esoteric AI-10

τελικά ο όμοσταβλος ενισχυτής είναι η ασφαλέστερη επιλογή για τα ΑΤC 40.
Άντε και το ζευγος προ-τελικού της ιδιας εταιρείας.
Μετά πας σε ενεργά.

Να ρωτήσω και κάτι για τα ΑΤC: Είναι τόσο ουδέτερα που θες συνέχεια να ανεβάζεις την ένταση για να νοιώθεις ότι ακούς δυνατά?

Προφανώς είναι μία από τις ασφαλέστερες επιλογές (αλλά όχι η μόνη) και τηρουμένων των αναλογιών σχετικά προσιτός. Αλλά για τους βινυλιάκηδες δεν έχει phono stage. Και σε τόσο αποκαλυπτικά μηχανήματα δε θα βάλεις ένα phono stage της πλάκας. Θα εκτεθείς! Επομένως με αυτά και αυτά κινδυνεύεις πάλι να φτάσεις το 4χίλιαρο. Για αυτό σας λέω τα άφησα (αν και μου άρεσαν). Τώρα αν δε σε ενδιαφέρει το phono stage φαντάζει και είναι σαφώς πιο προσιτός.

Τι συναίβει επομένως με τον esoteric;

1)Δεν είχε πολλά βατ για τα atc;

2) Δεν είχε καλά βατ για τα atc;

3) Η τεχνολογία του φέρνει αυτές τις δυσκολίες στο πάντρεμα;

4) Γιατί τα παιδιά είδαν την κόλαση με τα atc και τον παράδεισο μα τα tannoy;

5) Μήπως μας δουλεύουν γενικώς;;;;;;;;;;;;;

To 2.
Για το 4, επειδή το Tannoy έχει χρωματισμούς και συγχωρεί αν ο ενισχυτής είναι ξερός.
Το 5 δεν το κατάλαβα...

Δέν έχει και τόση σημασία πλέον, απλά μακριά του οι κάτοχοι των ΑΤC..

Ούτε αυτό κατάλαβα... Γιατί;

τελικά ο όμοσταβλος ενισχυτής είναι η ασφαλέστερη επιλογή για τα ΑΤC 40.
Άντε και το ζευγος προ-τελικού της ιδιας εταιρείας.
Μετά πας σε ενεργά.

Να ρωτήσω και κάτι για τα ΑΤC: Είναι τόσο ουδέτερα που θες συνέχεια να ανεβάζεις την ένταση για να νοιώθεις ότι ακούς δυνατά?

Στις "μικρές" κατηγορίες τιμής (αν μπορείς να πεις κάτι τέτοιο για τα 3.000 ) ναι.
Όσο για την ερώτηση, τα ATC έχουν μαλακό tweeter και ένα mid που δεν έχουν ηχεία πολλαπλάσιας αξίας. Πρακτικά το mid πληρώνεις όταν αγοράζεις το 40άρι.
Επίσης είναι ένα κλειστό στιβαρό κουτί που δεν δημιουργεί συντονισμούς και τριξίματα όπου και να τα τοποθετήσεις.
Για αυτό λοιπόν μπορείς να ακούς σε μεγάλες στάθμες χωρίς να σε ενοχλεί κάτι. Και όταν μπορείς να κάνεις κάτι, καταλήγεις να θέλεις να το κάνεις!

Ούτε αυτό κατάλαβα... Γιατί;

Στις "μικρές" κατηγορίες τιμής (αν μπορείς να πεις κάτι τέτοιο για τα 3.000 ) ναι.
Όσο για την ερώτηση, τα ATC έχουν μαλακό tweeter και ένα mid που δεν έχουν ηχεία πολλαπλάσιας αξίας. Πρακτικά το mid πληρώνεις όταν αγοράζεις το 40άρι.
Επίσης είναι ένα κλειστό στιβαρό κουτί που δεν δημιουργεί συντονισμούς και τριξίματα όπου και να τα τοποθετήσεις.
Για αυτό λοιπόν μπορείς να ακούς σε μεγάλες στάθμες χωρίς να σε ενοχλεί κάτι. Και όταν μπορείς να κάνεις κάτι, καταλήγεις να θέλεις να το κάνεις!

Γιατι ο Κώστας έχει τα 40άρια και τα συμπεράσματα μας βγήκαν και ήταν ξεκάθαρα.

Όσο για τις εντάσεις ξέρω ακριβώς τι λές, το έχω πάθει.

Πούσε πε Κώστα να δείς μεγαλεία το Νήμα σου! 166 posts and counting, που να το φανταζόμασταν μερικές βδομάδες πρίν!..

Πρακτικά το mid πληρώνεις όταν αγοράζεις το 40άρι.
αυτο ελεγα και γω απλα δεν ηθελα να το πω ετσι χυμα χαιρομαι που το παραδεχεται ενας κατοχος του ηχειου.αποκει και υστερα ερχεται το ερωτημα τι εγγραφες ακουει καποιος τι μουσικη και σε τι εντασεις? αμα τα εχει βρει αυτα μεσα στο μυαλο του προχωρα σε αυτο το ηχειο αν οχι μακρυα του.ποτε δεν θα ειμουν διατεθειμενος να πεταξω την μιση συλλογη μου απο σιντι επειδη το ηχειο εχει ιδιαιτεροτητες

Γιατι ο Κώστας έχει τα 40άρια και τα συμπεράσματα μας βγήκαν και ήταν ξεκάθαρα.

Επειδή έχω μπερδευτεί λίγο (πολλές οι σελίδες) δεν έχω δει κάποια ξεκάθαρα συμπεράσματα...
Δηλαδή το συμπέρασμα είναι πως τα ηχεία δεν;
ΙΜΗΟ τα ηχεία είναι "ναι μεν αλλά".
Προσφέρουν αυτό που προσφέρουν τίμια σε αυτή την κατηγορία τιμής. Αν κάποιος δεν ψάχνει για αυτά που προσφέρουν, τότε είναι λάθος αγορά.

αυτο ελεγα και γω απλα δεν ηθελα να το πω ετσι χυμα χαιρομαι που το παραδεχεται ενας κατοχος του ηχειου.αποκει και υστερα ερχεται το ερωτημα τι εγγραφες ακουει καποιος τι μουσικη και σε τι εντασεις? αμα τα εχει βρει αυτα μεσα στο μυαλο του προχωρα σε αυτο το ηχειο αν οχι μακρυα του.ποτε δεν θα ειμουν διατεθειμενος να πεταξω την μιση συλλογη μου απο σιντι επειδη το ηχειο εχει ιδιαιτεροτητες

Προσωπικά είμαι της ιδέας ότι αν κάποιος ετοιμάζεται να δώσει τόσα λεφτά για να αγοράσει κάτι, καλό είναι να του λέμε τα πράγματα χύμα και τσουβαλάτα πριν αγοράσει κάτι που ίσως να μην του κάνει...
Όταν καταφέρει κάποιος να "φέρει" τα ATC εκεί που θέλει, ο αδύναμος κρίκος του συστήματός του είναι πλέον οι ηχογραφήσεις.
Δεν το θεωρώ αυτό "ιδιαιτερότητα".
Για άλλους, το να δείχνει το ηχείο και την παραμικρή λεπτομέρεια της ηχογράφησης είναι παράδεισος, για άλλους κόλαση.

Αν κατάλαβα καλά το συμπέρασμα είναι ότι τα συγκεκριμένα ηχεία με το συγκεκριμένο ενισχυτή "δεν". Από κει και πέρα, ο καθείς μπορεί να βρει το ταίρι του. Αν δεν κατάλαβα καλά, διορθώστε με

Προσωπικά είμαι της ιδέας ότι αν κάποιος ετοιμάζεται να δώσει τόσα λεφτά για να αγοράσει κάτι, καλό είναι να του λέμε τα πράγματα χύμα και τσουβαλάτα πριν αγοράσει κάτι που ίσως να μην του κάνει...
Όταν καταφέρει κάποιος να "φέρει" τα ATC εκεί που θέλει, ο αδύναμος κρίκος του συστήματός του είναι πλέον οι ηχογραφήσεις.
Δεν το θεωρώ αυτό "ιδιαιτερότητα".
Για άλλους, το να δείχνει το ηχείο και την παραμικρή λεπτομέρεια της ηχογράφησης είναι παράδεισος, για άλλους κόλαση.

+1000 στο μυαλο μου εισαι απλα πολλοι δεν διαβαζουν προσεκτικα τα κατα μιας συσκευης και διαβαζουν μονο τα υπερ.οσο για την ιδιαιτεροτητα εχει πως να το κανουμε τωρα,δεν αγοραζεις πρωτα τα συστηματα η ηχεια οπως θες πεστο και μετα ξεκινας να αγοραζεις σιντι που ταιριαζουν στα μηχανηματα.η δισκοθηκη του καθενος προυπαρχει ετσι θελω να πιστευω οτι ειμαστε πρωτα μουσικοφιλοι και μετα μηχανοφιλοι

Αν κατάλαβα καλά το συμπέρασμα είναι ότι τα συγκεκριμένα ηχεία με το συγκεκριμένο ενισχυτή "δεν". Από κει και πέρα, ο καθείς μπορεί να βρει το ταίρι του. Αν δεν κατάλαβα καλά, διορθώστε με

αψογα καταλαβες το θεμα ειναι ποιο μονοπατι θα διαλεξεις και ποσο οικονομικη αιμοραγια εχει.

Τα μηχανήματα είναι το μέσον και όχι ο σκοπός.
Αλλά όταν κάνουμε κάποια "επένδυση" για αυτό το σκοπό καλό είναι να παίρνουμε πίσω αυτό που δίνουμε.

IMHO ηχεία και ενισχυτής είναι από τους βασικούς κρίκους στο σύστημα και από τους πιο συνδεδεμένους μεταξύ τους.
Έτσι προτιμώ να τα θεωρώ σαν πακέτο παρά σαν δύο διαφορετικούς κρίκους.
Κανένα ηχείο δεν έχει φτιαχτεί για να παίζει με οποιονδήποτε ενισχυτή.
Αν κάποιος πει κάτι τέτοιο σημαίνει ότι
1) Είναι άσχετος ή
2) Προσπαθεί να πουλήσει τα ηχεία.

Προσωπικά έχω βρει τη μέση οδό. Χάνω σε οδήγηση και εντάσεις αλλά το σύστημά μου αν και με τα ATC πάνω συγχωρεί αρκετά τις ηχογραφήσεις.
Για αυτό και η πρόταση για καφέ στον φίλο (η οποία φυσικά ισχύει). Γιατί τον είδα να κινείται σε λάθος μονοπάτια. Για εμένα ψηφιακός ενισχυτής σε ATC είναι ένα μεγάλο όχι μέχρι να εξελιχθούν αυτοί οι ενισχυτές και να αρχίσουν να παίζουν μουσική.

Απο οτι κατάλαβα απο τα παιδιά, τελικά και ψηφιακός είναι και έπαιξε μουσική.
Η λάθος κατάλαβα. Εκτός αν εννοούμε οτι όποιο μηχάνημα δεν κουμπώνει στα atc, δεν παίζει μουσικά. Μήπως τα θεοποιήσαμε λιγάκι;

Kωστα, χαθηκες,αρχιζω να ανησυχω για την υγεια σου,δωσε ενα σημαδι ζωης.:BDBDG54:

Ακριβώς.

Τσά.
Να μαι και εγώ.

Το γινετε ρε παιδια?
Τι posts είναι αυτά?

Παιδιά το παλικάρι δουλεύει ανελέητα θα εμφανιστεί..

Δυστυχώς πάνε οι εποχές όπου δουλευα ανελέητα λόγω δουλειάς.
Πλέον έχουμε περάσει στην εποχή ανελέητου ξυσίματος.

Δωστε μου λιγο χρόνο να διαβάσω και τα λεμε αργότερα.

Απο οτι κατάλαβα απο τα παιδιά, τελικά και ψηφιακός είναι και έπαιξε μουσική.
Η λάθος κατάλαβα. Εκτός αν εννοούμε οτι όποιο μηχάνημα δεν κουμπώνει στα atc, δεν παίζει μουσικά. Μήπως τα θεοποιήσαμε λιγάκι;

Έπαιξε, αλλά όχι με τα ATC.
Για αυτό είπα πιο πάνω ότι δεν παίζουν όλα τα ηχεία με όλους τους ενισχυτές.

Προς θεού. Δεν θεοποιούμε τίποτα. Δεν είναι δυνατόν να αρέσουν τα πάντα στους πάντες!
Εδώ υπάρχουν άλλοι που τους αρέσουν οι κόρνες, άλλοι που τους αρέσουν τα panel, άλλοι που τους αρέσουν τα κουτιά. Πόσο μάλλον ένα συγκεκριμένο ηχείο!
Εγώ για να καταλήξω στον ενισχυτή που πήρα άκουσα τόσους ενισχυτές που δεν μπορώ καν να τους θυμηθώ όλους. Και πάλι έκανα αρκετές υποχωρήσεις όταν αποφάσισα ποιόν να πάρω.
Αυτό δε σημαίνει όμως το ότι με τα Tanoy ή οποιαδήποτε ηχεία σαν τα Tanoy δεν θα έκανα άλλες υποχωρήσεις!

Το χόμπυ μας βασίζεται σε αυτές. Το θέμα είναι να κάνουμε τις λιγότερο επώδυνες.

IMHO πιο φτηνά θα κοστίσει στον φίλο να βρει έναν ενισχυτή που να ταιριάξει με τα ηχεία που έχει παρά να ξεκινήσει πάλι από την αρχή να ψάχνει για ηχεία και ενισχυτή.
Αν πάλι αποφασίσει να αλλάξει και τα δύο δεν νομίζω ότι θα βρεθεί κανείς να του πει να μην το κάνει. Δεν νομίζω να μείνουν για πολλές μέρες στις αγγελίες... Για να μην πω ώρες... :BDGBGDB55:

Ο μόνος τώρα που μπορεί να μιλήσει είναι ο Κώστας.
Αυτός θα πάρει και τις τελικές αποφάσεις.
Βέβαια ήδη έχει πει οτι θα εξαντλήσει κάθε προσπάθεια με τα ηχεία του.
Αλλιώς τον βλέπω σε κανένα γκισέ τράπεζας....χαχα