ESOTERIC X-03

Το ποιο πιθανο ειναι το προβλημα να βρισκετε στο EPM3128A το οποιο οντως προγραμματιζεται και απο οτι ειδα δεν υπαρχει ,σιγουρα παντως δεν ειναι το προβλημα στα ad825 αν ηταν σε αυτα τωρα θα στο ειχαν φτιαξει

Υπαρχει βεβαια και το CXD2753R στην μεση αλλα και αυτο δεν υπαρχει και κατασκευαστης του ειναι η sony ,δεν ξερω σε ποιο σημειο εγιναν οι μεττρησεις αλλα οι ανθρωποι που τις εκαναν και διαγνωσαν το προβλημα ξερουν πολυ καλα τι κανουν

• Like
Reactions: ANTONIS KOTSONIS
Αναρτώ την επίσημη απάντηση της ESOTERIC EUROPE...

Dear Mr. Kotsonis

I hope you are doing well.
Thank you for your message again, which you also sent by email recently, on which I replied.

As mentioned all information is shared, and the situation should be clear by now.
I think in the meantime you activated more than 10 people worldwide with the same problem, and we offered a solution for your almost 15 year old broken CD-Player that still plays CD's, but not SACD's anymore.

As mentioned in former communication, this is what we can do. It is up to you to accept the offer or look elsewhere. This will be my last response regarding this topic. Future messages will be ignored to prevent for a neverending discussion.

Thank you for your understanding and best regards.
απίστευτη η τελευταία παράγραφος.
Μπες σε μεγάλα φόρουμ και δυσφήμισε, αναρτώντας την απάντηση.
Αυτή η πολιτική με τα cd players,έχει παροπλίσει σπουδαία μηχανήματα.
Και εγώ πήγα ο ίδιος στο εργοστάσιο στην Ολλανδία για ένα chip ,αλλά τίποτα.
Αναγκαστικά με τόσο λίγες ώρες θα το χαίρεσαι σαν cd p.
Συνέβη παρόμοιο πρόβλημα με συντοπίτη που απέκτησε δύο players των 12.500 περίπου και τα έστελνε στους κατασκευαστές μέχρι που τρελάθηκε.

• Like
Το ποιο πιθανο ειναι το προβλημα να βρισκετε στο EPM3128A το οποιο οντως προγραμματιζεται και απο οτι ειδα δεν υπαρχει ,σιγουρα παντως δεν ειναι το προβλημα στα ad825 αν ηταν σε αυτα τωρα θα στο ειχαν φτιαξει

Υπαρχει βεβαια και το CXD2753R στην μεση αλλα και αυτο δεν υπαρχει και κατασκευαστης του ειναι η sony ,δεν ξερω σε ποιο σημειο εγιναν οι μεττρησεις αλλα οι ανθρωποι που τις εκαναν και διαγνωσαν το προβλημα ξερουν πολυ καλα τι κανουν
Έχουν εντοπίσει το πρόβλημα αλλά αδυνατούν να το αποκαταστήσουν λόγο έλλειψης manual προγραμματισμού.

• Like
Reactions: Deneb
Έχουν εντοπίσει το πρόβλημα αλλά αδυνατούν να το αποκαταστήσουν λόγο έλλειψης manual προγραμματισμού.
Το τελευταιο βεβαια κρινετε ως αστειο και τιποτα παραπανω ,σιγα μην δεν ξερουν να το κανουν
Η ελλειψει ανταλακτικου ειναι το προβλημα αλλα και η τακτικη στους περισσοτερους κατασκευαστες consumer συσκευων να κρατουν ανταλακτικα για 6 χρονια μονο

το ουσιωδες ζητημα για μενα, ειναι πως αλλο το consumer, και αλλο το ''extreem'' που χρυσοπληρωνεται...
επι παραδειγματι, αν παρεις καποιο μοντελλο-μοτοσυκλετα της χοντα, 3-5-10χ ευρω, οκ...αν παρεις ομως ενα μοντελλο, σπεσιαλ εκδοση 10 -20 φορες επανω απο τα συνηθισμενα μοντελλα της, 100-150χ ευρω, δεν μπορει κ δεν θα σου πει η honda, ξερετε, περασε η 10ετια κ γεια σας..
που ουτε για τα μοντελλα των 5-10 χ η κ λιγοτερο το κανει

• Like
Εσυ καλα τα λες αλλα εχοντας εργαστει σε μεγαλους κατασκευαστες υπολογιστων αλλα στο κομματι του ηχου οτι σου γραφω ισχυει μεχρι τελειας δυστυχως
Για τα αυτοκινητα τα πραγματα ειναι διαφορετικα αλλα μετα τα 10 χρονια αρχιζουν τα προβληματα με τα γνησια ανταλακτικα

Το τελευταιο βεβαια κρινετε ως αστειο και τιποτα παραπανω ,σιγα μην δεν ξερουν να το κανουν

Χωρίς να ξέρω για το συγκεκριμένο, μην το γελάς. Υπάρχουν αυτοί τη στιγμή hardcore βετεράνοι προγραμματιστές που δε βγαίνουν στη σύνταξη επειδή θησαυρίζουν όντας οι μόνοι που μπορούν να φτιάξουν ηλεκτρονικά 20ετίας κλπ. Ποιος ξέρει αν κάτι τέτοιο παίζει κι εκεί.

• Like
συμφωνω κ ξερω ..πιο πολυ ειναι θεμα πολιτικης παρα κοστους...σιγα το κοστος ενος chip ως στοκ, 1-2-5 ευρω, κ ας το χρεωσει 2000 ευρω ως ανταλλακτικο..

Χωρίς να ξέρω για το συγκεκριμένο, μην το γελάς. Υπάρχουν αυτοί τη στιγμή hardcore βετεράνοι προγραμματιστές που δε βγαίνουν στη σύνταξη επειδή θησαυρίζουν όντας οι μόνοι που μπορούν να φτιάξουν ηλεκτρονικά 20ετίας κλπ. Ποιος ξέρει αν κάτι τέτοιο παίζει κι εκεί.
σιγουρα καποιοι υπαρχουν, το θεμα ειναι που να τους βρεις...
καποτε , πριν καμμια 12ετιας, καηκε ο εγκεφαλος ενος rover ενος φιλου αδερφικου...πεθανε δυστυχως πριν 5 χρονια..η εταιρεια ζητουσε 4000...εν τελει μετα απο δυο μηνες, βρηκαμε μεταχειρισμενο,κ επισκευασμενο που τον ειχε επαναπρογραμματισει ενας ιρλανδος....ζητουσε 50 ευρω...κ λεμε τι εχουμε να χασουμε..και δουλεψε μια χαρα

σιγουρα καποιοι υπαρχουν, το θεμα ειναι που να τους βρεις...
καποτε , πριν καμμια 12ετιας, καηκε ο εγκεφαλος ενος rover ενος φιλου αδερφικου...πεθανε δυστυχως πριν 5 χρονια..η εταιρεια ζητουσε 4000...εν τελει μετα απο δυο μηνες, βρηκαμε μεταχειρισμενο,κ επισκευασμενο που τον ειχε επαναπρογραμματισει ενας ιρλανδος....ζητουσε 50 ευρω...κ λεμε τι εχουμε να χασουμε..και δουλεψε μια χαρα
το θεμα ειναι να βρεις και το ανταλακτικο και φυσικα να μην ειναι μαιμου

• Like
προς τον φιλο,με το προβλημα
για ψαξε λιγο κ την νομοθεσια της εε για τις υποχρεωσεις των κατασκευαστων, οχι μονο για την εγγυηση κ ανταλλακτικα, αλλα κ για την υποχρεωση να δινουν σε τριτους 'επισκευαστες'' ολες τις απαραιτητες πληροφοριες για να επισκευαζονται τα προιοντα, περαν κ εξω απο εγγυηση

• Like
προς τον φιλο,με το προβλημα
για ψαξε λιγο κ την νομοθεσια της εε για τις υποχρεωσεις των κατασκευαστων, οχι μονο για την εγγυηση κ ανταλλακτικα, αλλα κ για την υποχρεωση να δινουν σε τριτους 'επισκευαστες'' ολες τις απαραιτητες πληροφοριες για να επισκευαζονται τα προιοντα, περαν κ εξω απο εγγυηση
Όλα τα θέματα είναι στο τραπέζι. Όταν επιστρέψω από διακοπές το όλο θέμα πάει σε δικηγόρους κλπ.
Είμαι διαθετειμένος να ξοδέψω παραπάνω χρήματα από το κόστος του player για να μπουν στην θέση τους όλα όπως πρέπει.
Έχω δώσει ένα φορτηγό χρήματα για την αγορά του από την Ελληνική αντιπροσωπεία και ο μεν υπεύθυνος της Ευρώπης μου λέει σε γενικές γραμμές πέταξε το κ ο Έλληνας αντιπρόσωπος είναι ανύπαρκτος.
Αυτοί έπρεπε να ασχοληθούν με το όλο θέμα κ όχι να αναγκάζομαι εγώ να μπαίνω σε τέτοια διαδικασία.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία:

"Under the EU's Ecodesign Directive and the Right to Repair laws, manufacturers of consumer goods like household appliances are typically required to keep spare parts available for 7 to 10 years after the last unit of the model has been placed on the market."

Οπότε αν έχουν περάσει 10 χρόνια από τότε που βγήκε End of Sale το συγκεκριμένο μηχάνημα δεν έχει υποχρέωση η Esoteric να παρέχει ανταλλακτικά.

Το παραπάνω ισχύει είτε μιλάμε για ένα Bluesky των 30€ είτε για το Esoteric των 15Κ.

Φοβάμαι ότι νομικά δεν έχεις πολλές ελπίδες.

Όσο αφορά την αδυναμία τους να δώσουν / περάσουν το firmware, δεν μου κάνει καμία εντύπωση. Είναι σίγουρο ότι τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν πριν 15 χρόνια έχουν εν τω μεταξύ καταργηθεί και αντικατασταθεί με νεότερα, τα οποία δεν είναι συμβατά με τα παλιά. Οπότε αν δεν υπάρχουν ήδη προγραμματισμένα τσιπάκια / πλακέτες, το ξεχνάς. Δεν πρόκειται να συμβεί.

"Under the EU's Ecodesign Directive and the Right to Repair laws, manufacturers of consumer goods like household appliances are typically required to keep spare parts available for 7 to 10 years after the last unit of the model has been placed on the market."

Οπότε αν έχουν περάσει 10 χρόνια από τότε που βγήκε End of Sale το συγκεκριμένο μηχάνημα δεν έχει υποχρέωση η Esoteric να παρέχει ανταλλακτικά.

Το παραπάνω ισχύει είτε μιλάμε για ένα Bluesky των 30€ είτε για το Esoteric των 15Κ.

Όσο αφορά την αδυναμία τους να δώσουν / περάσουν το firmware, δεν μου κάνει καμία εντύπωση. Είναι σίγουρο ότι τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν πριν 15 χρόνια έχουν εν τω μεταξύ καταργηθεί και αντικατασταθεί με νεότερα, τα οποία δεν είναι συμβατά με τα παλιά. Οπότε αν δεν υπάρχουν ήδη προγραμματισμένα τσιπάκια / πλακέτες, το ξεχνάς. Δεν πρόκειται να συμβεί.
Δημήτρη, μιας και τα τσιπάκια του dac ακόμα κυκλοφορούν, δε θα μπορούσε να βρει τεχνικό να του το μετατρέψει σε streamer- dac αλλάζοντας τελείως το ψηφιακό τμήμα μεχρι τα dac chips?

• Like

Καλησπέρα Δημήτρη, δεν έχω απαίτηση να δικαιωθώ από θέμα επισκευής ....
Από θέμα ηθικής και αξιοπρέπειας από τον υπεύθυνο της ESOTERIC EUROPE κ τον Έλληνα αντιπρόσωπο όμως έχω απαιτήσεις.
Αντί να πουν ένα συγνώμη δεν μπορούμε να το επισκευάσουμε μου έστειλε αυτό το κατάπτυστο μνμ.
Με άφησαν μόνο μου να ταλαιπωρούμε με τα Ευρωπαϊκά σέρβις κ τις μεταφορικές εταιρείες .....!!!!....με το ανάλογο κόστος όλων αυτών.
Ούτε ένα λυπάμαι ...παρά μόνο ...πάλι με δική μου επικοινωνία χαμένος σε ένα τεράστιο δίκτυο TEAC και ESOTERIC και τον Έλληνα αντιπρόσωπο να σου λέει ...δεν ξέρω ...δεν γνωρίζω κλπ ....και επ´ α νερό ...πάρε εάν θες ένα καινούργιο με -40% !!!!!!
Και σε 10-12 χρόνια πέταξε το πάλι κ πάρε άλλο !!!!!!
Θα έπρεπε να έχουν ημερομηνία λήξεως επάνω ..σαν τα τρόφιμα ...
Μου αρκεί βέβαια ότι μαθαίνουν οι φίλοι τι τράβηξα και να ενήμερώνονται για τις εξελίξεις του after sale HI END ....

Καλησπέρα Δημήτρη, δεν έχω απαίτηση να δικαιωθώ από θέμα επισκευής ....
Από θέμα ηθικής και αξιοπρέπειας από τον υπεύθυνο της ESOTERIC EUROPE κ τον Έλληνα αντιπρόσωπο όμως έχω απαιτήσεις.
Αντί να πουν ένα συγνώμη δεν μπορούμε να το επισκευάσουμε μου έστειλε αυτό το κατάπτυστο μνμ.
Με άφησαν μόνο μου να ταλαιπωρούμε με τα Ευρωπαϊκά σέρβις κ τις μεταφορικές εταιρείες .....!!!!....με το ανάλογο κόστος όλων αυτών.
Ούτε ένα λυπάμαι ...παρά μόνο ...πάλι με δική μου επικοινωνία χαμένος σε ένα τεράστιο δίκτυο TEAC και ESOTERIC και τον Έλληνα αντιπρόσωπο να σου λέει ...δεν ξέρω ...δεν γνωρίζω κλπ ....και ένα ξερό ...πάρε εάν θες ένα καινούργιο με -40% !!!!!!
Και σε 10-12 χρόνια πέταξε το πάλι κ πάρε άλλο !!!!!!
Θα έπρεπε να έχουν ημερομηνία λήξεως επάνω ..σαν τα τρόφιμα ...
Μου αρκεί βέβαια ότι μαθαίνουν οι φίλοι τι τράβηξα και να ενήμερώνονται για τις εξελίξεις του after sale HI END ....

Δημήτρη, μιας και τα τσιπάκια του dac ακόμα κυκλοφορούν, δε θα μπορούσε να βρει τεχνικό να του το μετατρέψει σε streamer- dac αλλάζοντας τελείως το ψηφιακό τμήμα μεχρι τα dac chips?
Δε νομίζω ότι υπάρχει τεχνικός που θα ήταν διατεθειμένος να κάνει κάτι τέτοιο. Δεν είναι κάτι απλό.

• Like

Η BRYSTON βέβαια σέβεται τον πελάτη της κ παρέχει 20ετή εγγύηση ......εάν το μοντέλο είναι καταργημένο κ δεν επισκευάζεται σου δίνει το νέο μοντέλο εντελώς δωρεάν.
Προς γνώση κ συμμόρφωση λοιπόν....

Η BRYSTON βέβαια σέβεται τον πελάτη της κ παρέχει 20ετή εγγύηση ......εάν το μοντέλο είναι καταργημένο κ δεν επισκευάζεται σου δίνει το νέο μοντέλο εντελώς δωρεάν.
Προς γνώση κ συμμόρφωση λοιπόν....
κατασκευάζει cd players η Bryston ;;;

• Like