esoteric AI-10

το δισκάκι είχε μόνον ούτι και τουμπερλέκι ;

εννοώ ότι ειδικά αυτό το είδος των ηχείων μπορεί να κάνει θαύματα σε μικρά σύνολα, αλλά έχω ισχυρότατες αμφιβολίες για την περίπτωση μεγάλων ορχηστρικών έργων, πχ. συμφωνία των χιλίων του Γκούσταβ, λειτουργίες / συμφωνίες του Μπρούκνερ, Βάγκνερ και γενικότερα αντίστοιχα ...

ακούσατε και κάτι άλλο ;

Αγαπητέ Δηκομήδη,

είχα πάρει μαζί μου 2 cd που γνωρίζω καλά, ένα του Αλκ.Ιωαννίδη ( ο φίλος dinman είναι σαν και εμένα του έντεχνου όπως μου είπε) καθώς και το the wall των pink floyd.
Αφού ακούσαμε κάποια κομμάτια από από το cd και είχαμε ήδη ενθουσιαστεί με το αποτέλεσμα, ο Χρήστος Κοψιάς έφερε άλλα 2 cd. Το ένα περιέχε κάποιο συμφωνικό έργο (μακάρι να γνώριζα παραπάνω να σου πω για αυτό). Δεν είμαι ο καταληλότερος ώστε να εκτιμήσω την απόδοση του έργου αλλά μια χαρά μου ακούστηκε το αποτελέσμα.
Τέλος έφερε και εκείνο το κομμάτι με το Ούτι και την Στάμνα (τι όργανο και αυτό) και πάθαμε λαλά.

Καλο θαναι να ακουσεις εσυ για να εχεις προσωπικη εμπειρια καλα ειναι ολα αυτα που λενε οι φιλοι αλλα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα οπως ειπε και ο φιλος παραπανω.εξαρταται και τι μουσικη ακους.παρε τα δικα σου σιντακια δεν ειναι εποχες να πεταμε τετραχιλιαρα.

O φίλος dinman μπορεί να επιβεβαιώσει πόσες φορές είτε στα pm είτε στο τηλ του έχω πει ότι θα κάνω την γύρα μου και θα πω την άποψη μου, η οποία θα είναι απλά και μόνο μία άποψη.
Επιβάλετε να ακούσει ο ίδιος την μουσική του.

Πάντως αν κάτι σημαίνει αυτό, τρεις άνθρωποι με διαφορετικά γούστα μείνανε κάγκελο από τον συνδιασμό.

Θα με πεις τρελό αλλά, τα παιδιά έχουν μια εμπειρία και δεν έχουν πρακτικά κανένα όφελος (μαζί με τον άνθρωπο του μαγαζιού) για να μου τα πουν όλα αυτά.
Στο κάτω κάτω, αυτό που κάναμε εδώ στηρίχθηκε εξ αρχής στην εμπιστοσύνη.
Εδώ σε σε ανίδεους πωλητές δείχνουμε εμπιστοσύνη.........εδώ θα κολήσουμε;

Αν έχω κάποια εμπερία, αυτή προέρχεται αποκλειστικά από το χθεσινό μάθημα που πήρα.

Σχετικά με εμπιστοσύνη, τι να λέμε τώρα.

Διαβαζοντας την αναφορα για τον κυριο Κοψια θα ηθελα και εγω να επιβεβαιωσω την αριστη εξυπηρετηση που ελαβα οποτε πηγα απο το μαγαζι του.

Πραγματικα ενας ανθρωπος διαμαντι στον χωρο. :SFGSFGSF:

Αν είναι και δια ζώσης έτσι όπως γράφει εδώ μέσα ο Χρήστος, πραγματικά είναι σπάνιος άνθρωπος, όντως.

Σχετικά με τον Χρήστο Κοψιά (http://www.studiohi-fi.gr/) τώρα 1-2 λόγια.

Τον πήρα τηλ την Δευτέρα το μεσημέρι λίγο πριν κλείσει και του είπα:
"Χρήστο, ένα παληκάρι από Θεσσαλονίκη μου έστειλε τον ενισχυτή του για να τον ακούσω με τα ηχεία μου. Αλλά μου ζήτησε αν μπορώ να τον ακούσω με κάποια άλλα ηχεία για να του πω την άποψη μου. Να στον φέρω?"
η απάντηση ήταν η παρακάτω:
"Κώστα, φυσικά φέρτον. Μόνο να με συγχωρείς αλλά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες είχαμε κουβάλημα λόγω της έκθεσης και είμαι κομμάτια. Θα σε πείραζε να το αναβάλουμε για αύριο?"
Και πράγματι την άλλη ημέρα, ο Χρήστος με Voltaren στην μέση, να κουβαλά ηχεία για να τα ακούσω με έναν ενισχυτή ενός αγνώστου που μένει 500km μακρυά, απλά και μόνο για να διαμορφώσω κάποια γνώμη και να του την πω.

Φυσικά με τον Χρήστο δεν είμαστε άγνωστοι μιας και είμαι πελάτης του 2-3 χρόνια περίπου.
Η τελευταία μου μεγάλη αγορά αφορούσε τα ηχεία. Συχνά πυκνά τον τελευταίο χρόνο πήγαινα από το κατάστημα του όποτε είχα χρόνο και μου έβαζε να ακούσω ότι ηχεία είχε. Τελικά και ύστερα από πολλές ακροάσεις κυρίως στον Χρήστο αλλά και όπου αλλού μου καθόταν, είχα καταλήξει ανάμεσα στα audio physic Tempo που είχε ο Χρήστος καθώς και στα ATC. Παρόλο που γνώριζε τον ενδιαφέρον μου για τα ATC και παρόλο που η γνώμη του είχε μεγάλη βαρύτητα για εμένα, ούτε μια φορά δεν είπε κάτι για να με αποτρέψει από το να τα πάρω.

Για τέτοιον επαγγελματία μιλάμε.

Είμαι μέλος στο forum αρκετά χρόνια και ποτέ δεν έχω πει το παραμικρό για τον Χρήστο. Επιτρέψτε μου μια φορά και εμένα να σχολιάσω θετικά εναν επαγγελματία του χώρου.

τελικα εκτος απ το tannoy ακουσατε και καποιο αλλο ηχειο?

Φίλε σόρρυ, δεν είχα αντιληφθεί ότι είχες ξαναρωτήσει.
Ναι ακούσα άλλα 2-3 ηχεία.
Να σου πω την άληθεια επειδή βάλαμε πρώτα τα Tannoy, οι ακροάσεις των υπόλοιπων ηχείων κράτησαν λιγότερο, όσο χρειαζόταν για να διαπυστώσω ότι ο συνδιασμός του esoteric με τα Tannoy ήταν σαφώς ανώτερος.

Αν πρέπει να σταθώ σε έναν άλλο συνδιασμό που μου άρεσε, αυτός ήταν με τα Focal Electra 1027 Be (http://www.focal-fr.com/catalogue-front/produit.php?langue=EN&idArbo=4&idProduit=5)
Και με κάποια μικρότερα focal (profile 928 αν δεν κάνω λάθος) τα πήγε πολύ καλά, αλλά τα electra ήταν σαφώς ανώτερο ως ηχείο.

Τέλος και με τα audio physic Τempo είχε να πει κάτι ο συνδιασμός, αλλά έχω ακούσει τα tempo να παίζουν καλύτερα τότε που έψαχνα εγώ ηχεία.

Last edited:
Σχετικά με τον συνδιασμό esoteric-tannoy μου άρεσε τόσο πολύ το αποτέλεσμα, ώστε να κάνω χθες και σημερα το πρωί μαύρες σκέψεις, δηλαδή να πουλήσω όσο είναι ακόμα άστρωτα τα ηχειά μου.

Τελικά κάποιος εκεί πάνω έχει χιούμορ μιας και το παρακάτω είναι από ένα post μου πριν από 2 ημέρες.

...Έχουμε που έχουμε το μικρόβιο, αν δεν είμαστε σίγουροι και για τις επιλογές μας, θα γεράσουμε πριν την ώρα μας και θα είμαστε και άφραγκοι...

Όσον αφορά εμένα και τα ATC αποφάσισα το εξής. Θα προσπαθήσω να φέρω στο σπίτι μου κάποιους κορυφαίους ολοκληρωμένος ακόμα και αν αυτή την στιγμή δεν έχω χρήματα να τους αγοράσω. Ανάλογα με το αποτέλεσμα θα αποφασίσω.

Οσον αφορά τον Esoteric. Η άσκηση ήταν να του βρω κάποιο ηχείο που να του ταιριάζει γάντι.
Πριν πάρω τον ενισχυτή στους ώμους και αρχίζω να γυρίζω τα μαγαζιά είχα φτιάξει μια μικρή λίστα με ευαίσθητα και πλούσια στον ήχο τους ηχεία, μιας και η δοκιμή του ενισχυτή με τα ATC (αναίσθητα - monitor) ήταν μια απογοήτευση.
Πήγα πρώτα από τον Χρήστο κυρίως για να τα ακούσω με Tannoy, Focal, Triangle και ότι άλλο έβρισκα εκεί.
Από τα ηχεία που άκουσα, τα tannoy έδεσαν σαφώς καλύτερα με τον ενισχυτή και σε ορισμένα σημεία μιλάμε για ήχο αναφοράς και ανώτερο από ότι έχω ακούσει ως τώρα. Όμως ότι και με τα focal δεν τα πήγαν άσχημα.
Την πλάκα που έπαθα όμως χθες, δεν θέλω να την ξαναπεράσω και να μπω σε άλλα τρυπάκια. Για αυτό το πρωί που μίλησα με τον dinman του ζήτησα συγνώμη αλλά δεν τολμώ να δοκιμάσω άλλη ακρόαση.
Ηταν και το επόμενο στην λίστα (vandersteen model 1c http://www.vandersteen.com/1c_specifications.pdf) πολύ επίφοβο για την διατάραξη της ψυχικής μου ηρεμίας.

Δεν μένει πια παρά να ακούσει και ο dinman τον συνδιασμό κάπου και να με βαθμολογήσει στο τέλος.

Όταν ξεκίνησα αυτό το thread ούτε μπορούσα να φανταστώ την εξελιξη που θα είχε. Το χάρηκα όσο ελάχιστα threads.

Τέλος να ευχαριστήσω όσους έχουν προσφερθεί είτε με posts είτε με pm να με βοηθήσουν ώστε να ακούσω τα atc μου και με κάποιον άλλον ενισχυτή.
Θα επικοινωνήσω σύντομα μαζί σας αδέφρια.

τι να σου πω ρε φίλε.

Μάλλον τα θέλουμε όλα. Ή τουλάχιστον 2 διαφορετικά συστήματα.
AN το ηχειο δεν σε κανει να ανατριχιαζεις,στριψε δια του αρραβωνος.

Για αυτό θα φέρω όπως είπα κάποια κορυφαία ενισχυτικά να δω με αυτά τι μπορούν να πουν.
Αν και πάλι δεν...... θα αλλάξω πορεία όσο είναι ακόμα άστρωτα και όποια χασούρα από τα ηχεία ελπίζω να την κερδίσω από τα ενισχυτικά.

Πάντως μια χαρά με ανατρίχιαζαν μέχρι που άκουσα τον συνδιασμό Tannoy-esoteric.

Eπιτρέψτε μου να παρέμβω σε αυτό το σημείο.

Άν και θεωρητικά τα πράγματα είναι απλά το πιό δύσκολο πράγμα κατα την άποψη μου είναι κάποιος να ανακαλύψει ακριβώς τι θέλει και να βρεί και τον κατάλληλο συνδυσαμό να το πάρει στο σπίτι του χωρίς να καταστραφεί οικονομικά.

Εγώ π.χ άκουγα για χρόνια συστήματα (στα οποία χρόνια ευτυχώς δεν είχα λεφτά) μέχρι να ακούσω κάτι που να με καλύπτει τόσο απόλυτα ωστε να δικαιολογείται μια τόσο σοβαρή εκταμίευση με τις ανάλογες θυσίες και ακόμα γελάμε με τον Κώστα με απόψεις και γούστα που είχα κατα διαστήματα..

Ο Κώστας όμως έχει μια πολύ καλή ιδέα για το τί θέλει και όπως τον είχα επανείλημένα προειδοποιήσει απο την εποχή που έψαχνε για πικάπ θα του κόστιζε αρκετά (χωρίς να τον καταστρέψει οικονομικά βέβαια).

Με τα ΑΤC πίστεψε πραγματικά οτι βρήκε τον δρόμμο του και εγώ ακόμα πραγματικά ακόμα το πιστεύω.
Απλά ξαφνιάστηκε όταν συνειδητοποίησε οτι αυτό το απίστευτα τίμιο ηχείο θα έχει το τίμημα του σε ενισχυτικά για να του δώσει αυτό που ψάχνει.

Στην πορεία και με αφορμή αυτό το νήμα βρέθηκε απέναντι σε έναν συνδυασμό
πολύ επιτυχημένο μου του έδωσε ακριβώς αυτό που έψαχνε, ένα πολύ ακριβότερο ηχείο με έναν φτηνότερο ενισχυτή (που τον γουστάρει και αισθητικά) και ξαφνιάστηκε τόσο που μπήκε σε σκοτεινές σκέψεις αμφισβητώντας αυτό που πρόσφατα ήταν αδιαμφισβήτητο.

Αυτό όμως που έχεις ξεχάσει Κώστα μου είναι οτι με όποιον δρόμο κιάν διαλέξεις θα "ματώσεις" όπως σε είχα προειδοποιήσει θές με φτηνό ηχείο και ακριβό ενισχυτή; θές το ανάποδο; (συν την χασούρα απο την πώληση αυτού που έχεις) δεν την γλυτώνεις απο την στιγμή που αγόρασες αυτό το καταραμένο το πικάπ είσαι καταδικασμένος εξάλου έχεις και το παράδειγμα του πρώτου διδάξαντος..

Η άποψη μου είναι οτι αφού ξεπεράσεις το πρώτο σοκ θα συνειδητοποιήσεις τα λεγόμενα μου και θα σκεφτείς επίσης οτι επιτυχημένοι συνδυασμοί υπάρχουν πολλοί εκεί έξω, άλλοι ακριβότεροι, αλλοι φθηνότεροι, όλοι τους τσουχτεροί και δεν έχει νόημα να μπαίνεις στο κρεβάτι του προκρούστη κάθε φορά που ακούς κάτι ωραίο που φτάνεις οικονομικά πόσο μάλλον όταν αυτό αφορά τον απόλυτα επιτυχημένο συνδυασμό ενός μέτριου ενισχυτή με ένα ιδιόμορφο ηχείο με αμφίβολες πιθανότητες μεταπώλησης με ρεαλιστικούς όρους (ξέρω πως δεν θα πουλήσεις ότι πάρεις σε ένα χρόνο αλλα παίζει και αυτό τον μικρό ρόλλο του) την στιγμή που δεν έχεις στην κατοχή σου κανένα απο τα δύο γεγονός που θα δικαιολογούσε κάποια "τρέλλα".

Όπως και να έχει εύχομαι κώστα μου ατό το εξαιρετικό νήμα με την αναπάντεχα ευχάριστη κατάληξη (μετα απο μήνες αδράνειας) να αποτελέσει την αφορμή να βρείς την Ιθάκη σου και την ψυχική σου γαλήνη καλό ταξίδι (θα σου λείψει οταν τελειώσει θα το δείς).

Last edited:
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟΝ
Κάτι που ξέχασα να σου γράψω κώστα είναι οτι τα ηχεία σου είναι ακόμα σχεδόν τελείως άστρωτα, ήδη ακούς την διαφορά απο την αρχή ενώ έχεις και εμπειρία απο την δική μου περίπτωση, θυμάσαι οτι τα Β&W έπαιζαν σαν "ξύλα" στην αρχή; και οτι τουλάχιστον μετά απο ένα εννιάμηνο άρχισαν να γίνονται "ο εαυτός τους"..

Eπιτρέψτε μου να παρέμβω σε αυτό το σημείο.

Άν και θεωρητικά τα πράγματα είναι απλά το πιό δύσκολο πράγμα κατα την άποψη μου είναι κάποιος να ανακαλύψει ακριβώς τι θέλει και να βρεί και τον κατάλληλο συνδυσαμό να το πάρει στο σπίτι του χωρίς να καταστραφεί οικονομικά.

Εγώ π.χ άκουγα για χρόνια συστήματα (στα οποία χρόνια ευτυχώς δεν είχα λεφτά) μέχρι να ακούσω κάτι που να με καλύπτει τόσο απόλυτα ωστε να δικαιολογείται μια τόσο σοβαρή εκταμίευση με τις ανάλογες θυσίες και ακόμα γελάμε με τον Κώστα με απόψεις και γούστα που είχα κατα διαστήματα..

Ο Κώστας όμως έχει μια πολύ καλή ιδέα για το τί θέλει και όπως τον είχα επανείλημένα προειδοποιήσει απο την εποχή που έψαχνε για πικάπ θα του κόστιζε αρκετά (χωρίς να τον καταστρέψει οικονομικά βέβαια).

Με τα ΑΤC πίστεψε πραγματικά οτι βρήκε τον δρόμμο του και εγώ ακόμα πραγματικά ακόμα το πιστεύω.
Απλά ξαφνιάστηκε όταν συνειδητοποίησε οτι αυτό το απίστευτα τίμιο ηχείο θα έχει το τίμημα του σε ενισχυτικά για να του δώσει αυτό που ψάχνει.

Στην πορεία και με αφορμή αυτό το νήμα βρέθηκε απέναντι σε έναν συνδυασμό
πολύ επιτυχημένο μου του έδωσε ακριβώς αυτό που έψαχνε, ένα πολύ ακριβότερο ηχείο με έναν φτηνότερο ενισχυτή (που τον γουστάρει και αισθητικά) και ξαφνιάστηκε τόσο που μπήκε σε σκοτεινές σκέψεις αμφισβητώντας αυτό που πρόσφατα ήταν αδιαμφισβήτητο.

Αυτό όμως που έχεις ξεχάσει Κώστα μου είναι οτι με όποιον δρόμο κιάν διαλέξεις θα "ματώσεις" όπως σε είχα προειδοποιήσει θές με φτηνό ηχείο και ακριβό ενισχυτή; θές το ανάποδο; (συν την χασούρα απο την πώληση αυτού που έχεις) δεν την γλυτώνεις απο την στιγμή που αγόρασες αυτό το καταραμένο το πικάπ είσαι καταδικασμένος εξάλου έχεις και το παράδειγμα του πρώτου διδάξαντος..

Η άποψη μου είναι οτι αφού ξεπεράσεις το πρώτο σοκ θα συνειδητοποιήσεις τα λεγόμενα μου και θα σκεφτείς επίσης οτι επιτυχημένοι συνδυασμοί υπάρχουν πολλοί εκεί έξω, άλλοι ακριβότεροι, αλλοι φθηνότεροι, όλοι τους τσουχτεροί και δεν έχει νόημα να μπαίνεις στο κρεβάτι του προκρούστη κάθε φορά που ακούς κάτι ωραίο που φτάνεις οικονομικά πόσο μάλλον όταν αυτό αφορά τον απόλυτα επιτυχημένο συνδυασμό ενός μέτριου ενισχυτή με ένα ιδιόμορφο ηχείο με αμφίβολες πιθανότητες μεταπώλησης με ρεαλιστικούς όρους (ξέρω πως δεν θα πουλήσεις ότι πάρεις σε ένα χρόνο αλλα παίζει και αυτό τον μικρό ρόλλο του) την στιγμή που δεν έχεις στην κατοχή σου κανένα απο τα δύο γεγονός που θα δικαιολογούσε κάποια "τρέλλα".

Όπως και να έχει εύχομαι κώστα μου ατό το εξαιρετικό νήμα με την αναπάντεχα ευχάριστη κατάληξη (μετα απο μήνες αδράνειας) να αποτελέσει την αφορμή να βρείς την Ιθάκη σου και την ψυχική σου γαλήνη καλό ταξίδι (θα σου λείψει οταν τελειώσει θα το δείς).
Εξαιρετικη τοποθετηση,τα ειπες ολα.