esoteric AI-10

...Συνεπώς, δεν ψάχνω προς τη μεριά του ενισχυτή (δεν ξέρω αν "ακούστηκε" έτσι το σχόλιό μου) ...
Αυτή η εντύπωση μου είχε δωθεί.
......αντιθέτως πλέον ο ASR αποτελεί σταθερή του συστήματος - αλλά μάλλον προς την πλευρά της πηγής και ίσως αργότερα προς την πλευρά των ηχείων...
Πιστεύω ότι το σκέφτεσαι πολύ σωστά.

Σχετικά με το cd player που έχεις, δεν συνηθίζω να κρίνω συσκευές που δεν εχω ακούσει. Παρόλα αυτά όμως με μια ματιά στο εσωτερικό του που βρήκα στο google μου θυμίζει το maratzάκι που είχα ή τέλος παντων ένα entry level ιαπωνέζικο player και τίποτα παραπάνω (ελπίζω να το πλήρωσες για τέτοιο).
Κάποιοι λένε "Αν έχεις αμφιβολία, μην έχεις αμφιβολία". Αρα αν νομίζεις ότι η πηγή σου είναι ο χαλαρός κρίκος της αλυσίδας, έτσι θα είναι και μόνο κερδισμένος θα βγεις αν την αντικαταστήσεις.
Την διαφορά που άκουσα όταν άλλαξα τις πηγές μου, δεν την άκουσα ούτε και όταν άλλαξα τα ηχεία.
Το αν θα σου λύσει το θέμα της χαμηλής απόδοσης στις κακές ηχογραφήσεις δεν ξέρω. Βασικά δεν έχω καταλάβει τι περιμένεις να ακούσεις αν η ηχογράφηση είναι χάλια. Garbage in - Garbage out

Χωρίς να θέλω να θιξω τον dpoly, το ATOLL CD 100 είναι ο αδύναμος κρίκος του συστήματος.

Ετυχε να το ακούσω όταν έψαχνα για CD player . Δεν μου άρεσε καθόλου. Λεπτόηχο και σκληρό ψηλά. Χρειάζεται κάτι πολύ καλύτερο για να παίξει παρεα με τον ASR.

Απάντηση: Re: esoteric AI-10

Χωρίς να θέλω να θιξω τον dpoly, το ATOLL CD 100 είναι ο αδύναμος κρίκος του συστήματος.

Ετυχε να το ακούσω όταν έψαχνα για CD player . Δεν μου άρεσε καθόλου. Λεπτόηχο και σκληρό ψηλά. Χρειάζεται κάτι πολύ καλύτερο για να παίξει παρεα με τον ASR.
Σαν τι δηλαδη?-bye-

Κατ' αρχήν και προκαταβολικά ζητάω συγνώμη απο τον φίλο και συναγωνιστή Dpoly (είμαι και εγώ πατέρας με ένα τρίτο και ολοζώντανο, πειραχτήρι τέκνο), αλλα δεν θέλω να πιστεύει οτι αυτά που είπα, είχαν κάποια κακία.
Εις χάριν του χιούμορ καμιά φορά, αλλά επιπλέον γνωρίζοντας και τον Κώστα με την προσωπική του περιπέτεια που και μαζί την ζήσαμε, έδωσα έμφαση σε αυτά που είπες για να δημιουργήσω ένα ζωντανό κλίμα και οχι μία πεθαμένη συζήτηση.
Βέβαια δεν σου κρύβω οτι μου δώθηκε η εντύπωση οτι "δεν είσαι ευχαριστημένος συγκεκριμένα με τον ενισχυτή, αφού είσαι ικανοποιημένος και οχι ενθουσιασμένος"
Μη παρεξηγής τις αντιδράσεις μας.
Μη ξεχνάς οτι είσαι και εσύ στο club αυτόν που βρίσκονται σε μια αναζήτηση, ψάχνωντας την ολοκλήρωση.
Πρακτικά έχω και εγώ πείρα παλιά απο ένα πανακριβό αλλα συμπαγές σύστημα, που όταν κατέβασα τα ηχεία απο την βιβλιοθήκη και τα έβαλα σε βάσεις μου έπεσε η γλώσα κάτω.
Σαφώς και η επιλογή σου οσ' αναφορά τον ενισχυτή είναι η αρχή του νήματος.
Μην έχεις αμφιβολίες, ξεκίνα απο εκεί.

Παντως περα απο πλακα και γω δεν εχω καταφερει να ακουσω οπως πρεπει.
Ειναι πολυ σοβαρο πραγμα ο χωρος.προσπαθουμε να ακουσουμε παπαδες αναμεσα απο καναπεδες τραπεζακια τηλεορασεις κοντα σε τοιχους γωνιες και πιστευουμε οτι πετωντας τετραχιλιαρα θα φτιαξει ο ηχος.
Γνωμη μου ειναι οτι πρεπει πρωτα να εχεις ενα καλο χωρο και μετα να επενδυσης σε ακριβα μηχανηματα.

Πιστεύω οτι ο χώρος παίζει μεγάλο ρόλο, αλλα ένα καλοστυμένο σύστημα θα δίξει τα δόντια του, αν ακολουθήσεις κάποιους στοιχειώδεις βασικούς κανόνες.
Πιό πριν και σε κάποιο άλλο site ρωτώνταςγια το πρόβλημα που θεωρούσα στον ήχο μου, η συζήτηση άρχισε και έληξε στο θέμα "μικρά ηχεία για τον χώρο σου".
Νομίζω εδώ το θέμα αντιμετωπίστηκε αλλιώς και σωστά.

Κατ' αρχήν και προκαταβολικά ζητάω συγνώμη απο τον φίλο και συναγωνιστή Dpoly (είμαι και εγώ πατέρας με ένα τρίτο και ολοζώντανο, πειραχτήρι τέκνο), αλλα δεν θέλω να πιστεύει οτι αυτά που είπα, είχαν κάποια κακία.

Πραγματικά, κανένα πρόβλημα!

Στην ουσία του θέματος:

1. Σε συγκεκριμένες ηχογραφήσεις (το "καλές" ή "μέτριες" το λέω εκ του αποτελέσματος) όπως στο demo CD της Triangle, στο "Take Five" από το Hybrid SACD/CD ή στις επανεκδόσεις του Χατζιδάκη που δίνει τελευταία η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", η απόδοση είναι φοβερή, με εξαίρεση τις δυναμικές που στα συγκεκριμένα ηχεία τις έχω ακούσει κατά πολύ καλύτερες σε ακροάσεις εκτός σπιτιού (συγκεκριμένα σε αντιπροσώπους με εντελώς διαφορετικό setup). Σε άλλα άλμπουμ, η απόδοση είναι καλή αλλά δεν σε συνεπαίρνει κιόλας.

2. Για το Atoll, σίγουρα είναι κατηγορίας 800 ευρώ, αλλά λεπτόηχο δεν θα το χαρακτήριζα. Επίσης, γιατί σε κάποιες περιπτώσεις με ικανοποιεί, ενώ σε άλλες όχι; Πάντως και εγώ πιστεύω ότι πρέπει να πάω σε κάτι καλύτερο. Το θέμα είναι ότι ψήνομαι για Esoteric, αλλά αναρωτιέμαι "πρέπει να δώσω άλλα 4 χιλιάρικα για να ακούω όπως θέλω κάποια CD των 20 ευρώ;". Μου έκανε μεγάλη εντύπωση αυτό που έγραψε ο Κώστας ότι τη βελτίωση που πήρε από την αναβάθμιση της πηγής δεν την πήρε αντίστοιχα ούτε από τα ηχεία.

3. Ο χώρος μου θεωρώ ότι είναι δύσκολος. Είχα αναφερθεί σε αυτόν και σε παλαιότερο thread και το συμπέρασμα ήταν ότι δύσκολα θα καταφέρω να πάρω πολύ καλό αποτέλεσμα. Πρόκειται για σαλόνι σε σχήμα Γ 40τ.μ. με τον καναπέ 5m από τα ηχεία (στην "καθημερινή" τους τοποθέτηση) και απόσταση μεταξύ τους 2,5-3m. Έχω μια υποψία μήπως τα ηχεία είναι μικρά για το χώρο, αν και με κάποιους που το συζήτησα μου είπαν ότι δεν συμφωνούν.

Last edited:
Ρίχνωντας και εγω μία ματιά, το cd player με τα υπόλοιπα έχουν μεγάλη διαφορά σε θέμα επιπέδου.
Σωστα λοιπόν για μένα θα πρέπει να είναι το πρώτο στη λίστα της αντικατάστασης.
Δεν θα πρέπει να υποβιβάζουμε το θέμα πηγή.
(:devil-smiley-029: εκτός και αν έχεις τον esoteric AI-10 που αναβαθμίζει κάθε αναλογικό η ψηφιακό σήμα απο οποιαδήποτε πηγή...προτροπή ξένου review....:devil-smiley-029:)
...χιχιχιχι μη παρεξηγηθώ πάλι ...πλάκα κάνω.

@ dpoly: Ηχεία ποιά έχεις ?

Για μενα τα ηχεία πρέπει να πάρεις πρώτα και μετα βλέπεις για πηγή.
Η σωστή τοποθέτηση των ηχεόιων είναι απαραίτητη για να λαμβάνεις αυτό που πλήρωσες με τη αγορά τους. Αν δε μπορείς να τα τοποθετήσεις σωστά (για χ,ψ λόγους), καλύτερα ν'αναβάλλεις την αγορά τους.

Φίλε dpoly το esoteric δε θα το πάρεις για να ακούσεις όπως θέλεις τα cd των 20 ευρώ, Θα το πάρεις για να ανακαλύψεις τι δεν έχεις ακούσει ως τώρα απο πράγματα που δεν ήξερες οτι υπάρχουν, όπως και για να αναβαθμίσεις τα χιλιάρικα που έχεις δώσει σε σημερινές αξίες, (έχεις ένα ενισχυτή των ... grand και ηχεία των ...grand αλλα τα δουλεύεις στη μισή τους αξία, ίσως και πιο κάτω).
Θα έπαιρνες ποτέ ένα rs4 Audi και θα του έβαζες βενζίνη 60 οκτανίων ;

Φίλε dpoly το esoteric δε θα το πάρεις για να ακούσεις όπως θέλεις τα cd των 20 ευρώ, Θα το πάρεις για να ανακαλύψεις τι δεν έχεις ακούσει ως τώρα απο πράγματα που δεν ήξερες οτι υπάρχουν, όπως και για να αναβαθμίσεις τα χιλιάρικα που έχεις δώσει σε σημερινές αξίες, (έχεις ένα ενισχυτή των ... grand και ηχεία των ...grand αλλα τα δουλεύεις στη μισή τους αξία, ίσως και πιο κάτω).
Θα έπαιρνες ποτέ ένα rs4 Audi και θα του έβαζες βενζίνη 60 οκτανίων ;

Μου αρέσει ειλικρινά η λογική που βάζεις το θέμα.

Θα προσπαθήσω να φέρω για δοκιμή 1-2 καλά player (έχω στα υπόψην το BCD-01 της Bryston και το Χ-05 της Esoteric) για να "ακούσω" και μετά θα δω.

Μια χαρά είναι τα ηχεία αυτά αλλά για σχετικά μικρούς χώρους. Τι σου λείπει από αυτά κατά την αναπαραγωγή? Δε ξερω πως ακούγονται βέβαια αλλά κλίνουν μάλλον προς τον "ζεστό" ήχο.

Αναθεωρώ λοιπόν και αφού τα ηχεία σου είναι καλά και σίγουρα θα ωφελούνται από τον ενισχυτη, τοτε η αλλαγή πηγης είναι επιβεβλημένη.

Στη θέση σου θα δοκίμαζα στο σύστημα αυτό και CD players των 2000, των 3000, των 4000 για να εντοπίσω τις διαφορές με τη διαβάθμιση και κατά πόσο το σύστημα τις αναδεικνύει.

δες και σ' αυτό το review τι γράφει

Last edited:
Ο χώρος σου σε σχήμα Γ πράγματι δύσκολος. Κάποια μέρα (χωρίς παιδιά) βρες χρόνο και άλλαξε όσες θέσεις μπορείς στα ηχεία σου και σε ποικίλες εντάσεις.
Αν στο τέλος .....ΝΟ...
τότε Νο 2 αλλαγή τα ηχεία σου, (όσο και να υστερεί η πηγή, το πάντρεμα ενισχυτής - ηχεία δεν μπορεί να μη σε ενθουσιάζει).

τι εγινε, στολίσατε εσείς?

εγώ όπως βλέπετε τα άναψα τα λαμπάκια....

Attachments

• α2.JPG
    α2.JPG
    68.2 KB · Views: 85
  • α1.JPG
    α1.JPG
    59.8 KB · Views: 85
Δηλαδή τι υποννοείς;

Μήπως οτι αυτό που αγόρασες σου "βγήκε Αγιοβασιλιάτικό";
:laugh: :jester:

Last edited: