric AI-10

Αρχίσαμε..
Aγαπητέ μου είσαι λάθος όσον αφορά τις δυνατότητες των ηχείων αυτών, επειδή έχει τύχει να τα ακούσω πολλές φορές (αυτήν την σειρά) και με πολούς ενισχυτές, δεν υπάρχει τίποτα που να μήν το παίζουν και μάλιστα πολύ καλά.
Τα ηχεία δεν είναι μονόδρομα (αν ξεγελάστηκες απο την εμφάνιση).
Αξίζει δε τον κόπο να αναφέρω οτι μέχρι πρόσφατα δεν τα πολυγούσταρα γιατι τα έβρισκα επιθετικά στην μεσουψηλή περιοχή φαινόμενο που εξαλείφθηκε εντελώς με τον συγκεκριμένο ενισχυτή.

πρώτον εκθέτω απόψεις με την γενικότερη αβρότητα που με διακρίνει στις διαδικτυακές μου επαφές ... εκτιμώ ότι οι φίλοι είναι στην αρχή του (ωραίου) χαιφιντελικού ταξιδιού τους και θεωρώ ότι κάθε καλοπροαίρετη γνώμη τους είναι χρήσιμη ... δυστυχώς, όπως επαναβεβαιώθηκε για πολλοστή φορά στην πρόσφατη έκθεση, η πλειονότητα των εκθετών θεωρεί ότι ένα σύστημα απαιτείται να κριθεί με μικρά σύνολα ...

τα ηχεία τα γνωρίζω και δεν με ξεγέλασε η εμφάνιση τους ή οτιδήποτε άλλο ...

ένας (πραγματικός) μουσικόφιλος, εξελίσσεται με το πέρασμα του χρόνου και 'προσπαθεί' να αφομοιώσει και νέα είδη μουσικής .... πως είναι δυνατόν να αποκλεισθεί ότι κάποτε θα ανοιχθεί και στην συμφωνική μουσική ...

επειδή ''αρχίσαμε'', από εμένα τουλάχιστον εδώ και 'τελειώσαμε' ...

Last edited:
ένας (πραγματικός) μουσικόφιλος, εξελίσσεται με το πέρασμα του χρόνου και 'προσπαθεί' να αφομοιώσει και νέα είδη μουσικής .... πως είναι δυνατόν να αποκλεισθεί ότι κάποτε θα ανοιχθεί και στην συμφωνική μουσική ...
επειδή ''αρχίσαμε'', από εμένα τουλάχιστον εδώ και 'τελειώσαμε' ...

Σε αυτό το θέμα δεν μπορώ παρα να συμφωνήσω αλλα και να πώ οτι πιστεύω οτι ο συνδυασμός esoteric/Τannoy είναι κατα την άποψη μου ικανός για όλα τα ταξίδια που μπορεί να σαλπάρει ένας μουσικόφιλος.
Όσο για τα υπόλοιπα ας πούμε απλά οτι οι απόψεις μας διαφέρουν (δεν είναι δα και έγκλημα) και ας μην συνεχίσουμε..-bye-

δυστυχώς, όπως επαναβεβαιώθηκε για πολλοστή φορά στην πρόσφατη έκθεση, η πλειονότητα των εκθετών θεωρεί ότι ένα σύστημα απαιτείται να κριθεί με μικρά σύνολα ...

Τα φυσικά όργανα χωρίς ηλεκτρική ενίσχυση είναι μεν ένα κριτήριο αλλά τα μεγάλα συμφωνικά έργα είναι το ζόρι. Εκεί ξεχωρίζουν τα συστήματα από τα "συστηματάκια".
Ειδικά όταν καλείται ο υποψήφιος αγοραστής να καταβάλει ένα μεγάλο ποσό για την απόκτησή τους πρέπει να μπορούν να ανταπεξέλθουν και σε αυτά τα έργα.
Βέβαια το παιχνιδι είναι χαμένο απο χέρι γιατί είναι πολύ δύσκολο να έχεις τα δυναμικά και τον όγκο μιας συμφωνικής ορχήστρας στο δωμάτιό σου.
Τα μικρά σύνολα τα "φέρνεις" στο χώρο σου, τη συμφωνική ορχήστρα όχι.

Και πόσο κοστολογούνται τα Tannoy; Για να έχουμε μία άποψη για την κατηγορία τιμής του συνόλου.

Τα φυσικά όργανα χωρίς ηλεκτρική ενίσχυση είναι μεν ένα κριτήριο αλλά τα μεγάλα συμφωνικά έργα είναι το ζόρι. Εκεί ξεχωρίζουν τα συστήματα από τα "συστηματάκια".
Ειδικά όταν καλείται ο υποψήφιος αγοραστής να καταβάλει ένα μεγάλο ποσό για την απόκτησή τους πρέπει να μπορούν να ανταπεξέλθουν και σε αυτά τα έργα.
Βέβαια το παιχνιδι είναι χαμένο απο χέρι γιατί είναι πολύ δύσκολο να έχεις τα δυναμικά και τον όγκο μιας συμφωνικής ορχήστρας στο δωμάτιό σου.
Τα μικρά σύνολα τα "φέρνεις" στο χώρο σου, τη συμφωνική ορχήστρα όχι.

Συμφωνώ απόλυτα!
Μάλιστα και εγώ εκτίμησα για πρώτη φορά την ακρόαση συμφωνικών έργων με το παρόν σύστημα που έχω τον τελευταίο χρόνο.

Πιστεύω οτι το υπο εξέταση σύνολο είναι και με το παραπάνω σε θέση να ανταπεξελθει με δάφνες και στα συμφωνικά έργα που για να ξεκολλήσουμε λιγάκι προς το παρόν δεν ενδιαφέρουν καθόλου τους δύο εμπλεκόμενους.
Το άν σε σύγκριση με άλλα σετ ενισχυτή ηχείων συμπεριλαμβανομένου και του δικού μου είναι καλύτερο ή χειρότερο αυτό δεν μπορώ να το πιστοποιήσω, πάντως θα ζούσα άνετα μαζί του και με ακροάσεις συμφωνικής μουσικής.

Παιδιά αυτή είναι η άποψη η δική μου και ας μήν παρεξηγηθώ, ούτε τα πουλάω, ούτε τα έχω για να την έχω "ψωνίσει" μαζί τους.

Πάντα σεβαστές όλες οι αλλες απόψεις και οι αντίθετες απλα νομίζω οτι οι πιο έγκυρες είναι απο κάποιον που τα ξέρει απο πρώτο χέρι (τα ηχεία) και δεν αναφέρομαι μόνο σε εμένα και ας τα ξέρω τόσο καλά που να πώ και τι δεν μου άρεσε σε αυτά (μέχρι να τα ακούσω με τον esoteric...).

Φυσικά και έχω ακουσει συμφωνική μουσική απο την σειρά Glenair και άσχετο το πόσο ταίριαζε στα γούστα μου το μεγαλείο και η αληθοφάνεια που αυτή αποδώθηκε ήταν απο τις περιπτώσεις που σπανίζουν και όπως θα έχετε καταλάβει έχω κάποια ακούσματα.

Συνδυάστε αυτό το γεγονός οτι πρώτη φορά τα άκουσα να παίζουν τόσο ωραία (με τον esoteric) όσο με πανάκριβα monoblock τριοδικά της Unison με τον αντίστοιχο προ και θα καταλάβετε γιατί ενθουσιάστηκα με τον συγκεκριμενο συνδυασμό.

Κατα τα άλλα χωρίς να διεκδικώ το παππικό αλάθητο, περι ορέξεως κολοκυθόπιτα, εξάλου μια συζήτηση κάνουμε, όχι ακρόαση..

Last edited:
Και πόσο κοστολογούνται τα Tannoy; Για να έχουμε μία άποψη για την κατηγορία τιμής του συνόλου.

Η λιανική τους τιμή είναι 4900.
Για περισσότερα ;) πάρε στον αντιπρόσωπο η το κατάστημα που τα ακούσαμε.

Φίλε Gort πολλά ευχαριστώ.
Πρόσεχε τον Κώστα ....δεν τον άκουσα καλά στο τηλέφωνο....πλάκα κάνω.
Ευχαριστώ επίσης και τον άνθρωπο του καταστήματος για την βοήθεια, σίγουρα θα έρθουμε σε επαφή.
Δεν μου αρέσει να το παίζω έξυπνος, απλά με τα λεφτά που έσκασα, επιτέλους υπάρχει φως στο τούνελ να μπω και γω, έστω και εισαγωγικά, στο κόσμο του hi-end.

Sorry σας τα έπρ@ξ@.

Ανακοίνωση..

Πωλούνται η χαρίζονται ηχεία dynaudio - Audience 72.

(για το χαρίζονται κάνω πλάκα)..

Πως κατεβαίνεις και στην Αθήνα..έχει και μια βροχή....:driver:

Καλο θαναι να ακουσεις εσυ για να εχεις προσωπικη εμπειρια καλα ειναι ολα αυτα που λενε οι φιλοι αλλα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα οπως ειπε και ο φιλος παραπανω.εξαρταται και τι μουσικη ακους.παρε τα δικα σου σιντακια δεν ειναι εποχες να πεταμε τετραχιλιαρα.

Φίλε Gort πολλά ευχαριστώ.
Πρόσεχε τον Κώστα ....δεν τον άκουσα καλά στο τηλέφωνο....πλάκα κάνω.
Ευχαριστώ επίσης και τον άνθρωπο του καταστήματος για την βοήθεια, σίγουρα θα έρθουμε σε επαφή.
Δεν μου αρέσει να το παίζω έξυπνος, απλά με τα λεφτά που έσκασα, επιτέλους υπάρχει φως στο τούνελ να μπω και γω, έστω και εισαγωγικά, στο κόσμο του hi-end.

Δέν έκανα τίποτα για να με ευχαριστήσεις, ουτε κάν επαίνεσα τον ενισχυτή σου (μόνο του).

Να ευχαριστήσεις τον Κώστα που κουβάλησε τον ενισχυτή και έκλεισε ραντεβου για ακρόαση τρόγωντας ένα απόγευμα απο τον ελάχιστο ελευθερο του χρόνο με κατάληξη να κοντεύει να πάθει εγκεφαλικό και το κατάστημα που δέχτηκε να μας κάνει ουσιαστικά την χάρη γνωρίζοντας ότι εμείς τουλάχιστον δεν θα αγοράζαμε τίποτα και αυτό νομίζω λεεί πολλά.

Χάρη έκανα στον εαυτό μου που έκατσα να γράφω μια ώρα σαν παπαρδέλας που είμαι, και κάλυψα την βαρεμάρα μου αφου επαγγελματικά είμαι off season..

Όσο για εσένα αν τελικά προτιμήσεις τα ηχεία που τον ακούσαμε θα φτιάξεις ένα HI END Σύστημα σκέτο, διέγραψε το "εισαγωγικό".

Στην Αθήνα μπορείς να έρθεις εύκολα με πολούς τρόπους, εμείς περιμένουμε να γνωρίσουμε τον ανθρωπο του οποίου η ανιδιοτέλεια είχε σαν αποτέλεσμα αυτά τα θαυμάσια και άκρως ενδιαφέροντα συμεράσματα και να πιούμε καμία μπυρίτσα μαζί του σε περιμένουμε:ernaehrung004:.

Last edited:
Θα με πεις τρελό αλλά, τα παιδιά έχουν μια εμπειρία και δεν έχουν πρακτικά κανένα όφελος (μαζί με τον άνθρωπο του μαγαζιού) για να μου τα πουν όλα αυτά.
Στο κάτω κάτω, αυτό που κάναμε εδώ στηρίχθηκε εξ αρχής στην εμπιστοσύνη.
Εδώ σε σε ανίδεους πωλητές δείχνουμε εμπιστοσύνη.........εδώ θα κολήσουμε;

Καλο θαναι να ακουσεις εσυ για να εχεις προσωπικη εμπειρια καλα ειναι ολα αυτα που λενε οι φιλοι αλλα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα οπως ειπε και ο φιλος παραπανω.εξαρταται και τι μουσικη ακους.παρε τα δικα σου σιντακια δεν ειναι εποχες να πεταμε τετραχιλιαρα.

Αν και είμαι σίγουρος για το δακρύβρεχτο (απο χαρά και ανακούφιση) αποτέλεσμα συμφωνώ απολύτως. -bye-

Διαβαζοντας την αναφορα για τον κυριο Κοψια θα ηθελα και εγω να επιβεβαιωσω την αριστη εξυπηρετηση που ελαβα οποτε πηγα απο το μαγαζι του.

Πραγματικα ενας ανθρωπος διαμαντι στον χωρο. :SFGSFGSF:

Διαβαζοντας την αναφορα για τον κυριο Κοψια θα ηθελα και εγω να επιβεβαιωσω την αριστη εξυπηρετηση που ελαβα οποτε πηγα απο το μαγαζι του.

Πραγματικα ενας ανθρωπος διαμαντι στον χωρο. :SFGSFGSF:

+1.000.000

Γεια χαρά σε όλους

χθες είχα φορτιστεί πολύ συναισθηματικά για αυτό και δεν έγραψα τίποτα
σημερα είχα φορτιστεί πολύ επαγγελματικά για αυτό και δεν έγραψα τίποτα
Τώρα όμως πιο ήρεμος μπορώ να γράψω κάποια πράγματα καθώς και να απαντήσω σε κάποια πράγματα.

Last edited: