esoteric AI-10

Κάνε υπομονή. Κτήνος θέλουν τα ATC για να αποδώσουν στο πλήρες εύρος των δυνατοτήτων τους. Και ο ομόσταυλος πάντως είναι μια εξαιρετική λύση (τον έχω ακούσει) και, σχετικά (λέμε τώρα), προσιτή. Πάντως αν κάνεις υπομονή, θα ανταμειφθείς.

kωστα,δυστυχως ερωτευτηκες,συνεπως την πατησες.Γιαυτο,κρατα τον vincent και κανε τραμπα τα ATC με τα τannoy.Και μαλιστα γρηγορα πριν περασει η επιρροη του γιαννιωτικου τσιπουρου.

Α ναι, στα specs του ενισχυτή γράφει Tubes: 1x12AX7, 2x12AX7

Εμ... Σήμερα θα είχες μερικά σετάκια να δοκιμάσεις... :BDGBGDB55:

Γνώμη μου;
Αν θέλεις να κρατήσεις τα ATC και σου άρεσε ο ήχος που άκουσες σπίτι μου αλλά θέλεις απλά περισσότερα γκάζια οι κινήσεις για να γλυτώσεις αν γίνεται λεφτά είναι οι εξής:

1) Δοκιμάζεις κάποιες άλλες λάμπες στον ενισχυτή σου. Δεν τις αγοράζεις απαραίτητα, παίρνεις από φίλους που έχουν και τις βάζεις πάνω μέχρι να βρεις ποιες σου αρέσουν. Οι 12AX7 είναι κλασικές λάμπες και όλο και κάποιος θα έχει.

Ο Vincent έχει pre in και pre out. Οπότε αν έχεις ακόμη θέμα:

2) Δοκιμάζεις έναν pro στο σύστημά σου μιας και ο Vincent δείχνει να έχει τα ρεύματα και τα watt που θέλεις.
3) Αν όχι, δοκιμάζεις έναν τελικό, χρησιμοποιώντας τον Vincent με τις λάμπες που θα σου αρέσουν για pro.

Αν τίποτα από αυτά δε σου αρέσει, δοκιμάζεις άλλους ενισχυτές.
Και ο ASR που έχεις στο μυαλό σου δεν είναι κακός σαν ιδέα.
Άκου όμως και κανέναν Hegel.

Σαν τελευταία προσπάθεια, φέρνεις τον ήχο εκεί που θέλεις με προ - τελικό.
Σαν τελικό θα σου πρότεινα σίγουρα τον ATC (νομίζω κάπου στα 1900 )
Σαν προ θα πρότεινα κάποιον λαμπάτο. Αλλά πάλι θα πρέπει να του αλλάξεις λάμπες!
Βέβαια πάντα υπάρχει η περίπτωση να βάλεις κάποιο buffer ανάμεσα σε τρανζιστοράτο pro - τελικό.

Αν πάλι δε θέλεις να τα κρατήσεις είναι άλλη ιστορία και βλέπω το νήμα να φτάνει πράγματι τις 100 σελίδες... :flipout:

Θα τα κρατήσω. Τέλος.

Κατά τα άλλα όλα τα ενδεχόμενα παίζουν.

Αυτό που ελπίζω στην αλλαγή λάμπας στον Vincent είναι να την βολέψω αρκετό καιρό μέχρι να βρεθεί αυτό που θέλω και έχω λεφτά να το αγοράσω. Και λέω θα την βολέψω γιατί αυτή την στιγμή ο ήχος μου σκληραίνει πολύ ιδιαίτερα στα πρίμα και γίνετε αρκετά κουραστικό όταν αρχίσω να ανεβαίνω λίγο σε εντάσεις.

Φιλικά

Κάποια νέα λοιπόν και απο μένα.
Σε σχέση με τα audience 72 και με το ταίριασμα με τον esoteric, (αυτά που είπαμε στην αρχή πολύ πολύ παλιάαααααα....) τα έστειλα στο bon studio εδώ θεσσαλονίκη (απο όπου και τα είχα αγοράσει), μήπως τοιχόν και έχουν πρόβλημα.
Αφού τα κράτησαν και τα έβαλαν σε μετρήσεις μου είπαν οτι είναι καλύτερα και απο καινούρια.
Βέβαια μου είπαν οτι εχουν 215 wrms οτι και να σημαίνει αυτό, και για να δουλέψουν θέλουν ένα ενισχυτή στα ίδια watt η και περισσότερα.
Εδώ θα ήθελα και τους ΑΡΧΟΝΤΕΣ του site να βοηθήσουνε.
Ετσι λοιπόν να τα δώσω.
Θα το κάνω μέσα απο εδώ στο κατάληλο post.
Κατα τα άλλα φαντάζεσται πια θα είναι η συνέχεια.
Α gort είχες για κάποιο χώρο κάτω στην Αθήνα για φιλοξενία.
Μπορεί να μου χρειαστεί ....αλλα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μιας και σκοπεύω να το κοινοποιήσω στην σύζηγο.

Κάποια νέα λοιπόν και απο μένα.
Σε σχέση με τα audience 72 και με το ταίριασμα με τον esoteric, (αυτά που είπαμε στην αρχή πολύ πολύ παλιάαααααα....) τα έστειλα στο bon studio εδώ θεσσαλονίκη (απο όπου και τα είχα αγοράσει), μήπως τοιχόν και έχουν πρόβλημα.
Αφού τα κράτησαν και τα έβαλαν σε μετρήσεις μου είπαν οτι είναι καλύτερα και απο καινούρια.
Βέβαια μου είπαν οτι εχουν 215 wrms οτι και να σημαίνει αυτό, και για να δουλέψουν θέλουν ένα ενισχυτή στα ίδια watt η και περισσότερα.
Εδώ θα ήθελα και τους ΑΡΧΟΝΤΕΣ του site να βοηθήσουνε.
Ετσι λοιπόν να τα δώσω.
Θα το κάνω μέσα απο εδώ στο κατάληλο post.
Κατα τα άλλα φαντάζεσται πια θα είναι η συνέχεια.
Α gort είχες για κάποιο χώρο κάτω στην Αθήνα για φιλοξενία.
Μπορεί να μου χρειαστεί ....αλλα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μιας και σκοπεύω να το κοινοποιήσω στην σύζηγο.

Περαστικά φίλε μου όλοι το έχουμε περάσει αυτό το στάδιο :flipout::flipout:

Knock - knock.

Είναι κανείς εδώ ;

Μας ματιάξανε. Και πάνω που θα κέρδιζα κάποια Tannoy...:firstprize:

Καταρχήν τι του κάνατε βρε παιδιά του ενισχυτή ;

Πρέπει να τον ξεμπουκώσατε γιατι μου ακούγεται καλύτερος, (η μου έλειψε το μανάρι μου και είχα καιρό να τον ακούσω)...χαχα
Κάτι παίζει τώρα γιατί και τα ηχεία ακούγονται καλύτερα (λέτε να μη θέλουν να με αποχωρηστούνε και να βάλαν τα δυνατά του);
Λοιπόν Κώστα έχουμε κανα νέο ;. Εχεις βάλει μια τάξη στις δοκιμές που πρόκειται να κάνεις ;

Γεια χάρα σε όλους,

μερικές εξελίξεις των προηγούμενων ημερών:

Άλλαξα την κεντρική λάμπα του vincent με μία μαμίσια πάλι, και πραγματικά καθάρισε αρκετά ο ήχος. Υποθέτω ότι αν άλλαζα και τις τρεις με κάποιες καλύτερες τότε τα πράγματα θα άλλαζαν δραματικά προς το καλύτερο.

Εχω ακούσει με τα ηχεία μου στο σπίτι μου τον Νaim Supernait με το εξωτερικό τρόφοδοτικό. Με εξέπληξε ευχάριστα το αποτέλεσμα. Όμως δεν πιστεύω ότι αξίζει να δώσω πάνω από 3000 για έναν ήχο καλύτερο μεν, τίποτα το συγκλονιστικό δε, σε σχέση με αυτό που έχω (ή που μπορεί να έχω αν βάλω τίποτα βαρβάτες λάμπες).

Αυτή την στιγμή τα ηχεία μου οδηγούνται με έναν ASR EMITTER I. Τα ηχεία πετάνε κυριολεκτικά. Περισσότερα τις επόμενες ημέρες.
Εχω όμως κάποιες ερωτήσεις σχετικα με τον ASR αλλά θα ανοίξω άλλο thread.

τα λέμε

Καλημερούδια!..

Ανυπομονώ να έρθω το απόγευμα να ακούσω τα ηχεία σου με τον ASR.
Τα λέμε σύντομα..

Απάντηση: Re: esoteric AI-10

Γεια χάρα σε όλους,

μερικές εξελίξεις των προηγούμενων ημερών:

Άλλαξα την κεντρική λάμπα του vincent με μία μαμίσια πάλι, και πραγματικά καθάρισε αρκετά ο ήχος. Υποθέτω ότι αν άλλαζα και τις τρεις με κάποιες καλύτερες τότε τα πράγματα θα άλλαζαν δραματικά προς το καλύτερο.

Εχω ακούσει με τα ηχεία μου στο σπίτι μου τον Νaim Supernait με το εξωτερικό τρόφοδοτικό. Με εξέπληξε ευχάριστα το αποτέλεσμα. Όμως δεν πιστεύω ότι αξίζει να δώσω πάνω από 3000 για έναν ήχο καλύτερο μεν, τίποτα το συγκλονιστικό δε, σε σχέση με αυτό που έχω (ή που μπορεί να έχω αν βάλω τίποτα βαρβάτες λάμπες).

Αυτή την στιγμή τα ηχεία μου οδηγούνται με έναν ASR EMITTER I. Τα ηχεία πετάνε κυριολεκτικά. Περισσότερα τις επόμενες ημέρες.
Εχω όμως κάποιες ερωτήσεις σχετικα με τον ASR αλλά θα ανοίξω άλλο thread.

τα λέμε
Φιλε kostas k.θα ηθελα την γνωμη σου σχετικα με το τεριασμα του asr με τα atc,αν δεν σου κανει κοπο φυσικα.:guitarist:

Ανυπομονώ να έρθω το απόγευμα να ακούσω τα ηχεία σου με τον ASR.

Να πάρεις και CD μαζί σου! Αλλά ξέρεις εσύ! :flipout:

Άντε μπας και γράψει κανείς πως έπαιξε ο ASR!

Αν και περιμένω και από τον Κώστα να συγκρίνει, γιατί έχει ακούσει και τον Copland.