ESOTERIC X-03

Το ίδιο συμβαίνει και με ακριβές κεφαλές πικαπ που γνωρίζεις την στιγμή της αγοράς ότι έχουν συγκεκριμένο χρόνο λειτουργίας. Οι περισσότερες εταιρίες σου προτείνουν την αγορά νέας αντίστοιχης τιμής της εκλιπούσας με έκπτωση λ.χ. 30 % .

Στην συγκεκριμένη περίπτωση το όποιο πρόβλημα είναι αποκλειστικά μηχανικό και επισκευάσιμο. Η εμπειρία είναι ότι η επισκευή από τρίτη εταιρία αλλοιώνει τον ήχο της κεφαλής.

Κατανοητή απόλυτα η απόγνωση και η οργή του συμφουρουμίτη Αντώνη. Δυστυχώς μετά πάροδο κάποιων ετών ειδικά στα CD players ανακαλύπτεις ότι δεν υπάρχουν chipάκια, ανταλλακτικοί μηχανισμοί lazers, τεχνικοί (παγκόσμια) να σε βοηθήσουν (ειδικά για παλιές συσκευές), αδιαφορία της εταιρίας κατασκευής (σημ.: απαράδεκτο!!!) και πολλά άλλα. Αυτό που κερδίζεις είναι το ότι μετά από όλη την άκαρπη, τις περισσότερες φορές, ταλαιπωρία να τα επιδιορθώσεις, όταν χρειαστεί να αγοράσεις ένα δεύτερο player είσαι πολύ πιο προσεκτικός σε όλα αυτά τα «συνοδευτικά» και κάνεις πολύ πιο ουσιώδεις επιλογές…

• Like
Reactions: ANTONIS KOTSONIS
το ίδιο είχα και μετά από 4 χρόνια λειτουργίας χάλασε και δεν υπήρχε ανταλλακτικό για να επισκευαστεί..
ποιά λεφτά πίσω;; αστειεύεσαι...
δεν είχα παρατηρήσει να κάνει θόρυβο στα SACD..
τώρα είναι στην κούτα του σε ένα πατάρι γιατί λυπάμαι να το ρίξω στην ανακύκλωση
Καθολου δεν σστειευομαι, πηρα τα λεφτα μου πισω σε επιταγη μαλιστα.

• Like
Κάποιοι εδώ μέσα έχουμε ζήσει απίστευτα πράγματα από θέμα καθαρά αξιοπιστίας από την εποχή όχι μόνο του CD αλλά του SACD του DVD και του blu ray disc.
Υπάρχουν εξαιρέσεις και γιατί ,ερωτήματα λοιπόν .
1)Γιατί έχουν αντέξει τα λέιζερ των παιχνιδομηχανών οι μηχανισμοί που μπορούν σχεδόν να διαβάσουν τα πάντα εκτός από την native έκδοση του SACD ,προσωπικά τόσο η παιχνιδομηχανή της Sony ps3 και της Microsoft Xbox one X που έχω στα χέρια μου λειτουργούν άψογα και έχω τεράστια συλλογή τόσο από DVD όσο και από blu ray .
2)Γιατί κάποιοι κατασκευαστές που δραστηριοποιούνται στον ήχο επέλεξαν μηχανισμούς από pc ακόμη και στα πανάκριβα μοντέλα τους ;
3)Για ποιον λόγο τα λέιζερ όχι των pc 🖥️ εξασθενούν με την χρήση των σπασμένων CD 💿 R?
Υ.Σ.Με όλα αυτά είναι απαράδεκτο για χιλιάδες ευρώ player να το παίρνεις στα χέρια .
Ενδεχομένως αυτός είναι και ο λόγος που ορισμένοι έχουν στραφεί στο streaming στην χρήση των σκληρών δίσκων κτλ.
Στα πικαπ είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα αλλάζεις μόνο μια βελόνα -κεφαλή της αρεσκείας σου και τελειώνεις .

το πικάπ, -το οποιοδήποτε πικάπ-, ότι και να πάθει, ότι και να χαλάσει , φτιάχνεται!
είναι μηχανική κατασκευή και τα όποια ηλεκτρονικά που αφορούν την περιστροφή του πλατώ, αλλάζονται εύκολα.
τώρα θα μου πεις , κάποια νέα μοντέλα που έχουν smd υλικά ;;
πιστεύω ότι ακόμα και εκεί θα μπορούν να βάλουν χέρι τύποι σαν τον Dim Dim ...

• Like
Reactions: MakisM
το πικάπ, -το οποιοδήποτε πικάπ-, ότι και να πάθει, ότι και να χαλάσει , φτιάχνεται!
είναι μηχανική κατασκευή και τα όποια ηλεκτρονικά που αφορούν την περιστροφή του πλατώ, αλλάζονται εύκολα.
τώρα θα μου πεις , κάποια νέα μοντέλα που έχουν smd υλικά ;;
πιστεύω ότι ακόμα και εκεί θα μπορούν να βάλουν χέρι τύποι σαν τον Dim Dim ...
Ακριβώς τα smd μετράνε καλύτερα και επισκευάζονται από αυτούς που συνήθως δραστηριοποιούνται και επισκευάζουν πλακέτες από pc 🖥️ και όχι μόνο …
Τα SMD από όσο θυμάμαι υπήρχαν από την εποχή των Cyrus παλιότερα στα ενισχυτικά .
Ενδεχομένως όμως κάποιοι κατασκευαστές να έχουν κρατήσει απόθεμα στα ανταλλακτικά ώστε να αλλάξεις ολόκληρη την πλακέτα .

Ακριβώς τα smd μετράνε καλύτερα και επισκευάζονται από αυτούς που συνήθως δραστηριοποιούνται και επισκευάζουν πλακέτες από pc 🖥️ και όχι μόνο …
Τα SMD από όσο θυμάμαι υπήρχαν από την εποχή των Cyrus παλιότερα στα ενισχυτικά .
Ενδεχομένως όμως κάποιοι κατασκευαστές να έχουν κρατήσει απόθεμα στα ανταλλακτικά ώστε να αλλάξεις ολόκληρη την πλακέτα .
αυτό θα φανεί σε 10-20-30 χρόνια...
αν δεν έχουν κρατήσει ανταλλακτικά (με smd υλικά) , θα διαβάζουν οι μετέπειτα χρήστες του φόρουμ για αδυναμία επισκευής πικάπ , ενώ κάποιοι άλλοι θα τους λένε ,
-το παλιό μου Τhorens ή Garrard ή Lenco ή Technics mk2 ,ακόμα δουλεύει.... :LOL:

αυτό θα φανεί σε 10-20-30 χρόνια...
αν δεν έχουν κρατήσει ανταλλακτικά (με smd υλικά) , θα διαβάζουν οι μετέπειτα χρήστες του φόρουμ για αδυναμία επισκευής πικάπ , ενώ κάποιοι άλλοι θα τους λένε ,
-το παλιό μου Τhorens ή Garrard ή Lenco ή Technics mk2 ,ακόμα δουλεύει.... :LOL:
Στα μηχανικά μέρη κάποιοι έχουν στραφεί στο παρελθόν όπως πχ του βραχίονα αλλά και στην δοκιμή κάποιον υλικών στην περίπτωση του πλατώ και της πλίνθου .
Στην περίπτωση των ηλεκτρονικών έχουμε εξέλιξη τώρα από θέμα αξιοπιστίας ακόμη και στην χρήση SMD πλακέτας απλά επισκευάζεται .

Το ίδιο συμβαίνει και με ακριβές κεφαλές πικαπ που γνωρίζεις την στιγμή της αγοράς ότι έχουν συγκεκριμένο χρόνο λειτουργίας. Οι περισσότερες εταιρίες σου προτείνουν την αγορά νέας αντίστοιχης τιμής της εκλιπούσας με έκπτωση λ.χ. 30 % .

Στην συγκεκριμένη περίπτωση το όποιο πρόβλημα είναι αποκλειστικά μηχανικό και επισκευάσιμο. Η εμπειρία είναι ότι η επισκευή από τρίτη εταιρία αλλοιώνει τον ήχο της κεφαλής.
σε δύο-τρεις περιπτώσεις αναβελόνο(ω)σης,η σύγκριση της επισκευασμένης κεφαλής (από τρίτη εταιρεία) με παλιά βέβαια ολόιδια και όχι τόσο φθαρμένη ,η απόδοση ήταν πολύ κοντά.
Μια Linn Asaka retipped άκουσα πέρσι σε σύγκριση με δεύτερη που είχε σαν back up γνωστός, στον ίδιο βραχίονα και πλατό και φυσικά στο ίδιο σύστημα ,το αποτέλεσμα ήταν πολύ πολύ κοντά.
Την μία την είχε για δίσκους μεταχειρισμένους που έπαιρνε από δω και κει,όπως και του λόγου μου.
Retipped 103 με σφαιρική κ αυτή παρα πολύ κοντά με μια μτχ που πήρα σε καλή τιμή.
Η τρίτη περίπτωση αφορά μια κεφαλή που αγόρασα 3_4 φορές και η retipped version,almost the same (MC ONE).

Στα ψηφιακά έχω φίλο που πόνεσε όπως ο ατυχής κάτοχος του esoteric...
Αναρωτιέμαι αν μικρότερες εταιρείες που έχουν πανάκριβα ψηφιακά είναι πιο αξιόπιστες.
Για παράδειγμα αναφέρω το cd player της Ypsilon που έχω διαβάσει ότι πούλησε κάποια και διατηρούσε ψηλά τον πήχυ σαν εταιρεία, μπορεί να μην κρατά μια 'πισινή' ?
Σ εκθέσεις πάντως που πάω φανατικά, έχω παρατηρήσει (και αναφερθεί) σε προβλήματα που δεν περνούν απαρατήρητα...όπως την μη άμεση ανάγνωση ολοκαίνουριου σφραγισμένου cd.

Οσον αφορα τις κεφαλες , οσο οι επιδιορθωσεις περιοριζονται στην αλλαγη ακιδας μόνον , αντε και μαζι με το στελεχος (αφου διατηρηθει το ιδιο υλικο και μηκος) , το αποτελεσμα θα ειναι κοντα στην original. Αν τωρα θα αλλακτει και αναρτηση (damping rubber / suspension wire) , τα πραγματα θυμιζουν λιγο Ρωσικη ρουλετα.

Πάντως εντυπωσιακή η έκπτωση 40% σε καινούργιο ,τώρα αφού παίζει cd πάρε ένα Marantz Sacd στα 3.000 ευρώ όπως το Marantz SACD-30n με σύγχρονα dac και νομίζω θα ησυχάσεις .

• Like
Τώρα τα είδα τα bryston ωραία μηχανήματα μάλλον τα sst είναι, είδα και το mark Levinson ωραίο καινούργιο το πήρες. το ml ?

• Like
Οσον αφορα τις κεφαλες , οσο οι επιδιορθωσεις περιοριζονται στην αλλαγη ακιδας μόνον , αντε και μαζι με το στελεχος (αφου διατηρηθει το ιδιο υλικο και μηκος) , το αποτελεσμα θα ειναι κοντα στην original. Αν τωρα θα αλλακτει και αναρτηση (damping rubber / suspension wire) , τα πραγματα θυμιζουν λιγο Ρωσικη ρουλετα.
ένα ακόμα παράδειγμα εκτός θέματος,μια Beta aurum S είχε κουρευτεί,την επιδιορθώνει σε τρίτη εταιρεία με μικρό ποσό και παίρνω μια απ' το eBay.de πριν λίγο για τους μετχρ που παίρνει ο γιος.

και αυτή η σύγκριση ήταν πάρα μα πάρα πολύ κοντά.
Προς το παρόν ανέβαλα την koetsu,λόγω του τελωνείου που μ έπιασε με supex.
αυτό με τα ψηφιακά έχει παροπλίσει πολλά φοβερά μηχανήματα.

• Like
Τώρα τα είδα τα bryston ωραία μηχανήματα μάλλον τα sst είναι, είδα και το mark Levinson ωραίο καινούργιο το πήρες. το ml ?
Καινούργιο...δεν παίρνω 2ο χέρι μηχανήματα ...

• Like
Reactions: kl11