esoteric AI-10

Καλησπέρα απο βόρεια.
Το όνομα μου Δημήτρης και .................ναι έχω το ζευγάρι.

Αληλούια

Δημήτρη μου, θα ήθελα πολύ να μάθω για τον τρόπο που έχεις συνδέσει πηγή και ενισχυτή. Επίσης θα ήθελα να μάθω αν δοκίμασες και άλλες συνδεσμολογίες και αν ναι για πoιο λόγο τις απέριψες.

Ετσι μου έρχεται να τον βουτήξω και να κατέβω.......
Ετσι μου έρχεται να τα βουτήξω και να ανέβω.......

ΥΓ. Μου αρέσει που σηκώθηκα απο τα άγρια χαράματα για να κάνω μια δουλειά με την ησυχία μου, αλλά αντί αυτού γράφω στο avclub

Καπετάνιε μου άλλες 1-2 ερώτησεις έχω να κάνω και υπόσχομαι να μην ξαναρωτήσω ξανά για την συνδεσμολογία.

Ο AI-10 έχει δικό του dac (και clock φυσικά) και αυτό θα εκμεταλλευτείς συνδέοντας τον με το SA-10

....The unit also includes an output for master clock sync to any of Esoteric's audio video disc players. Master clock sync allows the re-timing of a DAC to a transport device, enhancing digital signal accuracy, staging, transparency and imaging....

Θέλω να βεβαιωθώ ότι για να κάνω χρήση του clock δεν θα πρέπει να δουλεύω το cd player μόνο ως transport.

Οπως βλέπω στο manual (σελ 6) του ενισχυτή (http://esoteric.teac.com/resources/pdf/AI-10(E).pdf) η σύνδεση είναι αναλογική μέσω των balanced XLR και παράληλα συχρονισμός των clocks πηγής και ενισχυτή.
Άρα να υποθέσω ότι ο συγχρονισμός αφορά το dac του cp player με το adc του ενισχυτή? Εχει νόημα αυτό?

Κάτι δεν καταλαβαίνω μάλλον και σας έχω κουράσει.

...Τώρα απο οτι διαβάζω, δυστυχώς τα ATC ΔΕΝ είναι και απο τα πιο εύκολα ηχεία (τουλάχιστον σαν εταιρία έχει κατηγορηθεί γιαυτό)...;

Θα κάνω μια μικρή απόκληση από το θέμα που άνοιξα για να πω την γνώμη μου περί αναισθησίας των ΑΤC με την μικρή εμπειρία που έχω ύστερα από 2-3 μήνες συμβίωσης μου με αυτά. Πράγματι θέλουν κάποια watt για να παίξουν (στον χώρο μου που είναι 18τμ). Πιστέψτε με όμως τίποτα το υπερβολικό σε νούμερα.
Ο λόγος που θέλω να αλλάξω των ενισχυτή που έχω δεν είναι ότι τα 100 watt που δηλώνει οτι έχει δεν μου φτάνουν.
Το "πρόβλημα" με τα συγκεκριμένα ηχεία είναι ότι οποιαδήποτε έκπτωση έχει γίνει είτε στον σχεδιασμό είτε στην υλοποίηση των λοιπών συνοδών του συστήματος θα την καταλάβεις σε δευτερόλεπτα. Και η κινέζικη καταγωγή του ενισχυτή κάνει μπαμ με τα ηχεία. Να σημειώσω ότι πριν αλλάξω ηχεία θεωρούσα ότι ειχα πιασει το τζακποτ με τον συγκεκριμένο ενισχυτή.
Αυτά.

Επιστροφή στο θέμα μας τώρα.

Είμαι σε θέση να γνωρίζω οτι τα ATC δεν απαιτούν πολλά ρεύματα για να οδηγηθούν σωστά αν και τα 85db ευαισθησία δεν είναι και ιδανικά για αυτό το θέμα σίγουρα δεν απαιτούνται και ρευματα ηλεκτροκόλλησης.

Θέλουν όμως τουλάχιστον 100 ποιοτικά watt, o Α10 τα έχει αλλα και τα διπλάσιάζει στα 4Ω που σημαινει οτι είναι επαρκέστατος, άντε να δούμε.

Κώστα μετα απο αρκετό καιρό το νήμα σου άρχισε να αποκτά ουσιαστικό ενδιαφέρον και είς ανώτερα!..

Θα κάνω μια μικρή απόκληση από το θέμα που άνοιξα για να πω την γνώμη μου περί αναισθησίας των ΑΤC με την μικρή εμπειρία που έχω ύστερα από 2-3 μήνες συμβίωσης μου με αυτά. Πράγματι θέλουν κάποια watt για να παίξουν (στον χώρο μου που είναι 18τμ). Πιστέψτε με όμως τίποτα το υπερβολικό σε νούμερα.
Ο λόγος που θέλω να αλλάξω των ενισχυτή που έχω δεν είναι ότι τα 100 watt που δηλώνει οτι έχει δεν μου φτάνουν.
Το "πρόβλημα" με τα συγκεκριμένα ηχεία είναι ότι οποιαδήποτε έκπτωση έχει γίνει είτε στον σχεδιασμό είτε στην υλοποίηση των λοιπών συνοδών του συστήματος θα την καταλάβεις σε δευτερόλεπτα. Και η κινέζικη καταγωγή του ενισχυτή κάνει μπαμ με τα ηχεία. Να σημειώσω ότι πριν αλλάξω ηχεία θεωρούσα ότι ειχα πιασει το τζακποτ με τον συγκεκριμένο ενισχυτή.
Αυτά.

Επιστροφή στο θέμα μας τώρα.
ΦΙΛΕ Κωστα,βλεπω οτι το ψαχνεις πολυ,γιαυτο κοιτα λιγο τον CODA CSiB.Υπαρχει δοκιμη στο hi-fi unlimited,μαλιστα γινεται αναφορα στα δικα σου ηχεια.

Καπετάνιε μου άλλες 1-2 ερώτησεις έχω να κάνω και υπόσχομαι να μην ξαναρωτήσω ξανά για την συνδεσμολογία.

Θέλω να βεβαιωθώ ότι για να κάνω χρήση του clock δεν θα πρέπει να δουλεύω το cd player μόνο ως transport.

Οπως βλέπω στο manual (σελ 6) του ενισχυτή (http://esoteric.teac.com/resources/pdf/AI-10(E).pdf) η σύνδεση είναι αναλογική μέσω των balanced XLR και παράληλα συχρονισμός των clocks πηγής και ενισχυτή.
Άρα να υποθέσω ότι ο συγχρονισμός αφορά το dac του cp player με το adc του ενισχυτή? Εχει νόημα αυτό?

Κάτι δεν καταλαβαίνω μάλλον και σας έχω κουράσει.

Ακριβώς αυτό!Και φυσικά έχει νόημα αφού μιλάμε στην ουσία, για αναβάθμιση
ηχητικά της πηγής..

Κι εγώ δεν καταλαβαίνω τι αξία έχει ο συγχρονισμός των ρολογιών όταν η σύνδεση γίνεται αναλογικά...

Φίλε Κώστα καλησπέρα. Και σε όλους σας παιδιά.
Κατ' αρχήν.
1) Μόνο στο remote control του ενισχυτή υπάρχει ρύθμιση volume, αλλά ελέγχει πλήρως το όλο set (εγώ μόνο αυτό χρησιμοποιώ), επιλογή κοματιού...μπρος ..στοπ..πίσω...μπλα..μπλα...και είναι ίδιο και απαλάχτο στην φάτσα.
2) Συνδεσμολογία ΑΙ-10 με SA-10 εξ' αρχής και με καλούτσικο XLR, χωρίς αλλη δοκιμή.
3) Ναι συνδεσμολογία με ψηφιακή σύνδεση (καλώδιο BNC) για τον συγχρονισμό του clock του ενισχυτή με αυτό του player. Απλώς αναφέρει οτι έτσι το όλο σύστημα λειτουργεί με ένα "πρόσταγμα", (στην ορχήστρα ένας είναι ο μαέστρος).
4) Ο esoteric δίνεί στα 8 Ω 100 watt αλλα ............λέει για τα 4 Ω 140 watt.;;;;;;;

Και για όσους δεν κατάλαβαν οι dimann μου έστειλε τον ενισχυτή του για να τον δοκιμάσω με τα ηχεία μου.
Είτε το πιστεύετε, είτε οχι.
Εγώ πάντως δεν το έχω πιστέψει ακόμα.

Το έβαλα να παίξει κάποια ωρίτσα.

Δεν θέλω να βιαστώ και να εκφράσω από τώρα γνώμη.

Το σίγουρο είναι ότι για τον χώρο μου, η δύναμη του ενισχυτή είναι επαρκέστατη και οδηγούν τα ATC 40άρια μια χαρά.

Εν αναμονή λοιπόν.

Κανένα κέρασμα παιδιά.
Υποτίθεται οτι πρέπει λίγο πολύ να λειτουργούμε έτσι.
Για να μη λέμε οτι δεν ειμαι και ανιδιοτελείς, όπως έγραψα και πιο πάνω περιμένω και εγώ να δω τι θα κάνω με το set.
Κάτι θα κερδίσω και εγώ......

Τελικα ειναι κλαση D η οχι?σε καποια reviews λενε οτι ειναι,και αν ναι πως λειτουργει δεν λενε κατι για modules.
επισης ολα τα αναλογικα σηματα περνανε απο το dac του οποτε οτι και να το τροφοδοτησεις αυτο μαλλον οπως νομιζω το δικο του ηχο θα βγαλει.
ακομα μια απορια αμα τον τροφοδοτησεις ψηφιακα απο αλλο dac οχι esoteric ποιανου τον ηχο θα βγαλει?αν δεν εχω καταλαβει κατι οποιος ξερει ας με διορθωσει.

Λοιπόν πριν πω τα συμπεράσματα στα οποία έχω καταλήξει για τον συγκεκριμένο ενισχυτή θέλω να ξεκαθαρίσω ότι:
1. έχω ελάχιστη εμπειρία από άλλα μηχανήματα.
2. δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός. Εχω συγκεκριμένο γούστο και συγκεκριμένη άποψη για το πως θα πρέπει να ακούγεται ένα σύστημα.

Αφού ξεκαθαρίσαμε τα παραπάνω πάμε τώρα και στις εντυπώσεις από τον ΙΑ-10.

Το σάββατο το βράδυ τον σύνδεσα στο σύστημα μου και άκουσα κάποια κομματια σε μέτριες εντάσεις. Την Κυριακή όμως τον γκάζωσα για τα καλά και άκουσα διάφορες μουσικές.

Η αντικατάσταση του ενισχυτή που έχω τώρα (http://orpheusaudio.gr/content/sv-236mk) με τον ΙΑ-10 είχε τα εξής ευεργετικά αποτελέσματα στο συνολικό αποτέλεσμα:
1.Περισσότερη ησυχία
2.Μεγαλύτερη ανάλυση σε όλο το φάσμα
3.Καλύτερες εικόνες
4.Περισσότερη ταχύτητα

Από θέμα οδήγησης και σε γενικές γραμμές με κάλυπτε στον χώρο μου και στις μουσικές που γουστάρω να ακούω. Απλά να αναφέρω ότι δεν μπόρεσε να οδηγήσει πλήρως τα ATC όταν αυτά κλήθηκαν να αποδώσουν σε υψηλές εντάσεις ξεσπάσματα μιας συμφωνικής ορχήστρας. Προσωπικά δεν το θεωρώ ιδιαίτερο πρόβλημα αυτό μιας και δεν την βρίσκω (ακόμα) με την κλασσική μουσική.

Όλα καλά θα μου πείτε λοιπόν.....

Δυστυχώς όχι.

Δεν ξέρω αν φταίει το ότι είναι πολύ ουδέτερος ο ενισχυτής ή επειδή είναι ψηφιακός, αλλά ο συνδιασμός του με τα ATC τα οποία είναι και αυτά ουδέτερα (αν υπάρχει κάτι τέτοιο) είχαν σαν αποτέλεσμα ένα άγευστο/αχρωμμο/άοσμο ηχητικό αποτέλεσμα.

Για αυτόν κυρίως τον λόγο αποφάσισα ότι δεν κάνει για εμένα αυτός ο ενισχυτής.

ρε παιδιά ζητάω πολλά? Έναν ενισχυτή θέλω με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

να έχει αποθέματα ισχύος
να είναι ήσυχος
να δημιουργεί ωραίες εικόνες
να είναι αναλυτικός
να είναι γρήγορος
να είναι μουσικός
να μην κοστίζει πάνω από 3000ΕUR.
να ειναι και εμφανίσιμος

ρε παιδιά ζητάω πολλά? Έναν ενισχυτή θέλω με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

να έχει αποθέματα ισχύος
να είναι ήσυχος
να δημιουργεί ωραίες εικόνες
να είναι αναλυτικός
να είναι γρήγορος
να είναι μουσικός
να μην κοστίζει πάνω από 3000ΕUR.
να ειναι και εμφανίσιμος

Θα πρέπει να προσέξεις τις παρέες σου γιατι σε έχουν επηρεάσει πολύ.
Νομίζεις οτι είσαι ο μόνος που ζητάει αυτόν τον συνδυασμό?

Τουάχιστον είσαιαπο τους τυχερούς που ξέρουν ακριβώς τι θέλουν. Το μόνο στο οποίο δεν μπορώ να σε βοηθήσω είναι η τελευταία σου επιθυμία.
Με εξαίρεση τον ΑΤC κατα πάσα πιθανότητα θα σαλπάρεις για τουλάχιστον χίλια ευρώ πιο πέρα.

Θα είμαστε σε επαφή και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φίλο dimann, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βγαλεις άκρη φίλε.

δεν καταλαβαίνω γιατί αφού ο υπάρχων ATC ενισχυτής (SIA2- 150) καλύπτει όλα τα κριτήρια και στοιχίζει λιγότερο από 3.000 ευρώ, γιατί εξακολουθεί να υφίσταται θέμα ...

από ότι θυμάμαι από τα διαβάσματα μου τα 40ρια τιουνάρονται στην εταιρεία με αυτόν ακριβώς τον ενισχυτή, οπότε τι το πιο σίγουρο σαν επιλογή ;

o συγκεκριμενος ενισχυτης ειναι γενικα με λεπτο και σφιχτο μπασο και αναλυτικος οπως λενε τα reviewς, ηταν κατι παραπανω απο σιγουρο οτι δεν θα ταιριαζε με τα συγκεκριμενα ηχεια αυτα θελουν γκαζια τα 100 watt ειναι λιγα και ειδικα για ηχειο με τοσο χαμηλη ευαισθησια και κλειστου τυπου.αυτα τα ηχεια τα παντρευεσαι εχω περασει και γω απο αυτη την λουμπα.