esoteric AI-10

Ναι δυστυχώς είμουν και εγώ περίπου σίγουρος οτι οι ιδιομορφίες του ενισχυτή δεν θα ταίραζαν απόλυτα με αυτές του ηχείου.
Δεν μπορώ να κατηγορήσω κάποιο μηχάνημα (ενισχυτής, ηχείο η πηγή, ακόμα και καλωδίωση), εφόσων για την συγκεκριμένη αλυσίδα δεν ξέρω ποιός είναι ο ευαίσθητος κρίκος.
Ισως τα πράγματα να είναι πιο απλά.
Ο κάθε κατασκευαστής έχει κάτι στο μυαλό του όταν δημιουργεί ένα μηχανημα. Αυτό που με εκνευρίζει είναι οτι μπορεί ένα καλό σετ (απόλυτο ταίριασμα) των 2.000 Ε να ρίξει στο κάλαθο των αχρήστων κάποιο με διπλάσια η και τριπλάσια αξία, ΤΟΣΟ εύκολα.
Για παράδειγμα όταν θα βρεθεί το ταίρι των ATC και του esoteric και τα δύο θα πάρουν τις δάφνες τους.

Υστερα το ζήτημα όπως λέει και ο φίλος Κώστας, στο θέμα του ήχου, είναι καθαρά υποκειμενικό.
Πιστεύω οτι μπορεί δύο έμπειρα άτομα (με πολλές ώρες ακροάσεων και απο πολλά συστήματα) να έχουν μια ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετική άποψη. ΣΕΒΑΣΤΟ.
Ομως πιστεύω οτι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να παραμερίζεται ο εγωισμός.
Και φυσικά δεν υπονοώ κάτι, μιλάω εντελώς θεωρητικά.
Για παράδειγμα, όσο και να έχουμε άλλη άποψη, δεν μπορούμε να μη παραδεχτούμε οτι μια Lamborghini είναι ωράιο αμάξι. (Μερικοί θα πουν οτι έχει πολύ σκληρές αναρτήσεις η οτι έχει πολύ μικρό χώρο για αποσκευές........μπλα μπλα...) ο νοών νοείτω.
Θα έφερνα παράδειγμα με γυναίκες, αλλα θα φάμε ξύλο στο τέλος χαχαχα.

δεν καταλαβαίνω γιατί αφού ο υπάρχων ATC ενισχυτής (SIA2- 150) καλύπτει όλα τα κριτήρια και στοιχίζει λιγότερο από 3.000 ευρώ, γιατί εξακολουθεί να υφίσταται θέμα...;

Αγαπητέ Δηκομήδη,

μέσα στο short list των 3-4 ενισχυτών που έχω κατά νου, ο ΑΤC αποτελεί σαφώς την ασφαλέστερη και την οικονομικότερη επιλογή.
Aν όμως καταλήξω εκεί θέλω να είμαι σίγουρος ότι έκανα την καλύτερη επιλογή και όχι την ασφαλέστερη. Έχουμε που έχουμε το μικρόβιο, αν δεν είμαστε σίγουροι και για τις επιλογές μας, θα γεράσουμε πριν την ώρα μας και θα είμαστε και άφραγκοι.
Ήδη μέχρι τώρα έχω δαπανήσει ένα τεράστιο (για τις δυνατότητες μου) χρηματικό ποσό σε πηγές/ηχεία/καλώδια προκειμένου να φτιάξω ένα υπέροχο (για τα δικά μου γούστα) σύστημα. Και όσοι με ξέρουν, μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι θα μείνω με αυτό τουλάχιστον για 10-15 χρόνια.

Όταν τελικά αγοράσω και ενισχυτή, το τελευταίο πράγμα που θέλω είναι να έχω αμφιβολίες τύπου "αν αντί του ATC αγόραζα πχ τον Luxman L-505u μήπως το αποτέλεσμα θα μου άρεσε περισσότερο?"
Οχι καλέ μου φίλε. Θα ακούσω και τον Luxman με τα ηχεία μου και αν το αποτέλεσμα μου αρέσει τόσο ώστε να δικαιολογεί τα extra χρήματα που χρειάζονται, θα τον πάρω ακόμα και αν χρειαστεί να περιμένω κάποιους μήνες παραπάνω.
Αν ο αντιπρόσωπος δεν τον έχει για ακρόαση κακό του κεφαλιού του.
Κάποτε πρέπει να ωριμάσουμε σαν καταναλωτές ώστε τετοια φαινόμενα να εκλείψουν. Αν είναι να επιλέγουμε με βάση αυτά που διαβάσαμε στο ιντερνετ, τότε να τα ψωνίζουμε μέσω αυτού από το εξωτερικό.

...από ότι θυμάμαι από τα διαβάσματα μου τα 40ρια τιουνάρονται στην εταιρεία με αυτόν ακριβώς τον ενισχυτή...
Σωστά θυμάσαι καλέ μου φίλε.

Σχετικά με τον Luxman στην έκθεση μου είπαν ότι από Δευτέρα (δηλαδή χθες) θα ήταν σε θέση να με ενημερώσουν πού θα μπορούσε να βρεθεί demo. Οπότε παρέ τους τηλέφωνο, ίσως το θέμα με την έλλειψη demo να έχει ήδη λυθεί.

Τελικα ειναι κλαση D η οχι?σε καποια reviews λενε οτι ειναι,και αν ναι πως λειτουργει δεν λενε κατι για modules.
...
Αδεφέ τι να σου πω. Δεν τα κατέχω και πολύ τα ηλεκτρονικά. Βλέπω ότι αναφέρουν το PWD module. Τώρα τι διαφορά έχει με την κλάση Δ αν μας πει κάποιος γνώστης.

...ολα τα αναλογικα σηματα περνανε απο το dac του οποτε οτι και να το τροφοδοτησεις αυτο μαλλον οπως νομιζω το δικο του ηχο θα βγαλει...
Σωστά, αλλά όπως και να το κάνεις, άλλο θα πάρεις αν το τροφοδοτήσεις με αναλογικό σήμα από ένα πικαπάκι και άλλο από μια πικαπάρα.

...αμα τον τροφοδοτησεις ψηφιακα απο αλλο dac οχι esoteric ποιανου τον ηχο θα βγαλει?...
με μπέρδεψες αλλά μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι νυστάζω. Μπορείς να την διατυπώσει ξανά? Μήπως αντι για dac ήθελες να πεις transport?

o συγκεκριμενος ενισχυτης ειναι γενικα με λεπτο και σφιχτο μπασο και αναλυτικος οπως λενε τα reviewς, ηταν κατι παραπανω απο σιγουρο οτι δεν θα ταιριαζε με τα συγκεκριμενα ηχεια αυτα θελουν γκαζια τα 100 watt ειναι λιγα και ειδικα για ηχειο με τοσο χαμηλη ευαισθησια και κλειστου τυπου...
Ίσα ίσα που το σφικτό μπασάκι εμένα μου αρέσει. Και όπως είπα η μέτρια παροχή ρεύματος που μπόρεσε να δώσει στα ΑΤC στο ξέσπασμα της συμφωνικής δεν αποτέλεσε για εμένα τουλάχιστον αποτρεπτικό παράγοντα στην επιλογή του ως τον επόμενο ενισχυτή μου.

σε τι σταθμες ακους μουσικη? γιατι σιγουρα με τα 30 watt του luxman θα ακους σαν τρανσιστορακι,το ηχειο σου θελει 150+ watt ενισχυτη

Εγώ αναφερόμουν στον 100άρη L-505u. Και πάλι όμως δεν είμαι σίγουρος ότι επαρκούν για τα συγκεκριμένα ηχεία. Προσωπικά, και επειδή μου αρέσει να ακούω και σε υψηλές στάθμες, για τα συγκεκριμένα ηχεία θα έβαζα το κάτω όριο στα 150 watts.

... Δεν μπορώ να κατηγορήσω κάποιο μηχάνημα (ενισχυτής, ηχείο η πηγή, ακόμα και καλωδίωση), εφόσων για την συγκεκριμένη αλυσίδα δεν ξέρω ποιός είναι ο ευαίσθητος κρίκος....

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κατηγορήσεις οτιδήποτε. Και ο Μέσι με τον Ιμπραίμοβιτς δεν συνεργάστηκαν πέρυσι πολύ καλά στην Μπάρτσα. Δεν τους λες όμως κακούς παίχτες. (προς Θεού, δεν θεωρώ τα ηχεία μου τον Μέσι των γηπέδων)

..Αυτό που με εκνευρίζει είναι οτι μπορεί ένα καλό σετ (απόλυτο ταίριασμα) των 2.000 Ε να ρίξει στο κάλαθο των αχρήστων κάποιο με διπλάσια η και τριπλάσια αξία, ΤΟΣΟ εύκολα..
Το απόλυτα ταιριασμένο set των 2000EUR μπορεί να σκίσει εύκολα οποιοδήποτε ταιριασμένο set οποιαδήποτε αξίας. Και ο λόγος είναι το set των 2000 ίσως να αποδίδει την μουσική με τρόπο που αρέσει περισσότερο σε εσένα.

..όταν θα βρεθεί το ταίρι των ATC και του esoteric και τα δύο θα πάρουν τις δάφνες τους...
Όταν βρεις με το καλό το ταίρι του esoteric δεν θα έχεις ανάγκη καμία δάφνη.
Ισως καμία μαυροδάφνη για όταν θα ακούς μουσική.

Υστερα το ζήτημα όπως λέει και ο φίλος Κώστας, στο θέμα του ήχου, είναι καθαρά υποκειμενικό..
Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Σε αυτό το φόρουμ κατά καιρούς έχει πέσει πολύ ξύλο μιλάμε απλά γιατί οι εμπλεκόμενοι ξεχνάνε το παραπάνω.
ΠΧ βάλε με μπροστά από οποιοδήποτε σύστημα αξίας που τείνει προς το άπειρο. Αν είναι επιθετικό ψηλά, θα τρέξω να βρω την έξοδο και αν με εμποδίσεις από το να φύγω, κάηκες. Παρόλα αυτά, αν μπορούσα να πατήσω ένα κουμπί και να εξαφανίζονταν από την γη όλα τα klipsch πχ, δεν θα το έκανα ακόμα και αν ήταν για το καλό της ανθρωπότητας. Οι πωλησεις της klipsch δείχνουν ότι υπάρχει κόσμος που τα γουστάρει. Ποιος είμαι εγώ που μπορώ να πω σε κάποιον δεν ξέρεις να ακούς μουσική?

σε τι σταθμες ακους μουσικη? γιατι σιγουρα με τα 30 watt του luxman θα ακους σαν τρανσιστορακι,το ηχειο σου θελει 150+ watt ενισχυτη

Αδερφέ ίσως να έχεις δίκιο θέλω όμως να πω ότι τα 30 watt του luxman οδηγούν ένα ζευγάρι Β&W 803 με τρόπο που μόνο αν το δεις μπορείς να το πιστέψεις. Και εμένα μου το έλεγαν και δεν τον πίστευα.

Για τα πρακτικά και μόνο να σημειώσω ότι και εγώ και ο karavan αναφερόμαστε στον 100άρη L-505u ο οποίος είναι και ο μοναδικός luxman που ίσως κάποτε να καταφέρω να αγοράσω.

Τέλος να σημειώσω ότι ακούω είτε σε χαμηλές είτε σε μεσαίες εντάσεις. Κάποιες φορές τα έχω τσιτώσει κυρίως από περιέργια και όχι από ευχαρίστηση.

Last edited:
Είμαι και εγώ περίεργος να δώ πώς θα τα πάει ο τριαντάρης Luxman με τα ΑΤC.
Πάντως απο γνωστό κατάστημα έμαθα οτι κάποια ΑΤC (δεν ξέρω ποιά) τα "έσκισε".

Ιδού η Ρόδος Ιδού και το πήδημα..

Με τη νέα ισοτιμία γιεν - ευρώ εκτοξεύτηκε στα 3.300! Μέχρι πρότινος δεν υπήρχε demo αν και όπως μου είπαν από την Audiovisual από την τρέχουσα βδομάδα το θέμα θα έχει λυθεί. Επικοινώνησε να σε κατευθύνουν.

Η πληροφορία που πήρα το Σάββατο από εναν πωλητή στην αίθουσα της AudioVisual ήταν ότι η τιμή λιανικής του 505 έχει διαμορφωθεί πια στα 4500.
Τον 505 πάντως τον είχε στην έκθεση ανοιχτό.

Όπως σου έχω ήδη αναφέρει η τιμή που σου έδωσαν ήταν η τιμή "λιανικής", η τιμή μετρητοίς έχει σημαντική έκπτωση, αυτό το ξέρω και απο την δική μου αγορά.

Η πληροφορία που πήρα το Σάββατο από εναν πωλητή στην αίθουσα της AudioVisual ήταν ότι η τιμή λιανικής του 505 έχει διαμορφωθεί πια στα 4500.
Τον 505 πάντως τον είχε στην έκθεση ανοιχτό.

Τον είχαν όμως και καθόταν. Κρίμα...Πάντως από εμφάνιση σε κερδίζει με τη στιβαρότητά του. Θηρίο!

Δέν έχεις και άδικο, ώρες ώρες νιώθω τύψεις για το πώς έχω "καταντήσει" τον
φίλο μου τον Κώστα.

Γιαυτό του έγραψα να προσέχει τις παρέες του ;)

αγαπητέ Κώστα, ότι έγραψα ήταν για να σε βοηθήσω να αποσαφηνίσεις τις σκέψεις σου, δεδομένων των αρκετών ερωτημάτων που είχες παραθέσει ...

τα ATC τα έχω ακούσει πολλάκις ως σετ, τα έχουν δύο από τους καλύτερους φίλους μου ...

... επειδή και άλλος επιφανής συνφορουμίτης, κάνα δύο χρόνια τώρα, ψάχνεται για τον ενισχυτή των 40ριων του, σε ψηλές κατηγορίες τιμών, χωρίς να πράττει το -κατ´εμέ- αυτονόητο, έχω αρχίσει και απορώ με την διαδικασία που ακολουθείτε, εσύ, αυτός, κλπ.

Εννοώ, ότι πρώτα ακούς τον ATC, και ξεκινώντας από μία τέτοια βάση, αν θέλεις βλέπεις και κάτι άλλο στα πλαίσια του ''τυχόν καλύτερο'' ... αλλά να ψάχνεις πρώτα κάτι άλλο, να απογοητεύεσαι από την αδυναμία οδηγήσεως και ελέγχου άλλων λύσεων και να συνεχίζεις να ψάχνεις, κλπ. κλπ. μου φαίνεται 'ψάξιμο στα τυφλά' παρότι υπάρχουν 'φανερά' ...