ESOTERIC X-03

Warranty Details

Bryston Digital products and cables are warranted for five (5) years from the original date of manufacture. The warranty includes parts and labour. Bryston products having motorized moving parts, excluding motorized volume controls, are warranted for three years from the original date of manufacture.

Όλα αυτά είναι θλιβερά πράγματα και συμβαίνουν δυστυχώς με κάποιες επώνυμες εταιρίες και ΟΧΙ μόνο με την συγκεκριμένη .
Σε μια συζήτηση που είχα παλιότερα με επαγγελματία του χώρου μου αποκάλυψε ότι CD 💿 player που έχουν την ικανότητα να διαβάζουν και SACD θέλουν ισχυρό λέιζερ -μηχανισμό κτλ κτλ που με την πάροδο του χρόνου το παίρνεις απλά στα χέρια .
Αυτός είναι και ο λόγος που η συγκεκριμένη εταιρία που είναι αντιπρόσωπος εγκατέλειψε το SACD .
Είχε βρει μάλιστα κάποιον στο εξωτερικό που επισκέυαζε αυτούς τους μηχανισμούς στα παλιότερα μοντέλα .
Αυτός είναι και ο λόγος που απέφυγα να αγοράσω ΠΗΓΗ με ικανότητα να διαβάζει το SACD.
Αν έμενα στην Ιαπωνία όπως σωστά ειπώθηκε, σέβονται τον καταναλωτή αλλά μένω στην Ευρώπη 🇬🇷🙂

Τελικά πρέπει να βάζουμε τα πάντα στην εξίσωση πριν προβούμε σε αγορά ειδικά συσκευών υψηλής κατηγορίας τιμής.
και ειδικοτερα ψηφιακων ή πολυπλοκων ηλεκτρονικων

• Like
Reactions: ANTONIS KOTSONIS
Όλα αυτά είναι θλιβερά πράγματα και συμβαίνουν δυστυχώς με κάποιες επώνυμες εταιρίες και ΟΧΙ μόνο με την συγκεκριμένη .
Σε μια συζήτηση που είχα παλιότερα με επαγγελματία του χώρου μου αποκάλυψε ότι CD 💿 player που έχουν την ικανότητα να διαβάζουν και SACD θέλουν ισχυρό λέιζερ -μηχανισμό κτλ κτλ που με την πάροδο του χρόνου το παίρνεις απλά στα χέρια .
Αυτός είναι και ο λόγος που η συγκεκριμένη εταιρία που είναι αντιπρόσωπος εγκατέλειψε το SACD .
Είχε βρει μάλιστα κάποιον στο εξωτερικό που επισκέυαζε αυτούς τους μηχανισμούς στα παλιότερα μοντέλα .
Αυτός είναι και ο λόγος που απέφυγα να αγοράσω ΠΗΓΗ με ικανότητα να διαβάζει το SACD.
Αν έμενα στην Ιαπωνία όπως σωστά ειπώθηκε, σέβονται τον καταναλωτή αλλά μένω στην
Προφανώς αφού βάζουν ακατάλληλα υλικά ή έστω εκτός προδιαγραφώ του μέσου είναι απατεώνες. Διότι εν γνωσει τους κοστολογούν υπέρογκα ένα κακό προιόν και δεν ενημερώνουν τον καταναλωτή ότι είναι αναξιόπιστο να παίζει sacd.

Δεν έχει τίποτα παράξενο ο μηχανισμός SACD. Ένα DVD είναι με ιδιαίτερο format για να προσφέρει ασφάλεια από την αντιγραφή. Χρειάζεται firmware για να καταλαβαίνει τις διαφορές και να ψάχνει τα layers σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

Δεν έχει τίποτα παράξενο ο μηχανισμός SACD. Ένα DVD είναι με ιδιαίτερο format για να προσφέρει ασφάλεια από την αντιγραφή. Χρειάζεται firmware για να καταλαβαίνει τις διαφορές και να ψάχνει τα layers σύμφωνα με το πρωτόκολλο.
Όντως. Χρησιμοποιώ SACD εδώ και πολλά χρόνια. Τό μόνο πού χάλασε ήταν το OPPO BDP 93, αλλά όχι ό μηχανισμός ανάγνωσης, ούτε το λέιζερ.

Το ιδιο προβλημα μου ειχε βγαλει και μενα το philips 963 που ειχα καποτε.
Ειχε απιστευτο ηχο, αλλα στα SACD εκανε θορυβο.
Τους το πηγα κι επειδη ειχε αντικατασταθει με νεο μοντελο που ηταν πιο ακριβο και ειχε χειροτερο ηχο, τους ειπα οχι στην αντικατασταση και αναγκαστηκαν να μου δωσουν τα λεφτα μου πισω.

• Like
Το ιδιο προβλημα μου ειχε βγαλει και μενα το philips 963 που ειχα καποτε.
Ειχε απιστευτο ηχο, αλλα στα SACD εκανε θορυβο.
Τους το πηγα κι επειδη ειχε αντικατασταθει με νεο μοντελο που ηταν πιο ακριβο και ειχε χειροτερο ηχο, τους ειπα οχι στην αντικατασταση και αναγκαστηκαν να μου δωσουν τα λεφτα μου πισω.

το ίδιο είχα και μετά από 4 χρόνια λειτουργίας χάλασε και δεν υπήρχε ανταλλακτικό για να επισκευαστεί..
ποιά λεφτά πίσω;; αστειεύεσαι...
δεν είχα παρατηρήσει να κάνει θόρυβο στα SACD..
τώρα είναι στην κούτα του σε ένα πατάρι γιατί λυπάμαι να το ρίξω στην ανακύκλωση

DVD 📀 δεν είπατε ;😉
Ορίστε το κορυφαίο μοντέλο της Sony που μάλιστα είχε την ικανότητα της εγγραφής χάλασε στα τρία χρόνια χρήσης όταν το αγόρασα .
Κόστος κεφαλής 400 ευρώ πριν από πολλά χρόνια αλλά κανείς δεν μπορούσε να το ρυθμίσει .Τώρα διαβάζει μόνο τα 💿 CD.
2)DVD 3910 της Denon άλλαξα δυο φορές το λέιζερ ,το ένα μέσα στην εγγύηση .
3)Oppo 103 δεν διάβαζε native το SASD διάβαζε μόνο την πλευρά το CD 💿.
Λογισμικό για τα πανηγύρια 🤣
IMG_0630.jpeg

Το sony scd-xa3000es που έχω διαβάζει τα cd, διαβάζει και τα sacd τα σκέτα.

Το πρόβλημα είναι με τα υβριδικά cd/sacd όπου τα καταλαβαίνει σαν cd, δεν διαβάζει δηλαδή το sacd layer.

Όταν το συζήτησα σε service της sony πριν από καιρό, δεν ήξεραν τι είναι υβριδικό sacd. Εννοείται ότι δεν ασχολήθηκα περισσότερο.

Πάντως για μοντέλα σαν το esoteric αναρωτιέμαι πόσα κομμάτια να έχουν πουλήσει.

1000; 2000;

Δεν μπορούσαν να έχουν σε κάποιο σημείο παρακαταθήκη ανταλλακτικών; Για ηλεκτρονικά μιλάμε με ελάχιστο όγκο.

Πιστεύω πως κάτι θα έχουν στην Ιαπωνία.

Εδώ η Β&W έχει παρακαταθήκη μεγαφώνων με πολύ μεγαλύτερο μέγεθος για ηχεία 40 ετών.

• Like
Reactions: Deneb and petronik
Δεν υπάρχουν ανταλλακτικά, όταν έψαχνε ο Έλληνας τεχνικός να διαπιστώσει την βλάβη αλλάξαμε προληπτικά την κεφαλή LASER.
Ο αντιπρόσωπος ανταποκρίθηκε άμεσα στην παραγγελία μου και μου έφερε 2 τεμάχια, να έχω κ ένα στην άκρη, αλλά τελικά δεν ήταν από εκεί η ζημιά.
Μιλάμε για πολύ ακριβές ηχητικές μηχανές οι οποίες έχουν τελικά, μετά από κάποια χρόνια, μη επισκευάσιμες ευπάθειες.
Εάν είχαν μια διαφορετική συμπεριφορά στην ESOTERIC, οικονομική, προσωπική προσέγγιση του Έλληνα αντιπροσώπου και εργοστασίου κλπ, θα αγόραζα πάλι αλλά συγνώμη ....δεν θα πάρω.
Να δώσει κάποιος για την αντικατάσταση του εν λόγω SACD 20.000€ και σε 10 χρόνια να είναι άχρηστο πάει πολύ, και να σου μιλάνε κατά αυτόν τον απαξιωτικό τρόπο ........ !!!!!!
Ντροπή τους !!!!
Προσοχή λοιπόν τι αγοράζουμε !!!!

• Like
Reactions: petronik
Εντελώς θλιβερό το γεγονός και η συμπεριφορά των αντιπροσώπων.
Τόσο ακριβό μηχάνημα θα έπρεπε να είχε πιο ανοιχτή αρχιτεκτονική,
ώστε να είναι δυνατή η συντήρηση και η αναβάθμιση σε βάθος χρόνου.
Από τεχνολογική άποψη, είναι απλώς κακός σχεδιασμός.
Από την πλευρά του marketing, νομίζω πως οι εταιρείες βασίζονται
στην τάση των καταναλωτών για συνεχή ανανέωση των συσκευών τους,
ώστε η επί μακρόν λειτουργία να μην παίζει και μεγάλο ρόλο.

• Like
Κάθομαι και διαβάζω και έχω φρίξει...
Τι πάει να πει έχει καταργηθεί το μοντέλο;
Δηλαδή αν πάρω αυτοκίνητο και χαλάσει ο εγκέφαλος π.χ. σε 10 χρόνια θα πρέπει να το πετάξω;

Τόσα χρόνια, όποτε κάποιος με ρωτούσε "τι να πάρω για πηγή σε αυτά τα λεφτά" η πρώτη απάντησή μου ήταν "Esoteric" γιατί το θεωρούσα εγγύηση.
Προφανώς και πρέπει να αλλάξει αυτό.

Κάθομαι και διαβάζω και έχω φρίξει...
Τι πάει να πει έχει καταργηθεί το μοντέλο;
Δηλαδή αν πάρω αυτοκίνητο και χαλάσει ο εγκέφαλος π.χ. σε 10 χρόνια θα πρέπει να το πετάξω;

Τόσα χρόνια, όποτε κάποιος με ρωτούσε "τι να πάρω για πηγή σε αυτά τα λεφτά" η πρώτη απάντησή μου ήταν "Esoteric" γιατί το θεωρούσα εγγύηση.
Προφανώς και πρέπει να αλλάξει αυτό.
Δυστυχώς ......όπως ακριβώς τα λες είναι.
Με 20.000€ αγοράζεις γκαρσονιέρα η ένα καλό αυτοκίνητο, καινούργιο η ελαφρώς μεταχειρισμένο ....δεν κάνω παραλληλισμό ...το μέγεθος του χρηματικού ποσού για την απόκτηση του συγκεκριμένου SACD θέλω να αναδείξω ....του οποίου αχρηστεύθηκε η αναπαραγωγή του τμήματος των SACD.

Προσέξτε τώρα και το άλλο.....αγοράζεις ένα ESOTERIC των 20.000€ στα 8 έτη της κυκλοφορίας του μιας και η εταιρεία δεν έχει ανανεώσει το μοντέλο της .....σε 2 έτη το player χαλάει, είναι εκτός εγγύησης....
Τι ακολουθεί ;;;
Κύριε δεν είμαστε υποχρεωμένοι να σας το επισκευάσουμε γιατί ο νόμος μας υποχρεώνει να διατηρούμε ανταλλακτικά για 10 έτη.
Πετάξτε το κ ελάτε να σας δώσουμε το νέο μοντέλο το οποίο κοστίζει 30.000€ με -40% έκπτωση !!!
Δηλαδή δώσε μας 18.000€ ακόμη για να πάρεις το νέο μοντέλο και ούτω καθεξής ....αισχρά πράγματα !!!!!
Αυτό περίπου έγεινε και σε εμένα !!!

• Like
Reactions: petronik
Προσέξτε τώρα και το άλλο.....αγοράζεις ένα ESOTERIC των 20.000€ στα 8 έτη της κυκλοφορίας του μιας και η εταιρεία δεν έχει ανανεώσει το μοντέλο της .....σε 2 έτη το player χαλάει, είναι εκτός εγγύησης....
Τι ακολουθεί ;;;
Κύριε δεν είμαστε υποχρεωμένοι να σας το επισκευάσουμε γιατί ο νόμος μας υποχρεώνει να διατηρούμε ανταλλακτικά για 10 έτη.
Πετάξτε το κ ελάτε να σας δώσουμε το νέο μοντέλο το οποίο κοστίζει 30.000€ με -40% έκπτωση !!!
Δηλαδή δώσε μας 18.000€ ακόμη για να πάρεις το νέο μοντέλο και ούτω καθεξής ....αισχρά πράγματα !!!!!
Αυτό περίπου έγεινε και σε εμένα !!! Δεν παίζει ρόλο πότε το αγοράζεις εσύ αλλά ο χρόνος των 10 ετών καθορίζεται από την 1η κυκλοφορία του PLAYER !!!